מעוניין לרכוש Focal Kanta No.3
·genvirt כתב:מה בעיה? תפנה לכול חנות שעוסק בתחום...
רכשתי את רמקולים שלי (לא קנטה) דרך אודיוקלאב (ליאור) - קיבלתי מחיר מצויין.
אם אתה חושב שירוצו אחריך כול העוסקים בתחום - אתה טועה מעט:)...
לא מעוניין להסיט את הטרד מכוונתו המקורית לדיון הזה אבל חבל אם זו המחשבה שלנו כצרכנים.. זו לא צרכנות חכמה.
הרבה מוכרים רצים עבור הסכום שהרמקול הזה עולה (50K+) בתחומי עיסוק אחרים, למה שבתחום הזה זה יהיה שונה?
מה, בתחום הזה אנשים לא מוכנים להתאמץ בשביל כסף? אני לא מאמין..
לא עדיף לקבל מידע בדחיפה מאשר במשיכה? למה שאתרוצץ אחרי חנויות כמו שמקובל בתחום כי לא מוכנים להגיד מחיר בטלפון.. רק בשביל להתחיל לעשות משאים ומתנים מפרכים בין כל חנות ולבזבז שעות? זה סיוט. למה בתחום הזה אי אפשר לדעת מה מחירו הנורמלי של מוצר והמחירים מנופחים וכלקוח יש לך הרגשה כמעט מכולם שהם מנסים לעשות עליך קופה, אבל מה קופה,לעשות עליך עשרות אחוזים... רבאק, אנחנו קונים מוצרי מדף. אין שום סיבה שלא תהיה לנו יכולת השוואה נורמלית כמו בתחומים אחרים בחיים (מוצרי בית, חו"ל, אלקטרוניקה, מחשבים..)
ההתנהלות בתחום הזה מזכירה התנהלות של קרטל וכל עוד אנחנו כצרכנים נחשוב שככה זה נועד להיות זה לא ישתנה. על מנת לשבור קרטל צריך לעודד תחרות, אז הנה.. אני כלקוח פוטנציאלי של רמקול במחיר שכזה קורא למוכרים שמעוניינים לקטוף את העמלה שלו ליצור איתי קשר.. מי שלא יוצר קשר כאילו ויתר על העמלה מראש..
עכשיו, תאר לך שכל הצרכנים היו עושים בדיוק אותו הדבר כמוני. מי היה רודף אחרי מי אז?
@Kribensis
·אתה צודק שבארצנו מצב די הזוי בקטע תמחור וכו׳, כן..... אבל...
דע לך שלאחרונה זה משתנה והשתנה - כמעט כול היבואנים מתחילים למכור מוצרים במחירי
RRP )recommender retail price) בתוספת מע״מ - שזה אומר מחיר חו״ל , כי מחיר בחו״ל שאתה רואה אינו כולל מיסים אם תלך לקנות בחנות עצמה ובהזמנה דרך האינטרנט הכוונה שעל מיסוי אתה אמור לדווח ולשלם לבד- אך זה לא שייך לשיחה עכשיו.
יש אופציה להביא לבד - שאלה כמה משתלם לך יהיה, לפני שנתיים כשלקחתי אלקטרה - מחירים היו גבוהים מאוד ואולי אזי היה שווה להביא, לאחר מכן לפוקאל השתנה יבואן והורידו מיסים מעט ושינו תמחור. תוכל להשיג היום את פוקאלים במחיר סביר מאוד לדעתי.
ועוד המלצה אישית - אם יש לך להוציא 50K לרמקול - לשקול לקחת סופרה 2 ולא קנטה.
האם בררתה מה רוצים עבור קנטה בחנויות בכלל היום?
·אתה צודק שבארצנו מצב די הזוי בקטע תמחור וכו׳, כן..... אבל...
דע לך שלאחרונה זה משתנה והשתנה - כמעט כול היבואנים מתחילים למכור מוצרים במחירי
RRP )recommender retail price) בתוספת מע״מ - שזה אומר מחיר חו״ל , כי מחיר בחו״ל שאתה רואה אינו כולל מיסים אם תלך לקנות בחנות עצמה ובהזמנה דרך האינטרנט הכוונה שעל מיסוי אתה אמור לדווח ולשלם לבד- אך זה לא שייך לשיחה עכשיו.
