קליטה ושידור ל LAN עידן+ עם DVB-T USB Tuner זול rtl2832u

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

אני רוצה לקלוט את ערוצי עידן + במחשב ספציפי ולשדר אותו לרשת.
מחיפושים שעשיתי נראה שהכלים לזה הם MuMuDVB (כרגע לינוקס לא רלוונטי) או MediaPortal.

ניסיתי את MediaPortal1+2 והוא לא מוצא לי ערוצים לא משנה מה אני עושה (כן מזהה את ה USB, קורא לא "Realtek DTV Filter", שהרי, כל הדונגלים הפשוטים האלה מכילים צ'יפ rtl2832u ).

[img2=231x231]https://rfsupplier.com/u_file/1709/prod ... bc4db0.jpg[/img2]

גם אני לא מצליח לקלוט עם VLC, לא שאני בטוח לגמרי איך עושים את זה (תחת Capture device / dv-digital); אין לי מושג מה הבעיה, הוא לא רושם ממש שום-דבר מעשי לLOG.

אני גר ברעננה, לפי APP שיש לי לפלאפון , הוא מזהה ערוצים ב 538MHZ (וכמובן רואים אותם אחלה).

אשמח לטיפים ו/או אם מישהו עשה משהו כזה ו/או צפה במחשב (WIN) בערוצי DVBT עם דונגל שכזה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

קודם כל בוא נוודא שאתה מחבר לדונגל אנטנה נכון? אין אנטנה, אין קליטה, אין יוצאי דופן.
דבר שני התקנת את הדרייברים הרלוונטיים, נכון? אם תפתח את Device Manager הדונגל אמור להופיע תחת Sound, video and game controllers ולא אמור להיות עליו איקס או סימן קריאה או שום דבר בסגנון. אם תעשה עליו דאבל קליק אז בחלון שייפתח יהיה רשום This device is working properly. אם זה לא המצב אז הדרייברים שלך לא תקינים, אל תמשיך הלאה.

בהנחה שהדרייברים מותקנים ויש אנטנה מחוברת בוא נעשה נסיון לצפות עם VLC כדי לוודא שהדונגל בכלל עובד ואז נעבור לאיך לעשות streaming.
ב-VLC לך ל-Media --> Open Capture Device (או פשוט Ctrl+C). בחלון שנפתח תמלא ככה -
  • Capture Mode - TV - Digital
  • Tuner card - תשאיר על אפס
  • Delivery system - DVB-T
  • Transponder/multiplex frequency - 538000 (מקווה שלא פספסתי איזה אפס)
  • Bandwidth - Automatic
אל תיגע בשום דבר אחר, תלחץ Play ואתה אמור לקלוט. תגיד אם עבד ונתקדם משם.

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כמובן שניסיתי את זה. והמכשיר מזוהה ותקין.
ויש אנטנה והכל תקין מבחינת חומרה וקליטה, כמו שכתבתי.

ה vlc לא מציג תמונה, ב progress bar יש פס כתום שזז שמאלה ימינה לאורכו בהתנהגות בלתי צפויה

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

איכשהו הצלחתי להפעיל עם VLC, לפי השרשור הזה עדכנתי את הדריוור לדרייבר הזה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

hll כתב:איכשהו הצלחתי להפעיל עם VLC, לפי השרשור הזה עדכנתי את הדריוור לדרייבר הזה
...
אחלה, עכשיו כל מה שאתה צריך זה איזושהי תוכנה שתעשה סטרימינג של השידור ברשת. כעיקרון VLC יכול לעשות את זה אבל חייבים להשאיר אותו כל הזמן פתוח (ברגע שעושים איקס על החלון הוא מפסיק) אז זה לא ממש רלוונטי, אתה צריך תוכנה שיושבת ברקע. אני אישית משתמש בתוכנת צפיה בשם DVBViewer (היא לא חינמית, עולה 20 יורו חד-פעמי) שכוללת רכיב כזה והיא מאוד נוחה להגדרה ושימוש. בטוח שיש גם אלטרנטיבות חינמיות אבל אני לא יודע להמליץ.

