מה ההבדל העקרוני בין MESH לAP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
אנחנו גרים בבית עם 3 מפלסים.
הראוטר Netgear R6400 יושב בקומה העליונה. הוא משורשר לסוויטץ' של 1GB וממנו מתפצלים כבלים לכל הבית.
הWIFI של הNetgear נותן מענה יפה לרוב הבית.
בממ"ד משורשר עוד ראוטר שהוגדר להיות רק מגדיל טווח וסוויטץ'(בוטל הDHCP וכד', הSSIDים של הWIFI זהה לנטגיר).
בקומה למטה מתלוננים על בעיות קליטה של הWIFI.
חשבתי לקנות עוד R6400, לכבות לו הDHCP וגם אותו להגדיר כריפטר.
במידה ואקנה עוד R6400 יהיו לי 2 ריפטרים וראוטר ראשי, כולם משדרים WIFI. - כמובן שכולם מחוברים קווית, ואין לי בעיה להגיע עם רשת קווית לכל נקודה בבית.
מה החסרון במצב הזה אל מול פתרון MESH "מהקופסא"?(שמגיע עם 3 משדרים וכד'?)
האם כדאי להשקיע בפתרון MESH במקום בראוטרים שישמשו כריפטרים?
אנימרוצה ממהירות הWIFI שהנטגיר נותן, ב5G מקבלים מול Speedtest את המקסימום של קו האינטרנט(200מגה), וב2.4G מקבלים כ50מגה.

אשמח להסבר על העניין והיתרונות של MESH.

תודה,
אריאל

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בסיטואציה שלך, אחרי שכבר השקעת בכל התשתית הקווית וכל מה שנדרש לך הוא עוד נתב אחד שישמש כנקודת גישה, פתרון MESH הוא מיותר לחלוטין. אתה תצטרך לרכוש את כל המערכת מחדש ופחות או יותר להשבית את כל מה שרכשת עד היום. היתרון של MESH, אם יש כזה, הוא שההתקנה שלו מאוד קלה והוא חוסך התעסקות עם הגדרות אלחוטיות שלעיתים הן מורכבות. מצד שני זה פתרון יקר, אתה מחוייב לציוד ספציפי (אי אפשר לערבב ציוד מחברות שונות) והתכונות של המוצרים נחותות מאלה של נתבים מןדרניים.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

@NetCHEIF
אז בעצם פתרון MESH מיועד למי שאין רשת קווית בבית ולא רוצה להתעסק עם הגדרות שונות?
אני מנסה להבין מה היעוד של MESH, ומה היתרון שלו.(מהירות, קלות התקנה וכד')

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #4 

אין שום טעם לקנות עוד R6400, זה לא שהWIFI שלו הוא בעל יכולות גבוהות מ AP שעולה פחות ממנו.

MESH למעשה זה פרוטוקול שמקשר בין כל היחידות שמשדרות WIFI ומעביר את הלקוח לנקודה הטובה ביותר ולא תלוי בהחלטת הלקוח כדי לחפש נקודה טובה יותר שזה הרבה פחות טוב.

לכן, אם אתה הולך על פתרון MESH אז רצוי שכל הרשת האלחוטית שלך תהיה MESH, כלומר במקרה שלך זה 3 יחידות AP.

אם כבר קיים לך ציוד וישנה בעיה נקודתית אחת אז פשוט תקנה AP טוב לאותו איזור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78817
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #5 

נתחיל בזה שאני ממש לא ממליץ על repeater, זה מוריד קצב תקשורת ונדיר שזה עובד כמו שצריך.

אם תוסיף עוד Router מה שזה יעשה זה ליצור לך עוד SSID. עכשיו אתה צריך לוודא שהם לא יפריעו אחד לשני (תדרים שונים). כך גם היה אצלי - היו לי שלוש נקודות בבית (שתי קומות + ממ"ד) שלכל אחת היה Access point משלה.

זה עבד כראוי פרט למעבר בין הנקודות. כלומר, הייתי עם האייפון עולה במדרגות והוא היה ממשיך להיות מחובר לנקודה בקומה הראשונה למרות שהוא שני סנטימטר מהנקודה למעלה. כך גם במעבר הלוך וחזור לתוך ומחוץ לממ"ד...

עברתי ל-Mesh. זו לא תרופת פלא אבל הקליטה היא מלאה בכל הבית עם נקודת גישה אחת. האייפון לא מודע לזה שהוא עבר נקודת גישה - הנקודות מנהלות את החיבור מהצד שלהן...

אז אם יש לך בעיה כמו אצלי, אז זה שווה לשקול את זה. מה שבטוח שזה סיפור לא זול בכלל. שלישיית Mesh תתחיל לך ב-1000 ש"ח וצפונה.

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@mescaline
תוכל לתת דוגמא לAP זול עם ביצועי WIFI טובים יותר?
בלוחות יש מחירים טובים מאוד לR6400.

