עמיתים ישראליים בטורנטים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב שיש לי ליצר או סידר שהוא ישראלי ואפילו שהוא העמית היחידי בטורנט מסויים, אני מקבל ממנו מהירויות גבוהות עד כדי ניצול כמעט ל כל רוחב הפס שלי. לעומת טורנטים שיש בהם עמיתים מחו"ל.

מישו יודע מה הסיבה? זה קשור למרחק ביני לבין העמיתים?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #2 

Dor1992 כתב:שמתי לב שיש לי ליצר או סידר שהוא ישראלי ואפילו שהוא העמית היחידי בטורנט מסויים, אני מקבל ממנו מהירויות גבוהות עד כדי ניצול כמעט ל כל רוחב הפס שלי. לעומת טורנטים שיש בהם עמיתים מחו"ל.

מישו יודע מה הסיבה? זה קשור למרחק ביני לבין העמיתים?
...
·

קשור רק לרוחב הפס שלו באפלוד.

Batnun

.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@Batnun
·

1. אתה בעצם אומר שהמהירות רוחב פס הורדה שלי היא בכלל לא פקטור בטורנטים והיא רק תגביל אותי במידה ואני אגיע למקסימום הורדה?

2. וקצת מוזר לשמוע כי הרי המהירות בארץ מוגבלת ל-2 עד 3 מגה bit. וקיבלתי מהרבה עמיתים ישראלים (מכל אחד מהם בנפרד) מהירויות הורדה של 3 מגה byte ומעלה אז לא הגיוני שליותר מידי ישראלים יש רוחב פס של 30 מגה bit ומעלה בהעלאה...

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

Dor1992 כתב:@Batnun
·

קצת מוזר לשמוע כי הרי המהירות בארץ מוגבלת ל-2 עד 3 מגה bit. וקיבלתי מהרבה עמיתים ישראלים (מכל אחד מהם בנפרד) מהירויות הורדה של 3 מגה byte ומעלה אז לא הגיוני שליותר מידי ישראלים יש רוחב פס של 30 מגה bit ומעלה בהעלאה...
...
·

בכלל לא מוזר כי כנראה שהוא יושב על סידבוקס, או מחובר בחיבור אופטי סימטרי.

Batnun

.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #5 

יכול להיות שזה גם seedbox עם ip ישראלי.
או אפילו VPN עם ip ישראלי + סידר עם רוחב פס גדול מחו"ל.

כמובן שלמרחק יש פקטור - אם יש עומס בספק שלך בכניסה מחו"ל לרוב בתוך ישראל לא יהיה עומס, אבל לדעתי זה זניח.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@Peadar
·

אוקיי הבנתי

אתם בעצם אומרים שהמהירות רוחב פס הורדה שלי היא בכלל לא פקטור והיא רק תגביל אותי במידה ואני אגיע למקסימום הורדה?

ומה עם הפינג שלי לעמיתים בחו"ל? הוא לא משחק פקטור בקשר למהירות הורדה?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Dor1992 כתב:אתה בעצם אומר שהמהירות רוחב פס הורדה שלי היא בכלל לא פקטור בטורנטים והיא רק תגביל אותי במידה ואני אגיע למקסימום הורדה?
...
גם אם תוריד ממאות משתמשים שכל אחד מהם יושב על חיבור אופטי סימטרי, ברור שהמהירות הורדה שלך לא תעלה על רוחב הפס שלך. אני מחובר על 400Mb/s הורדה ו-20Mb/s, ומוריד תמיד במקסימום.

Batnun

.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

יש עוד כל מיני פקטורים, יכול להיות שאתה וכל השכנים שלך בהוט כולם החליטו לנצל את כל רוחב הפס שלהם בו זמנית. גם אז תוגבל לפחות מרוחב הפס שלך.
יכול להיות שהספק שלך מגביל מהירות בטורנטים, וגם אז תוגבל.

השאלה שלך לא מאוד ברורה.

הפינג ככלל לא משחק תפקיד.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Dor1992 כתב:ומה עם הפינג שלי לעמיתים בחו"ל? הוא לא משחק פקטור בקשר למהירות הורדה?
...
פינג זה רק דיליי, לא קשור למהירות הורדה.

