מגברים ופיצ’רים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על טרנד המגברים של היום, חלקם לפחות, שלא כמו פעם, מחוברים לרשת, חמושים בטכנולוגיה שנוחה וקורצת למשתמש (אני ביניהם), כמו הזרמת תוכן, עדכוני תוכנה לרכיבים ושלט רחוק זה כבר דבר שבשגרה?

השאלה מגיעה מכיוון שמגבר בשונה מרסיבר, אמור להיות ״פשוט״ יותר, עם מינימום רעש ומעגלים ״מיותרים״ אשר עולים לנו באיכות הסאונד.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

zivw כתב: השאלה מגיעה מכיוון שמגבר בשונה מרסיבר, אמור להיות ״פשוט״ יותר, עם מינימום רעש ומעגלים ״מיותרים״ אשר עולים לנו באיכות הסאונד.
...
·

זאת מחלה ישנה ומוכרת של אודיופילים, כאילו כל פיצ'ר נוסף בקופסת מתכת בה נמצא המגבר בהכרח יפגע באיכות באופן שמיע. כמובן שזה הבל מוחלט ואין שום בעיה טכנולוגית לייצר קופסה שגם תגביר וגם תעשה עוד כל מיני דברים מבלי שזה יפגע באיכות.

מחשב הכי פשוט בעלות 1000 שקלים כולל הרבה יותר מעגלים מורכבים וכל מיני כרטיסים, ואיכשהו זה לא פוגע ביכולות החישוב שלו ולרוב אנחנו לא מקבלים מסכים כחולים על בסיס שעתי. אבל אם מדובר ברסיבר ב2000 שקל כנגן מוזיקה אז תקבל שלל תגובות הזויות על חוסר יכולתו להגביר אות פשוט מבלי להכניס רעש ועיוותים, תגובות שכמובן לא מגובות בשום דבר.

הסיבה העיקרית לכך זו בורות בכל הנוגע לסאונד, חוסר הבנה בנוגע לאיך אפשר להבין ולמדוד אותו. אם בתחום הזה היו מעורבים קצת יותר אנשי מדע, ההזיות האלה כבר היו נעלמות מזמן, אבל כל עוד הוא מובל על ידי אנשים כמו ג'ון אטקינסון, סטיב גאטנברג ואתרי כמו whathifi זה לא יקרה.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 21/09/2018 12:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

האמת שאני קרוע בין שתי אסכולות של מדע לתחושת סאונד, שקשה למדוד אותה מהיותה סובייקטיבית.

מבלי להתפלסף יותר מידיי, כוס יין טובה, באווירה ובחברה טובה תהייה נפלאה בהשוואה לבקבוק שנחשב לטוב יותר, ללא האווירה והחברה.

מה שאני מנסה לומר זה שקשה להתעלם ולמדוד כאחד, מהדינמיקה שמעבר לנתונים היבשים.
אלו נתונים שמתיימרים להחשף בתנאים הנכונים ולאורך זמן. כביכול אחלה תירוץ אבל קשה להתווכח עם זה.

כבר אמרתי שאני קרוע בין שתי האסכולות :?:

יש פורום שהוא אנטיתזה ל whathifi?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #4 

אם תעקוב אחרי הדיונים תראה שיש אנשים שמחפשים פיצרים כמו בלוטוס סטרימינג חיבור רשת וכו'

יש לזה דרישה בשוק , בגלל זה מופיעים מוצרים כאלה .

מי שלא רוצה , לא חייב לקחת אותם , יש גם עדיין מגברים שבנוים בצורה קלאסית בלי פיצרים דיגיטאלים כאלה .

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #5 

zivw כתב:מבלי להתפלסף יותר מידיי, כוס יין טובה, באווירה ובחברה טובה תהייה נפלאה בהשוואה לבקבוק שנחשב לטוב יותר, ללא האווירה והחברה.
...
אז הפתרון הוא לקנות ציוד אודיו גרוע ופשוט ליצור אווירה טובה? :wink:

את המדע צריך בשביל להעריך את הביצועיים של המכשירים שמעניינים אותך. עם החושים אתה יכול רק ליהנות מהם, להעריך ולשפוט איתם את הביצועיים בצורה מהימנה אי אפשר.
zivw כתב: יש פורום שהוא אנטיתזה ל whathifi?
...
·

hydrogenaudio, audioholics ואפילו reddit.com/r/audiophile נוטה לכיוון האובייקטיביסטי בזמן האחרון.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #6 

@zivw
·הדבר הכי חשוב זה מה נשמע לאוזן המאזין הכי טוב, בלי שום מבחני מעבדה וכדומה, גם אם ההבדל הנישמע הוא פסיכולוגי (פסיכו אקוסטי).
פיצ'רים כאלו או אחרים בהתאם לצורך, למה לרכוש מגבר עם שלל פיצ'רים אם בסופו של יום המשתמש לא ישתמש בהם?
You pay peanuts, you get monkeys

zivw פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@evgenetic
הרסת אותי עם האווירה :)

@freerider
יש לי היום רסיבר Onkyo TX-DS575, כן ישן ישן אבל עובד ומידיי פעם אני רואה סרט ומתגעגע ל 5.1
אז עכשיו שהוצאתי את ה Hegel H70 (בדרך לתיקון), חזרתי לאונקיו והאמת שלא רע לי איתו אבל זה גם לא זה.

אחת האופציות שחשבתי עליהן היא שדרוג למגבר גדול יותר או רסיבר מכובד שכבר ישמש אותי גם לקולנוע ביתי.

דגמי רסיברים עוד לא בדקתי
מגברים עדיין לא שמעתי אבל Hegel H160 \ 190 יכולה להיות אופציה, בייחוד עם מגבר אוזניות מובנה (עוד תחום שתכנסתי אליו ממש לאחרונה, כרגע עם Sennheiser HD555 ו Momentum) ובדיוק שלחתי בקשה במסדרופ ל Sennheiser HD 58X Jubilee

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”