האם רמקול מדפי + סאב איכותי יכול לספק אותה איכות סאונד ובמה כמו רמקול רצפתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
adidas1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 784
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

לאחרונה שוקל להחליף ולשדרג את הרמקולים שלי (הסאב נשאר):
- שני רמקולים רצפתיים B&W מדגם 603 S2
- רמקולי סראונד B&W 602 S3
- סנטר של B&W LRC60 S3

** סאבוופר של SVS דגם PC-2000

הקדמיים הם כרגע רצפתיים ואני שוקל בעקבות מעבר לדירה שהיא יחסית לא גדולה (80 מ"ר) ושיקולי תקציב לעבור לרמקולים מדפיים.

השאלות שלי:
1. האם רמקול מדפי איכותי יוכל לתת לי איכות, תחושה, באס במה כמו רמקול רצפתי? השימוש הוא כ 80% סרטים וכל השאר מוזיקה.
2. במידה ורמקול מדפי יורד עד ל 50HZ, האם זה אומר שאני צריך לכוון את הקרוסאובר ברסיבר ל 50 כדי שכל מה שמתחת ל 50HZ יגיע לסאבוופר?
3. האם ברמקולים מדפיים אפשר להגיע לרמות עוצמת שמע כמו ברמקול רצפתי מבלי שהרמקול יגיע לגבול היכולת שלו ול Distortion?

תודה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

1. תלוי איזה מדפי.
יש מדפיים שיורדים יותר נמוך מרצפתיים מדגם אחר.
יש רצפתיים שחוץ מזה שהם קופסה גדולה הם לא שווים הרבה.
אז אי אפשר להכליל.
אני עם מדפיים ואין לי שום בעיה.
לפני זה הייתי עם רצפתיים ללא סאב, וזה היה פחות טוב.

2. אם רמקול מדפי יורד עד, 50Hz חותכים ב- 80Hz קרוס.
גם אם מוצהר ע"י היצרן שהרמקול יורד עד 50Hz בהנחתה של 3dB-, זו כבר הנחתה שכדאי להמנע ממנה, ואם לא כתוב, זו יכולה להיות הנחתה של 6dB-, ואפילו 10dB-, ויותר.
אף פעם לא הולכים על קצה היכולת.

3. ברור. אין קשר.
גם ברמקולים של הטלויזיה אתה יכול להגביר לעוצמה שלא תוכל לסבול.
אתה יכול לראות שההספק המירבי שרוב הרמקולים מסוגלים לקבל, גדול יותר מזה שהמגבר יכול לספק.
כך שהראשון שיגרום לבעיות הוא לרוב הרסיבר ולא הרמקול.
(לא מדבר על רמקולים לוויניים או צעצועים זולים)

adidas1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המפורטת, אשמח גם לקבל המלצות על רמקולים מדפיים (אמזון גם הולך) שיש להם גם רמקול סנטר מאותה סדרה.
תודה רבה.

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #4 

המלצה שלי SVS ULTRA מדפיים ן SVS ULTRA CENTER
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

adidas1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה לגבי SVS, שומע רק דברים על החברה הזו (בגלל זה גם יש לי סאב שלהם).

איך המדפיים שלהם (Ultra & Prime) בהשוואה למשל לרמקולים שמפורסמים כרגע באמזון במחירים נמוכים משמעותיים מ SVS? בביקורות ה NHT C Series C-3, ה ELAC Uni-fi UB5 וה ELAC Debut 2.0 B6.2 קיבלו ביקורות טובות.

אגב, במידה ואכן אזמין מאמזון, אני אעשה זאת רק על פי ביקורות (לפעמים אי אפשר למצוא אותם להאזנה בארץ או את כל הדגמים באותה החנות), כמו שעשיתי עם הסאב, הביקורות היו מעולות ואם כל כך הרבה אנשים אומרים שזה טוב, כנראה שזה באמת טוב.
יש המלצות על דגמים נוספים?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

סתם נקודה שבדיוק אתמול מישהו שאל על סילבר 100.
אלו מדפיים עם וופר 8".
בעלות שלהם קשה למצא רצפתיים עם יותר באס@איכות
נערך לאחרונה על ידי Hava972 ב 27/09/2018 13:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

adidas1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

^
לא כל כך הבנתי, תוכל להסביר שוב?

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

שאלת:

"האם רמקול מדפי איכותי יוכל לתת לי איכות, תחושה, באס במה כמו רמקול רצפתי?"