יש אופציה להביא לבד - שאלה כמה משתלם לך יהיה, לפני שנתיים כשלקחתי אלקטרה - מחירים היו גבוהים מאוד ואולי אזי היה שווה להביא, לאחר מכן לפוקאל השתנה יבואן והורידו מיסים מעט ושינו תמחור. תוכל להשיג היום את פוקאלים במחיר סביר מאוד לדעתי.
ועוד המלצה אישית - אם יש לך להוציא 50K לרמקול - לשקול לקחת סופרה 2 ולא קנטה.
האם בררתה מה רוצים עבור קנטה בחנויות בכלל היום?
Heavy Metal Is The Law
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
לא הבנתי אל אילו תחומים אחרים אתה מדבר. אבל בתחום הזה המצב מעולה. נותנים לך רמקולים ומגברים לבית לתקופת נסיון. דברים הזויים ביחס לתחומים אחרים. מתי פעם אחרונה קיבלת מכונת כביסה לבדיקה בבית שלך? לבדוק אותה עם הכביסה שלך, עם החומרי נקיון שלך והמים שיוצאים לך מהברז.
מתי פעם אחרונה נתנו לך רכב לשבוע נסיון בבית? וזה פאקין מוצר שעולה שעולה 130K שקל למכוניות "משפחתית". זה הגיוני לך? לקנות רכב, מוצר שאתה הולך להשתמש בו יום יום שנים על גבי שנים ולא רק אתה, כל המשפחה שלך. אבל מקסימום תקבל זאת נסיעת מבחן של 30 דקות. מה עם בתים? אנשים קונים בתים שעוד לא נבנו!!! מדברים על התחיבות...
פה אתה מדבר על מוצר לנישה קטנה מאוד. בארץ קטנה מאוד. ויש דבר כזה בשוק, היצע וביקוש. אתה רוצה את הרמקול, כמה שאתה רוצה אותו, כמה אתה מוכן לשלם אליו, זה המחיר שלו. לא מתאים לך, אל תשלם. אם אחרים ירגישו כמוך, אז עם הזמן המחיר ירד או הרמקול יעלם כי לא משתלם לייצר אותו. אבל שמוכרים יתחילו לרדוף אחריך, זה לדעתי מוגזם. אני מבין מאיפה אתה מגיע ומה אתה מנסה לעשות, זה לשים את הכוח בעסקה הזאת בידיים שלך. אבל זה לא יעבוד, זאת תהיה אשליה כי עדיין, לך יש את הביקוש ולמוכר את ההיצע.
מתי פעם אחרונה נתנו לך רכב לשבוע נסיון בבית? וזה פאקין מוצר שעולה שעולה 130K שקל למכוניות "משפחתית". זה הגיוני לך? לקנות רכב, מוצר שאתה הולך להשתמש בו יום יום שנים על גבי שנים ולא רק אתה, כל המשפחה שלך. אבל מקסימום תקבל זאת נסיעת מבחן של 30 דקות. מה עם בתים? אנשים קונים בתים שעוד לא נבנו!!! מדברים על התחיבות...
פה אתה מדבר על מוצר לנישה קטנה מאוד. בארץ קטנה מאוד. ויש דבר כזה בשוק, היצע וביקוש. אתה רוצה את הרמקול, כמה שאתה רוצה אותו, כמה אתה מוכן לשלם אליו, זה המחיר שלו. לא מתאים לך, אל תשלם. אם אחרים ירגישו כמוך, אז עם הזמן המחיר ירד או הרמקול יעלם כי לא משתלם לייצר אותו. אבל שמוכרים יתחילו לרדוף אחריך, זה לדעתי מוגזם. אני מבין מאיפה אתה מגיע ומה אתה מנסה לעשות, זה לשים את הכוח בעסקה הזאת בידיים שלך. אבל זה לא יעבוד, זאת תהיה אשליה כי עדיין, לך יש את הביקוש ולמוכר את ההיצע.
@BUGY
·
חבר, ההשוואות האלה ממש לא במקום ואפילו על גבול הדמגוגיה. איכות מכונת הכביסה היא אבסולוטית ולא תלויה במיקום הספציפי של המכונה על הבלטה, במים שיוצאים לך מהברז או בכביסה שלך (כמובן בגבולות הנורמה). בית זה מוצר תפור, קיים רק בית אחד כמו הבית שלך בכל העולם, זה בטח לא מוצר מדף. תחום הרכב הוא גם חולי בארץ אבל מה החכמה לתת דוגמה רעה מתחום אחד ולהגיד שבגלל זה בסדר שיהיה ככה גם בתחומים אחרים? עם כל זה, מהנסיון שלי בתחום הרכב מוכרים לא יעזו לנסות לעשות עליך "מכה" מטורפת.
