אחרי ניסיון ראשון מוצלח של חיבור 'ורה' עם תריסים, איך ממשיכים?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

קל מהצפויי ה'ורה' חוברה יחד עם שלושה מתגי תריס, הגיע הזמן להמשיך לשאר הבית.
הבית עמוס בתאורת פנים וחוץ ואני מנסה לחשוב איך לתקוף את שאר הבית. להתחיל מבחוץ? כל הקומה התחתונה? אולי קודם חדרי שינה?
צריך עוד 8 מפסקים לתריסים, להזמין הכל של פיבארו? יש איזה דילים קרובים?
מה לגביי מזגנים?

**עדכון
איך חוסכים בעלויות? חיישנים זולים יותר? מודולים מרגיש לי כמו משהו שלא כדאי לחסוך בו
נערך לאחרונה על ידי haimbl ב 21/09/2018 10:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

msex
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

אפשר לרשום את הדגם של המצגי תריס?

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@msex
·
אני הזמנתי של פיבארו
https://www.vesternet.com/z-wave-fibaro ... -shutter-2

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

@haimbl
·אני משתמש במפסקי הקיר של Neo Coolcam בשביל תאורה וזה עובד מעולה עם openHAB כך שאני לא חושב שתהייה לך בעיה עם ה vera. אצלי בבית יש קופסאות 55 וזה נכנס לשם בלי הרבה קונצים והם גם עולים מחיר די בדיחה. יש גם תאורה חכמה של Philips Hue אבל כפי שטענתי בשרשור אחר - האחד לא מונע אתת השני.

לגבי תריסים אז אם פיברו עובד לך למה לא להמשיך?

מזגנים זה סיפור כואב. יש שני פתרונות למי שאין לו מזגן חכם או מודול של CoolMaster. האחד תוצרת גרמניה שנקרא Tado והשני תוצרת ישראל (אבל מיוצר ונשלח מסין) שנקרא Sensibo. יש לי את שניהם ואני לא ממליץ על אף אחד מהם.

BarakMichaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

@Catskinner
·

האם הדגמים של US מתאימים לקופסאות גוויס?

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@Catskinner
·
טעיתי בהסבר שלי. הכוונה היא למודולים ולא למפסקים. לתריסים אשאר עם המודולים של פיבארו, אני מחפש אלטרנטיבה זולה מעט למודולים לתאורה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

@BarakMichaeli
·אין לי מושג כי לי בבית אין לי קופסאות של גוויס

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

@haimbl
·נו בדיוק, במקום מודולים לתאורה אתה יכול להשתמש במפסקי קיר שיש להם z-wave מובנה. זה בדיוק מה שהסברתי בהודעה הראשונה והמחיר של כל מפסק הוא בסביבות 28-35 דולר.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@Catskinner
·

הבעיה היא שיש לי לא מעט מפסקי תאורה של שלשות, אפילו תריס + שני מפסקי תאורה.
לכל התריסים יש קופסאות ביקורת ככה שאני בעיה למקם מודול בקופסא, אני מנסה לחשוב איך להתמודד עם המפסקי תאורה. אולי למקם את המודול בתוך המנורה? נשמע כאילו זה יכול לחסוך גם התעסקות עם כל המפסקים המחליפים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

@haimbl
·בוא נפריד את המקרה שלך לפרוסות קלות לעיכול.

תריסים: פה אין לי ספק שמודולים הנכנסים מאחרי המתגים הרגילים או ליד המנוע של התריס הם הפתרון המועדף. קודם כל בגלל שמדובר במתגים קפיציים ולכן אין מצב שבו המתג מראה על כיוון מסויים אך מערכת הבקרה מפעילה אותו לכיוון אחר (מה שיקרה לך עם מודולים לתאורה מאחרי מפסקים רגילים) ושנית מפני שאין כמעט בנמצא מפסקי קיר חכמים לתריסים. אמרת שפיברו עובד לך? סבבה, תמשיך איתם.

תאורה: בגדול שתי אפשרויות ראשיות שאחת מהן מתפצלת הלאה.

1.תאורה חכמה: הכוונה כאן למשהו כמו Philips Hue שבו השכל נמצא בנורה ולא במפסק. זה לא דורש החלפת מתגים אבל המתגים עצמם חייבים להישאר במצב הפעלה אם רוצים לאפשר לשלוח פקודות לנורות דרך מערכת הבקרה/בית חכם.

