iperf 3 - צריך עזרה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

צילום מסך:
http://www.interload.co.il/upload/1908449.png

מישהו יודע למה זה כותב לי ככה שאני מנסה לפתוח server?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Dor1992
·

זה iperf גירסא 1 ולא גירסא 3. אם אני זוכר נכון הוא יעבוד אם תריץ אותו מחלון admin. לפחות בזמנו נתקלתי בתוצאות לא הגיוניות/לא קונסיסטנטיות עם גירסא 1, לכן אני ממליץ בחום להשתמש רק בגירסא 3. לגירסא 3 גם אין את השטות הזו שצריכים להריץ אותה מהחלון admin (היא תעבוד מצוין מחלון "רגיל).

אני משתמש בגירסא 3 מכאן:
https://iperf.fr/iperf-download.php#windows
(תוריד נגיד את ה iPerf 3.1.3)

תריץ ממכשיר א':

קוד: בחירת הכל

iperf3 -s
אם צריך תרשה ל-iperf3 גישה לרשת (firewall של windows וכו'). זה כמובן תקשורת ברשת המקומית אז אין צורך ולא מומלץ לפתוח פורטים בראוטר.

וממכשיר ב':

iperf3 -c 192.168.1.17
iperf3 -c 192.168.1.17 -R
כאשר 192.168.1.17 זו הכתובת של מכשיר א' (זה שמריץ iperf3 -s).
הפקודה הראשונה (בלי -R) בודקת את מהירות שליחת המידע ממכשיר ב' למכשיר א' (upload של מכשיר ב' לא').
הפקודה השניה (עם -R) בודקת את מהירות קבלת המידע ממשיר א' (download של מכשיר ב' מא').

שם לב ש-iperf3 זמין לא רק ל-windows אלא גם לפלטפורמות אחרות. אני מריץ אותו גם מ-android מידי פעם כבדיקה למהירות האלחוטית מול מחשב שמחובר קווית (אני משתמש ב-magic iperf אבל אני רואה עכשיו שהורידו אותו מה-play store?!).

כשלב ראשון עדיף אם יש לך 2 מכשירים שמחוברים קווית לראוטר. אחד יהיה המחשב שלך (windows). השני אולי שרת ה-kodi/nfs שלך או אולי אפשר להריץ iperf3 מה-xbox. כמובן אפשר גם להלוות מחבר/קרוב עוד לפטופ ולהריץ משם את ה-iperf3 הנוסף.

בהצלחה.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@eran405
·

תודה על העזרה.
ביצעתי את הבדיקה כשהלפטופ הוא הסרבר והסמארטפון הוא הלקוח (שניהם בווייפיי).
הנה התוצאות:

לפטופ:
http://www.interload.co.il/upload/4157750.png

סמארטפון:
http://www.interload.co.il/upload/214044.jpg

לאיזה תואות מתייחסים ? למה שכתוב בשרת או אצל הלקוח? לא ממש מובן לי..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@Dor1992
·

זה אמור להיות בדיוק אותם מספרים גם אצל הלקוח וגם בשרת (מסיבות של נוחיות אני כרגיל מסתכל בלקוח: מריץ את השרת ועובד על מחשב שממנו הלקוח רץ).

אני מודה שבמקרה שלך לא ברור לי למה זה נראה ככה ומה פשר התוצאות האילו (בטלפון אני רואה 1.3 גיגה שזה כמובן לא הגיוני). אני יכול רק לנחש שהבעיה בכל הדגלים המוזרים שהוספת בטלפון.

אצלי התוצאות תמיד נראות בפורמט הזה: https://pastebin.com/eECnHuAn

תנסה בטלפון לשנות את הפקודה שאתה מריץ שיהיה רק את הדגל: (שיריץ "iperf3 -s").

אחרי זה תריץ מהמחשב את שתי הפקודות הבאות:

iperf3 -c 192.168.1.16
iperf3 -c 192.168.1.16 -R 
ותדביק כאן את התוצאות.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@eran405
·

ניסיתי לעשות שוב.
אז עשיתי שהמחשב הוא השרת - מחובר קווית לראוטר. הסמארטפון הלקוח - מחובר אלחוטית לראוטר.

