ATI X2000 - מלך ה HTPC החדש
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73343
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
What I also have to mention is that the new Avivo HD; or more precisely UVD decoder is looking to be awesome. Once you decode high-definition movies over the GPU you'll be surprised by the excellent video quality, it's really that good. The huge positive here is obviously that the entire decoding process is managed on the graphics card. Your CPU cycles are left alone, watching HD 1080P 20 MBit/s HD movie full screen on a 2560x1600 monitor and still have the CPU utilized 10-15% is really very interesting to observe.
קחו בחשבון שכל הכרטיסים בסידרה הזו יגיעו לרמת הביצעוים הזו בקידוד וידאו HD ושהכרטיסים הללו מגיעים עם HDMI מובנה שגם מעביר סאונד דרך ה HDMI (בניגוד לגיפורס 8XXX שמצריך חיבור כבל נוסף להעברת הסאונד מהכרטיס קול) והנה יש לנו מלך חדש למערכות HTPC:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/431/26/
קחו בחשבון שכל הכרטיסים בסידרה הזו יגיעו לרמת הביצעוים הזו בקידוד וידאו HD ושהכרטיסים הללו מגיעים עם HDMI מובנה שגם מעביר סאונד דרך ה HDMI (בניגוד לגיפורס 8XXX שמצריך חיבור כבל נוסף להעברת הסאונד מהכרטיס קול) והנה יש לנו מלך חדש למערכות HTPC:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/431/26/
זה אני העליתי את זה, ולעולם לא אמרתי שNVIDIA לא יודעים להכניס כתוביות בעצמם, מן הסתם הם יודעים, אחרת כל מי שיראה HD DVD או BLURAY או DVD לא תהיה לו האצת חומרה אם ישתמש בכתוביות, וזה לא המצב. כל מה שאמרתי זה שהכתוביות צריכות לבוא בתוכנת הניגון עצמה, ולא ע"י פילטר צד שלישי שנכנס באמצע בין הקודק לכרטיס מסך.
-
Huber
- חבר במועדון HT

המחיר מעולה (הוא ברמת ביצועים של ה 8800GTS 640MB ועולה פחות). אם אתה מתכוון לכרטיסי MID RANGE - נחכה לסוף יוני - אז משוקים כרטיסי ה X2400/X2600 שמבוססים על אותה ליבה ולכן על אותם ביצועים בקידוד ווידאו.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אם ככה אז מה בדיוק הופך אותו ל"מלך חדש" או מלך בכלל ?
למה לי לקנות סמיטריילר אם סה"כ רציתי להכניס עוד שני ארגזים במשפחתית ולא היה מקום ?
ובכלל לא ראיתי בסיכום שמישהו דיבר על H264 שזה הנושא הבעייתי באמת לקידוד בקצב מלא (ויכול להיות שרשום באמצע אבל את זה אני אברר רק ביום שבאתר הזה יחליטו לשים כותרת לכל עמוד בכתבה של 26 עמודים).
אני חושב שהכותרת כאן צריכה להיות "כרטיס כדאי חדש לHTPC" למרות שהוא לא כלכך כדאי למי שרוצה HTPC ולא GAME HTPC , מלך זה בטח לא (אלא אם כן פיספסתי פרטים אחרים שלא נאמרו כאן).
למה לי לקנות סמיטריילר אם סה"כ רציתי להכניס עוד שני ארגזים במשפחתית ולא היה מקום ?
ובכלל לא ראיתי בסיכום שמישהו דיבר על H264 שזה הנושא הבעייתי באמת לקידוד בקצב מלא (ויכול להיות שרשום באמצע אבל את זה אני אברר רק ביום שבאתר הזה יחליטו לשים כותרת לכל עמוד בכתבה של 26 עמודים).
אני חושב שהכותרת כאן צריכה להיות "כרטיס כדאי חדש לHTPC" למרות שהוא לא כלכך כדאי למי שרוצה HTPC ולא GAME HTPC , מלך זה בטח לא (אלא אם כן פיספסתי פרטים אחרים שלא נאמרו כאן).
הדגמים דווקא כן מאוד מתאימים ל-HTPC: יש להם תמיכה מלאה ב-H264 (כמו ל-NVIDIA) וגם ב-VC1 (בניגוד ל-NVIDIA).
צריכת ההספק נעה בין 35-45W בלבד.
בנוסף, הם מגיעים עם יציאת HDMI שמעבירה גם אודיו מובנה !
המידע הזה מתייחס לדגמי 2400, אל תסתכלו על דגם 2900 שבמהותו אינו מיועד ל-HTPC.
המידע הזה מתייחס לדגמי 2400, אל תסתכלו על דגם 2900 שבמהותו אינו מיועד ל-HTPC.
ליאור
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ל NVIDIA תמיד הייתה תמיכה ב VC-1 מאיפה שמעת שאין?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- orenfe
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
גם אני לא מבין מאיפה המידע המוטעה הזה ש nVidia לא תומכים בהאצת VC-1.
