Dor1992 כתב:@rm1
·
אז ההשהייה קשורה למהירות שבו המידע עבר בתחנות עד שהגיע לראוטר?
...
·
בדיוק.
ההשהיה יכולה להיות גם בגלל רוחב הפס שפתאום נהיה צר יותר ואז נוצר טור שמטופל אחד אחד או לפי QOS וסוג הפרוטוקול.
וגם בגלל זמן עיבוד פענוח הצפנה ובדיקת תקינות כל זה גורם להשהיה.
וגם בממשקי המעבר בין פרוטוקולים מחיבור אופטי לקואקס לאטרנט VDSL וכו.
לדעתי כל מה שאתה אומר בעצם לגבי הצפנה וכו' זה לא קשור למהירות העברת המידע ולא משפיע על זה. זה בדיוק כמו פינג שלא קשור.
הרי בבדיקות מהירות אתה רואה את המהירות שהייתה בהעברת מידע לאחר שכבר נשלח פינג ולאחר שבוצעו כל התקורות (הצפנה פיענוח וכו'). הם לא נכללים בחישוב מהירות המידע.
זה לא נכון.
גם פינג הוא סוג של חבילת מידע אבל מסוג מסוים וגודל מסוים ICMP 56byte
גם הוא עובר את כל דרך ייסורים של מעבר פרוטוקולים פיזיים אתרנט אופטי וכו
גם הוא מוצפן ומפוענח עי חיבורי VPN בדרך.
בגלל שהוא מפרוטוקול ICMP אפשר לתת לו עדיפות בעקיפת תורים על פני פרוטוקולים אחרים.
אבל זה בדיוק אותו הדבר.
ספקי האינטרנט נותנים עדיפות לאתרי בדיקות ומעבירים אליהם פקטות בעדיפות גבוהה לכן מקבלים את מלא רוחב הפס בבדיקת מהירות בארץ.
אבל תבדוק מול שרתים בחול וכל הסיכויים שלא יהיה העדפה מתקנת ותראה השעיה גדולה יותר.
נכון אבל הפינג מחןשב באופן עצמאי בלי קשר לחישוב מהירות העברת המידע.
גם שתעשה בדיוקות מול שרתים מחו"ל קודם כל זה ייחב לך את הפינג. לאחר שהתקבל הפינג למשל ב200 ms המידע מוכן לצאת לדרך ואז זה כבר חישוב חדש - הפעם החישוב הוא של מהירות העברת המידע. הפינג כבר נשלח והמידע מוכן לצאת לדרך כך שהפינג כבר לא משפיע. בתכלס בפועל אני כן ארגיש האטה שאני אכנס לאתר כלשהו מהשרת הזה לעומת אתר שאני אגש אליו שיושב בשרת ישראלי אבל זה לא נמדד כחלק ממהירות העברת הנתונים. אני לא אראה את ההאטה הזאת אם אני אמדוד קצב נתונים בלבד. אני כן אראה אולי האטה בקצב הנתונים בגלל שאני רחוק מהשרת ולוקח גם לנתונים עצמם יותר זמן להגיע (לוקח להם יותר זמן להגיע בלי שום קשר לפינג).
שוב גם פינג הוא כמו כל תעבורה אחרת באינטרנט אין דבר כזה מחושב מראש ואחרי הצפנה.
בגלל שהחבילה בגודל קטן יחסית היא עוברת בפעם אחת ובד"כ לא עוצרת הרבה בדרך.
החישוב הוא משליחת הבקשה לפינג ועד לקבלת התשובה מהשרת הרחוק שהיא התקבלה (למעשה היא חוזרת פשוט חזרה ב ECHO).
לאומת זו דף אינטרנט בגודל ממוצע של 100K מתחלק ל 66+- חבילות של 1500 וכל חבילה צריכה להגיע מהשרת בחו"ל למחשב שמסדר את החבילות שהתקבלו כי הם יכולות להגיע גם בסדר שונה בגלל ניתובים והשעיות בדרך.
ואז תלוי בדפדפן ובדף יכול להציג לפני שכל המידע מגיע או שממתין לסוף.
ורק אז מתחילים הבקשות לקבצי המשנה כמו תמונות שבד"כ גדולות מגודל הדף וקבצי ה JS ואחרים זה הרבה מאוד בקשות ופקטות שצריך לשלוח/לקבל ולהמתין שיתקבלו כולם לפני שתראה פיפס אחד במסך.