רמקולים הם מוצרי מדף, אין שום סיבה שלא יהיו להם מחירי אונליין (אמיתיים!!) כמו שיש בחנויות בארה"ב או אירופה או כמו שיש גם בארץ למוצרי מדף מתחומים אחרים. הבעיה בארץ היא שהביקוש באמת קטן ובדיוק בגלל זה קשה יותר לתחרות להתפתח ולקרטלים ומונופולים להיווצר.
רק המחשבה על זה שמוכרים מבקשים מקונים לא לפרסם בפורום את המחיר שהם קיבלו עבור מוצר מעוררת בי גועל, אני לא מבין איך אתה מקבל את זה כמובן מאליו. נראה לך שאם תקנה מחשב באחת מרשתות המחשבים הגדולות בארץ (או הקטנות) יבקשו ממך לא לפרסם את המחיר שקנית בו?
אני מודה שאני יחסית חדש בתחום, אבל מהמעט נסיון שיש לי ההרגשה שלי היא שהתחום הזה בארץ מנוהל כקרטל, אין פה תחרות. מוכרים משתפים פעולה אחד עם השני, עוזרים אחד לשני, מתאמים מחירים והכל על חשבונינו הצרכנים. ממש ככה. ברגע שזה קרטל אין כבר שום קשר להצע וביקוש. אם טוב לך ככה ואתה חושב שהמצב "מעולה" אז חבל, אני לא מתכוון לנסות לשכנע אותך מעבר לזה.
·
חבר, ההשוואות האלה ממש לא במקום ואפילו על גבול הדמגוגיה. איכות מכונת הכביסה היא אבסולוטית ולא תלויה במיקום הספציפי של המכונה על הבלטה, במים שיוצאים לך מהברז או בכביסה שלך (כמובן בגבולות הנורמה). בית זה מוצר תפור, קיים רק בית אחד כמו הבית שלך בכל העולם, זה בטח לא מוצר מדף. תחום הרכב הוא גם חולי בארץ אבל מה החכמה לתת דוגמה רעה מתחום אחד ולהגיד שבגלל זה בסדר שיהיה ככה גם בתחומים אחרים? עם כל זה, מהנסיון שלי בתחום הרכב מוכרים לא יעזו לנסות לעשות עליך "מכה" מטורפת.
רמקולים הם מוצרי מדף, אין שום סיבה שלא יהיו להם מחירי אונליין (אמיתיים!!) כמו שיש בחנויות בארה"ב או אירופה או כמו שיש גם בארץ למוצרי מדף מתחומים אחרים. הבעיה בארץ היא שהביקוש באמת קטן ובדיוק בגלל זה קשה יותר לתחרות להתפתח ולקרטלים ומונופולים להיווצר.
רק המחשבה על זה שמוכרים מבקשים מקונים לא לפרסם בפורום את המחיר שהם קיבלו עבור מוצר מעוררת בי גועל, אני לא מבין איך אתה מקבל את זה כמובן מאליו. נראה לך שאם תקנה מחשב באחת מרשתות המחשבים הגדולות בארץ (או הקטנות) יבקשו ממך לא לפרסם את המחיר שקנית בו?
אני מודה שאני יחסית חדש בתחום, אבל מהמעט נסיון שיש לי ההרגשה שלי היא שהתחום הזה בארץ מנוהל כקרטל, אין פה תחרות. מוכרים משתפים פעולה אחד עם השני, עוזרים אחד לשני, מתאמים מחירים והכל על חשבונינו הצרכנים. ממש ככה. ברגע שזה קרטל אין כבר שום קשר להצע וביקוש. אם טוב לך ככה ואתה חושב שהמצב "מעולה" אז חבל, אני לא מתכוון לנסות לשכנע אותך מעבר לזה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@Kribensis
אכן, זה שוק שמנוהל לא טוב.
1. יבואנים בלעדיים שרוצים להרוויח כמה שיותר, והרבה יותר מידי.
2. יבואנים השולטים כל אחד על כמה מותגים, ולא כל כך מעוניינים שמותג אחד שלהם יתחרה במותג השני, ויוריד מחירים, ואת הרווח שלהם.
3. כתוצאה מזה, היבואנים אומרים לחנויות - אל תפרסמו מחירים זולים מהמחיר שאני אומר לכם לפרסם, או שלא אספק לכם סחורה.
4. החנויות כמובן לא יכולות להלחם בכך, ולכן מפרסמות את המחיר שאומרים להם לפרסם.