Batnun

.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@Peadar
·

אני אגיד לך איך אני מבין את זה מההיגיון שלי

לדוגמא אני מוריד את אותו טורנט שמישו מעיר אחרת בארץ מוריד. הוא מחובר בהוט ונטוויזן ל40 מגה רוחב פס ואני גם בהוט ונטוויזן אבל ל100 מגה.
במידה ושנינו נקבל בדיוק את אותם עמיתים בטורנט הזה, ויצא שהוא קיבל מהירות הורדה סך הכל של 5 MB בטורנט, אז הגיוני שאני אקבל גם מהירות של 5 MB? כי הרי מה שאתם אומרים שזה קשור רק למהירות העלאה של העמיתים.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

בגדול, כן.
אבל זה תלוי בעוד גורמים.
לדוגמה אם הפורטים של שניכם פתוחים, מה מהירות ה upload שלכם.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

@Peadar
·

אוקיי רק תסביר לי שתי שאלות חשובות..

1. איך מהירות הupload שלי קשורה? ככל שהמהירות שלי גבוהה יותר ככה היוטורנט ייתן לי מהירות גבוהה יותר? כי אני תמיד מגביל טורנטים במהירות העלאה שלהם כדי לא לחנוק את הרוחב פס שלי בהורדה.

2. יצא גם דוח של מומחה שטען לפני כמה שנים שהם מגבילים מהירויות בטורנטים. עכשיו מה שאני אומר איך אפשר בכלל לבדוק את זה. אם זה קשור גם למהירות העלאה של העמיתים, זה תלוי בכל כך הרבה משתנים וגורמים שלא ניתנים לבדיקה.

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

1. אם אני לא טועה יש בפרוטוקול ביטורנט העדפה לעמיתים עם אפלוד טוב יותר (כי אז הם יכולים להפיץ הלאה טוב יותר). אבל זה תלוי בהרבה גורמים (הלקוח, מצב הנחיל).

2. לא יודע איך לבדוק. לך אני ממליץ כפי שכבר המליצו, תעבור ספק ותבדוק. אם המצב משתפר אז תאמר להתראות לנטויז׳ן וזהו.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

@Peadar
·

טוב תודה על העזרה!

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@Peadar
·

אגב אני לא חושב שהספקיות כבר מתערבות שזה מצריך באמת מעבר לספק אחר וטרטור.. ואני אסביר 2 טיעונים הגיוניים.

1. זה קורה לי רק בטורנטים חלשים מאוד. רוב הזמן בטורנטים סבירים וחזקים אני מקבל מהירויות גבוהות.

2. היום כולם מעמיסים על רוחב הפס של הספקיות. חצי מהמדינה כבר עברה לשירותי טלוויזיה באינטרנט ותחשוב שכל הטלוויזיות דלוקות בבית כמה רוחב פס זה צורך ביום! לא מדובר פה בטורנט שמורידים בשעה אלא ביום שלם של צריכת נתונים כבדים.

3. מאות אלפי ישראלים משמשים בנטפליקס אם זה בHd או ב4k . כל צפייה כזאת היא הורדה של לפחות 4 ג'יגה byte לשעה ואם מדובר ב4k אז יותר. וידוע שהמון צרכני נטפליקס הם צרכנים שמרבים להשתמש בשירות.

אז אני לא חושב שהטורנטים מהווים בעיה לספקיות.
זה היה רלוונטי ללפני כמה שנים שעוד לא היה טלוויזיה על גבי האינטרנט ולא היה נטפליקס.

מה שתוכל לטעון כנגד מה שאני אומר זה שאם כבר הספקיות רוצות לחסוך אז הם יחסכו על "צרכני התוכן הלא חוקי". ככה בעצם הדבר לא יגרום לתלונות רבות ולא יעשה רעש. הרי אם הם יפגעו במשתמשים הרגילים הדבר יעורר מהומה.

לי נמסר מנציג של נטוויזן שכיום יש ספקית אחת בארץ שמתערבת בגלישה וזה לא נטוויזן לטענתו.

יש לי טעם לבדוק מול הוט? יש להוט כתשתית יכולת לחנוק לי את רוחב הפס בטורנטים?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #16 

@Peadar
אם אני זוכר נכון הפרוטוקול מעדיף משתמשים עם רטיו גבוה. כשאתה מתחיל להוריד טורנט אתה מקבל כמה ביטים של חסד אבל אח"כ השיתוף איתך הוא פונקציה של כמה אתה משתף חזרה, אז כן, אם הפס העולה שלך ממש איטי זה אומר שאחרים יקבלו עליך עדיפות.

