מכונת כביסה - לתקן או להחליף ?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

מכונת כביסה סימנס 8 ק"ג תוצרת גרמניה בת 6 שנים הלך כרטיס אלקטרוני
עלות התיקון 750-950 ש"ח
לדעתכם לתקן או לקנות חדשה ?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

תלוי מה העלות של מכונה חדשה. במיוחד אם יש אפשרות גם להרחבת אחריות

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

כמה עלתה המכונה כשהייתה חדשה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מחירי מכונה חדשה

שליחה #4 

תלוי אם רוצים מכונה באותה רמה - שאז המחיר בסביבות 3500 או יורדים ברמה ואז המחירים בסביבות 2200
יש אפשרות להרחיב אחריות ל-5 שנים בעלות של 100-200 ש"ח - תלוי במותג.
כשקנינו את המכונה שילמנו הרבה על מוצר שנחשב איכותי מתוך מחשבה שישרוד זמן משמעותי (לפני זה היתה AEG שהתפגרה אחרי 8 שנים) ותקלה כזו אחרי קצת יותר מ-6 שנים מאכזבת מאוד.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

Re: מחירי מכונה חדשה

שליחה #5 

@winner
·
מה הדגם של המכונה?
אני יכול לשלוח לחבר טכנאי שיבדוק אם יש לו במקרה כרטיס למכונה הזו
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

@winner
·אז שילמת 3500 ש"ח וזה עבד 8 שנים. כלומר עד היום העלות השנתית להפעלה היא פחות מ 450 ש"ח לשנה וזה סביר לחלוטין. בוא נצא לרגע מקו המחשבה ש"משקיעים" בקניית מכונה טובה, כי לא חשוב איך אתה מסובב את זה, רכישת מוצר זו הוצאה נטו ולא השקעה.

עכשיו מבקשים ממך לשלם 750 ש"ח כדי לתקן את המכונה. כלומר, נניח והתקלה הבאה תתרחש בעוד שנתיים לכשהמכונה תהייה בת 10, באותן שנתיים עלות ההפעלה של המכונה תהייה כבר 450+375 ש"ח, כלומר מעל ל 800 ש"ח לשנה.

זה פשוט לא שווה את המחיר. בוא נעשה תרגיל אחר, במקום לתקן את הקיימת אתה רוכש מכונה ב 2200 ש"ח והיא מתפגרת אחרי 3 שנים. כמה עלתה לך ההפעלה של המכונה בכל אחת מאותן 3 שנים ומה הסבירות שהיא באמת תתפגר אחרי 3 שנים?

אני לא יודע אם אתה קשור רגשית למכונת הכביסה שלך או שאתה מארח מבקרים בתוכה וזקוק למותג שלה, אבל עם כל הכבוד לסימנס, ההצעה של תיקון לא עושה שכל לארנק.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #7 

גם לי הייתה מכונה שהתפגרה אחרי 4 שנים.לדעתי, עדיף חדש...
:wink:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@Catskinner
·המכונה הנוכחית התפגרה אחרי 6 שנים ולא 8
מסיבוב בחנויות התרשמנו שלמכונות היקרות יש ערך מוסף מבחינת תכונות וחוויית שימוש, רק שאף אחד לא מוכן להתחייב לאורך החיים שלהן (גם לא לגבי מילה שעולות הון)
כרגע ההתלבטות לא רק בין תיקון לרכישת מכונה חדשה, אלא גם לגבי רמת המכונה אם תירכש - גבוהה או בינונית.
מי יכול להמליץ על מכונה טובה בקיבולת 7 ק"ג ?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #9 

לדעתי אם שאר החלקים בסדר,

לתקן.

כרטיס זה החלק הכי יקר והכי מתקלקל במכונה.

כל השאר בטלים בשישים.

במונחים שנתיים אם תרוויח שנתיים ללא תקלות כבר הרווחת מהתיקון.

זה מהשרות של BSH?

תבדוק אצל טכנאים אחרים בד"כ יש פער מחירים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #10 

winner כתב: מסיבוב בחנויות התרשמנו שלמכונות היקרות יש ערך מוסף מבחינת תכונות וחוויית שימוש,
...
משפט משעשע.
אילו תכונות ואיזו חוויה? זה מכשיר שאתה אמור לשים בו בגדים, ללחוץ על כפתור, ולקבל בגדים מכובסים. פספסתי משהו ?

לעצם השאלה, לצערי בימינו, 6 שנים זה מעל ומעבר לתוחלת החיים של מכונת כביסה, גם של הטובות יותר. יש הסתברות גבוהה לתקלות נוספות אחרות בקרוב. הגיע הזמן להתחדש.
אם אתה רוצה לעשות ניתוח כספי קר, אל תתיחס למחיר מכונה חדשה אלא כמו עם מכונית, תחשוב כמה היא שווה היום - בכמה יקנו ביד שנייה (מכונה עובדת). עכשיו תשווה את עלות התיקון למספר הזה. האם כדאי להוציא 900 ש"ח כדי לקבל משהו ששווה בטח איזה 500 ?
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

לפני הרבה שנים הלכתי בלב כבד ובחששות רבים לרכוש את מכונת הכביסה הראשונה שלי (אימא שלי גרשה אותי מהבית). חששתי שהמוכרים יראו את חוסר הידע שלי באומנות הכביסה וידחפו לי עד המרפק. אבל אז נזכרתי שאני טיפוס מגעיל ונאלח והגיע הזמן לנצל ולמנף את התכונות שעיצבו את האופי שלי באופן כל כך בולט.

