יש לי בבית מזגן מעל לציוד אודיו וקולנוע ביתי והיום
כשהפעילו אותו אז נשפכו מהמזגן מים על הציוד שלי. מדובר על רמקול סנטר,מחשב נוק, ממתג hdmi,הארד דיסקים,רסיבר LX87 של פיוניר, ומסך מגע של DEL. האם מים של מזגן הם מים מזוקקים ?
האם ייתכן שנגרם נזק בלתי הפיך לציוד שלי,גם אם אחכה כמה ימים עד שהמים יתיבשו לחלוטין ?
האם ייתכן שנגרם נזק בלתי הפיך לציוד שלי,גם אם אחכה כמה ימים עד שהמים יתיבשו לחלוטין ?
-
- תמונה של המזגן בסלון וציוד הקולנוע ביתי שלי שמתחתיו.
-
- תמונה מצד ימין של הציוד שנפגע.
-
- תמונה מקרוב של הרסיבר
תודה על העצה. השתמשתי עכשיו עם ה-FAN,למרות שלא לא היה מה
ליבש. המים נזלו לפני כשעתיים שלוש ואז ייבשתי הכל עם מגבות נייר.לא היתה הצפה אלא נפלו מים ברמה של טיפות וכמעט כולם מאחורי הרסיבר,הסנטר ומסך המחשב. בעיקר על הכבלים,ממתג ה-usb ועל כמה הארד דיסקים (מעליהם ולא מהצדדים) ולמזלי המים שנפלו על הרסיבר נפלו למעלה מאחורה ולא על החלק של הגריל (שחושף את החלקים הפנימיים של הרסיבר לאויר,לחות ומים). וגם לא פגעו המים בחלק האחורי של הרסיבר,שבו נמצאים החיבורים שלו.ולמרות זאת אווררתי את כל הרסיבר עם ה-FAN במצב שה-FAN זורק אוויר חם,אבל עשיתי זאת רק מספר שניות (למרות שעל הרסיבר היו לפני כמה שעות רק כמה טיפות בודדות של מים והן לא היו על הגריל או מאחורי הרסיבר).
אז אם המערכת תעבוד כרגיל לא קרה שום נזק ? כי הרי מדובר על מים שנפלו בעיקר על כמה הארד דיסקים,כבלים וממתג ה-USB ולא חדרו פנימה למסך,לרסיבר או למחשב המיני של נוק.
אז אם המערכת תעבוד כרגיל לא קרה שום נזק ? כי הרי מדובר על מים שנפלו בעיקר על כמה הארד דיסקים,כבלים וממתג ה-USB ולא חדרו פנימה למסך,לרסיבר או למחשב המיני של נוק.
ההמלצה היא ההפך, לא להשתמש במפזר חום\ מייבש. זה רק גורם לקורוזיה
הדרך הכי טובה היא לספוג את המים. וכמו שכבר עשית ספיגה עם נייר. ואם יש חומר שסופח לחות שאפשר לשים ליד אז מצויין (יש שקיות ג'ל כאלה שסופגות לחות)
סתם שתדע, אם טלפון נפל לתוך מים, אז לא מדליקים ולא מייבשים עם מייבש \ מפזר חום. פשוט סופגים ומכניסים לצנצנת עם אורז ליום - יומיים זה יספוג את כל הלחות. אותו רעיון כאן
בכל מקרה נשמע שלא חדר מים לתוך הגריל אז זה לא נשמע משהו רציני. אם זה רק מסביב ועל הכבלים כנראה לא קרה כלום
הדרך הכי טובה היא לספוג את המים. וכמו שכבר עשית ספיגה עם נייר. ואם יש חומר שסופח לחות שאפשר לשים ליד אז מצויין (יש שקיות ג'ל כאלה שסופגות לחות)
סתם שתדע, אם טלפון נפל לתוך מים, אז לא מדליקים ולא מייבשים עם מייבש \ מפזר חום. פשוט סופגים ומכניסים לצנצנת עם אורז ליום - יומיים זה יספוג את כל הלחות. אותו רעיון כאן
בכל מקרה נשמע שלא חדר מים לתוך הגריל אז זה לא נשמע משהו רציני. אם זה רק מסביב ועל הכבלים כנראה לא קרה כלום
תודה על המילים המרגיעות.אגב,השתמשתי במפזר חום רק במשך מספר שניות
ובלי לפרק את הכיסוי של הרסיבר,כלומר החורים הדקים של הגריל מנעו מרוב האוויר החם להכנס, אבל פיזרתי אוויר חם עם ה-fan גם מאחורי הרסיבר (למרות שמים לא היו גם שם). העברתי אוויר חם גם על קופסת המיתוג,הכבלים,וההארד דיסקים שנפלו עליהם מים. האם ייתכן שגרמתי בכך לקורוזיה או נזק אפשרי אחר ?