@Dor1992
זה קורה כמעט רק בטורנטים חלשים בגלל שברגע שיש מספיק סידים כדי לתת מקסימום מהירות לכל מי שמוריד אז אין את הצורך לתעדף.

@Peadar
קשה לי להאמין שזה סידבוקס, בעיקר כי סידבוקסים מיועדים כמעט רק לאתרים פרטיים (חלק מספקי הסידבוקס אוסרים לגמרי שימוש בטורנטים מאתרים ציבוריים). דבר שני אם אתה ישראלי ומוריד טורנטים ישראלים אז דווקא יש לך אינטרס שה-IP שאתה משתף ממנו לא יהיה ישראלי. אני מניח שסיכוי סביר שמדובר במישהו עם חיבור סלקום / פרטנר / אנלימיטד.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@NegativeIQ
·

הבנתי את ההיגיון . זאת אומרת שהרטיו משנה גם לטראקארים ציבוריים כי התוכנה עצמה נותנת תיעדוף.
איך אני בודק את הרטיו הכללי שלי ביוטורנט?
ואגב, אתה יודע אם הפרוטוקול נותן עדיפות לפי הרטיו הכללי שלי בתוכנה או את הרטיו שלי בטורנט הספציפי שאני מוריד?

לגבי הסידבוקסים נראה לי שהוא צודק. רוב הפעמים שאני מקבל ממישהו מהירות הורדה גבוהה כתוב ליד האייפי שלו seedbox ולפעמים גם לא אז במצב שלא זה כנראה אינטרנט סימטרי.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #18 

Dor1992 כתב:@NegativeIQ
·

הבנתי את ההיגיון . זאת אומרת שהרטיו משנה גם לטראקארים ציבוריים כי התוכנה עצמה נותנת תיעדוף.
איך אני בודק את הרטיו הכללי שלי ביוטורנט?
ואגב, אתה יודע אם הפרוטוקול נותן עדיפות לפי הרטיו הכללי שלי בתוכנה או את הרטיו שלי בטורנט הספציפי שאני מוריד?

לגבי הסידבוקסים נראה לי שהוא צודק. רוב הפעמים שאני מקבל ממישהו מהירות הורדה גבוהה כתוב ליד האייפי שלו seedbox ולפעמים גם לא אז במצב שלא זה כנראה אינטרנט סימטרי.
...
בתוכנה עצמה הרטיו הוא עבור כל טורנט בנפרד, אין רטיו כללי, זה משהו שקיים רק באתרים פרטיים וגם אז זה משהו של האתר ולא של התוכנה (הדבר היחיד שאתה יכול להבין מהתוכנה הוא אם אתה יכול לסגור את הטורנט בלי לחטוף HNR).
לגבי סידבוקסים לא ברור לי איך הוא יודע לזהות ש-IP מסויים הוא סידבוקס ובכל מקרה לא מכיר אף חברה ישראלית לסידבוקסים, מקסימום אתה יכול לקנות Dedicated או VPS ולהתקין עליו ביטורנט (וזאת כנראה הפרה של תנאי השימוש של הספק).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

@NegativeIQ
·

לגבי הסידבוקס הוא כותב אייפי מסויים ואז את כתובת האתר של הסידבוקס . לפעמים בכתובת האתרים קוראים לעצמם seedbox ואז אפשר להסין שהעמית הזה יושב על סידבוקס.

מה זה HNR ואיך אני יכןל להבין אם אני מקבל את זה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #20 

@Dor1992
·

אין דבר כזה בטראקרים פומביים. בחלק גדול מהטראקרים הפרטיים, כצעד לעידוד השיתוף חזרה, נדרש לעשות seed עד לרטיו 1 או לעשות seed לכמה ימים (הפרטים המדיוקים משתנים מטראקר לטראקר). כאשר מורידים טורנט ולא עומדים בדרישה הזו זה נקרא "Hit N' Run" או בקיצור HnR. כרגיל יופעלו הגבלות על החשבון שלך ברגע שאתה מקבל HnR ואם אתה צובר מספיק HnRs אז מעיפים אותך מהטראקר....

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”