אינטרנט פרטנר/בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
avizaz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן
הייתה לי רשת של הוט עד היום (טריפל + הוטנט)

חייבו אותי לא כמו שצריך 3-4 פעמים, עברתי לפרטנר (דאבל טלוויזיה + אינטרנט 200) עם תשתית הוט.

עשיתי טעות והוט ניתקו אותי שעתיים לפני שפרטנר הגיעו (יש לציין שפרטנר ביקשו שלא אעשה זאת, אבל אחרי 5 נציגי שימור שונים הספקתי לשכוח מזה), ולכן כשהגיע המתקין של פרטנר לא היה לו קו והיה צריך להזמין מתקין של הוט כדי לחבר את הקו, לבינתיים נגמרו להם המודמים של הוט וניתן לחבר רק תשתית בזק :roll:

בכל אופן, לעניינינו - הנקודות של הוט מפוזרות בדיוק במקומות הנכונים בבית בעוד של בזק - קשה להבין את הקבלן שבנה את הבית הזה מה עבר לו בראש.

איך תשתית של בזק עובדת בתוך הבית, האם אפשר לסמוך על הנקודת של הכבלים?
כמו כן, עד כה התחברתי קווית למיני פייבר בממ"ד (מאחר ולא הייתה קליטה), והוא היה מחובר לפייבר בסלון שכן היה לו WIFI וכך נהניתי מאינטרנט בכל הבית.

בפרטנר הרגיעו ואמרו שהכל בסדר מבחינת התקשורת שתהיה דומה למה שהיה לי, אבל הגעתי הבייתה ונזכרתי שהנקודות בכלל לא במקומות הנכונים.

אשמח לעזרה, כי אין מצב שהאילתורים האלה יעברו בשלום ועדיף לי לבטל לפני שממשיכים,

אבירן.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@avizaz
·

א. אם חשוב לך שתהיה לך תשתית של הוט (לדוגמא כי התשתית של בזק אצלך לא יציבה/מהירות מגוחחת וכו') אז תתעקש על זה. תלוי כמה זה חשוב לך ומתי פרטנר יקבלו מודמים של הוט (נשמע כמו משהו ממערכון של הגשש החיוור אבל בסדר...), אתה יכול לשקול לחזור זמנית להוט ולעבור לפרטנר "כמו שצריך" אם וכאשר זה יתאפשר.

ב. נגיד שאתה באמת פרטנר שמים לך מודם של הוט, איך זה עוזר לך? הרי המודם של הוט יושב רק בנקודה אחת מסוימת. כל המיני פייברים וכו' זה פתרונות moca ספציפיים של הוט שלא יהיו זמינים עבורך כלקוח פרטנר.
מאד יתכן שלפרטנר יש פתרונות moca משלהם (אני לא מכיר את הנושא, אולי מישהו שמכיר יכול להעיר את עינינו). בהנחה שיש אז מה הבעיה לקבל את פתרון כזה מעל תשתית של בזק? טכנית זה רק יותר קל כי לא צריך לדאוג למנוע הפרעות בין התשתית של הכבלים לתשתית של ה-mocas.
כמובן שיש גם את האופציה פשוט לחזור להוט ולפתרונות ה-moca "המוכחים" שלהם.

ג. אני מקווה שברור שהפתרון היחיד האמיתי שמבטיח חיבור מהיר יציב וטוב הוא להעביר כבלי רשת תיקניים מנקודה מרכזית בבית ולהתקין שם את הציוד של התשתית. בתקווה שהתעלות בבית בסדר זה תהליך די פשוט ויחסית לא יקר.
די בטוח שלטווח הארוך זה הפתרון הכי משתלם, ימנע ממך כאבי ראש מיותרים ויתן לך מקסימום גמישות בבחירת תשתיות תקשורת (בתקווה שאתה נשאר בדירה לטווח הארוך).

ד. לגבי תקשורת אלחוטית (wifi), אם הציוד שאתה מקבל מהספק לא מספק אותך אז קונים ציוד פרטי (ראוטר, AP אחד או יותר, פתרון mesh עם מספר יחידות וכו'). במקרה כזה כרגיל הכי טוב להפוך את הציוד של הספק למודם בלבד (נקרא לפעמים מצב bridge) ולהשתמש בציוד הפרטי כראוטר ראשי. אם אין אפשרות אז אפשר להשתמש בציוד הפרטי כפתרון אלחוטי בלבד מול הציוד של הספק שיהיה הראוטר (ולכבות או להשאיר דולק את ה-wifi בו).

לא חסרונות אופציות, השאלה בדיוק מה אתה רוצה ואיך אתה רוצה "לתקוף" את הבעיה.

בהצלחה.

avizaz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

הבעיה העיקרית היא נקודות התקשורת וכיצד פרטנר מתחברים אליהם

שליחה #3 

אני מודה לך על התשובה המפורטת,

הם טוענים שיש להם פתרון MOCA.
הבעיה שלי היא העובדה שבתקשורת בתוך הבית אני אהיה חייב להשתמש בקו הטלפון בלא בנקודות של הכבלים.