2. מתגים חכמים: כאן מכניסים את החוכמה לתוך המפסק אפשר לעשות זאת ע"י:
(א) להשאיר את המפסק הקיים ולדחוף מודול מאחוריו.
(ב) להחליף את המפסק הקיים במפסק קיר חכם.

אני אישית מעדיף את אפשרות ב' בגלל שהיא זולה יותר ואיתה לא מגיעים למצב של חוסר סנכרון בין המצב של המתג להפעלת התאורה.

כאמור, אפשר לשלב את 1 ו 2. אצלי כשאני מפעיל את התאורה דרך מערכת הבית החכם יש חוקים פשוטים הבודקים את מצב המפסק וקודם כל מעבירים אותו ל On אם הוא כבוי ורק אחר כך שולחים פקודת תאורה/צבע/עמעום לנורה החכמה. זה מאפשר למערכתת הבית החכם לשלוט תמיד על כל התאורה בבית ולבני האדם הרגילים להשתמש במפסקים ליד הדלתות להמשיך לעשות זאת ללא חשש.

מפסקים מתחלפים: בהנחה שהתכוונתת למצב שבו נורה אחת נשלטת על ידי שני מפסקים או יותר אז יש שני פתרונות אפשריים. הראשון הוא שימוש במודולים והשארת המפסקים הקיימים. אתה תמצא כאן מספר דוגמאות לחיווט אפשרי לשני מפסקים מתחלפים ויש גם דוגמאות נוספות למעגלים עם שלושה.

אישית אני לא חובב גדול של הפתרון הזה. אבל ייתכן והוא יהיה היחיד שיתאפשר אם אין לך מערכת בית חכם שבה אפשר לתכנת חוקים ולוגיקה.

כאמור, אצלי יש מפסקי קיר חכמים ושם אין דגמים המאפשרים מצב של מפסקים מתחלפים. מה שלי יש זה מפסק השולט על מעגל התאורה ומפסק אחר שלא מחובר פיזית לכלום אבל מערכת הבית החכם דואגת לכך שהמצב שלו יסונכרן בין השניים ושאם לחצתי על המתג שלא מחובר לכלום עדיין תישלח פקודת הפעלה למתג ששולט על התאורה.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Catskinner
·
קודם כל תודה על התשובה מפורטת מאוד.
שנית, השקענו כל כך הרבה כסף בגופי תאורה, לד או פחם, כך שהנורות החכמות הן לא אופציה.

מבחינת מפסקים חכמים - יש בעיה "עיצובית" שחצי מהבית יהיה מפסקי טאצ' וחצי מפסקים פיזיים וכמובן יש את הבעיה של המפסקים מתחלפים. מאחר ויש לא מעט מפסקים מתחלפים אז הבעיה של הסנכון גם ככה לא קיימת (מעצבן נורא, אבל זה עדיף מאשר לקום לכבות את האור).

אז נשארנו עם מודולים, שהוא פיתרון מעולה לילדים, אבל נשארתי עם בעיית "עלויות". אם אני מתכוון להפוך את כל המתגים לחכמים אני צריך להזמין משה:
20 מודולים של תאורה
8 מודולים ל תריסים.
5 מודולים למזגן של אלקטרה (הבנתי שאפשר לשלוט באלקטרה)
וכמובן חיישנים למינהם
יוצא סכום לא קטן שאולי אפשר לחסוך מעט ע"י שימוש ברכיבים זולים יותר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

שתי שאלות: קודם כל איזה מפסקים יאלצו להישאר אצלך בבית כמפסקים פיזיים ולא מפסקי קיר מגע? השאלה השניה היא למה התתביית על רכישה מרוכזת?

אצלי החיישנים והאביזרים "מטפטפים" כל הזמן כך שאני תמיד יכול לפנות שעה כדי להתקין ולקנפג חישן אחד או שניים. זה גם פורס לי את ההוצאה על תקופה ארוכה, לא שאצלי זה היה השיקול המרכזי אבל זה משהו שאני יכול להבין. בגדול אין מה להיכנס לפרוייקט כזה אם הכוונה היא לחסוך בעלויות כי זה לא יקרה, גם אם תצליח לצמצם את צריכת החשמל של צרכנים כבדים כמו דוד מים או מזגן למינימום. בית חכם זה פרוייקט למי שאוהב ולא מי שחוסך.