הנה התוצאות:

מחשב:

לאחר שנתתי לסמארטפון פקודת העלאה:
http://www.interload.co.il/upload/9838135.png

לאחר שנתתי לסמארטפון פקודת הורדה:
http://www.interload.co.il/upload/7945938.png

סמארטפון:
לאחר שנתתי לסמארטפון פקודת העלאה:
http://www.interload.co.il/upload/5800371.jpg

לאחר שנתתי לסמארטפון פקודת הורדה:
http://www.interload.co.il/upload/2032047.jpg

הדבר הכי חשוב לי הוא שעשיתי אחר כך את אותם בדיקות עם iperf3 כשאני מאחורי דלת ומחובר אלחוטית לראוטר בשני המכשירים וקיבלתי תוצאות הורדה של 25 מגה bit כשהסמארטפון מוריד מידע מהמחשב ו10 מגה bit כשהסמארפון מעלה מידע למחשב.
מה שמוזר הוא שכשאני עושה מאותו מקום (מאחורי אותה דלת וכשאני מחובר אלחוטית לראוטר) בדיקות מהירות חיצוניות מול בזק נטוויזן וכאלה, אני מקבל רוחב פס של 50-60 מגה bit הורדה. לא מצליח להבין זה די אבסורד. לא הגיוני שמהירות הורדה בתוך הרשת הפנימית תהיה נמוכה יותר ממהירות הורדה שאני מקבל משרת חיצוני שיושב בעיר אחרת.

אני אציין עוד שבדיוק מאותו מקום ובאותם תנאים אני מריץ בין מכשירים שונים בתוך הרשת שלי על smb ושרת nfs קבצי וידאו של 2160p ששוקלים המון והכל רץ חלק ! וזה כמובן עם רוחב פס של בערך 20-25 מגה bit הורדה ברשת הפנימית.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@Dor1992
·

נראה לי שעכשיו אתה מצליח להריץ נכון ולקבל תוצאה "אמיתית" מהבדיקות שאתה עושה.

כמו שכבר כתבתי, אני ממליץ להתחיל מ-2 מכשירים מחוברים קווית לאותו הראוטר/סוויץ (או אפילו מחוברים ביניהם בכבל ישיר ביניהם) ולוודא שאתה מקבל 1 גיגה מלא. אחרי זה להתקדם צעד צעד כל פעם כשאתה מוודא שאתה מקבל תוצאות הגיוניות.

תזכור שבחיבור אלחוטי באמת לא מקבלים מהיריות יציבות ובטוח לא מהיריות של 1 גיגה ובבדיקה של ספידטסט וכאלה אתה מוגבל ע"י התשתית (אתה יכול לבדוק את המהירות של הסינכרון של המודם כדי לקבל סדר גודל של המהירות שאתה אמור לקבל בספידטסט).

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@eran405
·

אני חושב שדי הבנתי את מה שחשבתי שהיה כביכול לא הגיוני.

הרי כשהייתי מחובר אלחוטית לראוטר עם שני המכשירים - המחשב כשרת והסמאטרפון כלקוח קיבלתי תוצאות של 20 מגה bit בערך.

כשאני עושה בדיקות חיצוניות מול ספקי האינטרנט אני מקבל 50-60 מגה bit בwifi.

זאת אומרת שלא משנה שהמחשב שלי שתפקד כשרת היה קרוב לראוטר כשהוא היה מחובר אלחוטית, לעומתו השרת של נטוויזן או של בזק בינלאומי (כשביצעתי את הבדיקות מהירות מולם), הם בעצם מחוברים קווית לראוטר (לא משנה שהם יושבים בעיר אחרת שרחוקה מהראוטר). בגלל זה בעצם הבדיקות מהירות מולם נתנו לי קצב יותר גבוה כי הם (השרתים) מגיעים אל הראוטר באופן קווי לעומת הבדיקות מהירות הפנימיות שעשיתי שהשרת והלקוח מחוברים אלחוטית בעצם לראוטר?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@Dor1992
·

זה מאד תלוי בעיקר בראוטר ובמפרט האלחוטי המדיוק שלו ובכרטיסי הרשת האלחוטיים של ציודי הקצה שלך (ראוטרים בעלי מפרט מתאים יכולים לספקיחיבור אלחוטי על מספר ערוצים). עדיין סביר ביותר שבבדיקה בין שני מכשירים אלחוטיים תקבל חצי או אפילו פחות מהמהירות בין מכשיר אחד אלחוטי ואחד קווי (כמו שאמרת המהירות מול האינטרנט היא סוג של חיבור קווי).

הבדיקה היחידה שבאמת יציבה ואמורה תמיד לתת לך מהירות של 1 גיגה מלא (בין 930 ל-950 מגה ב-iperf3) היא בדיקה בין שני מכשירים שמחוברים קווית לוקאלית (ויש לשניהם כרטיס של 1 גיגה).

בבדיקה אלחוטית אתה מכניס רעש מטורף של יציבות הרשת האלחוטית. אני משתמש בבדיקה בין מכשיר אלחוטי למכשיר קווי בדיוק בשביל לנסות לאפיין ולייצב רעש כזה ועדיין הרבה פעמים יכול לקבל תוצאות מאד שונות בין 2 בדיקות עוקבות. אם לדוגמא אתה יושב על תדר שיש הפרעות מהשכנים זה משהו שמשתנה משניה לשניה.

