התלבטות בין מסכי 55" - סמסונג או LG
שלום לכולם,
יש מס' דגמים שאני מתלבט ביניהם בתקציב של כ-4000 עד 5500, בעיקר NU8000 ו- SK8500.
המסך ישמש בעיקר לצפייה בסרטים/סדרות וכן למשחקי XBOX.
לכל אחד יתרונות וחסרונות רבים, שמקשים לקבל החלטה מושכלת.
לסמסונג:
+פאנל VA עם ניגודיות טובה ואיכות תמונה מצוינת.
+ קצב רענון משתנה (FreeSync).
+ תמיכה ב-HDR+
- מצד שני לפי שרשורים שקראתי בפורום היא בעייתית מבחינת האחריות לעומת LG.
- לאף סמסונג אין תמיכה ב-DV.
- EDGE עם global dimming בעייתי בסצנות חשוכות.
- זוית צפייה מצומצמת
ל-LG:
+ שוב, לפי שרשורים בפורום - אחריות עדיפה.
+ FALD
+תמיכה ב-DV
+ זוית צפייה עדיפה
- פאנל IPS שפחות טוב בניגודיות, ולמרות שהיא FALD, זה פוגע באיכות השחורים.
- אין תמיכה ב- HDR+
- אין תמיכה בקצב רענון משתנה.
שקלתי גם את ה-MU9000 (שהוא פחות או יותר שקול), וכן את ה-Q7FN שמציג איכות תמונה טיפה טובה יותר אבל לא מצדיק את המחיר לדעתי...
יש אופציה לקבל מסך ללא בעיות global dimming מבלי לקפוץ ב-50% במחיר לדגמים כמו Sony XF9005?
(אולי אני טועה והNU8000 לא כל כך בעייתי? הסתמכתי כאן על שרשורים בפורום ועל rtings)
תודה!
יש מס' דגמים שאני מתלבט ביניהם בתקציב של כ-4000 עד 5500, בעיקר NU8000 ו- SK8500.
המסך ישמש בעיקר לצפייה בסרטים/סדרות וכן למשחקי XBOX.
לכל אחד יתרונות וחסרונות רבים, שמקשים לקבל החלטה מושכלת.
לסמסונג:
+פאנל VA עם ניגודיות טובה ואיכות תמונה מצוינת.
+ קצב רענון משתנה (FreeSync).
+ תמיכה ב-HDR+
- מצד שני לפי שרשורים שקראתי בפורום היא בעייתית מבחינת האחריות לעומת LG.
- לאף סמסונג אין תמיכה ב-DV.
- EDGE עם global dimming בעייתי בסצנות חשוכות.
- זוית צפייה מצומצמת
ל-LG:
+ שוב, לפי שרשורים בפורום - אחריות עדיפה.
+ FALD
+תמיכה ב-DV
+ זוית צפייה עדיפה
- פאנל IPS שפחות טוב בניגודיות, ולמרות שהיא FALD, זה פוגע באיכות השחורים.
- אין תמיכה ב- HDR+
- אין תמיכה בקצב רענון משתנה.
שקלתי גם את ה-MU9000 (שהוא פחות או יותר שקול), וכן את ה-Q7FN שמציג איכות תמונה טיפה טובה יותר אבל לא מצדיק את המחיר לדעתי...
יש אופציה לקבל מסך ללא בעיות global dimming מבלי לקפוץ ב-50% במחיר לדגמים כמו Sony XF9005?
(אולי אני טועה והNU8000 לא כל כך בעייתי? הסתמכתי כאן על שרשורים בפורום ועל rtings)
תודה!
אני הייתי פוסל כל מסך שיש לו אחריות מחורבנת של קבלן משנה שלא מכיר את המסך כמו שצריך או לא אכפת לו לתת שירות מחורבן כאשר היבואן מתנער מאחריות.
ומי שמעוניין להתנסות גם הוא בשירות המחורבן שלהם אז שיהיה לו לבריאות...
ארז
ומי שמעוניין להתנסות גם הוא בשירות המחורבן שלהם אז שיהיה לו לבריאות...
ארז
@shlomiu
·
רוב הדברים שרשמת הם די נכונים, השאלה היא כמה הם משפיעים על חווית הצפיה (שלך אישית)?