אגב, תוכנה סבירה תאפשר לך לעשות סטרימינג של כל הערוצים שנמצאים על אותו משדר בו-זמנית, אבל אין שום דרך לעשות סטרימינג לערוצים ממשדרים שונים בלי שני דונגלים, לדוגמה אתה יכול לעשות סטרימינג של ערוצים 11+12 בו"ז ואתה יכול לעשות סטרימינג של ערוצים 20+24 בו"ז אבל אתה לא יכול לעשות סטרימינג של ערוצים 12+24 בו"ז כי הם על שני משדרים שונים.

hll פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בגדול עשיתי ניסוי; מסתבר שהדרישות קליטה כשהדונגל מחובר למחשב(Tower pc), הרבה יותר גדולות מכשהוא מחובר למובייל (הפרעות מרשת החשמל?). הוצאתי את האנטנה הרבה החוצה; הסתדרתי עם MediaPortal 2 + Plugin ל MediaPortal שנועד לשדר לקודי + פלאגין PVR לקודי. (אבל אין סאונד משום מה, בכ"א זה היה רק ניסוי ואין לי קליטה טובה עדיין (בקרוב-חיבור לאנטנה מרכזית))
אני חושב שכל הערוצים נמצאים על אותו טרנספונדר ולכן הוא מזרים את כולם בו"ז, אבל לא ניסיתי את זה;

בכ"א זה היה רק ניסוי ראשוני לקבל את התחושה ככה. מתישהו נרים Setup יותר מסודר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

hll כתב:בגדול עשיתי ניסוי; מסתבר שהדרישות קליטה כשהדונגל מחובר למחשב(Tower pc), הרבה יותר גדולות מכשהוא מחובר למובייל (הפרעות מרשת החשמל?). הוצאתי את האנטנה הרבה החוצה; הסתדרתי עם MediaPortal 2 + Plugin ל MediaPortal שנועד לשדר לקודי + פלאגין PVR לקודי. (אבל אין סאונד משום מה, בכ"א זה היה רק ניסוי ואין לי קליטה טובה עדיין (בקרוב-חיבור לאנטנה מרכזית))
אני חושב שכל הערוצים נמצאים על אותו טרנספונדר ולכן הוא מזרים את כולם בו"ז, אבל לא ניסיתי את זה;

בכ"א זה היה רק ניסוי ראשוני לקבל את התחושה ככה. מתישהו נרים Setup יותר מסודר.
...
השידור בישראל משתמש בקידוד אודיו מתקדם יחסית HE-AACv2, אז בסבירות גבוהה הקודק המתאים לא מותקן ולא שומעים (זאת אגב הסיבה העיקרית שממירים דיגיטליים זולים מחו"ל נוטים לא לעבוד בארץ).
תתקין במחשב את הגרסה האחרונה של LAV Filters (אם מערכת ההפעלה שלך היא 64 ביט אתה צריך להתקין גם את גרסת ה-32 ביט וגם את גרסת ה-64 ביט של הקודק). אם יש ל-MediaPortal קונפיגורציה של קודקים שנה אותה בהתאם. לזכרוני ל-Kodi אין הגדרה כזאת והוא תמיד משתמש בברירת המחדל של המערכת. זה אמור לעבוד לך.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #8 

בעקרון כל תוכנה לצפיה בלווין תתאים לך. יש חינמיות טובות:
SMARTDVB
PRODVB שקיימת גם לאנדרואיד
DVBDREAM

כולן תומכות בסטרימינג UDP
קח בחשבון שבסביבת וינדוס אתה תצטרך מחשב חזק שיסטרים, בניגוד ללינוקס שאתה יכול עם RP ב-30$ שבקושי צורך חשמל.
גם את החשמל צריך לקחת בחשבון. יש באתר מדריך מושקע לעידן+ על RP שמזרים כולל תמיכה ב-EPG והקלטה.

DVBVIEWER אכן נוחה, נסה למצוא את הגרסה המלאה ברשת.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”