שאלה לצורך הבנה ברשתות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

לא שאני רוצה להיות טכנאי רשתות וכו', פשוט סתם מתעניין בנושא..

1. האם שאני נכנס לאתר , ניקח לדוגמא את ynet, השרת של האתר הזה בעצם מבצע upload ושולח לי מידע כל פעם שאני נכנס? כלומר אם אני ועוד 5000 אנשים נכנסו במקביל לאתר רוחב הפס של ערוץ הupstream (של השרת) מתחלק בין 5000 שליחות מידע ל5000 יחידות קצה שונות?

2. נניח שהבנתי נכון מה ששאלתי בסעיף 1, אתאר מקרה היפוטטי: השרת של ynet שולח לי מידע על רוחב פס של 20Gbit. אז בעצם ככל שהרוחב פס מצטמצם בתחנות בדרך אז בסוף החלש הוא זה שקובע? נגיד שבסוף המידע הגיע לארון בזק של הבניין עם קצב של 1Gbit ps בגלל שהוא עבר הרבה תחנות. הקו שלי מול ארון בזק הוא בעצם 100MB אז המידע יגיע אליי ברוחב פס של 100Mbit ?

2. האם יש הבדל בין רוחב פס לבין קצב נתונים? ואני לא מדבר על קצב הורדה. אני יודע שרוחב פס נמדד בbit וגם קצב נתונים נמדד בbit. האם בעצם רוחב פס וקצב נתונים הם אותו אחד?

אני צריך רק להבין אם הבנתי נכון באופן כללי את התמונה? ואם אפשר שמישהו יתקן אותי אם טעיתי איפשהו. לא פירטתי יותר מידי על עוד גורמים שיש במסלול כדי לא להאריך מידי.

תודה!

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

1. בעקרון כן, למרות שישנם יותר משרת אחד שכל לקוח שמבקש את אותו הדף מנותב לשרת שונה.
וגם יכולים להיות שרתים שממוקמים כבר בספק האינטרנט שלך שמבצעים CACHING של תוכן של שרתים כגון YNET ואז זה לא לוקח מרוחב הפס של YNET עצמם.

2. בעקרון כן, אבל הבעיה שהצריכה המשותפת של שאר הדיירים היא מעל 1Gb ולכן למרות שלך יש 100 גם לעוד 20 דיירים יש 100 וזה כבר מוריד אותך ל 50.
צור הבקבוק הזה הוא בארון הסעף באזורי של בזק/הוט שהקו אליו וממנו חנוקים בלקוחות של 100 / 200 וכו.

2א. כן זה אותו הדבר.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@rm1
·

תודה רבה על התשובות.
אם אתה יכול להסביר לי מה ההיגיון שעומד מאחורי "האיטי יותר הוא זה שמנצח.."

אתן לך דוגמא לפי ההיגיון שלי. בדוגמא יש 4 יחידות. שרת של הספקית, סיב אופטי לארון שכונתי, כבל קוקסיאלי לבית וראוטר.

השרת העביר לי מידע בקצב של 10Gbit,
בסיב המידע עבר בקצב של 3 Gbit,
בכבל קוקסיאלי המידע עבר בקצב של 100Mbit
ובסוף המידע הגיע לראוטר. הראוטר אמור לקחת את המידע ולהעביר אותו בקצב של 1Gbit כמו שהוא יודע אבל הוא מעביר לי רק ב100Mbit.

אותה דוגמא אני יכול גם לתת לכיוון השני - במצב של העלאת מידע.

תקן את ההיגיון שלי אם אפשר..

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

איפה חסר לך הגיון, בתאוריה לנד החישוב שלך נכון.
נניח שיש כביש אגרה מהיר בהרא"ב זה עם הבוטקה לתשלום.
בכביש יש 5 מסלולים וכולם נוסעים מהר.
אבל בעמדות התשלום עוברות רק 5 מכוניות בדקה.
8ק"מ אחרי עמדת התשלום עדיין יעברו רק 5 מכוניות בדקה
למרות שיש 5 נתיבים....

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@rm1
·

איך זה קשור למה שאמרתי? אני בעצם עשיתי הפרדה בין הקו בין המחשב לראוטר לבין הקווים האחרים.

הקווים האחרים הם בעצם קו בין ראוטר לארון שכונתי. אחר כך יש קו בין ארון שכונתי לבא אחריו. בעצם תחנות שבין כל תחנה לתחנה יש קו.