האם ראית במו עיניך את הטלויזיה והפריע לך נושא ה-global dimming? או שראית אנשים שרשמו את זה ואוטומטית הנחת שזה יפריע לך לחווית הצפיה?
והאם למשל זה יפריע לך יותר מאשר הביצועים של הטלויזיה במשחקים (שבהם הסמסונג עדיפה בהרבה מה-LG)?
העצה האמיתית היחידה שאני יכול לתת לך בשלב זה, זה לעלות ל-65 אינצ׳, כי אתה היום משיג nu8000 בגודל 65 אינצ׳ ב-6000 (אולי אפילו פחות).
·
רוב הדברים שרשמת הם די נכונים, השאלה היא כמה הם משפיעים על חווית הצפיה (שלך אישית)?
האם ראית במו עיניך את הטלויזיה והפריע לך נושא ה-global dimming? או שראית אנשים שרשמו את זה ואוטומטית הנחת שזה יפריע לך לחווית הצפיה?
והאם למשל זה יפריע לך יותר מאשר הביצועים של הטלויזיה במשחקים (שבהם הסמסונג עדיפה בהרבה מה-LG)?
העצה האמיתית היחידה שאני יכול לתת לך בשלב זה, זה לעלות ל-65 אינצ׳, כי אתה היום משיג nu8000 בגודל 65 אינצ׳ ב-6000 (אולי אפילו פחות).
ה sk8500 של lg יקרה באיזה 1000 ש"ח לפחות מה nu8000 של סמסונג אז ההשוואה מעט בעייתית. אני מתלבט אם לקחת את הסמסונג או את ה sk8000 של lg . הם ברמת מחירים דומה אבל ב lg הזו יש "רק" local dimming" וב sk 8500 יש full array dimming.
האם כדאי לקרוע את הכיס בשביל ההבדל הזה?
למה סמסונג נותנים אחריות רק לשנה? טלויזיה זה לא טוסטר
האם כדאי לקרוע את הכיס בשביל ההבדל הזה?
למה סמסונג נותנים אחריות רק לשנה? טלויזיה זה לא טוסטר
@ארז_וחני
· יש לך אלטרנטיבה למסך איכותי במחיר סביר? איך שאני רואה את זה, השחקן העיקרי הוא סמסונג, כאשר ל-LG הסדרה הראויה היחידה היא סדרת SK (שאינה OLED), ולכן ההשוואה לSK8500. כל דגם נמוך יותר אינו מתחרה בNU8000.
· יש לך אלטרנטיבה למסך איכותי במחיר סביר? איך שאני רואה את זה, השחקן העיקרי הוא סמסונג, כאשר ל-LG הסדרה הראויה היחידה היא סדרת SK (שאינה OLED), ולכן ההשוואה לSK8500. כל דגם נמוך יותר אינו מתחרה בNU8000.
@fizi
· על פניו מבחינת רמת המחירים אתה צודק, אבל SK8000 אינו ברמה של NU8000.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 00/586/607
לכן ההשוואה שלי היא מול SK8500 שהוא מתחרה ראוי לדעתי. אמנם מדובר ב-FALD, אבל כמו שאמרתי, מול היתרון של FALD אתה "משלם" בפאנל IPS, מה שקצת מפספס את הנקודה. מה גם שלפי ביקורת, האלגוריתם dimming של sk8500 ו- sk9500 הוא לא מהמוצלחים בכל מקרה.
לכן ההשוואה שלי היא לnu8000 על אף ההבדל בתאורה (במבחן התוצאה הסמסונג מציג איכות תמונה מצוינת)
· על פניו מבחינת רמת המחירים אתה צודק, אבל SK8000 אינו ברמה של NU8000.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 00/586/607
לכן ההשוואה שלי היא מול SK8500 שהוא מתחרה ראוי לדעתי. אמנם מדובר ב-FALD, אבל כמו שאמרתי, מול היתרון של FALD אתה "משלם" בפאנל IPS, מה שקצת מפספס את הנקודה. מה גם שלפי ביקורת, האלגוריתם dimming של sk8500 ו- sk9500 הוא לא מהמוצלחים בכל מקרה.