5. החנויות מוכנות להוריד מחיר על חשבון הרווח שלהן, אבל לא רוצות שזה יפורסם, כי, שוב, ייכנסו למלחמה עם היבואנים.
אז, כל עוד השוק לא שוק חופשי, שבו כל אחד שמעוניין יכול להודיע שהוא גם יבואן, זה המצב, וכך הוא יישאר.
כל האמור הוא למיטב ידיעתי, ממה ששמעתי בחנויות.
אני לא סוחר, אז אין לי את הצד של היבואנים, שיאשר או יפריך את האמור לעיל.
אכן, זה שוק שמנוהל לא טוב.
1. יבואנים בלעדיים שרוצים להרוויח כמה שיותר, והרבה יותר מידי.
2. יבואנים השולטים כל אחד על כמה מותגים, ולא כל כך מעוניינים שמותג אחד שלהם יתחרה במותג השני, ויוריד מחירים, ואת הרווח שלהם.
3. כתוצאה מזה, היבואנים אומרים לחנויות - אל תפרסמו מחירים זולים מהמחיר שאני אומר לכם לפרסם, או שלא אספק לכם סחורה.
4. החנויות כמובן לא יכולות להלחם בכך, ולכן מפרסמות את המחיר שאומרים להם לפרסם.
5. החנויות מוכנות להוריד מחיר על חשבון הרווח שלהן, אבל לא רוצות שזה יפורסם, כי, שוב, ייכנסו למלחמה עם היבואנים.
אז, כל עוד השוק לא שוק חופשי, שבו כל אחד שמעוניין יכול להודיע שהוא גם יבואן, זה המצב, וכך הוא יישאר.
כל האמור הוא למיטב ידיעתי, ממה ששמעתי בחנויות.
אני לא סוחר, אז אין לי את הצד של היבואנים, שיאשר או יפריך את האמור לעיל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·למה לא במקום? זה שהרכבים בארץ עולים פי 3 מהמחיר האמיתי שלהם ואין לך פה אפשרות להזמין מאמזון רכב, זה מונופול. אולי לא גוזרים אליך קופון גדול אחוזית, אבל כן גוזרים סכום יפה של אלפי שקלים. בכל מקרה, המכה הגדולה עם הרכבים תבוא אחרי זה, בטיפולים שאתה חייב לעשות רק במוסך שלהם, בתיקונים. אחרת אין אחריות. זה בכלל לא חוקי. אבל זה קרטקל שהוא מה, בסדר מביחנתך?Kribensis כתב:@BUGY
·
אני מודה שאני יחסית חדש בתחום, אבל מהמעט נסיון שיש לי ההרגשה שלי היא שהתחום הזה בארץ מנוהל כקרטל, אין פה תחרות. מוכרים משתפים פעולה אחד עם השני, עוזרים אחד לשני, מתאמים מחירים והכל על חשבונינו הצרכנים. ממש ככה. ברגע שזה קרטל אין כבר שום קשר להצע וביקוש. אם טוב לך ככה ואתה חושב שהמצב "מעולה" אז חבל, אני לא מתכוון לנסות לשכנע אותך מעבר לזה....
אני אומר שאתה קצת ללא פרופורציות, מדובר על תחום שהוא תחביב, אתה לא חייב רמקולים ב10K שקל כדי להגיע לעבודה. אז כן, יש פה קצת משחקים, יש כל מני טריקים ולא כולם יפים וזה שמבקשים ממך לא לספר זה כי המוכר הקטן התחייב מול היבואן הגדול למכור במחיר מינימאלי, אבל הוא בכל זאת מעדיף להוריד לך את המחיר כי גם הוא לא רוצה להיות חזיר, אבל מה, אם היבואן ידע על זה הוא יכול פשוט להפסיק לספק לו או אפילו לדרוש תשלום כנס, תלוי בהסכם שיש להם. אז אתה מבין, עושים את זה לא כדי להסתיר מכולם את המחיר ולגרום לך לבוא לחנות, אלה רוצים להסתיר את ההורדת מחיר הפירטית הזאת מהיבואן.
גם אני היתי בהתחלה כמוך. אבל אחרי שדיברתי על זה עם רוב המוכרים שדיברתי איתם, הבנתי שהמצב יותר קשה ממה שאתה חושב. יש פה קרטל יבוא. לא רק בתחום הזה. זה בכל מקום. סתם בשלוף, קורקינט שיומי, מוצר מאוד נפוץ. המחירים היו בדרך ל1600 שקל. למרות שהיבאון אומר 1900. אז מה פתאום נגמר המלאי בכל הארץ,בכל החניות מהצפון עד אילת, חשוד, ואז הוא חזר בצורה מצומצמת עם מחיר חדש, נחש... 1900 שקל. ושם הוא יושב כבר חודש חוץ מכה אשר נשברו ומוכרים בפחות, קצת פחות.
