דבר ראשון הוא שנתב זה לא קשור ישירות להגדרות של VDSL כלל, וזה בגלל שהוא לא כולל מודם VDSL מובנה ומצריך שיהיה מחובר למודם VDSL חיצוני שמוגדר כ BRIDGE ויכול להעביר את התקשורת PPPoE. כך שאין שום היגיון בלנסות להגדיר בו דבר שקשור ל VDSL ועוד של מדינות אחרות, אם אתה מחובר לתשתית של בזק. אני מצרף את הצילום מסך של קטע רלוונטי מקובץ NETWORK. אבל לפני שמנסים כלל להסתבך עם הגדרות של הנתב צריך לבדוק האם המודם מוגדר בצורה תקינה ואת זה ניתן לבצע על ידי חיבור של מחשב למודם וחיוג PPPOE מהמחשב. אם לא נוצר חיבור מהחייגן שהוגדר במחשב, אז אין גם שום היגיון בלנסות לבצע את זה דרך הנתב, אלה מה שנדרש. זה להגדיר בצורה נכונה את המודם.
sys_admin כתב:דבר ראשון הוא שנתב זה לא קשור ישירות להגדרות של VDSL כלל, וזה בגלל שהוא לא כולל מודם VDSL מובנה ומצריך שיהיה מחובר למודם VDSL חיצוני שמוגדר כ BRIDGE ויכול להעביר את התקשורת PPPoE. כך שאין שום היגיון בלנסות להגדיר בו דבר שקשור ל VDSL ועוד של מדינות אחרות, אם אתה מחובר לתשתית של בזק. אני מצרף את הצילום מסך של קטע רלוונטי מקובץ NETWORK. אבל לפני שמנסים כלל להסתבך עם הגדרות של הנתב צריך לבדוק האם המודם מוגדר בצורה תקינה ואת זה ניתן לבצע על ידי חיבור של מחשב למודם וחיוג PPPOE מהמחשב. אם לא נוצר חיבור מהחייגן שהוגדר במחשב, אז אין גם שום היגיון בלנסות לבצע את זה דרך הנתב, אלה מה שנדרש. זה להגדיר בצורה נכונה את המודם.
...
שים-לב גם ש-ifname יכול להיות שונה בין ראוטר לראוטר.
sys_admin כתב:דבר ראשון הוא שנתב זה לא קשור ישירות להגדרות של VDSL כלל, וזה בגלל שהוא לא כולל מודם VDSL מובנה
...
·כך חשבתי לפני שקבלתי שגיאה שונה אחרי כל שינוי שעשיתי ב-OpenWRT:lol: לפעמים אפילו לא ראיתי שגיאות בlog, קבלתי IP אבל לא היה חיבור. עם מודם בלבד היה.
תודה רבה, נאלצתי לחזור לstock הסיני הנוראי בנתיים, אתעסק בזה יותר מאוחר
@german103
·
כלל לא מובן מה הפירוש ש"עם מודם בלבד היה". האם מדובר על זה חיברת מחשב עם חייגן והחייגן במחשב פעל תקין? אם כך, הבעיה באמת בנתב סיני, אבל, אם בכלל לא בדקת עם חייגן שמוגדר במחשב, אז לא בצעת אפילו את הבדיקות הבסיסיות.
עם מודם בלבד ועם מודם+ראוטר קושחת סטוק הכל תקין. בכל מקרה אתעסק בזה כשתהיה לי סבלנות כי היא אזלה אחרי כל הנסיונות הכושלים. עוד בסוף יהפוך לbrick בגלל הבורות שלי:lol:
german103 כתב:בסוף הבנתי שהראוטר דווקא מתחבר לאינטרנט יופי אבל לא נותן למחשב להתחבר מהסיבה שלא היה מוגדר zone בפיירוול:lol:
...
כנראה ששיחקת עם ההגדרות יותר מידי... זה נכון ש-OpenWRT לא מתיימר להיות נוח למשתמש הפשוט אבל הקונפיגורציה של ה-Firewall לחיבור בסיסי ופשוט אמורה בהחלט להיות תקינה OOB.