בנוגע לאלקטרה, אז ככה: למזגנים הרגילים שלהם אין שום אפשרות שליטה מרחוק אלא ע"י שילוב של התקן הממיר פקודות מהבית החכם ל IR. להגיד לך את האמת? זה עובד קקה ולא שווה את ההתעסקות או את המחיר. שמעתי שיש להם סדרה חדשה אבל למיטב הבנתתי השליטה בהם היא במערכת סגורה שלהם ואי אפשר להתמשק אליה. יש פתרונות מקצועיים יותר לשליטה ובקרה על מזגנים אבל זה יעלה לך כמו כל יתר הרכיבים ביחד כפול 2.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

haimbl פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@Catskinner
·
אם אני הולך לכיוון של מודולים של פיבארו לתריס אז המפסקים ישארו, לא?
דוגמא אחת שיש לנו ביציאה לחצר היא שלושה מפסקים אחד תריס של הויטרינה ושני מפסקי תאורה, אחד לגינה ואחד לפרגולה. דוגמא נוספת היא שלושה מפסקי תריס ביציאה מהבית.

כמובן שאני לא מתכוון להזמין הכל ביחד, למרות שמבחינת נוחות הייתי מעדיף שהכל יהיה זמין ורק לפנות זמן לחיבורים. כשהתכוונתי לחסוך הכוונה הייתה למודולים שהם איכותיים אבל מחיר סביר. למשל הבנתי שיש סנסורים סיניים שלא מחוברים לחשמל ועושים עבודה טובה (לא מתכוון לחבר לחשמל מותגים לא ברורים). בגלל שאני חדש בנושא אז אני לא מודע לאופציות מלבד פיבארו אז יכול להיות שפיספסתי מותגי ביניים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

בקשר לתריסים: כן, בדרך כלל, אולי ולפעמים לא. ההחלטה להשאיר את המפסקים לאחר חיבור מודול היא שלך אבל לא מחוייבת. למשל, אפשר לסגור את הפתח של המפסק ולהתקין מעל לוחית z-wave כמו ה Wallmote של חברת Aeotec. אצלי יש חדר למשל שבו יש רק נורה אחת של Philips Hue ומה שעשיתתי היה ביטול המפסק והצבת Hue Tap במקומו. באמת שאין פה חוקים נוקשים וזה נתון לשיקולך וכושר ההמצאה שלך.

אם אתה מחפש חברות טובות למודולים אז Aeotec, יחד עם Fibaro ו Qubino נחשבות לטובות ואמינות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

raztovy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

haimbl כתב:@Catskinner
·
קודם כל תודה על התשובה מפורטת מאוד.
שנית, השקענו כל כך הרבה כסף בגופי תאורה, לד או פחם, כך שהנורות החכמות הן לא אופציה.

מבחינת מפסקים חכמים - יש בעיה "עיצובית" שחצי מהבית יהיה מפסקי טאצ' וחצי מפסקים פיזיים וכמובן יש את הבעיה של המפסקים מתחלפים. מאחר ויש לא מעט מפסקים מתחלפים אז הבעיה של הסנכון גם ככה לא קיימת (מעצבן נורא, אבל זה עדיף מאשר לקום לכבות את האור).

אז נשארנו עם מודולים, שהוא פיתרון מעולה לילדים, אבל נשארתי עם בעיית "עלויות". אם אני מתכוון להפוך את כל המתגים לחכמים אני צריך להזמין משה:
20 מודולים של תאורה
8 מודולים ל תריסים.
5 מודולים למזגן של אלקטרה (הבנתי שאפשר לשלוט באלקטרה)
וכמובן חיישנים למינהם
יוצא סכום לא קטן שאולי אפשר לחסוך מעט ע"י שימוש ברכיבים זולים יותר

...
·אתה יודע שיש לפירבו גם מודלים של זוג תאורה במודול אחד.
https://www.vesternet.com/z-wave-fibaro ... tch-2-gen5

אולי יחסוך לך.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”