לכן ההשוואה שלי היא לnu8000 על אף ההבדל בתאורה (במבחן התוצאה הסמסונג מציג איכות תמונה מצוינת)
@mdk_25
· ראיתי את הטלויזיה במציאות, אבל בתנאי תאורה של חנות קשה להבחין בבעיה. לכן אני מסתמך על ביקורות וסרטונים (על הדגם הזה של סמסונג לא מצאתי סרטון שמדגים את העניין).
מבחינת הביצועים במשחקים, אני עדיין סקפטי לגבי התרומה של FreeSync במשחקים, אולי אתה יודע לשפוך על זה אור?.
זמן התגובה של 2 המסכים הוא גם ככה טוב, אז האם בכלל יורגש העניין, או שזה יותר גימיק שיווקי? (לא מדובר בגיימינג "תחרותי" שבו אולי יש משמעות למס' מילישניות).
ולבסוף, האם 65 אינץ' זה לא יותר מדי למרחק צפיה של כ-2 מ'? האם לא עדיף להשקיע את התוספת בדגם אחר עדיף במחיר דומה (האם יש כזה?)
· ראיתי את הטלויזיה במציאות, אבל בתנאי תאורה של חנות קשה להבחין בבעיה. לכן אני מסתמך על ביקורות וסרטונים (על הדגם הזה של סמסונג לא מצאתי סרטון שמדגים את העניין).
מבחינת הביצועים במשחקים, אני עדיין סקפטי לגבי התרומה של FreeSync במשחקים, אולי אתה יודע לשפוך על זה אור?.
זמן התגובה של 2 המסכים הוא גם ככה טוב, אז האם בכלל יורגש העניין, או שזה יותר גימיק שיווקי? (לא מדובר בגיימינג "תחרותי" שבו אולי יש משמעות למס' מילישניות).
ולבסוף, האם 65 אינץ' זה לא יותר מדי למרחק צפיה של כ-2 מ'? האם לא עדיף להשקיע את התוספת בדגם אחר עדיף במחיר דומה (האם יש כזה?)
@shlomiu
·
זה הסרטון של nu8000:
אתה מוזמן לשים אחד ליד השני ולהשוות.
מבחינת הביצועים במשחקים - הדירוג של סמסונג יותר גבוה במשחקים בכללי.
קשה לי להגיד מניסיון אישי, כי לא הפעלתי משחקים על שניהם...
לגבי הגודל, יש לי 65 אינצ׳ במרחקי צפיה 2-2.5 מטר (תלוי איפה אתה יושב) ולפני שקניתי חשבתי שאני אקבל חווית צפיה קולנועית (כשהמסך ממלא את כל טווח הראיה שלך), אבל זה לא קרה.
גם ב-65 אינצ׳ המסך נשאר קופסה בסלון שלך.
אז קצת קשה לי להגיד מה זה בכלל גדול מדי... אני לא יודע כמה גדול צריך להיות המסך בשביל שלא יהיה נוח לצפות בו. הרי לקולנוע אנחנו הולכים בדיוק בגלל זה (מסך שממלא את כל טווח הראיה), ועוד לא פגשתי מישהו שלא היה מרוצה בקולנוע כי ״המסך גדול מדי״...
·
זה הסרטון של nu8000:
אתה מוזמן לשים אחד ליד השני ולהשוות.
מבחינת הביצועים במשחקים - הדירוג של סמסונג יותר גבוה במשחקים בכללי.
קשה לי להגיד מניסיון אישי, כי לא הפעלתי משחקים על שניהם...
לגבי הגודל, יש לי 65 אינצ׳ במרחקי צפיה 2-2.5 מטר (תלוי איפה אתה יושב) ולפני שקניתי חשבתי שאני אקבל חווית צפיה קולנועית (כשהמסך ממלא את כל טווח הראיה שלך), אבל זה לא קרה.
גם ב-65 אינצ׳ המסך נשאר קופסה בסלון שלך.
אז קצת קשה לי להגיד מה זה בכלל גדול מדי... אני לא יודע כמה גדול צריך להיות המסך בשביל שלא יהיה נוח לצפות בו. הרי לקולנוע אנחנו הולכים בדיוק בגלל זה (מסך שממלא את כל טווח הראיה), ועוד לא פגשתי מישהו שלא היה מרוצה בקולנוע כי ״המסך גדול מדי״...
·lokilook כתב:לדעתי fald תמיד לוקח...
