המלצה ל dac ואזניות בבקשה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אודה לכם על המלצה (לבור ועם הארץ שכמוני) לDAC ואזניות טובות שיתחברו למחשב בח. עבודה
עד 500$ לשניהם
שומע קלאסית 60קסטיז וג'אז בעיקר
תודה

nissimtr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

DAC+מגבר: Schiit Fulla, ואוזניות Monolith M1060

לדעתי בתוספת מיסים ומשלוח יכנס לתקציב.

יש דגם של האוזניות שהוא סגור - Monolith M1060c - עולה $60 יותר.

במידה ואתה רוצה DAC טיפה יותר איכותי ויותר הגברה - למרות שעם האוזניות האלה, תגיע לווליום מוגזם לחלוטין שמן הסתם לא תשמע ככה ליותר מדקה-שתיים - אתה יכול לקחת Schiit Modi + Schiit Magni (מגבר בנפרד וDAC בנפרד) - תוספת של $100.

ביקורות:

עריכה: רוב הבעיות שהוא דיבר עליהן תוקנו כמהדורה השניה שנמכרת כרגע

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

קלאסית וג'אז ממחשב? אז אני מציע Sennheizer HD600 ו Apogee Groove כ DAC.

ל Massdrop יש מפעם לפעם מבצעים על HD6XX שזה בעצם HD650 אבל לדעתי ה HD600 טיפה טובה יותר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Catskinner כתב:קלאסית וג'אז ממחשב?
...
·אופציות אחרות/יותר טובות?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

אחרות יש - אבל לא בתקציב שהצבת לעצמך. טובות יותר מהשילוב שהצעתי באותו תקציב? בספק.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #6 

@eyals2
1. מגבר/DAC קונים כשהDAC/מגבר הקיים לא מספיק טוב, ובמחשבים מודרניים רבים הDAC/מגבר המובנה בלוח מספיק טוב. את האיכות האובייקטיבית אפשר לבדוק די בקלות אם תרצה. במקרה ויש בעיות עם המובנה במחשב אפשר לקנות חיצוני, אבל אין שום סיבה הגיונית לבזבז יותר מ50$ על מוצר כל כך פשוט.
2. בתחום הזה אין קשר בין איכות למחיר, לכן להקדיש מראש 500$ למשהו שאולי תוכל להשיג ב100$ לא ממש הגיוני.
3. אין הגיון בהתאמת אזניות לסגנונות מסוימים, האזניות צריכות (ויכולות, אם תבחר בחכמה) להתמודד עם כל מה שתיתן להן. את ההתאמות האישיות, העדינות יותר עדיף להשאיר לאיקולייזר.

לעצם העניין של בחירת האזניות, לדעתי יש רק שתי דרכים הגיוניות להתמודד עם זה - או שאתה נסמך על המדע ובוחר אותם לפי המדידות (בבדיקות עיוורות אנשים מעדיפים אזניות שבמדידות נראות כמאד לינאריות ועם בס טיפה מורם), או שאתה מסתובב בחנויות ופשוט בוחר מה שנשמע לך הכי מתאים, אם כי ייקח לך המון זמן כדי לכסות מגוון רחב של אזניות ולהתנסות עם כל אחת מספיק זמן. מה שבטוח לא יעזור לך זה אלה ההמלצות והתיאורים הסובייקטיביים של אנשים של אזניות איתן הם התנסו. כי טווח הטעם, האוזניים, ההגדרות שלהם למה זה בס טרבל, טוב, רע, מוזיקלי, מתאים או לא מתאים לז'נר כזה או אחר וכו' מאד רחב ודי שרירותי, ולכן לא תוכל להפיק מהדעות הללו משהו שבאמת יועיל לך.

(PS - אני מקבל צמרמורת כשאני מסתכל על המדידות שעשו לMonolith M1060, הTHD פשוט מטורף)

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@evgenetic
אודה לך על הסברים איך בודקים את מה שיש לי
כמו גם על קישור לדרך למצוא אוזניות איכותיות לפי בדיקה מדעית
(אני לא הולך להסתובב ולחפש)
תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@eyals2
לגבי בדיקת DAC/מגבר - תעבור על המדריך הזה: https://www.head-fi.org/threads/the-rma ... -2.800208/

לגבי בחירת אזניות - הייתי מסתכל על הביקורות של האתר rtings כנקודת התחלה, הם עושים בדיוק אובייקטיביות ומאד מקיפות לאוזניות.

