8500GT - REVIEW - יש חידושים ?
למשחקים הוא לא שווה כלום, אבל לסרטים הוא מעולה, יש לי אותו כמה ימים עכשיו ויש שיפור לא קטן (אמנם לא ענק) באיכות התמונה בכל סוגי התכנים (SD ו HD).
לגבי האצת החומרה, זה עובד מעולה עם משתמשים בזה, 0-10% CPU בכל תכני H264, אבל לי זה לא רלוונטי כי 95% מסרטי ה H264 שאני רואה זה בצירוף תרגום SRT אשר מבטל את האצת החומרה ב DECODING (האיכות נשארת אבל כי העיבוד תמונה נעשה בסוף בכל מקרה).
לגבי האצת החומרה, זה עובד מעולה עם משתמשים בזה, 0-10% CPU בכל תכני H264, אבל לי זה לא רלוונטי כי 95% מסרטי ה H264 שאני רואה זה בצירוף תרגום SRT אשר מבטל את האצת החומרה ב DECODING (האיכות נשארת אבל כי העיבוד תמונה נעשה בסוף בכל מקרה).
המממ... לא הבנתי אותך
- על איזו האצה אתה מדבר בדיוק ? בדוגמא שהבאתי היצרן "פשוט" המהיר את תדר הכרטיס מ450 ל 700. נראה לי שזה לא אמור להיות מושפע מכיתוביות...
אגב, אני ממש ללא נסיון בתחום , ורציתי לשאול - בהשוואות שראיתי שההספק מגיע ל100-150W !!! אפילו בIDLE הוא מתקרב ל-100W , ממש כמו מנורה חזקה
ככה זה צ"ל ? אין משהו פחות רעב לחשמל ? עשיתם חשבון כמה זה עולה לכם לשנה ? ובכלל אם הוא פועל כשרת כל היום (מסך מכובה) אנחנו מתקרבים לפשיטת רגל, לא ? ...
יש בכלל כרטיס גרפי עם מצב "standby" ? שלא צורך חשמל כשהמסך כבוי למשל ?
אגב, אני ממש ללא נסיון בתחום , ורציתי לשאול - בהשוואות שראיתי שההספק מגיע ל100-150W !!! אפילו בIDLE הוא מתקרב ל-100W , ממש כמו מנורה חזקה
יש בכלל כרטיס גרפי עם מצב "standby" ? שלא צורך חשמל כשהמסך כבוי למשל ?
הצריכת חשמל נמדדת לכל המערכת ולא רק לכרטיס מסך עצמו, ו-100-150W זה נמוך מאוד.
לגבי האצה, הכוונה היא לא להמהרת תדר הכרטיס, אלא תמיכה בפענוח קודקים מסויימים בחומרה כדי להוריד את הנטל מהמעבד.
החידוש בכרטיס הוא הורדת כל הנטל מהמעבד בפענוח H.264 כך שניתן לראות HD גם עם מעבדים חלשים יחסית (עד כה המעבד המומלץ היה 6600 core 2 duo, כעת אפשר להסתפק במעבדים חלשים הרבה יותר).
לגבי האצה, הכוונה היא לא להמהרת תדר הכרטיס, אלא תמיכה בפענוח קודקים מסויימים בחומרה כדי להוריד את הנטל מהמעבד.
החידוש בכרטיס הוא הורדת כל הנטל מהמעבד בפענוח H.264 כך שניתן לראות HD גם עם מעבדים חלשים יחסית (עד כה המעבד המומלץ היה 6600 core 2 duo, כעת אפשר להסתפק במעבדים חלשים הרבה יותר).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
רגע רגע רגע... אני חייב הבהרה. אם אני רוצה לנגן קבצי H.264 בכרטיס המסך הזה בצירוף קובץ כתוביות בעברית מסוג SRT (לא רוצה להתחיל לעשות המרות VOBSUB וכו), אני אהיה חייב לנטרל פענוח H.264 בחומרה ולחזור לפענוח H.264 בתוכנה?
אם זה כך, אז בעצם הכרטיס הזה איבד את כל היתרון שלו מבחינתי, כי רוב הסרטים שאני מנגן זה עם כתוביות SRT...
