דרישה מוזרה עם יבוא מקרן לארץ

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
R0nZi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי חברים,
אני מהחברים ״השקטים״ של הפורום, אלא שקוראים הרבה ולומדים ממכם אבל לא כותבים יותר מידי :D

אז הזמנתי מקרן של Sony מאמזון והוא הגיע לארץ בערב ראש השנה בערך (הגיע מהר, 3-4 ימים ) וישר קיבלתי התראה במייל על כך שהחבילה הגיע לארץ היעד אך המסירה ללקוח תתעכב בגלל עיכוב בשחרור מהמכס (הגיוני, חגים....)

אחרי שנגמר ראש השנה החלטתי לבדוק במעקב של i Parcel אם יש חדש עם החבילה והייתה הודעה על כך שחסר להם מידע חשוב על מנת למסור לי את החבילה (אציין שוב שלא קיבלתי על כך התראה אלא פשוט נכנסתי למעקב מיוזמתי וראיתי את זה).

שלחתי מייל לתמיכה של i Parcel עם המספר משלוח ושאלתי אותם איזה מידע חסר להם. כעבור מספר שעות ענה לקריאה שלי בן אדם מהתמיכה שלהם ורשם לי שהוא באמת רואה שחסר להם משהו אך הוא לא רואה מה בדיוק וביקש 72 שעות כדי לחזור אלי עם תשובות.

היום בבוקר קיבלתי מייל המשך לאותו שרשור אבל מאיש תמיכה אחר (כמו שאתם מבינים עברו יותר מ72 שעות וניסיתי להשיג אותם אחרי שעברו 72 שעות אבל לא היה מענה עד היום בבוקר) שבו הוא רושם לי שהם רוצים שאעביר להם אישור ממכון התקנים בארץ ורק אחרי שיקבלו אישור הם יכולו לשחרר לי את המקרן מהמכס.
אה כן, ואם תוך 14 יום מההודעה הם לא יקבלו אישור יתחילו לגבות דמי אחסנה על כל יום שהמקרן שוכב אצלם!! 8O

מישהו מחברי הפורום נתקל בדרישה כזאת בעבר?
כדאי לפנות לשירות של אמזון אולי?
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה כדאי לי לעשות או מה אני עושה מפה.

אני מכיר את התופעה של של להביא אישור ממשרד התקשורת כאשר מדובר במוצרים התומכים ב- WiFi אבל המקרן שהזמנתי לא תומך WiFi והדרישה היא לאישור מ-מכון התקנים.

מצרף לכם את המייל מהיום בבוקר-

[left]
Your request #1251796 has been updated. To add a comment, just reply to this email.

JC Davidson (Customer Service)

Sep 20, 3:43 AM EDT

Hi Rony,

Thanks for reaching out to us. In order for your item to clear customs in IL, customs is requiring Ministry approvals. You will need to obtain approval from (we need an Institute of Standards approval.). You can get those at the URL below:
http://www.sii.org.il/44-3122- he/SII.aspx

Once you get those approvals you can send them back to us and we'll get them over to customs right away for you. Please keep in mind that parcels will be held at the ware for 14 days waiting for this information. After 14 days, warehouse storage fees will begin to accrue.

Thanks!
Christopher[/left]

זה מקרן שנמכר בארץ.
אם הוא נמכר בארץ משמע הוא כבר עבר את הבדיקות של מכון התקנים.
לא מבין למה שידרשו ממני אישור ממכון התקנים על מוצר שכבר נבדק בעבר ונמכר בארץ באופן סדיר....

לתשומת לבכם ועזרתכם אודה :)

תודה,
רוני

sergeyb
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0

שליחה #2 

הי, אני קניתי מקרן לפני כמה שנים מאיבאי ובמכס בארץ סיווגו אותו כחלקי חילוף לרכב, כי projector זה גם פנס. דרשו ממני 50% מכס ואישור מכון התקנים. אחרי שהסברתי להם במה מדובר הם נרגעו. אולי גם במקרה שלך יש בעיה עם הסיווג של המוצר.

R0nZi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

sergeyb כתב:הי, אני קניתי מקרן לפני כמה שנים מאיבאי ובמכס בארץ סיווגו אותו כחלקי חילוף לרכב, כי projector זה גם פנס. דרשו ממני 50% מכס ואישור מכון התקנים. אחרי שהסברתי להם במה מדובר הם נרגעו. אולי גם במקרה שלך יש בעיה עם הסיווג של המוצר.
...
מעניין. נשמע הגיוני...
עם מי יצרת קשר כדי להסביר להם שמדובר מקרן ביתי ולא פנס לרכב?

*עריכה*
יצרו איתך קשר מהמכס ואמרו שהזמנת פנס ואתה הסברת להם שזה מקרן?
אתה יודע איך אני יכול לברר כיצד סיווגו את המוצר במכס?
נערך לאחרונה על ידי R0nZi ב 20/09/2018 16:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

אשכרה מדינת עולם שלישי איזה אפסים כלומניקים עובדים במכס המחורבן הזה.

R0nZi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@istarmini
·

לגמרי....
כאילו גם אם יש לכם ספק באיזה מוצר מדובר, מה הבעיה להיכנס שניה לאינטרנט לרשום בחיפוש את הדגם ולראות שמדובר במקרן ביתי?

Barel77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

ואווו תקשיב היה ליסיפור מאוד מאוד דומה .
רכשתי את הגופרו 6 ועוד כמה אקססוריז מהאתר הבית של גופרו (שזה היה בסוף המזל שלי) והחבילה הגיע לארץ ונתקעה בחברת השילוח בטענה שהם לא משחררים את החבילה כי צריך לשחרר אותה קודם דרך משרדי המכס שרוצים אישור תיקשורת בגלל הוויפי שיש במצלמה (כמו שאמרת שאתה מכיר אבל חכה לסוף הסיפור...)מפה לשם קיבלתי גם סוג של איום שאם תוך חודש אין אישור כזה (דרך אגב מצלמה בדיוק כזו נמכרת בארץ) אני אשלם על ההחסנה והיא תעבור אחר החודש להשמדה !!!
חשבתי שאני מתחרפן .
גופרו ניסו לעזור בכל מיני מסמכים ללא הצלחה .בארף הרגשתי כאילו עושים בכוונה העיקר שלא תקבל את המוצר .
להחזיר את החבילה לגופרו חברת השילוח תקעו מחיר מטורף של כמעט כמו עלות המצלמה !!!
בסוף הרמתי טלפון לשרות הלקוחות של גופרו ומסתבר שיש להם בתקנון הקניה שהם אחריים לגמריי עד הסוף בכל מצב עד שהמוצר מגיע אלייך הבייתה (אם הייתי יודע שזה צריך להיות כאב ראש של חברת גופרו ולא שלי היה חוסך לי הרבה עצבים !

גופרו הצליחו לשחרר את החבילה אחרי שנכנסו לעובי הקורה !!
כדאי שתבדוק גם אתה אולי זאת בעיה של שהחברה שמהם קנית אחריים גם עד הסוף ...
הקיצר מדינה זבלה !!!

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”