את העניין הנוחות הפיזית אף אחד לא יכול לבדוק בשבילך, אז כשתבחר כמה אוזניות שנראות לך מתאימות עדיף בכל זאת לנסות אותן על הראש.

nissimtr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

evgenetic כתב:@eyals2
1. מגבר/DAC קונים כשהDAC/מגבר הקיים לא מספיק טוב, ובמחשבים מודרניים רבים הDAC/מגבר המובנה בלוח מספיק טוב. את האיכות האובייקטיבית אפשר לבדוק די בקלות אם תרצה. במקרה ויש בעיות עם המובנה במחשב אפשר לקנות חיצוני, אבל אין שום סיבה הגיונית לבזבז יותר מ50$ על מוצר כל כך פשוט.
2. בתחום הזה אין קשר בין איכות למחיר , לכן להקדיש מראש 500$ למשהו שאולי תוכל להשיג ב100$ לא ממש הגיוני.
3. אין הגיון בהתאמת אזניות לסגנונות מסוימים, האזניות צריכות (ויכולות, אם תבחר בחכמה) להתמודד עם כל מה שתיתן להן. את ההתאמות האישיות, העדינות יותר עדיף להשאיר לאיקולייזר.

לעצם העניין של בחירת האזניות, לדעתי יש רק שתי דרכים הגיוניות להתמודד עם זה - או שאתה נסמך על המדע ובוחר אותם לפי המדידות (בבדיקות עיוורות אנשים מעדיפים אזניות שבמדידות נראות כמאד לינאריות ועם בס טיפה מורם), או שאתה מסתובב בחנויות ופשוט בוחר מה שנשמע לך הכי מתאים, אם כי ייקח לך המון זמן כדי לכסות מגוון רחב של אזניות ולהתנסות עם כל אחת מספיק זמן. מה שבטוח לא יעזור לך זה אלה ההמלצות והתיאורים הסובייקטיביים של אנשים של אזניות איתן הם התנסו. כי טווח הטעם, האוזניים, ההגדרות שלהם למה זה בס טרבל, טוב, רע, מוזיקלי, מתאים או לא מתאים לז'נר כזה או אחר וכו' מאד רחב ודי שרירותי, ולכן לא תוכל להפיק מהדעות הללו משהו שבאמת יועיל לך.

(PS - אני מקבל צמרמורת כשאני מסתכל על המדידות שעשו לMonolith M1060 , הTHD פשוט מטורף)
...
·לא מסכים עם חלק מהדברים.

1. אכן אפשר לדחות קניית מגבר/DAC ולעשות זאת לאחר קניית האוזניות. עם זאת, כרטיסי קול איכותיים ניתן למצוא במחשבים יחסית חדשים וגם, לא בלוחות הזולים. אם מדובר במחשב ישן יש סיכוי טוב שכרטיס הקול פשוט גרוע. כמו כן, במידה וקונים אוזניות עם עכבה גבוהה במיוחד, כגון הHD600 שמישהו הציע (אחלה אוזניות) רוב הסיכויים שגם כרטיס קול on board איכותי לא יהיה בעל מגבר מספיק טוב על מנת "להזיז" אותן כמו שצריך. אם יש אפשרות לשמוע אוזניות עם DAC/AMP טובים מול המחשב שלך זה יכול לעזור מאוד בהחלטה אם לקנות או לא.

2. אין קשר בין איכות למחיר?? אתה יכול לזרוק את המשפט הדמגוגי הזה על כל דבר. ברור שיש מוצרים יקרים בעלי איכות ירודה ומוצרים זולים איכותיים באופן יחסי. יש אפילו אוזניות באלפי דולרים משובצות יהלומים שנשמעות ***. אבל, אם נקח אוזניות טובות ומומלצות ב$400 מול טובות ומומלצות ב$100... בטח ובטח שיהיה הבדל גדול ברור ומוחשי.

אחרת, כל האוזניות בעולם היו נמכרות ב$100 ופחות כי אף אחד לא היה נותן דולר מעל לזה, נכון?