אם זה כך, אז בעצם הכרטיס הזה איבד את כל היתרון שלו מבחינתי, כי רוב הסרטים שאני מנגן זה עם כתוביות SRT...
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
pixies ,
העלת בהחלט סוגיה מעניינת, אשמח לשמוע למה יש צורך לבטל את ההאצה בחומרה
העלת בהחלט סוגיה מעניינת, אשמח לשמוע למה יש צורך לבטל את ההאצה בחומרה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה נשמע די הגיוני: הכרטיס מקבל את ה-STREAM של ה-H.264 ממערכת ההפעלה (למשל, מהקובץ השמור בהארד דיסק), מפענח אותו ומעביר אותו ישירות ליציאת ה-DVI, בלי לערב את המחשב עצמו.
לצורך תמיכה בכתוביות, NVidia צריכים לממש את זה בתוך ה-Firmware של כרטיס המסך שלהם.
בכל מקרה, נשמח כולנו לשמוע אם מישהו איכשהו הצליח לראות קובץ H.264 עם כתוביות SRT בלי בעייה בסידרת הכרטיסים החדשה הזו תוך שימוש ב"חומרה" ולא ב"תוכנה".
לצורך תמיכה בכתוביות, NVidia צריכים לממש את זה בתוך ה-Firmware של כרטיס המסך שלהם.
בכל מקרה, נשמח כולנו לשמוע אם מישהו איכשהו הצליח לראות קובץ H.264 עם כתוביות SRT בלי בעייה בסידרת הכרטיסים החדשה הזו תוך שימוש ב"חומרה" ולא ב"תוכנה".
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
נ.ב
איפה נרכש הכרטיס ובכמה?
איפה נרכש הכרטיס ובכמה?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
רכשתי אותו בפלונטר ב539.
בעיקרון מהניסיונות שעשיתי, כתוביות מבטלות את ההאצה (כתוביות חיצוניות ז"א, כמו VOBSUB למשל. כתוביות פנימיות של PDVD בניגון HD DVD או BLURAY אני מניח שלא יבטלו).
כנראה כי זו לא פעולה שבורה, ז"א הכרטיס מסך לא מחזיר לתוכנה את הוידאו אחרי שהוא מפענח אלא ישר מציג אותו.
אותו דבר היה קיים עד היום בקטע של HW DEINTERLACING של MPEG2 למשל. ברגע שהיה לך קובץ כתוביות SRT נפרד זה שבר את השרשרת וביטל את ה HW DEINTERLACING והקודק עשה את זה בתוכנה.
בכל מקרה, אני מאמין שזה אפשרי שזה יעבוד אבל רק בתנאי שהקודק עצמו הוא זה שמטפל בכתוביות, ולא פילטר נוסף... בכל מקרה אצלי זה רץ חלק אז אני לא חוקר את זה יותר מידי.
בעיקרון מהניסיונות שעשיתי, כתוביות מבטלות את ההאצה (כתוביות חיצוניות ז"א, כמו VOBSUB למשל. כתוביות פנימיות של PDVD בניגון HD DVD או BLURAY אני מניח שלא יבטלו).
כנראה כי זו לא פעולה שבורה, ז"א הכרטיס מסך לא מחזיר לתוכנה את הוידאו אחרי שהוא מפענח אלא ישר מציג אותו.
אותו דבר היה קיים עד היום בקטע של HW DEINTERLACING של MPEG2 למשל. ברגע שהיה לך קובץ כתוביות SRT נפרד זה שבר את השרשרת וביטל את ה HW DEINTERLACING והקודק עשה את זה בתוכנה.
בכל מקרה, אני מאמין שזה אפשרי שזה יעבוד אבל רק בתנאי שהקודק עצמו הוא זה שמטפל בכתוביות, ולא פילטר נוסף... בכל מקרה אצלי זה רץ חלק אז אני לא חוקר את זה יותר מידי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

צריך לבדוק טוב את הנושא. הבנתי שאפשר לשים כתוביות SRT ע"י שימוש ב-OVERLAY, כך שיכול להיות שזה רק בעיית קונפיגורציית נגן שניתן לסדר ללא בעייה, וללא ביטול הקידוד בחומרה של ה-8500GT.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"