האם קיימת נוסחא (רק אל תגידו לי אוזניי המאזין ).
שבה יודעים האם רמקול מדגם X ישודך בצורה אופטימלית (דחיפה / הנעה) לרסיבר קיים ?

תודה .Amir64 כתב:יפה.
למרות שבחרת רמקול גדול,
הוא ממש לא מציב אתגר לרסיברים.
עכבה של 8 אוהם, ורגישות של 90dB.
שילוב המהווה רמקול די קל להנעה....

·:?Amir64 כתב:למשל הרמקול שלי,
עם עכבה של 4 אוהם, ורגישות של 86dB.
הוא מציב אתגר קשה להגברה, ודורש הרבה כח כדי לתפקד טוב....

·ברור....ו....לא ברורAmir64 כתב:למשל הרמקול שלי,
עם עכבה של 4 אוהם, ורגישות של 86dB.
הוא מציב אתגר קשה להגברה, ודורש הרבה כח כדי לתפקד טוב....

חחחBUGY כתב:......
לשאלה הספצפית שלך, כן הם יעבדו בהורמוניה, לא צריך מגבר חזק יותר. אבל זה לא אומר כלום לגבי איך הם ישמעו, זה לא ניתן לחזות או לדעת אם אתה תוהב את השילוב....

·shlomis1zzz כתב:·ברור....ו....לא ברור......![]()
אז ככל שנתון הרגישות נמוך וה OHM נמוך תהיה קושי "להניע" ?
אם אכן כך הדבר מהו הרגישות הכי נמוכה שקיימת בשוק הרמקולים ?
מתנצל מראש על שאלות אלו....אבל ככה אני (בעבודה אני מחרפן את כולם)
...

כמו שאמרתי קודם.BARBIE כתב:אין נוסחה כזאת, כי הנתונים על הנייר לא שווים את הנייר שהם רשומים עליו....
כמו שרשמתי קודם, בהמלצה להתחיל לקרוא על השיקולים בתכנון רמקול.BARBIE כתב:יצרני רמקולים רציניים רושמים נצילות (ככל שהרמקול יותר אודיופילי, כך הנצילות שלו נמוכה יותר למרבה הצער).
הם רושמים עכבה נומינאלית שזה נתון שלא ממש אומר הרבה, כי כל יצרן מחשב אותו אחרת (ממוצע, מינימום, מינימום כפול 1.5, בתדר 1000 הרץ, בעוצמה X או Y). גם כאן ככל שהרמקול יותר אודיפילי העכבה תהיה יותר נמוכה לעבר ה 4 אוהם....
ההמלצה הזו שגויה לגמרי.BARBIE כתב:דבר חשוב נוסף, זה תכנון הרמקול להספקי הגברה. זה לרוב יינתן כתחום בין 10 ל ערך כלשהו, נניח 150 וואט. במקרה הזה ההיתי רק ממליץ מגבר עם הספק נקוב בגודל פי 1.5 מ 150 וואט של הרמקול כדי להבטיח יכולת דחיפה טובה בכל מצב....
דיון מעניין. צריך בסיס להתחלה כדי להתחיל בכלל את השידוך וזה העניין ,מרבית הרסיברים מסוגלים לרדת ל6 /4 אום אבל עדיין זה לא מספיק איזה נתון (לפחות על הנייר ) יכול לתת את ההתחלה לשידוך אופטימאלי . לצורך העניין רמקול 6 אום בעל רגישות 89 DB איך היית משדך לרמקול הזה מגבר ? לפי איזה קריטריון ?Amir64 כתב:ההמלצה הזו שגויה לגמרי.......
ההמלצה הייתה הפוכה, לקנות רמקול עם הספק פי 1.5 מהספק המגבר, כדי שהמגבר לא יוכל לשרוף את הרמקול.
היא די נחלת העבר הרחוק, של אנשי מכירות שלא מבינים כלום, ומחפשים נתון מספרי פשוט שישכנע לקוחות לקנות רמקול מסויים, בלי לבלבל למוכר את הראש עם רעיונות של לשמוע עכשיו 20 רמקולים שונים.
לא סתם אומרים, שנתון ההספק שהיצרן מציין על הרמקול לא רלוונטי לכלום, מבחינת הלקוח.
קח את הדוגמה שלך.
אם על הרמקול כתוב 150W, איזה מגבר היית משדך אליו?
תן לי דוגמה למגבר שמוציא 150W*1.5, שזה 225W לערוץ, כששני ערוצים עובדים (שלא לדבר על 5, או יותר)
אני אעזור לך, מדובר ברסיבר ברמה של ספינות דגל.
ואם הרמקול הוא 250W?
לא קיים רסיבר שיפעיל אותו טוב?
הרי לשיטתך צריך מגבר 375W לערוץ, כששני ערוצים עובדים.
יש לי רמקולים שכתוב עליהם 350W, אז חייב מונובלוק?
אין רסיבר שנותן כזה הספק לרמקול....

·חבר, אתה חופר. לשווה. אין דבר כזה שידוך אופטימאליף אין דבר כזה נתוני יצרן אמיתיים, לרוב לא ניתן בכלל להשוואת בין היצרנים בנתונים. סתם חומר למחשבה:shay1 כתב:דיון מעניין. צריך בסיס להתחלה כדי להתחיל בכלל את השידוך וזה העניין ,מרבית הרסיברים מסוגלים לרדת ל6 /4 אום אבל עדיין זה לא מספיק איזה נתון (לפחות על הנייר ) יכול לתת את ההתחלה לשידוך אופטימאלי . לצורך העניין רמקול 6 אום בעל רגישות 89 DB איך היית משדך לרמקול הזה מגבר ? לפי איזה קריטריון ?.........

·shay1 כתב:שורה תחתונה אם אין קריטריון ברור להתאמה אלה רק על פי שמיעה ובחינה בדרך השלילה אז בעצם מה שנשאר זה התפלספות לשמה ולהפליג במחוזות התאורייה שמתאים לתאורטיקנים...