עשירי העולם יכולים להשיג אחלה טויוטה קאמרי במחיר שווה לכל נפש ובכל זאת נוסעים על Rolls Royce למרות ששני הרכבים עושים בדיוק את אותו הדבר.

3. אכן יותר הגיוני להתאים אוזניות לטעמו של המאזין ולא לסגנון, עם זאת, אוזניות עם באס בריא (יורד נמוך, הדוק ומדוייק, וכו') יתאימו יותר לאלקטרונית והיפ הופ למשל ולאומת זאת אוזניות שמצטיינות בתדרים הבינוניים והגובהים יתאימו יותר למוזיקה ווקאלית, וכן האלה.

4. בנוגע ל"מדע" זה נכון עד כדי. אפשר להבין חלקית ממדידות ונתונים אם יש משהו ממש לא בסדר עם ציוד, אבל אין קשר בין נתונים לאיכות שחווים בפועל. זו טעות לבחור אוזניות רק לפי הנתונים. כמובן, שהאופן הטוב ביותר לבחור הוא להאזין בעצמך. ללא שום ספק.

עם זאת אנחנו בבעיה בארץ, נדיר למצוא חנות שניתן לשמוע בה אוזניה מסויימת, יש המון דגמים שפשוט לא נמכרים, ואפילו אם הגעת לחנות מסויימת והצלחת לשמוע אוזניה עוד יותר נדיר שיהיו להם גם הדגמים האחרים שאתה מנסה להשוות ביניהם. ואם אתה שומע אחת נוסע שעה למקום אחר ושומע אחרת אתה לא באמת יכול להשוות כי אתה לא תזכור במדויק איך הראשונה נשמעה..

בהתחשב במצב הזה לדעתי כן ניתן להעזר גם בדעות וחוות דעת של אנשים מביני עניין ששמעו מאות אוזניות, יודעים להאזין בצורה ביקורתית ולתאר את אופי הצליל, היתרונות והחסרונות.

בנוגע למדריך להערכת DAC/AMP זה רעיון יפה, אבל א) לרוב האנשים אין ציוד מתאים - כרטיסי קול מקצועיים וכו', ב) חנויות שמוכרות ממירים ומגברי אוזניות, שיתנו לך לפתוח מוצר ולהתחיל למדוד אותו עוד יותר נדירות.

(PS - חובב סאונד אמור לקבל צמרמורת כשהוא מאזין לציוד מסוים, ולא כשהוא מסתכל על גרף)

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

nissimtr כתב:
...
...
·לא מסכים עם חלק מהדברים.

1. אכן אפשר לדחות קניית מגבר/DAC ולעשות זאת לאחר קניית האוזניות. עם זאת, כרטיסי קול איכותיים ניתן למצוא במחשבים יחסית חדשים וגם, לא בלוחות הזולים. אם מדובר במחשב ישן יש סיכוי טוב שכרטיס הקול פשוט גרוע. כמו כן, במידה וקונים אוזניות עם עכבה גבוהה במיוחד, כגון הHD600 שמישהו הציע (אחלה אוזניות) רוב הסיכויים שגם כרטיס קול on board איכותי לא יהיה בעל מגבר מספיק טוב על מנת "להזיז" אותן כמו שצריך. אם יש אפשרות לשמוע אוזניות עם DAC/AMP טובים מול המחשב שלך זה יכול לעזור מאוד בהחלטה אם לקנות או לא.
...
אין סיבה לשמוע ולנחש האם זה עובד כמו שצריך או לא, האוזניים הם לא כלי מדויק מספיק כדי לגלות את הבעיות האפשריות, הבדיקה האובייקטיבית מאד פשוטה ולכן אין סיבה שלא לעשות אותה.
דווקא כל סדרת ה580/600/650 של סנהייזיר הם די קלים להנעה עקב הרגישות הגבוהה.
2. אין קשר בין איכות למחיר?? אתה יכול לזרוק את המשפט הדמגוגי הזה על כל דבר. ברור שיש מוצרים יקרים בעלי איכות ירודה ומוצרים זולים איכותיים באופן יחסי. יש אפילו אוזניות באלפי דולרים משובצות יהלומים שנשמעות *** אבל, אם נקח אוזניות טובות ומומלצות ב$400 מול טובות ומומלצות ב$100... בטח ובטח שיהיה הבדל גדול ברור ומוחשי.