עניתי:

יש רמקולים מדפיים monitor audio silver 100,
אחד האלמנטים ברמקול זה מיד-וופר בגודל 8", במחיר שלהם אני לא מאמין שתמצא רצפתי שיתן אותה "איכות, תחושה, באס במה"
נערך לאחרונה על ידי Hava972 ב 27/09/2018 13:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #9 

adidas1 כתב:תודה לגבי SVS, שומע רק דברים על החברה הזו (בגלל זה גם יש לי סאב שלהם).

איך המדפיים שלהם (Ultra & Prime) בהשוואה למשל לרמקולים שמפורסמים כרגע באמזון במחירים נמוכים משמעותיים מ SVS? בביקורות ה NHT C Series C-3 , ה ELAC Uni-fi UB5 וה ELAC Debut 2.0 B6.2 קיבלו ביקורות טובות.

אגב, במידה ואכן אזמין מאמזון, אני אעשה זאת רק על פי ביקורות (לפעמים אי אפשר למצוא אותם להאזנה בארץ או את כל הדגמים באותה החנות), כמו שעשיתי עם הסאב, הביקורות היו מעולות ואם כל כך הרבה אנשים אומרים שזה טוב, כנראה שזה באמת טוב.
יש המלצות על דגמים נוספים?
...
·קודם כל, ההמלצות באזמון הן לא ביקורות, אלה המלצות. אנשים לא עשו השוואה אלה רק אומרים את דעתם. זה שימושי כשמחפשים אוזניות ב40$ או רוצים לקבל רושם על מוצר אבל כשרוצים רמקולים זה פחות שימושי. אתה הולך הפוך: זה שאנשים אומרים שזה טוב, זה לא אומר שזה טוב . זה טוב, ולכן אנשים אומרים שזה טוב. מבין את ההבדל הקטן?

בכל מקרה, האולטרה טובים פי כמה וכמה מהרמקולים שהזכרת. תקפוץ לפיוצ'ר ותקשיב להם. מבטיח לך שהם יגיע לעוצמות שאתה לא תוכל לסבול. יש לי מערכת של SVS, רסיבר סוני וניתן להביא את חוגת ווליאום עד הסוף ועדיין לרמקול יש מה לתת. אבל אז אתה מעל 110BD וזה "די" מספיק :lol:

רמקולים מאוד חזקים, דינמיים, עם צליל פנ'צי. יורדים נמוך ועושים זאת יפה מאוד. בכל זאת, SVS יודעים לייצר באס. ניטרליים ודי מדוייקים. והסנטר שבסדרת אולטרה הוא אחד הטובים. הוא לב המערכת וככזה הוא עושי טוב, חזק יותר מהקדמיים, יורד עוד יותר נמוך, חזק יותר ופשוט יותר מהם בכל מובן וזה חשוב, כי הסנטר מקבל כ70
5 מהתוכן ועם ק"ב זה הקטע שלך אז צריכים לשים דגשם חזק על הסנטר ולדעתי האולטרה נותנים פתרון מדהים.

לא יודע איך הגעתי לזה, אני לרוב לא ממליץ על רמקולים של SVS, סאבים כן, תמיד, דבר ראשון, אבל רמקולים לא. למה? כי זה מאוד אישי. מה שטוב לי לא בטוח שטוב לך ולכן אני אמור: לך תקשיב!
לא קונים רמקולים מדעות באמזון, אחרת לפי הגישה הזאת, האוזניות BT ב40$ עם מעל 4K ביקורות וממוצעה של 4.8 כוכבים הן האוזניות הכי טובות בעולם. אין יותר טובות מהן, אין.
הנה לך חוכמת ההמונים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #10 

@adidas1

כדאי לך לגשת לחנות או שתיים ולהקשיב ולהשוות כי הטעם שונה בין אנשים, רק אתה תדע להחליט מה איכותי לך.

נגיד כך, כדי להגיע לביצועים של סאב טוב רק מרמקולים רצפתיים, תצטרך רמקולי full range טובים.

אתה מכניס סאב למשוואה, אז אתה מדבר רק על ביצועי הבאס של המערכת ? במה זה לא רק באס, זה צליל נקי, עומק, imaging וכו' . בהחלט מדפיים טובים יכולים לתת לך את כל זה.