זה לא מוגבל לתחום הזה בכלל. אולי מחשבים לא דוגמה טובה כי יש תחרות גדולה ואתה יכול להביא לך זכרון בחבילה קטנה, אבל מגבר, סאב ענק, רמקול, כמו מוצרים לבנים, אתה לא יכול. ולכן הבאתי לך את המכונת כביסה כדוגמה. זה עוד מקום שבוא נעקצים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@BUGY
בארץ כל שוק הרכב עקום, אפילו אם מורידים את נושא המיסים השערורייתי.
חברות הליסינג שולטות ביבואנים, ודי מכתיבות להם את המחיר, כי הם הלקוחות הגדולים.
כמה חברות בודדות שקונות יותר מ- 60% מהרכב הפרטי בארץ.
אז מה שקורה, הוא, שהצרכן הפרטי משלם הרבה יותר, מסבסד את מחיר מכוניות הליסינג, ובכך גם מגדיל עוד יותר את נתח המיסוי שהוא משלם למדינה.
ומהצד השני בא יצחק לוי, שדואג להציג מחירון משומשות שמיטיב עם חברות הליסינג, ולכולם ידוע שהמחירים שבו לא ריאליים.
ואין שלטון שיעשה סדר, כי זה טוב לכולם, חוץ מלצרכנים.
גם בנושא חנויות האודיו, שחייבות לתמרן כדי לצוף ולא לטבוע, מסתבר שלך ולי יש את אותו מידע.
בארץ כל שוק הרכב עקום, אפילו אם מורידים את נושא המיסים השערורייתי.
חברות הליסינג שולטות ביבואנים, ודי מכתיבות להם את המחיר, כי הם הלקוחות הגדולים.
כמה חברות בודדות שקונות יותר מ- 60% מהרכב הפרטי בארץ.
אז מה שקורה, הוא, שהצרכן הפרטי משלם הרבה יותר, מסבסד את מחיר מכוניות הליסינג, ובכך גם מגדיל עוד יותר את נתח המיסוי שהוא משלם למדינה.
ומהצד השני בא יצחק לוי, שדואג להציג מחירון משומשות שמיטיב עם חברות הליסינג, ולכולם ידוע שהמחירים שבו לא ריאליים.
ואין שלטון שיעשה סדר, כי זה טוב לכולם, חוץ מלצרכנים.
גם בנושא חנויות האודיו, שחייבות לתמרן כדי לצוף ולא לטבוע, מסתבר שלך ולי יש את אותו מידע.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 876
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
לצערי הרב - הרבה ציוד יוקרתי ואיכותי ברמה כזו נרכש ומשווק באופן בלעדי ע"י קומץ חנויות שאפשר לספור על יד אחת (אולי שניים וחצי אצבעות)
היבואנים יודעים שבדרך הזו המחיר שוק המומלץ לא ישבר ותהיה 'כדאיות' למשווק הבלעדי לשווק את המוצר בצורה יותר אגרסיבית וישירה ללקוחות שלו
זו שיטה לא נכונה - לכל הדעות - כי הכמויות שאותן הוא מייבא מאוד נמוכות - מכאן עלויות הייבוא שלו גבוהות והרווחיות בשורה התחתונה נמוכה מאוד אבל משום מה זה עדיין ממשיך על בסיס קבוע
לא פעם אני נתקל ביבואנים - רובם יבואנים קטנים - שלא מוכנים למכור סדרה מסויימת שממכרת ב"בלעדיוץ" בחנות מסויימת
זו שיטה שצריכה לחלוף מהענף שלנו אין פה שום ספק
לגבי נושא המחיר מדף - זה גם משהו שיקרה בסוף - לא לכלל המוצרים אבל בהחלט לסל מאוד רחב שלהם
המוצרים היוקרתיים - המחיר צרכן שלהם לרוב ישמר אין מה לעשות - מי שמוכן לשלם יצטרך לעבוד קצת בשביל להוציא מחיר יותר זול מהמחיר צרכן הרגיל
מה שכן - גם חווית הרכישה היא חוויה בפני עצמה!