כתוב שחור על גבי לבן שהם תומכים
כתוב שחור על גבי לבן שהם תומכים
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
הם תומכים אבל לא בהאצה מלאה. למשל בין כרטיס 7XXX לכרטיס 8500/8600 לא יהיה הבדל ב VC-1, זו אותה האצה פחות או יותר, לעומת זאת ב H264 הבדל עצום (האצה מלאה ב 8500/8600).
בגדול זה לא קריטי כי VC1 יחסית קל לעומת H264 אבל עדיין... כאילו שהם מיהרו או משהו...
בגדול זה לא קריטי כי VC1 יחסית קל לעומת H264 אבל עדיין... כאילו שהם מיהרו או משהו...
-
Huber
- חבר במועדון HT

בדיוק. עוד חודש יוצאים כרטיסי ה X2400/2600 שיתומחרו נפלא (לפחות לפי המידע שדלף), יצרכו מעט מאוד זרם, יעבירו גם סאונד וגם ווידאו דרך ה HDMI (מה שאין כיום בשום כרטיס מסך HDMI) וככלל יתנו מענה קרוב למושלם למערכות HTPC. לא סתם הם קוראים למוצר RADEON HD X2XXX. אף אחד לא דיבר עם ה X2900 - אלא על הליבה (R600/R610) שמאפשרת את כל הדברים האלו.LiorC כתב:הדגמים דווקא כן מאוד מתאימים ל-HTPC: יש להם תמיכה מלאה ב-H264 (כמו ל-NVIDIA) וגם ב-VC1 (בניגוד ל-NVIDIA).
המידע הזה מתייחס לדגמי 2400, אל תסתכלו על דגם 2900 שבמהותו אינו מיועד ל-HTPC....
מי שמכיר את ATI יודע שמאז ומתמיד הם התמחו בווידאו ושבבי קידוד איכותיים (אם אני לא טועה הרבה מוצרים בשוק מכילים היום את השבבים של חברה זו).
עוד מידע פה:
http://www.dailytech.com/AMD+Launches+A ... 7260.htm[b][/b]
ממה שיצא לי לקרוא פה ושם נדמה לי שהכיוון של ATI נכון (ל HTPC) אבל הכרטיס רחוק מלהיות מלך, מדובר בכרטיס שמתחמם מאוד והמאוורר שלו מאוד רועש כל עוד לא יוצאת גרסה עם קירור פסיבי לדעתי עדיף לא להסתכל עליו בשביל HTPC (בלי לכנס לשיקולי צריכת חשמל, מחיר, וגודל פיזי של הכרטיס)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אז כבר הגענו לכך שיש תמיכה אבל היא חלקית. לא שאני חולק עליך כאן, אבל זה כבר שינוי מההכרזה הראשונה. בוא צעד איתי עוד כברת דרך קצרה ואמור לי איפה בדיוק היא חלקית. כי ממה שאני יודע, האצה של VC-1 קיימת מסדרת ה 6, למעט ה 6800 ומה שהיה חסר היה בעיקר Time Compensation וגם בלי זה הגיעו הכרטיסים לניצולת CPU של פחות מ 30%. הרעש ש ATI עושה בקשר להאצת VC-1 נובע בעיקר מכך שעד עכשיו הביצועים שלהם בחסכון משאבי CPU היו גרועים בהרבה מאלו של NVIDIA ולכן זה היה יותר קריטי עבורם לטפל בעניין.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
על איזו גירסה אתה מדבר בדיוק? יש דגם 2400 עם קירור פאסיבי.שבלול כתב:ממה שיצא לי לקרוא פה ושם נדמה לי שהכיוון של ATI נכון (ל HTPC) אבל הכרטיס רחוק מלהיות מלך, מדובר בכרטיס שמתחמם מאוד והמאוורר שלו מאוד רועש כל עוד לא יוצאת גרסה עם קירור פסיבי לדעתי עדיף לא להסתכל עליו בשביל HTPC (בלי לכנס לשיקולי צריכת חשמל, מחיר, וגודל פיזי של הכרטיס)...
ליאור
כתבתי שיש לכרטיס של ATI תמיכה מלאה ב VC-1 בניגוד ל-NVIDIA אשר אינה מספקת תמיכה מלאה, מכאן שיש לה תמיכה חלקית.... לא ממש עקרוני, ענין של הבנת הנקרא.Catskinner כתב:אז כבר הגענו לכך שיש תמיכה אבל היא חלקית. לא שאני חולק עליך כאן, אבל זה כבר שינוי מההכרזה הראשונה. בוא צעד איתי עוד כברת דרך קצרה ואמור לי איפה בדיוק היא חלקית. כי ממה שאני יודע, האצה של VC-1 קיימת מסדרת ה 6, למעט ה 6800 ומה שהיה חסר היה בעיקר Time Compensation וגם בלי זה הגיעו הכרטיסים לניצולת CPU של פחות מ 30%. הרעש ש ATI עושה בקשר להאצת VC-1 נובע בעיקר מכך שעד עכשיו הביצועים שלהם בחסכון משאבי CPU היו גרועים בהרבה מאלו של NVIDIA ולכן זה היה יותר קריטי עבורם לטפל בעניין....