גם בבדיקה מול התשתית שלך יתכן ואתה נתקל בחוסר יציבות של התשתית. שוב צריך להתחיל מייצוב חיבור קווי ברשת המקומית מול הראוטר ואז אם רואים תוצאות נמוכות או לא יציבות בבדיקות כמו ספידטסט אז זה די בטוח בעיה בתשתית ואפשר לפעול לתקן את הנושא.

כשאתה עושה נגיד בדיקה בין מכשיר אלחוטי לספידטסט אתה בודק ביחד את הרשת האלחוטית, הראוטר שלך, המודם, התשתית של בזק והחיבור של הספק שלך. במידה ויש בעיה מאד קשה להבין באיפה היא. אם מתקדמים לאט אז אפשר להבין ולפעול לתיקון בעיות: נגיד בחיבור קווי לראוטר מתקבל 1 גיגה מלא, בבדיקות מהירות מאותו מחשב שמחובר קווית לראוטר מתקבל לפעמים 30 מגה ולפעמים 50 מגה אז אתה יודע שיש בעיה בתשתית ואפשר לפעול מול בזק בניסיון לתקן אותה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #9 

בדיקת IPERF , היא רק השלב הסופי שיכול להמחיש את מה שאפשר לשער גם לפני זה. למשל, אם פלאפון מחובר לרשת אלחוטית פשוטה שהוקמה עם ציוד רשת ביתי מלפני מספר שנים, שהמהירות חיבור אלחוטי בה בפלאפון מוצגת כ 866MBPS למשל ושמחוברים לאותה נקודת גישה בנוסף לפלאפון זה עוד מספר לקוחות אלחוטיים, אז הגיוני שהמהירות בפועל של תעבורה אמתית ללא התקורה תתקבל באזור של כ 300MBPS. אם מצד השני מדובר על חיבור בעיתי ביותר, אז גם המהירות המתקבלת בפועל תהייה בהתאם. כך, גם, אם מחברים את אותו הפלאפון בצורה של חיבור Ethernet קווי של 1GBPS, אז גם המהירות המושגת והמוצגת ב IPERF3 תהייה בגבולות החיבור כזה. מצורפים מספר צילומי מסך של שרת IPERF3 ושל פלאפון שפעם מחובר לרשת אלחוטית פשוטה ואחרי זה לרשת קווית של 1G. את הבדיקה ביצעתי עם מכשיר סלולרי NOTE 8 של SAMSUNG.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

sys_admin כתב:כך, גם, אם מחברים את אותו הפלאפון בצורה של חיבור Ethernet קווי של 1GBPS
...
·

פלאפון עם כרטיס רשת קווי?!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

eran405 כתב:
...
...
·

פלאפון עם כרטיס רשת קווי?!
...
·

מן הסתם שכבר יותר מעשור רוב הפלאפונים בנויים להיות עם כרטיס רשת קווי. עם מדובר על מוצרים מלפני עשור, למשל כאלה כמו NOTE שהיה לי בתקופה ההיא, אז החיבור בהם הייה מוגבל לכמה מאות מגה בגלל הממשק USB2 שדרכו התחבר כרטיס רשת זה, אבל כבר ב 2003, עד כמה שאני זוכר, היו מגיעים מכשירים עם ממשק USB3 שתמך בכרטיס רשת של 1G וגם מעבר לזה. כמובן שבשנים אחרי זה, שהמכשירים מגיעים עם מחבר USB-C , אז התמיכה בכרטיס רשת של 1G עוד יותר נוחה. מצורף צילום מסך רלוונטי.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@sys_admin
·

אתה יודע למה אתה מקבל "רק" כ-720 מגה בחיבור כזה (לפי תמונות המסך מההודעה הקודמת שלך)?

הרי USB 3 ומעלה אמור להחזיק 1 גיגה בלי בעיה ובכל כרטיס רשת builtin אני תמיד מקבל כ-940 מגה מ-iperf3 (אין לי ניסיון עם כרטיסי רשת קווים בחיבור usb).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

@eran405
·

אני לא ניסיתי לחקור את הנושא, אבל יכולות להיות לזה מספר רב של סיבות. למשל מכרטיס רשת פשוט שהשתמשתי בו לחיבור של פלאפון, שהבקר של אותו הכרטיס רשת פשוט לא מסוגל לספק את מהירות המלאה של הרשת ועד לזה שבשרת פעלו תהליכים שהשתמשו בחלק מרוחב פס לצרכים אחרים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”