כמובן שהמוכר ניסה לקדם מכונה עם בקרה דיגיטלית, תצוגה, תוכניות כביסה המאפשרות להגדיר דפוסי כביסה נפרדים לגרב שמאל ולגרב ימין, בקרת שעטנז וכשרות לפסח.

בפרצוף תמים שאלתי אותו אם יש לו מכונת כביסה בבית. בשלב זה הוא כנראה האמין שאני ארכוש את הדגם שהוא יצהיר שנמצא אצלו בבית והוא כמובן הצהיר שיש לו מכונת כביסה בבית - בוודאות! ואז שאלתי אותו אם אי פעם הוא שינה את התוכנית מ"בגדים מעורבים, לכלוך בינוני" והיות שזה בטוח לא קרה מעולם, מדוע הוא מנסה למכור לי משהו שהוא בעצמו לא משתתמש. באותו רגע המוכר הבין מה שלקח להורים שלי הרבה שנים להבין: שאני טיפוס מעצבן ושלא הפילו אותי מספיק על הראש כשהייתי תינוק.

יצאתי משם עם מכונת כביסה של אינדסיל פשוטה שעבדה אצלי ללא תקלה במשך 7-8 שנים עד שהוחלפה ב LG שהגיע כחלק מהחבילה של הבת זוג. מאז אני מתייחס לכל המוצרים הביתיים כמו מכונות כביסה, כיריים ומקררים כאל אביזרים מתכלים. לא מתקן, לא משלם ביטוח או הרחבת אחריות ולא כלום. התקלקל? למחזורית ויאללה קונים חדש ושיהיה זול. בינתיים זה לא איכזב אותי גם כשרכשתי מוצרים ש"כולם יודעים שזה קקה".
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

הרחבת אחריות על מכשירי חשמל זה כבר מהקטגורייה שהייתה בחדשות לאחרונה, של מכירת דברים לקשישים מבולבלים שקונים דברים שהם לא צריכים.
ההבדל הוא, שכאן המבולבלים המנוצלים הם הרבה פעמים אנשים צעירים ובריאים.
משה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #13 

לתקן זו עסקה גרועה. בדר"כ כשמכונות מתקלקלות זו שרשרת בלתי פוסקת של תקלות
במכונות החדשות יש הרחבת אחריות ל-5 שנים ויש מגוון תכונות חדשות כמו למשל אפשרות להוסיף בגדים תוך כדי הכביסה.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #14 

מנסיון שלי - חד משמעי לתקן, לרוב מה שהולך במעגל אלו רכיבי הכניסה שנדפקים במהלך השנים (לרב בגלל הפרעות חשמל/ קו לא יציב), תיקון יכול לעלות גם 300 ש"ח ופחות (במחיר שרשמת קונים כרטיס חדש (מחו"ל).
תפנה למורג מערכות בקרה (נמצאים ברחובות). ממליץ לשלוח אליהם קודם הודעת וואטסאפ עם התמונה של המעגל

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שעשעת אותי קלוד, תודה. אשתי דווקא משתמשת בתוכניות שונות לשל הילדים

שליחה #15 

@Catskinner
·

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5006
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #16 

אחד הדברים שלא דיברו עליה - זה אחריות התיקון - בד"כ המתקנים נותנים 3-6 חודשים על תיקון.

לי אישית היו כבר כמה מכונות של LG ולא קרתה לי תקלה מעולם - אני תמיד רוכש את המכונות היקרות ביותר שלהם
ומעביר את הישנה למישהו במשפחה.

רכשתי לפני כחצי שנה את המכונה החדשה הכפולה שלהם (TWIN WASH) שכוללת מייבש.
המכונה עושה את העבודה (בחלק העליות אני מכבס כביסה רגילה ובמכונה התחתונה דברים עדינים) .
סה"כ לאורך השנים (משנת 2001 אני עם LG) לא סבלתי מתקלה במכונות הללו .

ככה שבמכונות כביסה (ומכשירים ש"עובדים קשה") אני תמיד ממליץ ללכת על הדגמים היקרים ולא הזולים .

את סימנס /בוש/קונסטרוקטה אני מכיר בקטנה ויודע שכל כרטיס שם עולה יקר .. אבל המדיח החדש שרכשתי הוא של סימנס - רק בגלל שקראתי ביקורות טובות ובגלל 5 שנות אחריות.
אחרת הייתי רוכש שוב בלומברג - שנחשבים מעולים בתחום הדחת כלים (9 שנים , תקלה אחת).

אגב , גם הסמסונג נחשבים טובים במכונות כביסה (שוב - מדבר על הדגמים הבכירים , ניסיון של 2 חברים "ייקים" מרוצים עם סמסונג) ומייבש כביסה נוסף של סמסונג שיש לי - מעולה ... ממש פתחתי חברת כביסה :)

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”