אשאל בפשטות:
האם אפשר להמיר נקודת כבלים בנקודת טלפון או לחילופין להשתמש בקיים בשביל תשתית בזק?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

Re: הבעיה העיקרית היא נקודות התקשורת וכיצד פרטנר מתחברים אליהם

שליחה #4 

@avizaz
·

אני לא מבין על מה אתה מדבר. מן הסתם נקודת חיבור טלפון, טלויזיה (קואקס) ורשת הם דברים שונים לגמרי ולכל שימוש יש מגבלות משלו:

אם אתה מדבר על התשתית של האינטרנט אזי תשתית של בזק מגיעה לנקודה אחת בודדת שיש לך שקע טלפון ותשתית של הוט מגיעה לנקודה אחת בודדת שיש שקע קואקס. מהבחינה של התשתית אינטרנט עצמה אתה צריך רק נקודה אחת מהסוג הרלוונטי. מה שכן אתה כנראה רוצה אותה במיקום מאד מסוים - אם אתה מעדיף תשתית של בזק ודווקא במקום שאתה רוצה לשם את המודם אין נקודת טלפון תצטרך להעביר לשם נקודה (לדעתי אם אתה מתחבר ישירות לבזק אפילו ליום בודד אתה יכול לקבל מהם התקנה של נקודה בחינם או לפחות במחיר יחסית נמוך).

אם אתה מדבר על חיבורי רשת בתוך הבית, שזה כולל גם את הטלויזיה של חברות כמו פרטנר שבעצם נותנים לך טלויזיה על גבי חיבור רשת, אזי "הפתרון" הוא להעביר כבלי רשת. כל פתרון אחרון הוא פשרה עלובה בכל מובן (יציבות, אמינות ומהירות).
אם אתה חייב להתפשר (נגיד דירה שכורה שאתה לא רוצה להעביר כבלים), אז באמת מתאמים של moca - שזה אומר שני מתאמים או יותר שמתחברים על תשתית הטלויזיה ומספקים חיבור רשת ביניהם - באמת אופציה שיכולה לעבוד יחסית בסדר. כמו שאמרתי קודם אין לזה שום קשר לתשתית של האינטרנט - מחינה טכנית דווקא יותר קל להרים מתאמי moca כשתשתית האינטרנט היא של בזק כי אין סיכוי להפרעות בין ה-moca לתשתית של האינטרנט.
לדעתי פרטנר עובדת עם מתאמי moca או אולי עם מתאמים על רשת החשמל.
זה נכון שיש מתאמים כאלה על גבי רשת הטלפון אבל ממה שאני מכיר אף חברה לא משתמשת בהם כי הם נחשבים פחות טובים ממתאמי moca או מתאמים על רשת החשמל. לכן מיקום נקודות הטלפון בבית לחלוטין לא רלוונטי.

אם אתה מדבר על הטלויזיה של הוט או יס אז זה שקעי קוקאס שמחוברים לחיבור טלויזיה שנכנסים לדירה שלך.

אם אתה מדבר על קו טלפון ביתי במספר נקודות שונות בבית אז אתה באמת צריך נקודות טלפון במקומות האילו.

RoeiGro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

היי, מקווה שאני בדיון הנכון...
רציתי להמליץ בחום על מוצר אדיר שקניתי ב Amazon, ש"מביא" בקלות אינטרנט לנקודות רחוקות מהראוטר הביתי, נותן עבודה מעולה, ועלה 80 ש"ח (מחיר מדהים לעומת מוצרים אחרים שראיתי).
Deca הינו הגירסה של החברה האמריקנית Directv למכשיר המכונה Hpna / Moca, המעביר אינטרנט על גבי תשתית כבלי ה Coax בקיר.
הערכה כוללת שני מתאמים: אחד מחובר לראוטר, השני למחשב / קונסולה / ראוטר נוסף, שניהם מחוברים לשקע ה Coax בקיר וכך יעבירו נתונים בניהם.
רוצים לחסוך עוד יותר? בקישור המצורף ניתן לבחור בחבילת ה 15.00$ המשתלמת ביותר שאינה כוללת ספקי כוח לשתי היחידות, אלא כבלי USB שמספקים פתרון אלגנטי וחסכוני יותר (למה חסכוני? תכף...).

מדוע מדובר במוצר משתלם?
-ללא תלות בחברת הכבלים / הלוויין (אם כרגע אתם משתמשים במכשיר כזה, כנראה שהוא שייך לחברה ויילקח מכם בעת שתתנתקו או תעברו לחברה אחרת)
-פשוט להתקנה (שני צעדים פשוטים ביותר)
-והכי חשוב: זזזזזזזזזזוווווווווווווולללללללללל!

דגשים חשובים מאוד:
1) אם הייתם לקוחות Hot / Yes בעבר, *כנראה* שקיימת בביתכם פריסת כבלי Coax בקירות. יש לוודא שאכן קיימות נקודות ליד הראוטר וליד מכשיר הקצה שתרצו לחבר, ובנוסף יש לחבר אותן אחת לשניה דרך מאריך או מפצל Coax שבוודאיי קיים בארון התקשורת בביתכם אם אי פעם ביקר בו טכנאי Hot / Yes. הדגש הזה חשוב במיוחד והוא התנאי לכך שהעסק יעבוד, לכן יש לבדוק זאת בתשומת לב יתרה.
2) לא ניתן לחבר את כבלי ה USB לחשמל באמצעות מטען או מתאם לשקע כמו זה שמגיע בקניית סמארטפון. למה לחבר אותם? את היחידה שתחובר לראוטר ניתן לחבר לכל שקע USB של טלוויזיה, ממיר, DVD, קונסולה או אפילו הראוטר עצמו. את היחידה שתחובר למכשיר הקצה ניתן לחבר, ובכן, ישירות אליו. מעוניינים בספקי כוח רגילים? ניתן לבחור גם בערכה כזו.
3) אינני איש מכירות, אני ממליץ על המוצר בהתבסס על הניסיון האישי שלי איתו.

קישור ישיר לקניה: https://www.amazon.com/gp/product/B01AY ... 58055c0b29

בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”