לא מצליח להתחבר לשרת וירטואלי של המשרד RDP מחו"ל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני לא מצליח להתחבר לשולחן עבודה המרוחק דרך RDP מחו"ל. כשאני מחובר לוויפי ציבורי או אפילו פרטי בבית של קרובי משפחה יש לי הודעת שגיאה שאין גישה ואני לא מצליח להתחבר.
אבל כשאני מתחבר לטלפון הנייד כהוט ספוט והרשת היא AT&T אז הכל עובד אבל זה הורג לי את החבילת גלישה.

מה אפשר לעשות ?

תודה

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

@plataoplomo
·נסה להתחבר מרשת אלחוטית אחרת כמו של בית קפה או של בית אחר ולבדוק האם משם אתה כן מצליח להתחבר.
ייתכן שמשהו חסום ספציפית ברשת של הקרובים שלך ברמת ספק האינטרנט או ברמת הנתב הביתי.

נ.ב. כשאתה כן מצליח להתחבר מרחוק, אתה יכול לנסות להתקין אולי תוכנה אחרת משליטה מרחוק שתאפשר לך בכל זאת גישה מהבית של הקרובים שלך.

plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@Fish72
·
ניסיתי מכמה רשתות שונות

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

הייתי מנסה לעשות Trace ולראות עד לאן אתה מגיע.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #5 

@plataoplomo
·

יש אלף ואחת של אפשרויות איך ניתן לעקוף את ההגבלה זו, אם מדובר על הגבלה על פורטים ספציפיים על ידי ספק אינטרנט מקומי. למשל ניתן לשנות את הפורט של RDP שעליו מתחברים לפורט לא סטנדרטי ואת זה אפשר לבצע אפילו במנגנון NAT של הנתב שמאחוריו נמצא השרת. ניתן לבצע את זה על יד PORT SWAPPING , כך שלא צריך לשנות כלום בשרת.
אבל אפשרות יותר היגיונית ומאובטחת, היא להתחבר ל RDP דרך שרת VPN שמותקן ברשת ששם פועל שרת RDP.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #6 

IamEzio כתב:הייתי מנסה לעשות Trace ולראות עד לאן אתה מגיע.
...
·

על ידי ביצוע של בדיקת TRACE ROUTE ניתן רק לעקוב אחרי המסלול ניתוב עד ליעד, אבל לא ניתן להבין מתוך זה באיזה נקודה חסום פורט RDP , בגלל שמדובר רק על בדיקת מעבר של תקשורת ICMP, שבמקרה זה לא עוזרת לנו.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #7 

בטוח שלא מותקן vpn כלשהו בטלםון ?

PayneBack3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #8 

יכול להיות שיש במשרד חסימה גיאוגרפית כלשהי, שווה בדיקה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #9 

Fish72 כתב:@plataoplomo
·נסה להתחבר מרשת אלחוטית אחרת כמו של בית קפה או של בית אחר ולבדוק האם משם אתה כן מצליח להתחבר.
ייתכן שמשהו חסום ספציפית ברשת של הקרובים שלך ברמת ספק האינטרנט או ברמת הנתב הביתי.

נ.ב. כשאתה כן מצליח להתחבר מרחוק, אתה יכול לנסות להתקין אולי תוכנה אחרת משליטה מרחוק שתאפשר לך בכל זאת גישה מהבית של הקרובים שלך.
...
אני מאמין ש team viewer תעשה את העבודה. השאלה היא האם בעייתי מבחינת סקיוריטי?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #10 

plataoplomo כתב:שלום,

אני לא מצליח להתחבר לשולחן עבודה המרוחק דרך RDP מחו"ל. כשאני מחובר לוויפי ציבורי או אפילו פרטי בבית של קרובי משפחה יש לי הודעת שגיאה שאין גישה ואני לא מצליח להתחבר.
אבל כשאני מתחבר לטלפון הנייד כהוט ספוט והרשת היא AT&T אז הכל עובד אבל זה הורג לי את החבילת גלישה.

מה אפשר לעשות ?

תודה
...
מרשתות ציבוריות זה לא מפתיע אותי יותר מידי. חלק גדול מהרשתות הציבוריות מאפשרות רק גלישה ומייל וחוסמות את כל הפורטים האחרים (אף-אחד לא רוצה שתפתח טורנטים דרך הרשת שלו).
לגבי הבית של הקרובים שלך, אני גם נאלץ לחשוד בחסימה של הספק. יש לא מעט ספקי אינטרנט שמסיבות של אבטחה מסננים פורטים שלשיטתם לא אמורים להיות פתוחים לאינטרנט, לדוגמה בארץ כמעט כל הספקיות מסננות את פורטים 139,445, שמשמשים את פרוטוקול SMB לשיתוף קבצים של Windows, פרוטוקול מאוד נפוץ ברשתות ביתיות וארגוניות אבל כעיקרון לא אמור להופיע סתם ככה באינטרנט (ולאחרונה WannaCry הראתה לנו מה קורה כשהוא כן). פרוטוקול RDP עובר בפורט 3389, דווקא כן רואים אותו באינטרנט לפעמים, במיוחד אנשים שקונים VPS או Dedicated מבוסס Windows אבל אולי ספקיות אמריקאיות מסננות אותו בחיבורים ביתיים ו/או למי שלא מבקש אחרת, לא יודע. העובדה היא שראית לפחות ספקית אחת (AT&T) שבה זה עובד אז הבעיה לא אצלך.

באופן כללי אל תפתח RDP ישירות לאינטרנט, זה מסוכן גם כי אם תתגלה פרצת אבטחה בזה תהיה בטוח שיום אח"כ כבר יהיה Ransomware שמנצל את זה וגם כי אפשר לגלות פרטים על המחשב שלך גם בלי הסיסמה. הכי טוב זה לשים את כל הרשת הארגונית מאחורי VPN שקודם חייבים להתחבר ל-VPN הארגוני ורק אז אפשר לפתוח RDP. אם אין ברירה וחייבים לפתוח RDP ממליץ בחום לשנות את הפורט שלו למשהו גבוה ואקראי.

plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@NegativeIQ
·
תודה רבה על ההסבר, לאיזה VPN אני יכול להתחבר איתו בצורה בטוחה ל rdp ?
האם משהו כמו tunnel bear יכול לעבוד ?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”