צריך עזרה לגבי מערכת 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
YAIRV2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
שם מלא: יאיר ויזר
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עד עכשיו היו לי שני רמקולים פשוטים שמחוברים למחשב

והתכנון שלי הוא שבעוד כ-3 חודשים כשאני אקבל מהצבא בסביבות 20 אלף אז אני אקנה לי רסיבר עם רמקולים וסאב (השימוש לסרטים בלבד)

עד שזה יקרה אבא שלי הביא לי רסיבר של YAMAHA מדגם HTR-5830 שהוא מצא זרוק

ובנתיים אני מנסה להשתמש בו וברמקולים של מערכות סטריאו שיש לי כרגע בבית (אני יודע שאין לי מה לצפות לאיכות מטורפת אבל אני מעדיף את זה במקום שני רמקולים קטנים וישנים של מחשב)

חיברתי לרסיבר שני רמקולים לימין ולשמאל

עוד שני רמקולים לסראונד ימין ושמאל

סאב וסנטר קטן

הורדתי סרטון של Surround Sound Test PCM 5.1 (ששומעים צלילים כל פעם ברמקול אחר)

עכשיו צד ימין ושמאל שומעים ביחד עם הסנטר ועם הסראונד (כשימין בנפרד ושמאל בנפרד אבל הם עובדים עם הסנטר קבוע)

עכשיו כמה שאלות

1. האם את הצלילים של הסנטר והסראונד אני אמור לשמוע ביחד עם הרמקולים הרגילים? ואם לא איך אני יכול לדעת אם הבעיה ברסיבר?

2. אני צריך להגדיר משהו מיוחד במחשב? (מתשמש ב- K-LITE עם LAV Filters שמוגדר על 5.1 ונגן MPC

3. אני צריך לקנות למחשב כרטיס קול חיצוני? (מדובר במחשב נייד)

4. כשאני אקנה את הרמקולים החדשים אני צריך לחפש סט רמקולים 5.1 או שכל סוג רמקולים אני קונה בנפרד (סאב סנטר סראונד)?

ואחרון אם יש לכם איזה שהם טיפים או דברים חשובים לדעת לגבי רסיבר ורמקולים לפני שאני קונה אני אודה לכם מאוד ותודה על כל עזרה שתתנו

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

1. צריך להיות ברסיבר לפחות test tone generator.
צריך להפעיל אותו, ולראות שהרעש שהוא מוציא לרמקול מסויים, באמת מושמע מאותו רמקול.

2. איך מחובר המחשב לרסיבר?
יציאה אנאלוגית או דיגיטאלית?

3. אם אין במחשב יציאה דיגיטאלית שמסוגלת להוציא 5.1, אז יהיה צריך כרטיס קול חיצוני.

4. הכי זול והכי פחות טוב, זה סט לוויניים שקונים ביחד.
יש סטים טובים יחסית ללוויניים, אבל הם יקרים, ולדעתי לא כדאיים כלכלית.
אם רוצים לעלות ברמה, ויש את התקציב, עדיף לפחות לקנות 2 רמקולים מדפיים קדמיים, סנטר תואם, סאב בנפרד, לא מסט, וזוג סוראונדים שיכולים להיות לוויניים.

5. הטיפ הוא ללכת ולשמוע מגוון של רמקולים, כדי להבין איזה סוג אתה אוהב יותר, ונכנס בתקציב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”