אחרת, כל האוזניות בעולם היו נמכרות ב$100 ופחות כי אף אחד לא היה נותן דולר מעל לזה, נכון?

עשירי העולם יכולים להשיג אחלה טויוטה קאמרי במחיר שווה לכל נפש ובכל זאת נוסעים על Rolls Royce למרות ששני הרכבים עושים בדיוק את אותו הדבר.
...
אבל אני לא זרקתי סתם משפט ולא על כל דבר, אלא קישור לסיכום של מחקר בתחום מאד קרוב (תחום הIEM ) מאת חבר'ה מאד רציניים שעובדים בחברת HARMAN.
אני לא יודע מה זה "אזניות מומלצות" ומה לא, אנשים ממליצים על הרבה קקה, לכן זה לא עוגן טוב להחלטה מה לקנות.
3. אכן יותר הגיוני להתאים אוזניות לטעמו של המאזין ולא לסגנון, עם זאת, אוזניות עם באס בריא (יורד נמוך, הדוק ומדוייק, וכו') יתאימו יותר לאלקטרונית והיפ הופ למשל ולאומת זאת אוזניות שמצטיינות בתדרים הבינוניים והגובהים יתאימו יותר למוזיקה ווקאלית, וכן האלה.
...
למה לא לקנות אוזניות שיתאים לכל הז'נרים מראש? על מה מתבססת החשיבה שהיפ-הופ צריך יותר בס ממה שהמפיקים חשבו שהוא צריך כשישבו על האלבום בסטודיו? אם יש לך אזניות לינאריות מספיק אז הם ינגנו את מה שהן צריכות לנגן, אם לא מתאים אז אפשר לשחק עם אקיולליזר. למה מראש לנעול את עצמך לאזניות עם טווח תדרים כלשהו מוגבר?
4. בנוגע ל"מדע" זה נכון עד כדי. אפשר להבין חלקית ממדידות ונתונים אם יש משהו ממש לא בסדר עם ציוד, אבל אין קשר בין נתונים לאיכות שחווים בפועל. זו טעות לבחור אוזניות רק לפי הנתונים. כמובן, שהאופן הטוב ביותר לבחור הוא להאזין בעצמך. ללא שום ספק.
...
בוודאי שיש קשר שכזה, הרי נמצא שאנשים בגדול בוחרים כמועדפים אוזניות עם מאפיינים די מסוימים כשהם עושים את הבדיקה באופן עיוור. יש על זה לא מעט מחקרים של אותו Sean Olive ושותפיו.
בהתחשב במצב הזה לדעתי כן ניתן להעזר גם בדעות וחוות דעת של אנשים מביני עניין ששמעו מאות אוזניות, יודעים להאזין בצורה ביקורתית ולתאר את אופי הצליל, היתרונות והחסרונות.
...
אבל זו גישה עקומה, צריך לא אנשים ששמעו מאות אוזניות, אלא מאות אנשים ששמעו את האוזניה הספציפית שאתה מעוניין בה, רק ככה אולי אפשר להפיק משהו מועיל מחוות הדעת האלה, כי תראה אילו תיאורים חוזרים על עצמם. כל אחד הרי מתאר את הצליל באופן מאד אישי, לכן אי אפשר להתבסס על חוות דעת של אדם אחד או כמה בדודדים, אתה צריך מדגם די גדול בשביל לקבל מושג כל צליל מסוים של האוזניות.
בנוגע למדריך להערכת DAC/AMP זה רעיון יפה, אבל א) לרוב האנשים אין ציוד מתאים - כרטיסי קול מקצועיים וכו', ב) חנויות שמוכרות ממירים ומגברי אוזניות, שיתנו לך לפתוח מוצר ולהתחיל למדוד אותו עוד יותר נדירות.
...
הקישור ניתן בשביל לבדוק את הDAC/מגבר הפנימי שבמחשב ובשביל זה צריך רק מפצל וכבל זכר-נקבה, שניהם ל3.5ממ. זה נכון שהבדיקה הזאת מתבססת על יכולות ההקלטה של הכרטיס המובנה, אבל במידה ותראה תוצאה סופית טובה זה הרי לא ישנה, המשמעות תהיה שגם הADC וגם הDAC ומגבר טובים.
(PS - חובב סאונד אמור לקבל צמרמורת כשהוא מאזין לציוד מסוים, ולא כשהוא מסתכל על גרף)·
...
כשמבינים מהי המשמעות של עיוות כל כך גבוה בפועל ובשמע אז אין לי בעיה לקבל צמרמורת גם בלי לשמוע...