תלוי ביישום של האלגוריתם. ה FALD המדובר של LG ב SK9000 המקבילה ל SK8500 הוא מהגרועים שיש:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sk9000
ה FALD הכי טוב כרגע במסכי רמות כניסה\ביניים זה בסוני 900F או F9005
·shlomiu כתב:@ארז_וחני
· יש לך אלטרנטיבה למסך איכותי במחיר סביר? איך שאני רואה את זה, השחקן העיקרי הוא סמסונג, כאשר ל-LG הסדרה הראויה היחידה היא סדרת SK (שאינה OLED), ולכן ההשוואה לSK8500. כל דגם נמוך יותר אינו מתחרה בNU8000....
כמעט כל מסך שתקנה היום יהיה טוב יותר ממסך שקנית לפי 4 או 5 שנים ועובדה שבעבר קנית מסך והסתדרת איתו לא רע במשך x שנים...
אני לא מחפש את המסך הכי טוב , עם הכי הרבה פיצ'רים (שחלקם תמיד לא רלוונטי עבורי ) בסכום נתון.
לי יש תנאי סף שאם הוא לא מתקיים אז אני פוסל את המסכים של אותו יבואן.
אגב, בהחלט יש מצב שהשירות של יבואן מקביל יהיה טוב יותר מהשירות של יבואן שמשתמש בקבלן משנה לא מקצועי ו/או מזלזל בלקוחות.
מה יעזור לך מסך הכי איכותי שיש בשוק כאשר תהיה לו בעיה שהשירות לא יודע לתקן או מתנער מהתיקון ו"מציע" לך שדרוג למסך אחר בתוספת כסף כמובן ? אז תהנה מהמסך האיכותי שרכשת ?
אתה פשוט נופל בפח של הסטטיסטיקה ש "לי זה לא יקרה"....בוודאי, זה קורה רק לאחרים.
אני אתן עדיפות ברורה ליבואן שיש לו מעבדת שירות ולא זורק את הלקוח לקבלן משנה חיצוני.
ארז
mdk_25
בהמשך לתכתובת ביננו בסוף השרשור שהעלת על חשיבות זוויות הצפיה
https://www.hometheater.co.il/vp2870107#2870107
אתה עצמך העלת כאן דוגמא מצוינת מאתר RTING שמשוואה בין התמונה של הסמסונג ו LG כשצופים בהם בזווית של 66 מעלות.
אפשר להבחין בנקל כי הצבעים "העשירים והחמים" שבד"כ מאפיינים את הסמסונג "מחווירים" לעומת הצבעים של ה LG וכך גם הפרופורציות של הפנים.
shlomiu
קריאה בפורום תיתן לך מושג כלשהו אך גם עלולה לבלבל עוד יותר.
רוב התוכן כאן הוא נכון בסופו של דבר, אבל כמספר הפוסטים כך מספר הדיעות
בעיקר לגבי מה זה איכותי ומה שווה את הכסף שלך. או מהם הקריטריונים העיקריים לפיהם החברים בוחרים מסך.
אחרי שקראת וקראת גש למספר חנויות, רצוי גם עם דיסק ותוכן שלך ותן לעיניך ולגודל הארנק להחליט.
תמיד צריך בסופו של דבר לעשות פשרות.
לפי התרשמותי ממה שכתבת עד כה כל החלטה שתקבל תהיה מושכלת
האם אפשר להבטיח לך את זה ב 100% ? לא !! רק ב 87%.
בהמשך לתכתובת ביננו בסוף השרשור שהעלת על חשיבות זוויות הצפיה
https://www.hometheater.co.il/vp2870107#2870107
אתה עצמך העלת כאן דוגמא מצוינת מאתר RTING שמשוואה בין התמונה של הסמסונג ו LG כשצופים בהם בזווית של 66 מעלות.
אפשר להבחין בנקל כי הצבעים "העשירים והחמים" שבד"כ מאפיינים את הסמסונג "מחווירים" לעומת הצבעים של ה LG וכך גם הפרופורציות של הפנים.
shlomiu
קריאה בפורום תיתן לך מושג כלשהו אך גם עלולה לבלבל עוד יותר.
רוב התוכן כאן הוא נכון בסופו של דבר, אבל כמספר הפוסטים כך מספר הדיעות
בעיקר לגבי מה זה איכותי ומה שווה את הכסף שלך. או מהם הקריטריונים העיקריים לפיהם החברים בוחרים מסך.