דעתי האישית לגבי האולטרה המדפיים של svs: יש לי אותם והם נהדרים. אני אוהב מוזיקה והם טובים גם בזה, אבל המגרש שלהם זה בקולנוע. אם שמעת אותם ואהבת והשגת במחיר טוב, הרווחת. להבדיל, היה לי גם את הסנטר אולטרה שלהם, להגיד את האמת, הוא טוב, אבל לא מצדיק כלל את המחיר הגבוה.

על nht , elac שהזכרת , קראתי המון דברים טובים והמחירים שלהם אטרקטיביים.

adidas1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

תודה רבה לכל מי שכתב והשקיע, שבוע הבא אקפוץ לפיוצ'ר לשמוע את ה SVS.

לגבי ביקורות, אני לא מסתמך רק על ביקורות באמזון, גם, אבל גם על ביקורות יותר מקצועיות, שכמובן שאני מתייחס אליהם בחשדנות כי אני לא יודע מה האינטרס של כל אתר ואתר.
בסופו של דבר אני אשקול עלות מול תועלת ואם מחיר ה SVS יהיה גבוה מאוד, אולי יהיה שווה להזמין רמקול שאומנם לא שמעתי אותו אבל קיבל ביקורות טובות.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #12 

כדאי ללכת בראש פתוח לשמיעת רמקולים.
כשאני הלכתי לחפש, לא חשבתי בכלל על רמקולים של חברת מורל כאופציה.
אבל יצא שרמקולים שלהם הכי מצאו חן בעיני.
המדפיים יורדים נמוך יותר מרוב המדפיים ששמעתי, וגם מחלק מהרצפתיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #13 

בהחלט, ראש פתוח זה חובה. אני זוכר את פעם ראשונה ששמעתי קליפש. היתי מעדיף לשכוח. :lol:

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

BUGY כתב:בהחלט, ראש פתוח זה חובה. אני זוכר את פעם ראשונה ששמעתי קליפש. היתי מעדיף לשכוח. :lol:
...
מתי זה היה? דברים השתנו מאז .

Amir64
גורו
גורו

שליחה #15 

@mulder
נכון,
ובגלל זה צריך ללכת בראש פתוח, ולא להיות מקובעים במה שיודעים, או חושבים שיודעים, מניסיון העבר.
היום גם מערכות הכיול יודעות ומאפשרות לרסן במידה מסויימת שגעונות כאלו של רמקולים, שפעם היו טובים רק לחובבים מושבעים של הסגנון.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #16 

כאשר בוחנים סאב כשילוב לקדמיים (מדפיים/רצפתיים) יש לבחון את הסאב פיזית ואת השילוב רצוי אצלך בחלל.
להתאים סאב מאוד קשה בשל פרמטרים כגון: התאמת תזמון/פאזה ו-מהירות.

בדר"כ גם לרמקולים רצפתיים/מדפיים בריאים, בשביל boost בתדרים שהרמקול לא תוכנן להם/ מתקשה ב-SPLים משתנים - משדכים סאב

יחד עם זאת מעטים הרמקולים שיכולים לתת תחום תחתון ראוי ואיכותי.
אילו שתוכננו להפיק זאת ברמה גבוהה (מלאה/עשירה, ברורה ומפורטת/מדוייקת, שקופה ויציבה בכל SPL) גם עולים בהתאם.

adidas1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

תודה רבה על התשובה.
בקרוב אלך לשמוע את ה SVS ultra bookshelfs בפיוצ'ר, ה PC-2000 שיש לי אמור להשתלב איתם בסדר גמור.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

adidas1 כתב:תודה רבה על התשובה.
בקרוב אלך לשמוע את ה SVS ultra bookshelfs בפיוצ'ר, ה PC-2000 שיש לי אמור להשתלב איתם בסדר גמור.
...
מאמין שכל סאב טוב ואיכותי ישתלב איתם, זה לא כזה עניין.

בהצלחה

hagagshay
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

לי יש מדפיים focal 706 שאני ממש מרוצה מהם , אבל היה לי התלבטות גדולה בינם לבין המדפיים של האולטרא svs.

האם יש פה מישהו ששמע את שניהם ויכול לתת חוות דעת על ההבדלים בינהם?

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #20 

אם יש לך מדפיים של b&w, ממליץ לך לשמוע את הסדרות היותר גבוהות שלהם. כלומר 68x ו 70x.
יש לי רצפתיים של b&w וגם אהבתי את מורל (הולך לקנות שקועים שלהם ולשלב עם קדמיים של b&w). אז בטח יש להם אופי דומה. ממליץ לך לבדוק.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”