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

מגדיל את התקציב ומשנה את השאלה,
אני רוצה שה DAC ישמש גם לחיבור רמקולים בחדר עבודה (למחשב) וגם לאוזניות
מה דעתכם על זה: Topping DX7s Balanced DAC/Amp ב massdrop ב 359$

תודה על הסבלנות:D
שותה הכל, ישר לוריד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

@eyals2
·לי נראה שהיציאות שלו הן Line Out בלבד. כלומר, ה DAC שלו מעביר את האודיו או למגבר האוזניות המובנה או ליציאה לחיבור מגבר חיצוני. נראה לי שאפשר לחבר ישירות רמקולים כל עוד מדובר ברמקולים מוגברים.

אגב למגבר אוזניות שולחני מ Massdrop אני הייתי דווקא מתעניין ב Massdrop CTH פרי התכנון של Alex Cavalli. מפעם בפעם הם מפרסמים drop למוצר המשולב עם ה DAC של Grace Design.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

eyals2 כתב:מגדיל את התקציב ומשנה את השאלה,
אני רוצה שה DAC ישמש גם לחיבור רמקולים בחדר עבודה (למחשב) וגם לאוזניות
מה דעתכם על זה: Topping DX7s Balanced DAC/Amp ב massdrop ב 359$

תודה על הסבלנות:D
...
·

טוב, נראה לי שאתה בכל זאת מאד רוצה לבזבז כמה מאות דולרים על מה שאפשר להשיג בכמה עשרות, אז לא אעצור אותך :)
המכשיר טוב מאד וללא שום פשרות, יש לו גם line out וגם יציאה של מגבר אזניות.

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

evgenetic כתב:
...
...
·

טוב, נראה לי שאתה בכל זאת מאד רוצה לבזבז כמה מאות דולרים על מה שאפשר להשיג בכמה עשרות, אז לא אעצור אותך :)
המכשיר טוב מאד וללא שום פשרות, יש לו גם line out וגם יציאה של מגבר אזניות.
...
·ממש לאו דוקא, אבל בתחום הזה אני בור, ואני צריך פקודות, כל מה שנתת לי לינקים נכנס בגדר אמל"ק, אני צריך שיגידו לי מה לעשות ולסמוך על מישהו, אין לי את הזמן והכח להבין בזה, לפחות לא עכשיו:)
אז אם יש דרך לחסוך מאות דולרים על ה DAC - אהיה אסיר תודה

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@eyals2
הדונגל של גוגל לפיקסל שלהם בגרסתו הראשונה טוב מאד, עולה משהו כמו 15$, ביצועיים אובייקטיביים טובים מאד :D

המקסימום שהייתי הולך עליו הוא Topping NX4, משהו כמו 150$ כולל הכל. ביצועיים אובייקטיביים הרבה מעל למה שאוזן אנושית דורשת, מגבר חזק (יניע את סנהייזר 650 לכ100 דציבל), Line out נפרד, קופסה נחמדה, קטן ונייד.

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@evgenetic
·יתאים גם לרמקולים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

מהשאלה אני מבין שאתה לא יודע מהן יציאות Line Out.

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אכן, בור ועם הארץ גמור, אבל מהשאלה אני מבין ש lineout זה לרמקולים:)
שותה הכל, ישר לוריד.

eyals2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

ואני רואה הרבה אפשרויות מגבילות ל
topping
שותה הכל, ישר לוריד.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

@eyals2
אני לא ממש שולט בali, אבל אני מניח שאלה פשוט מוכרים שונים? לא נראה שלדגם הזה יש כמה גרסאות.
אגב אני קצת הטעיתי לגבי "150 דולר כולל הכל", נראה לי שכן תצטרך להוסיף 17% מע"מ.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”