תכנית פרימיטיבית שלי DIY להפיכת המזגן לחכם בחדר שינה, או שקיים משהו כזה?
-
Aviv943
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 610
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
היי חברים,
אני מאוד רוצה להפוך את המזגן בחדר שינה לחכם.
חשבתי על דרך דיי פרימיטיבית אבל אחת כזאת שעשויה לעבוד.
V1:
לבנות מודל אדרואינו שיודע לקרוא את באמצעות חיישן את הטמפרטורה בחדר ולהעביר את זה למחשב.
במחשב לכתוב סרביס שיודע להדליק את המזגן במידה והאייפון מחובר לראוטר ספציפי (יש שניים), באמצעות האב הרמוני שנמצא בחדר.
V2:
להוסיף בדיקה האם החלון והדלת (ממ"ד) סגורים, ורק במידה וכן אז הוא ידליק את המזגן.
V3:
במידה ואני מפעיל Shortcut של Go Home באייפון, הוא ישאל אותי האם ברצוני להדליק את המזגן (כמובן אחרי בדיקה של V2) כי הטמפרטורה בחדר היא לא בין X ל Y.
אני ממש לא מעודכן בכל נושא הבית החכם.
האם קיימות דרכים לבצע את זה באמצעות כלים קיימים?
אני מאוד רוצה להפוך את המזגן בחדר שינה לחכם.
חשבתי על דרך דיי פרימיטיבית אבל אחת כזאת שעשויה לעבוד.
V1:
לבנות מודל אדרואינו שיודע לקרוא את באמצעות חיישן את הטמפרטורה בחדר ולהעביר את זה למחשב.
במחשב לכתוב סרביס שיודע להדליק את המזגן במידה והאייפון מחובר לראוטר ספציפי (יש שניים), באמצעות האב הרמוני שנמצא בחדר.
V2:
להוסיף בדיקה האם החלון והדלת (ממ"ד) סגורים, ורק במידה וכן אז הוא ידליק את המזגן.
V3:
במידה ואני מפעיל Shortcut של Go Home באייפון, הוא ישאל אותי האם ברצוני להדליק את המזגן (כמובן אחרי בדיקה של V2) כי הטמפרטורה בחדר היא לא בין X ל Y.
אני ממש לא מעודכן בכל נושא הבית החכם.
האם קיימות דרכים לבצע את זה באמצעות כלים קיימים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב העצות שתקבל זה sensibo ו/או tado. מוצרים שקיימים כבר ונמכרים והם בעצם IR Blaster טיפה מתוחכמים יותר כי יש להם חיישנים של לחות וטמפרטורה והם מחוברים לשרתים בענן.
הם הופכים את המזגן לחכם כמו שביקור בחנות לבגדי ספורט תהפוך אותך לאתלט. הבעיה של כולם זה חוסר אפשרות לקבל היזון חוזר מהמזגן (תקשורת IR) והסתמכות יתתר על שרירותים בענן שאמורים לספק את ה geofencing ו/או presence detection ובניית התרחישים.
יש כמובן פתרונות שכן עובדים, כי עסקים, משרדים ובתי מלון למשל לא יסתמכו על פתרון ש"כמעט" עובד, אלא דורשים כלים ואמצעים שאיתם באמת אפשר לבקר את מערכות הקרור והחימום והפעיל אותתם מרחוק או דרך לוגיקה מתוחכמת יותר משתתי התניות וחצי. המחיר כמובן בהתאם. אתה יכול לבדוק למשל מה יש ל CoolMasterNet להציע.
אני חושב שבסופו של דבר זו בעיה פתירה, רק שחברות היצרניות של המזגנים הביתיים לא מעוניינות באמת לפתור אותה כי רוב הלקוחות שלהם מסתפקים בתרמוסטתים ובשלטים הקיימים.
הם הופכים את המזגן לחכם כמו שביקור בחנות לבגדי ספורט תהפוך אותך לאתלט. הבעיה של כולם זה חוסר אפשרות לקבל היזון חוזר מהמזגן (תקשורת IR) והסתמכות יתתר על שרירותים בענן שאמורים לספק את ה geofencing ו/או presence detection ובניית התרחישים.
יש כמובן פתרונות שכן עובדים, כי עסקים, משרדים ובתי מלון למשל לא יסתמכו על פתרון ש"כמעט" עובד, אלא דורשים כלים ואמצעים שאיתם באמת אפשר לבקר את מערכות הקרור והחימום והפעיל אותתם מרחוק או דרך לוגיקה מתוחכמת יותר משתתי התניות וחצי. המחיר כמובן בהתאם. אתה יכול לבדוק למשל מה יש ל CoolMasterNet להציע.