אז אם בעצם לראוטר בסופו של דבר הגיע מהארון השכונתי לראוטר מידע בקצב של 100Mbit וביני לבין הראוטר הקו הוא בכלל 10Gbit. הוא בעצם לוקח את המידע ומעביר לי אותו לפי הקצב שלו ללא תלות באיזה קצב הוא קיבל. והקצב ביני לבין הראוטר הוא בעצם 1Gbit

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

נכון אבל הנקודה החלשה וצבר הבקבוק הוא ה 100 זה שאחר כך יש 1000 לא אומר שתקבל ופתאום יותר.
ברשת הפנימית בתוך הבית תקבל 1000 אבל בכל מה שמגיע מהאינטרנט תקבל רק 100.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #7 

לאתרי אינטרנט אין רוחב פס כפי שניתן לחשוב, לא גיגביט ולא 20..
כמו שלבניין שלם של 100 דיירים מחוברים בסיב של סלקום אין רוחב פס של 100 גיגביט, וגם לא 10...
שרת שיתופי של 200-300 אתרים גם לא מקבל גיגביט
שרת דדיקייטד של אתר לא מקבל עשירית מרוחב הפס של הכרטיס רשת שלו
יש הרבה מנגנונים לניצול רוחב פס
נערך לאחרונה על ידי mescaline ב 30/09/2018 22:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

@mescaline
·

אתה נתפס על דברים שלא רלוונטים. אני זרקתי סתם מספרים כדי להמחיש את הדוגמאות שלי.

השאלה הכי טובה כדי להסביר את מה ששאלתי היא למה הראוטר שמקבל נתונים בקצב של 100Mbit , מזרים אותם אליי במהירות של 100Mbit למרות שיש לו יכולת להעביר לי אותם ב1Gbit כי ככה הרי החומרה שלו בנויה. הוא מסוגל להעביר קצבים של 1Gbit.

התשובה שלי לפחות למצב שתיארתי הוא שזה עניין של "מימדי זמן". אי אפשר להפריד את הזמן שאני מקבל את המידע מהראוטר לבין הזמן שהראוטר מקבל את המידע מהארון השכונתי.

שמישהו יתקן אותי אם אני טועה

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

אתה צריך להבין שכל סוג נתונים מצריך יכולת עיבוד שונה מהחומרה בה הוא עובר המרה (סוג הנתונים, גודל הפאקטות, הצפנה וכו')
למשל זה שיש לך בראוטר פורט של 1 גיגביט זה לא אומר שהוא יכול להעביר 1 גיגביט, וגם אם כן אז זה לא מבטיח לכמה זמן הוא יחזיק את הקצב.
זה כמו שרשום לך בסקאלה של האוטו 300, האוטו יכול להגיע ל 300?

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@mescaline
·

מצטער אני מבין את הכוונה לעזור ותודה אבל אתה נתפס לדברים לא רלוונטים לשאלה שלי. ואם כבר אתה נתפס על זה, בבדיקות פנימיות הראוטר שלי כן נותן 1Gbit בתוך רשת ה Lan.

השאלה שלי לא הייתה למה הוא לא נותן 1Gbit מבחינת חומרה. השאלה שלי היא למה הוא מוגבל לקצב נתונים שבו הוא קיבל את המידע.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #11 

Dor1992 כתב:@mescaline
השאלה הכי טובה כדי להסביר את מה ששאלתי היא למה הראוטר שמקבל נתונים בקצב של 100Mbit , מזרים אותם אליי במהירות של 100Mbit למרות שיש לו יכולת להעביר לי אותם ב1Gbit כי ככה הרי החומרה שלו בנויה. הוא מסוגל להעביר קצבים של 1Gbit.

התשובה שלי לפחות למצב שתיארתי הוא שזה עניין של "מימדי זמן". אי אפשר להפריד את הזמן שאני מקבל את המידע מהראוטר לבין הזמן שהראוטר מקבל את המידע מהארון השכונתי.

שמישהו יתקן אותי אם אני טועה
...
ברור שאי אפשר להפריד.
אתה באמת חושב שיכל להיות מצב שהראוטר יעביר אל המחשב שלך דאטה במהירות גבוהה יותר מהמהירות שהוא מקבל אותו?
יש לו חוש נבואי, והוא יכול לנחש מה המידע שעדיין לא הגיע אליו?

נניח לצורך ההגזמה שהראוטר יכול לקבל דאטה בקצב של 1 ביט לשנייה, ובתוך הרשת להעביר 1 גיגה ביט.
הראוטר בדיוק העביר אל המחשב ביט שהגיע, ועכשיו ממתין שניה לקבלת הביט הבא.
מה בדיוק את מצפה לקבל מהראוטר בזמן הזה?
הרי הוא יכול להעביר גיגהביט באותה שניה, בתוך הרשת המקומית.
למרות שהרשת המקומית היא גיגה, תקבל בה כל מידע שמגיע מבחוץ בקצב 1 ביט, כי זה הקצב שהנתב מסוגל לקבל מידע. (או זה רוחב הפס ששילמת עליו, אפילו אם הראוטר מסוגל ליותר)

דוגמה אחרת:
המוח מסוגל לפענח דיבור בקצב של 10 הברות בשניה.
אני עכשיו מדבר אליך בקצב של הברה לשניה.
למרות שהמוח שלך מסוגל לקבל ולפענח 10 הברות בשניה (הרשת הפנימית שלך), הוא מקבל ממני הברה אחת בשניה (האוזן שלך היא הראוטר...)
אתה מצפה שהמוח שלך יקבל את הדיבור בקצב 10 הברות לשניה, למרות שאני מדבר בקצב של הברה בשניה?