כאן תוכל לקבל הסבר מפורט יותר לגבי ההבדלים:
http://www.guru3d.com/article/Videocards/431/11/
שים לב שבנושא VC-1, הכרטיס של NVIDIA לא מספק תמיכה ב-Bitstream processing / entropy decode אלא מפנה את העבודה למעבד.
ליאור
ה 2400 עוד לא יצא, כשהוא ייצא אני מקווה שהוא באמת יהיה טוב כמו שזה נשמע מההכרזותLiorC כתב:על איזו גירסה אתה מדבר בדיוק? יש דגם 2400 עם קירור פאסיבי.שבלול כתב:ממה שיצא לי לקרוא פה ושם נדמה לי שהכיוון של ATI נכון (ל HTPC) אבל הכרטיס רחוק מלהיות מלך, מדובר בכרטיס שמתחמם מאוד והמאוורר שלו מאוד רועש כל עוד לא יוצאת גרסה עם קירור פסיבי לדעתי עדיף לא להסתכל עליו בשביל HTPC (בלי לכנס לשיקולי צריכת חשמל, מחיר, וגודל פיזי של הכרטיס)......
-
Huber
- חבר במועדון HT

[interest]
הודעה מבעל אינטרס ופניה לגופו של אדם - מרטין
[/interest]
הודעה מבעל אינטרס ופניה לגופו של אדם - מרטין
[/interest]
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
רק לכשיצאו הכרטיסים החדשים ותבוצע ביקורת 1 ל 1 בין הזולים של NVIDIA לזולים של ATI נוכל לדעת מי הוא היותר מומלץ ומה ההבדלים. כשכמובן תילקח בחשבון איכות הוידאו ונכונות הפרישה דבר שכרגע לא נעשה לאף כרטיס , גם לכרטיסים של NVIDIA, הכל טוב ויפה עם נתונים מספריים , אבל זו בהחלט לא כל התמונה (ובטח אתר כמו זה אמור לדעת עובדה זו).
החשיבות בדגם כרטיס המסך לHTPC צריכה להיות לפי:
- איכות התמונה.
- עוצמת רעש.
- פליטת חום וגודל פיזי ( לרוב מארזי HTPC הם קטנים צפופים וחמים).
- תמיכה בהאצת פורמטים שונים במקביל לכוח המעבד של הHTPC (לדוגמה: אני לא אחליט לקנות כרטיס כי הוא מאיץ לי וידאו שגם ככה המעבד מסתדר איתו מעל ומעבר ללא האצה).
- מחיר (חשוב מאוד לא להשקיע כסף במשהו מיותר שלא צריך).
- סוגי חיבורים (גם כאן אין סיבה שהכרעת הקנייה תבוצע בגלל חיבור שאני לא הולך להשתמש איתו).
- צריכת חשמל (יותר קשור לחום , לרוב ספקים מודרנים יסתדרו עם צריכה לא מוגזמת).
- אמינות החברה , יציבות הדריברים, אופציות וקלות תיפעול בדריברים, תאימות לתוכנות.
- זמינות : לא להאמין למה שהחברות טוענות עד שמבוצעת סקירה. כולנו זוכרים את ההכרזה של NVIDIA בתמיכה חומרתית לH264 בסידרת ה6800 כשיצאה ובבאג שהיתברר זמן מה אחרי שכבר ניקנו ע"י הרבה אנשים, אותו באג שלא איפשר את האצת הוידאו בכרטיסים הראשונים שיצאו.
קנייה נעימה וכמו שאומרים בערוץ 2 :
שלא יעבדו עליכם !!
החשיבות בדגם כרטיס המסך לHTPC צריכה להיות לפי:
- איכות התמונה.
- עוצמת רעש.
- פליטת חום וגודל פיזי ( לרוב מארזי HTPC הם קטנים צפופים וחמים).
- תמיכה בהאצת פורמטים שונים במקביל לכוח המעבד של הHTPC (לדוגמה: אני לא אחליט לקנות כרטיס כי הוא מאיץ לי וידאו שגם ככה המעבד מסתדר איתו מעל ומעבר ללא האצה).
- מחיר (חשוב מאוד לא להשקיע כסף במשהו מיותר שלא צריך).
- סוגי חיבורים (גם כאן אין סיבה שהכרעת הקנייה תבוצע בגלל חיבור שאני לא הולך להשתמש איתו).
- צריכת חשמל (יותר קשור לחום , לרוב ספקים מודרנים יסתדרו עם צריכה לא מוגזמת).
- אמינות החברה , יציבות הדריברים, אופציות וקלות תיפעול בדריברים, תאימות לתוכנות.
- זמינות : לא להאמין למה שהחברות טוענות עד שמבוצעת סקירה. כולנו זוכרים את ההכרזה של NVIDIA בתמיכה חומרתית לH264 בסידרת ה6800 כשיצאה ובבאג שהיתברר זמן מה אחרי שכבר ניקנו ע"י הרבה אנשים, אותו באג שלא איפשר את האצת הוידאו בכרטיסים הראשונים שיצאו.
קנייה נעימה וכמו שאומרים בערוץ 2 :
שלא יעבדו עליכם !!