אחרי שקראת וקראת גש למספר חנויות, רצוי גם עם דיסק ותוכן שלך ותן לעיניך ולגודל הארנק להחליט.
תמיד צריך בסופו של דבר לעשות פשרות.
לפי התרשמותי ממה שכתבת עד כה כל החלטה שתקבל תהיה מושכלת
האם אפשר להבטיח לך את זה ב 100% ? לא !! רק ב 87%.
@shlomiu
·
מה לקחת בסוף? יש מחיר טוב על 65sk8500 אבל כולם מזהירים מפאנל מIPS
אני לא מומחה גדול לווידאו פשוט רוצה לשדרג טלוויזיה בת 7 שנים
זווית צפייה לא חשובה לי אבל אני לא מתקרב לבעיית התאורה שיש לסמסונג ולא לשירות של סוני
נשארתי רק עם LG וOLED יקר והטכנולוגיה הזו מרתיעה אותי
אני מחפש משהו טוב לצפות בנטפליקס ושידורי כדורגל מסטרימר 4K כנראה השיואמי
מה דעתכם?
תודה
·
מה לקחת בסוף? יש מחיר טוב על 65sk8500 אבל כולם מזהירים מפאנל מIPS
אני לא מומחה גדול לווידאו פשוט רוצה לשדרג טלוויזיה בת 7 שנים
זווית צפייה לא חשובה לי אבל אני לא מתקרב לבעיית התאורה שיש לסמסונג ולא לשירות של סוני
נשארתי רק עם LG וOLED יקר והטכנולוגיה הזו מרתיעה אותי
אני מחפש משהו טוב לצפות בנטפליקס ושידורי כדורגל מסטרימר 4K כנראה השיואמי
מה דעתכם?
תודה
אני גם בהתלבטות כרגע לגבי מסך 55 אינץ בין הNU8000 לSK8500,
הבעיה של שינוי הבהירות שדוברה פה בפורום לגבי NU8000 קצת מרתיעה להתקרב לסמסונג,
מצד שני הLG עם פאנל IPS שאיכות השחורים נמוכה מVA בסמסונג ועולה 1000 שח יותר.
האם איכות השחורים ממש גרוע בצפיה בחושך בפאנל IPS? זה הדבר העקרי שמטריד אותי.
הבעיה של שינוי הבהירות שדוברה פה בפורום לגבי NU8000 קצת מרתיעה להתקרב לסמסונג,
מצד שני הLG עם פאנל IPS שאיכות השחורים נמוכה מVA בסמסונג ועולה 1000 שח יותר.
האם איכות השחורים ממש גרוע בצפיה בחושך בפאנל IPS? זה הדבר העקרי שמטריד אותי.
חברים, יש כבר כמה פתרונות לכתוביות בנטפליקס בסמסונגים.
קודם כל אפשר להגדיר את הכתוביות שיהיו חצי שקופות, ואז הצבע שלהם הופך להיות הרבה יותר אפור מאשר לבן. אני פחות אוהב את זה, כי בתכנים הבהירים לי אישית יותר קשה לקרוא את זה.
ואפשרות שניה, זה להגדיר מסגרת שחורה לכתוביות, שלפי מה שראיתי גם מסדר את הבעיה.
אני אנסה להעלות לפה סרטון בימים הקרובים שתתרשמו.
אני כבר כמה ימים רוצה, פשוט עד שמגיע הערב והילדים ישנים, הדבר האחרון שאני חושב עליו זה החברים פה בפורום
קודם כל אפשר להגדיר את הכתוביות שיהיו חצי שקופות, ואז הצבע שלהם הופך להיות הרבה יותר אפור מאשר לבן. אני פחות אוהב את זה, כי בתכנים הבהירים לי אישית יותר קשה לקרוא את זה.
ואפשרות שניה, זה להגדיר מסגרת שחורה לכתוביות, שלפי מה שראיתי גם מסדר את הבעיה.
אני אנסה להעלות לפה סרטון בימים הקרובים שתתרשמו.
אני כבר כמה ימים רוצה, פשוט עד שמגיע הערב והילדים ישנים, הדבר האחרון שאני חושב עליו זה החברים פה בפורום