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

@Amir64
·

אם אני מבין אותך נכון זה באמת קשור למימד זמן?

הרי מה שאני אומר בעצם שאמורה להיות הפרדה. אוקיי אז הנתב היה מסוגל לקבל את המידע ב100Mbit כי זה הרוחב פס שהוקצה לקו שלי. עכשיו מפה יש "דרך חדשה" וזה הקו בין הראוטר לבין המחשב שלי ובקו הזה הוא אמור לקחת את המידע ולהעביר אותו ב1Gbit.

אז בעצם זה לא נכון מה שאני אומר בגלל שאי אפשר להפריד את מימד הזמן? כולנו נמצאים באותו מימד זמן ואי אפשר להפריד את ה"שניה" ביני לבין הראוטר לבין ה"שניה" שבין הראוטר לארון התקשורת בשכונה?

אני באמת מנסה להבין אם זה ההיגיון שבגללו בעצם האיטי הוא זה שמנצח.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #13 

תמיד החוליה החלשה קובעת את המהירות הכללית.
נראה לי שאתה מתבלבל בין היכולת של ההתקנים להעביר מידע במהירות מסויימת, ובין המהירות האמיתית שהמידע זורם באותם התקנים.

ברור שהשנייה היא אותה שניה.
שניה היא שנייה זהה בכל מקום בעולם.
מה שמשתנה זו המהירות בה המידע עובר. ביטים לשניה.

אם אתה מוריד קובץ בגודל 100 מגהביט, בחיבור אינטרנט של 100 מגהביט, משרת שיכול להעלות לרשת ב- 1 גיגה ביט.
אין תקלות ועיכובים - הקובץ יגיע שלם למחשבך, תוך שניה אחת, נכון?
נתעלם כרגע מהתקורה.
נניח שקרתה תקלה בשרת השולח, באמצע השליחה, היה ניתוק של שנייה אחת, ואז השרת המשיך לשלוח את הקובץ.
בגלל התקלה, הנתב שלך יסיים את קבלת הקובץ לאחר 2 שניות, במקום שנייה אחת, נכון?
למרות שלפי כל הנתונים של הרכיבים הוא היה אמור להגיע בשנייה אחת.
עכשיו נניח שבדרך אל הנתב שלך, הקובץ צריך לעבור דרך צומת שמסוגל להעביר 10 מגהביט לשניה.
אז הצומת הזה מעביר את המידע הלאה, עד לנתב שלך בקצב 10 מגהביט.
כבר לא משנה מה היכולת של כל הרכיבים שנמצאים אחרי הצומת האיטי.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@Dor1992
·
נראה לי מה שחסר לך זה שבתקשורת מחשבים התעבורה אומנם נמדדת בביטים לשניה אבל היחידות שעוברות הם מנות לשניה PPS.
גודל המנה בדרך כלל תלוי ב MTU שבחיבור קווי הוא בד"כ 1500+-
הנתב (המודם שלו) מקבל מהספק חבילת ביטים בגודל מסויים וכאשר הוא מסיים לקבל אותה הוא מעביר אותה למחשב בקצב של 1GB.
אם תחבר מוניטור לרשת ברזולוציה מתאימה תראה את הקפיצות האלה של החבילות ואז השעיה בין חבילה לחבילה.
https://he.wikipedia.org/wiki/Maximum_Transmission_Unit

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

rm1 כתב:@Dor1992
·
הנתב (המודם שלו) מקבל מהספק חבילת ביטים בגודל מסויים וכאשר הוא מסיים לקבל אותה הוא מעביר אותה למחשב בקצב של 1GB.
...
איך אתה אומר שהוא מעביר אליי בקצב 1Gbit אם חבילת הביטים שהוא קיבל הועברה אליו בקצב פחות מהיר..?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

הוא קיבל חבילה נניח של 1500byte צבר אותה בדק שאין שגיאות אישר ושלך לך למחשב בקצב הרשת שהמחשב מקבל (1GB).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@rm1
·

אז מה שאתה אומר נוגד את כל מה שכתבו כאן בתגובות.
אז איך אני מקבל בעצם מידע בקצב שהמידע הגיע לראוטר ולא בקצב שהמחב שלי מסוגל לקבל?

הרי אני מקבל נתונים בקצב של 100Mbit ולא של 1Gbit.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

נכון אבל המחשב מקבל את החבילות בהשעיה של 1 ל 10 ומכן בחישוב של 10 דקות הוא קיבל 100mb ולא 1000mb

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

@rm1
·

אז ההשהייה קשורה למהירות שבו המידע עבר בתחנות עד שהגיע לראוטר?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #20 

מילת המפתח פה היא - מקסימלי. הראוטר לא יכול להעביר בקצב 1G אם הוא לא מקבל בקצב כזה או גדול יותר. תחשוב על צינור מים בעל רוחב ענק שיש לך בכניסה לבית. מה זה יעזור אם המים מגיעים אליו מהעיריה בצינור קטן פי 10?
לפעמים קוראים למצב כזה ולמצבים דומים - הרעבה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”