@lior123
·
1. כן התקנת ראוטר ac סביר תהיה שידרוג רציני מבחינת ה-wifi שלך. ה-wifi של ה-G225 מאד מיושן ואיטי. מה שכן שם לב שיש הבדל בין מהירות לבין טווח.
לגבי טווח שידור ראוטר יותר חדיש לאוו דווקא יעזור. מבחינת כיסוי שטח גדול אין פתרון חוץ מלשם מספר יחידות אלחוטית לכיסוי השטח (עדיף שיתמכו ב-roaming/mesh וכו').
דירה של 2.5 חדרים לא נשמע לי כזה גדול, סביר שראוטר אלחוטי טוב במיקום טוב באמצע הדירה יוכל לכסות את כל הדירה לבדו. לצערי אני לא מכיר איך ה-G225 מהבחינה הזו אבל אם יש לך בעיות קליטה רציניות איתו ותמקם את הראוטר החדש בדיוק באותו מקום יש סיכוי סביר שהמצב יהיה דומה. קשה להגיד בלי לנסות ולראות.
2. אם אתה מעביר מידע גדול ברשת המקומית, נגיד בין 2 מחשבים שמחוברים קווית לראוטר, אז פורטים של 1 גיגה יתנו לך קצב פי 10 יותר גבוה (כ-110 מגהבייט לשניה בחיבור קווי).
בעבודה מול האינטרנט בין כה וכה התשתית שלך מוגבלת ל-100 מגה (ובגלל שזה בזק אין סיכוי שאתה גם מקבל 100 מגה מלא) אז חיבור של 1 גיגה בין המחשב לראוטר לא באמת עוזר - זה לא הצוואר בקבוק.
3. ראה לדוגמא כאן:
https://pakedge.wordpress.com/2015/11/1 ... rfind-out/
(יש עוד הרבה תוצאות בגוגל).
אני ממליץ בחום להשאיר את ה-G225 כמודם בלבד (הרבה פעמים נקרא מצב bridge) ותקנה
ראוטר ללא מודם. קונפיגורציה כזו נותנת לך יותר גמישות ונחשבת יותר יציבה. בנוסף ראוטר ללא מודם נותן תמורה הרבה יותר טובה למחיר, יש מבחר הרבה יותר גדול של ראוטרים ללא מודם ובמחשבה קדימה לא שווה היום להשקיע כסף על מודם/ראוטר כי לפחות החלק של המודם יהפוך ללא רלוונטי כאשר תעשה החלפת/שידרוג תשתית. תלוי בדגם המדיוק ובמזל עד כמה טוב יעבוד לך להשתמש במודם/ראוטר כראוטר בלי מודם אבל תמיד ראוטר ללא מודם יעבוד יותר טוב.
בהנחה שאתה מחפש משהו סטנדרטי הייתי מחפש מבצעים באמזונים בחו"ל על דגמים מובילים של linksys, netgear, asus (בעיקר אירופה כי אמזון ארה"ב לא שולחת ראוטרים לארץ כמה שידוע לי). אם אתה מחפש לחסוך כסף - שיקול לגיטימי כמובן - אתה יכול לשקול משהו כמו ה-
totolink זה.
יש גם הרבה שירשורים בפורום בנושא, כמו לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2862893
https://www.hometheater.co.il/vt308769.html