אני חושב שבסופו של דבר זו בעיה פתירה, רק שחברות היצרניות של המזגנים הביתיים לא מעוניינות באמת לפתור אותה כי רוב הלקוחות שלהם מסתפקים בתרמוסטתים ובשלטים הקיימים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
·Catskinner כתב:רוב העצות שתקבל זה sensibo ו/או tado. מוצרים שקיימים כבר ונמכרים והם בעצם IR Blaster טיפה מתוחכמים יותר כי יש להם חיישנים של לחות וטמפרטורה והם מחוברים לשרתים בענן.
אני חושב שבסופו של דבר זו בעיה פתירה, רק שחברות היצרניות של המזגנים הביתיים לא מעוניינות באמת לפתור אותה כי רוב הלקוחות שלהם מסתפקים בתרמוסטתים ובשלטים הקיימים....
מסכים שזה לא באמת פתרון "חכם", אך בשטח הוא נותן מענה לצורך המתבקש, יש לי את הסנסיבו כבר חודשיים בערך, ואני מדליק את המזגן כבר בדרך הביתה מהעבודה, ולא היו לי בעיות עד כה, והחיישן טמפרטורה נותן חיווי ש(כנראה) המזגן נדלק.
אולי פותח השרשור קצת יותר מוכוון טכנולוגיה ורוצה לבנות / לקנות פיתרון חכם אמיתי, אבל כמו שאמרת, כמובן מדובר בהוצאות יותר גדולות...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@shahar31
·הבעיה שיש לי עם ה tado וה sensibo חורגות בהרבה מעבר לחוסר בהיזון החוזר ובגלל זה המזגן הוא היום האביזר הביתי היחיד שאינו נשלט ע"י מערכת הבית החכם, למרות שכביכול זה אפשרי אצלי בבית.
בקצרצר: בקרת הטמפרטורה של ה sensibo היא מאוד פרימיטיבית ונותנת פתרון הרבה פחות טוב מזה של השלט (לפחות במקרה של מזגני אלקטרה). ה tado כביכול לא צריך להסתמך על בדיקת מצב המזגן, אבל הלכה למעשה בקרת הטמפרטורה שלו גורמת לכיבוי המזגן ולא מחזירה אותו לפעולה תוך התעלמות מטווח הסטייה שהוגדר לו באפליקציה (שנראית על הפנים דרך אגב).
במבחן התוצאה שני המוצרים כשלו אצלנו בבית ואנחנו מעדיפים להשתמש בשלט. זה כמובן הנסיון האישי שלי עם שני המוצרים, ואותו נסיון עיצב את חוות הדעת שלי. ניתן להתעלם באופן גורף אם לאחרים יש נסיון שונה וטוב יותר.
·הבעיה שיש לי עם ה tado וה sensibo חורגות בהרבה מעבר לחוסר בהיזון החוזר ובגלל זה המזגן הוא היום האביזר הביתי היחיד שאינו נשלט ע"י מערכת הבית החכם, למרות שכביכול זה אפשרי אצלי בבית.
בקצרצר: בקרת הטמפרטורה של ה sensibo היא מאוד פרימיטיבית ונותנת פתרון הרבה פחות טוב מזה של השלט (לפחות במקרה של מזגני אלקטרה). ה tado כביכול לא צריך להסתמך על בדיקת מצב המזגן, אבל הלכה למעשה בקרת הטמפרטורה שלו גורמת לכיבוי המזגן ולא מחזירה אותו לפעולה תוך התעלמות מטווח הסטייה שהוגדר לו באפליקציה (שנראית על הפנים דרך אגב).
במבחן התוצאה שני המוצרים כשלו אצלנו בבית ואנחנו מעדיפים להשתמש בשלט. זה כמובן הנסיון האישי שלי עם שני המוצרים, ואותו נסיון עיצב את חוות הדעת שלי. ניתן להתעלם באופן גורף אם לאחרים יש נסיון שונה וטוב יותר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מה זה חשוב מה הבעיה שיש לי איתו אם אצלך זה עובד ומספק את הדרישות שלך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש לי מזגן מיני מרכזי של אלקטרה.
בסלון יש קופסא קטנטנה שיש בה שתי נורות ואת מקלט ה infra.
שקלתי בעבר להתעלק על המנורה שנדלקת כאשר המזגן דלוק ולחבר ל eap8266 ואז ב mqtt תמיד לדעת את הסטטוס של המזגן.
זה גם diy וגם פרימיטיבי חח
בסלון יש קופסא קטנטנה שיש בה שתי נורות ואת מקלט ה infra.
שקלתי בעבר להתעלק על המנורה שנדלקת כאשר המזגן דלוק ולחבר ל eap8266 ואז ב mqtt תמיד לדעת את הסטטוס של המזגן.
זה גם diy וגם פרימיטיבי חח