@oferlaor
אצלי לא נתקלתי בבעיה של מעבר בין נקודות.
אני מגדיר את אותו SSID, תדר שונה עבור כל ראוטר, והמכשירים עוברים אוטמטית לנקודה עם העוצמה החזקה יותר.

מה קורה בMESH? לא כל יחידה משדרת SSID והמכשיר מדלג בין היחידות בהתאם לעוצמה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

ariel-ro כתב:@mescaline
תוכל לתת דוגמא לAP זול עם ביצועי WIFI טובים יותר?
בלוחות יש מחירים טובים מאוד לR6400.

@oferlaor
אצלי לא נתקלתי בבעיה של מעבר בין נקודות.
אני מגדיר את אותו SSID, תדר שונה עבור כל ראוטר, והמכשירים עוברים אוטמטית לנקודה עם העוצמה החזקה יותר.

מה קורה בMESH? לא כל יחידה משדרת SSID והמכשיר מדלג בין היחידות בהתאם לעוצמה?
...
כמעט כל המוצרים בשוק מתוכננים כך שאינם סורקים כל הזמן את רמת הקליטה של כל ה-AP בסביבה ועוברים כל הזמן בינם אם הם רואים נקודת גישה עם קצב גבוה יותר כי זה יגרום להרבה ניתוקים במעבר. ולכן, כל המוצרים קופצים בין AP רק כשהם רואים בעיית קליטה אמיתית. זה אומר שיתכן שאתה תקבל קצב תקשורת איטית בהרבה ממה שהיית יכול לקבל אם היית קופץ ל-AP אחר עם רמת קליטה טובה יותר. זה בדיוק מה שחוויתי.

מה שקורה ב-Mesh מתשנה לפי סוג ה-Mesh. אצלי אין לי דרך לדעת אם אני עובד על 5G או על 2.4G או אפילו על איזה AP אני פיזית מחובר. ה-Mesh מנהלים כל הזמן בינהם תקשורת ומעבירים בינם את הקליינטים שממשיכים לקבל תקשורת רציפה מבלי לדעת מי ה-AP הפיזי שמשרת אותם. הם יכולים להעביר בינהם מכשירים לפי עוצמה, קצב תקשורת או עומס במכשירים. אין לנו דרך לדעת וזה לא מעניין באמת - מה שקורה הוא שמאז שהכנסתי Mesh אין לי אף פעם בעיית קליטת WiFi בבית וכמות התלונות של "הרשת לא עובדת" ירדו לאפס.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #8 

ב MESH הדילוג מנוהל ע"י ה AP של ה MESH ולא הפלאפונים.
הפרוטוקול של התקשורת בין היחידות קובע לכל לקוח לאיזה יחידה הוא מתחבר והוא מנותק מיחידה קודמת ומחוייב להתחבר ליחידה הקרובה.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

cisco wap150

אגב הוא תומך MESH עד 4 יחידות ומגדירים את כולם מיחידה אחת.
כלומר אם תצטרך להוסיף בעתיד...

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #10 

ariel-ro כתב:אז בעצם פתרון MESH מיועד למי שאין רשת קווית בבית ולא רוצה להתעסק עם הגדרות שונות?
...
·
לחלוטין לא.
MESH אינו מהווה תחליף לרשת הקוית הביתית. נהפוך הוא - ניתן לחבר גם קוית בין הראוטרים היוצרים ביניהם MESH וככה התקשורת ביניהם תהיה עוד יותר יציבה. להבנתי NETCHIEF ענה לך שיצירת MESH תדרוש החלפת הציוד שלך ולכן להבנתי הביע הסתייגות.
גם לי יש MESH בו קיימים 2 ראוטרים של אסוס שעושים עבודה מעולה. מאד יציב וקליטה אלחוטית חזקה בכל נקודה בבית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

אגב, ה-mesh שלי לא החליף את הראוטר, אלא מתחבר לרשת כאילו היה AP רגיל (כל המכשירים על אותה רשת, כולל אלה הקוים ואלה האלחוטיים, אין NAT).

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

lasik כתב:
...
גם לי יש MESH בו קיימים 2 ראוטרים של אסוס שעושים עבודה מעולה. מאד יציב וקליטה אלחוטית חזקה בכל נקודה בבית.
...
·
אני גם מעוניין ב-MESH של ASUS שנקרא AISMESH, זה מה שיש לך?
איזה ראוטרים יש לך? אני מתכנן לקנות כרגע את ה RT-AC86U ואחרי זה אולי להוסיף לו את ה- RT-AC68U, הם עובדים טו ביחד?

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 610
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #13 

oferlaor כתב:אגב, ה-mesh שלי לא החליף את הראוטר, אלא מתחבר לרשת כאילו היה AP רגיל (כל המכשירים על אותה רשת, כולל אלה הקוים ואלה האלחוטיים, אין NAT).
...
אם כך, אמורות להיות לך עדיין נקודות שהן AP והחיבור ביניהן לא חלק, אם אני מבין נכון?