אין יותר מדי מה לעשות צריך להנות גם מזה כי אם ראש יהיה רק במחיר ורק לחפש מה הכי זול ואיפה הכי זול לא נהנים בכלל מהתהליך..
אפשר תמיד - כמו שפרסמו פה כבר - איזה שהו שכלול של מחיר חו"ל + מע"מ + עמלה מסויימת למכירה בארץ = המחיר שאתה צריך לשאוף אליו
בהחלט - רמקולים של 5000$ בארהב - אין שום סיבה שיעלו בארץ 50K !

היבואנים יודעים שבדרך הזו המחיר שוק המומלץ לא ישבר ותהיה 'כדאיות' למשווק הבלעדי לשווק את המוצר בצורה יותר אגרסיבית וישירה ללקוחות שלו
זו שיטה לא נכונה - לכל הדעות - כי הכמויות שאותן הוא מייבא מאוד נמוכות - מכאן עלויות הייבוא שלו גבוהות והרווחיות בשורה התחתונה נמוכה מאוד אבל משום מה זה עדיין ממשיך על בסיס קבוע
לא פעם אני נתקל ביבואנים - רובם יבואנים קטנים - שלא מוכנים למכור סדרה מסויימת שממכרת ב"בלעדיוץ" בחנות מסויימת
זו שיטה שצריכה לחלוף מהענף שלנו אין פה שום ספק
לגבי נושא המחיר מדף - זה גם משהו שיקרה בסוף - לא לכלל המוצרים אבל בהחלט לסל מאוד רחב שלהם
המוצרים היוקרתיים - המחיר צרכן שלהם לרוב ישמר אין מה לעשות - מי שמוכן לשלם יצטרך לעבוד קצת בשביל להוציא מחיר יותר זול מהמחיר צרכן הרגיל
מה שכן - גם חווית הרכישה היא חוויה בפני עצמה!
אין יותר מדי מה לעשות צריך להנות גם מזה כי אם ראש יהיה רק במחיר ורק לחפש מה הכי זול ואיפה הכי זול לא נהנים בכלל מהתהליך..
אפשר תמיד - כמו שפרסמו פה כבר - איזה שהו שכלול של מחיר חו"ל + מע"מ + עמלה מסויימת למכירה בארץ = המחיר שאתה צריך לשאוף אליו
בהחלט - רמקולים של 5000$ בארהב - אין שום סיבה שיעלו בארץ 50K !
עבורי כשאני מרגיש שכמעט כל מקום מנסה בשיטת המצליח להתחיל ממחיר מטורף זה הורס את חווית הקניה. חווית הקניה צריכה להיות מורכבת בעיקר מהמחקר וההחלטה על איזה מוצר לבחור, ואיזה מקום נותן את השרות הטוב ביותר. ברור לי ששרות עולה כסף ואני מוכן כמעט תמיד לשלם יותר על מנת לקבל שירות יותר טוב. העניין הוא שבארצנו בגלל שאין שקיפות והגינות במחירי המוצרים אז לקנייה מתווסף גם חלק גדול מאוד של משא ומתן כי באופן אישי כלקוח, ואני בטוח שגם להרבה אחרים, החוויה היא שמנסים לגזור עליך וואחד קופון במחיר הראשון.. וזה כבר ממש כופה עלי להתחיל להשוות בין הרבה חנויות כדי להיות רגוע יותר שאני אשלם מחיר שהוא באמת מחיר שוק. לדעתי, המצב הזה גם מפריע לחנויות הטובות (בשירות) להתבלט מעל האחרות.. ולהוסיף על כל זה עבור שכמותיי, שלא גרים במרכז זה קשה שבעתיים כי אף אחד אפילו לא מוכן לדבר על מחיר בטלפון.
היה הרבה מידע מעניין בתגובות הקודמות.. אז אם זה היבואנים שמייצרים את המצב, למה לא נכנסים יבואנים חדשים? האם לא מתווספים יבואנים נוספים בגלל מגבלות רגולציה או שבגלל שהשוק קטן אין כדאיות עסקית ליבואן חדש להצטרף ולנסות להיתחרות במונופול/קרטל קיים..?
היה הרבה מידע מעניין בתגובות הקודמות.. אז אם זה היבואנים שמייצרים את המצב, למה לא נכנסים יבואנים חדשים? האם לא מתווספים יבואנים נוספים בגלל מגבלות רגולציה או שבגלל שהשוק קטן אין כדאיות עסקית ליבואן חדש להצטרף ולנסות להיתחרות במונופול/קרטל קיים..?