אגב,אתמול כשעה וחצי אחרי הפעלת ה-fan,הדלקתי את הרסיבר והנוק והמערכת עבדה כרגיל וראיתי סרט במסך ה-DEL עם סאונד ותמונה,כפי שראיתי לפני תקרית המים.
בכל אופן הלקח שלמדתי הוא להזיז את כל המערכת כמטר מהקי,ר כדי שתהיה רחוקה מנזילה עתידית כזאת של מים מהמזגן.
אגב,אתמול כשעה וחצי אחרי הפעלת ה-fan,הדלקתי את הרסיבר והנוק והמערכת עבדה כרגיל וראיתי סרט במסך ה-DEL עם סאונד ותמונה,כפי שראיתי לפני תקרית המים.
בכל אופן הלקח שלמדתי הוא להזיז את כל המערכת כמטר מהקי,ר כדי שתהיה רחוקה מנזילה עתידית כזאת של מים מהמזגן.
הסתכלתי עכשיו באחד הפילטרים ולמרות שיש עליו קצת סימני אבק כל החורים שלו לא
מכוסים (ניקיתי את הפילטרים לפני כחודשיים). אגב,המזגן הזה עבד כל הקיץ, כולל ביום של התקרית, בסביבות 15 שעות ביום. האם שימוש מופרז במזגן עלול לגרום לנזילה של מים,למרות שהפילטרים נקיים יחסית או שניקוי הפילטרים ושימוש מתון יותר במזגן לא ימנעו נזילה עתידית ועלי להזמין את השירות של אלקטרה ?
האם ייתכן שהשימוש שלי במייבש שיער,כפי שתיארתי בפוסט הקודם,גרם לנזק אפשרי לציוד הקולנוע הביתי שלי ?
האם ייתכן שהשימוש שלי במייבש שיער,כפי שתיארתי בפוסט הקודם,גרם לנזק אפשרי לציוד הקולנוע הביתי שלי ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדקת בכלל אם המערכת שלך וכל יתר הרכיבים עובדים לפני שאתה התחלת במסכת החששות שלך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כן. אתמול בלילה, כשעה וחצי לאחר השימוש במיבש השיער בדקתי,כפי
שכתבתי בפוסט קודם, והמערכת עבדה כשורה. מה שהציק לי הוא אם נגרם נזק לטווח ארוך, אבל הדאגה שלי היא לרסיבר. הכבלים והממתג הם רכיבים זולים יחסית וגם הנוק שבקושי נפלו עליו מים זול מאוד יחסית לרסיבר והמסך חטף מים רק בחלק של הצג וניקיתי את המים עם מגבת נייר. וגם את כל התכנים החשובים שיש לי בהארד דיסקים שקיבלו קצת מים (למזלי הם נמצאים בשכיבה אז נפלו קצת מים למעלה ולא מהצדדים) גיביתי מזמן על הארד דיסקים אחרים.
כנראה לא קרה כלום,כפי שהחברים היקרים בפורום הרגיעו אותי, כי,למזלי, לא נפלו מים בחלק של הגריל שברסיבר או מאחורה בחיבורים לכבלים והמערכת עובדת כשורה.
כנראה לא קרה כלום,כפי שהחברים היקרים בפורום הרגיעו אותי, כי,למזלי, לא נפלו מים בחלק של הגריל שברסיבר או מאחורה בחיבורים לכבלים והמערכת עובדת כשורה.
לפני הדלקה נוספת של המזגן.
שלב ראשון תלך לצינור תראה שהוא לא סתום או מכופף כי זה מה שגורם למים לצאת בתוך הבית.
אם הצינור ישר ואין משהו שחוסם את המים אם יש אפשרות והצינור נגיש תנסה לשאוב עם הפה את המים(קצת מגעיל אבל פותר את הבעיה)
דבר שני תעבור ליחידה הפנימית ותבדוק שהתעלה לניקוז המים לא סתומה.
בהצלחה עם הציוד והמזגן
טל.
שלב ראשון תלך לצינור תראה שהוא לא סתום או מכופף כי זה מה שגורם למים לצאת בתוך הבית.
אם הצינור ישר ואין משהו שחוסם את המים אם יש אפשרות והצינור נגיש תנסה לשאוב עם הפה את המים(קצת מגעיל אבל פותר את הבעיה)
דבר שני תעבור ליחידה הפנימית ותבדוק שהתעלה לניקוז המים לא סתומה.
בהצלחה עם הציוד והמזגן
טל.