שכנעתם אותי פה עם ה MESH. יש לי שני C9 של TP LINK ובשבועיים הקרובים אצטרך להוסיף ראוטר נוסף, שוקל להחליף את כולם לרשת MESH עם M5 של TPLINK.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

להחליף רשת שלמה שקיימת ועובדת בפתרון MESH - זה פשוט לזרוק המון כסף וציוד טוב לפח. לפותח המקורי של השרשור יש כבר את כל התשתית הנדרשת וכל מה שהוא רוצה זה לחבר ראוטר נוסף, באופן קווי, לרשת הקיימת כך שישמש כנקודת גישה (לא REPEATER). לשואל יש ניסיון טוב והיכרות עם ה-6400 ובמקרה הזה הוא יתן לו פתרון טוב מאוד ובפועל גם כל נתב אחר יתן לו פתרון. להמליץ לו על פתרון MESH שעולה מאות רבות של שקלים כשהפתרון הסביר הוא לרכוש נתב בודד בסכום נמוך, לדעתי, זו טעות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #15 

raoul כתב:·
אני גם מעוניין ב-MESH של ASUS שנקרא AISMESH, זה מה שיש לך?
איזה ראוטרים יש לך? אני מתכנן לקנות כרגע את ה RT-AC86U ואחרי זה אולי להוסיף לו את ה- RT-AC68U, הם עובדים טו ביחד?
...
·2 יח' של RT88.
טפו טפו, יציב בלי בעיות.
נוכחות 8 כניסות רשת בכל ראוטר, חסך לי את הצורך בסוויץ'.

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #16 

lasik כתב:
...
...
·2 יח' של RT88.
טפו טפו, יציב בלי בעיות.
נוכחות 8 כניסות רשת בכל ראוטר, חסך לי את הצורך בסוויץ'.
...
·
ה-RT88 הרבה יותר יקר, וסוויצ' זה רכיב מאוד זול וחסר בעיות.
אני יכול להשיג את ה-RT-86U בסביבות ה-800 ש"ח .
היה מבצע באמזון על ה-68 במחיר מצחיק של 50 פאונד - סתם התמהמתי ופיספסתי , אבל אני יודע שעל ה-86 יש המון המלצות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73273
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #17 

מציע לך לצפות בזה, יעשה לך קצת סדר:

https://www.hometheater.co.il/vt309733.html

בנוסף פה פירסמתי המון דילים טובים על MESH, תבדוק מה מהם עדיין רלוונטי:

https://www.hometheater.co.il/modules.p ... SH&x=0&y=0

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

תודה לכולם, הוחלט להוסיף עוד ראוטר ולהפוך אותו לAP.
ההתלבטות שלי עכשיו איזה ראוטר.
את הR6400 קניתי בגלל שהוא מצוין והיה במבצע אדיר.
אך חסרים לי בו שני דברים, ולכן ארצה להפוך את הR6400 הנוכחי לAP ולהשתדרג בראוטר הראשי.
מה שחסר לי:
במידה ויש תקלה בקו האינטרנט בבית, אוכל לחבר אליו מכשיר חכם, כרטיס SIM וכד' כדי לשתף ממנו אינטרנט של התשתית הסלולרית. - גיבוי, בשנה האחרונה הייתה תקלה איזורית אחת למשך כמה שעות, לא קריטי, אבל יהיה מאוד נחמד אם זה אפשרי.
מהירות LAN-WAN טובה יותר. הR6400 מתאים בקושי למהירויות של 1GBIT שפרטנר/סלקום מציעות. - את זה אני יודע ממבני ביצועיםבאינטרנט, עוד לא הגיעו אלינו פרטנר/סלקום. הוא תומך ב800MBIT.

יש המלצות?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #19 

כמו שעפר ציין - ה MESH אינו תרופת פלא..
במקרה שלי החלפתי מערך של נתבי אפל (נתב EXTREME ושני נתבי EXPRESS) בסדרת ה MESH של SAMSUNG (משולבת SmartThings hub).
גם אצלי המערכת ממלאת תפקיד של "AP" בלבד ויושבת מאחורי נתב (pfSense).
כאמור - אין שיפור ניכר במהירות אבל הכיסוי של הבית מוחלט מנקודה לנקודה ומעבר המכשירים בין ה hubs השונים שקוף לחלוטין.

בנוסף כפי שהוזכר פה בעבר -- האימפקט של ה MESH מורגש הרבה יותר בבתים אמריקאים (משם גם מגיעות רוב הביקורות) בגלל מבנה העץ וקירות הגבס שמאפיינים את שיטת הבנייה.
בארץ מן הסתם התוצאה מעט שונה ...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

בגלל שיטת הבניה בישראל, לדעתי Mesh מינימלי צריך להיות תמיד 3 יחידות לכל הפחות. אני עשיתי את הטעות של לנסות לרכוש יחידה בודדת ולשדרג לאחר מכן, וזה מקשה על החיים מאוד.

אם למישהו יש M5 DECO שהוא לא צריך... תמיד אפשר לשפר את הכיסוי...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”