מה צריך להיות במסך TV 4K שמיועד גם לעבודה משרדית? (דגמים מומלצים?)
אהלן חברים,
אני רוצה לקנות מסך 4K שיחובר באופן קבוע למחשב ולכן גם ישמש לעבודה שוטפת.
לפני הכל הוא חייב להיות מט כי אני לא מסתדר עם מסכים מבריקים (גם לא בשאר הטלויזיות).
אבל חוץ מזה, מה עוד כדאי לוודא שיהיה במפרט הטכני כדי שהטקסט יהיה נוח לקריאה ולא יהיו לאגים?
תודה רבה!
נ.ב. אם מישהו יודע להמליץ על דגמים ספציפיים אשמח לשמוע.
אני רוצה לקנות מסך 4K שיחובר באופן קבוע למחשב ולכן גם ישמש לעבודה שוטפת.
לפני הכל הוא חייב להיות מט כי אני לא מסתדר עם מסכים מבריקים (גם לא בשאר הטלויזיות).
אבל חוץ מזה, מה עוד כדאי לוודא שיהיה במפרט הטכני כדי שהטקסט יהיה נוח לקריאה ולא יהיו לאגים?
תודה רבה!
נ.ב. אם מישהו יודע להמליץ על דגמים ספציפיים אשמח לשמוע.
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 18/09/2018 16:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אין טלויזיות מט יותר, זה ממש פוגע באיכות התמונה והרזולוציה.
כנראה שכדאי שתיקח מסך יחסית קטן (אחרת כשתשב מול זה יהיה לך בעיה).
זמן לאג מינימלי אם אתה בענייני גיימינג (אחרת פחות רלוונטי).
פחות חשוב עוצמת האור (כי אתה יושב קרוב).
כנראה שכדאי שתיקח מסך יחסית קטן (אחרת כשתשב מול זה יהיה לך בעיה).
זמן לאג מינימלי אם אתה בענייני גיימינג (אחרת פחות רלוונטי).
פחות חשוב עוצמת האור (כי אתה יושב קרוב).
תודה רבה.
למה שהציפוי של המסך יפגע ברזולוציה? היא הרי תלויה בכמות הפיקסלים ולא בציפוי של המסך, לא?
אני לא הולך לשבת ממש צמוד אליו אז אין לי בעיה אם יהיה גדול.
זמן הלאג זה מה שנקרא בד"כ מהירות תגובה במסכי מחשב?
למה שהציפוי של המסך יפגע ברזולוציה? היא הרי תלויה בכמות הפיקסלים ולא בציפוי של המסך, לא?
אני לא הולך לשבת ממש צמוד אליו אז אין לי בעיה אם יהיה גדול.
זמן הלאג זה מה שנקרא בד"כ מהירות תגובה במסכי מחשב?
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 17/09/2018 23:54, נערך 5 פעמים בסך הכל.
בהמשך למה שכתבתם, חיפשתי דגמים שעונים על הדרישות האלו במסגרת התקציב שלי (2000-3500 ש"ח)
המרחק מהמסך בזמן עבודה הולך להיות משהו כמו 1 מטר פלוס מינוס.
עברתי בחנות עם תצוגה וראיתי ש-50 אינץ' זה המקסימום של המקסימום שרלוונטי לי לקחת, עם עדיפות גדולה לנצל את התקציב על המפרט ולא על הגודל של המסך.
שמתי לב שיש מסכים שמתהדרים ביותר מ-100 הרץ אבל הנתון פיקטיבי ואין לי כל כך ידע לפי מה לשפוט.
סדרה 8 של סמסונג נראית לי טובה. הבנתי שהמסכים שלהם מגיעים עם 4:4:4 וגם הצבעים שלהם תמיד נראו חיים יותר בתצוגות שיצא לי לראות בכל מיני ירידים. היא אכן מומלצת?
מה לגבי שאר הפרמטרים המומלצים כמו מהירות תגובה שהבנתי ש-LG מציגה נתונים טובים יותר?
יש עוד דגמים מומלצים שיספקו מקסימום תועלת בטווח המחירים הנ"ל?
תודה רבה!
המרחק מהמסך בזמן עבודה הולך להיות משהו כמו 1 מטר פלוס מינוס.
עברתי בחנות עם תצוגה וראיתי ש-50 אינץ' זה המקסימום של המקסימום שרלוונטי לי לקחת, עם עדיפות גדולה לנצל את התקציב על המפרט ולא על הגודל של המסך.
שמתי לב שיש מסכים שמתהדרים ביותר מ-100 הרץ אבל הנתון פיקטיבי ואין לי כל כך ידע לפי מה לשפוט.
סדרה 8 של סמסונג נראית לי טובה. הבנתי שהמסכים שלהם מגיעים עם 4:4:4 וגם הצבעים שלהם תמיד נראו חיים יותר בתצוגות שיצא לי לראות בכל מיני ירידים. היא אכן מומלצת?
מה לגבי שאר הפרמטרים המומלצים כמו מהירות תגובה שהבנתי ש-LG מציגה נתונים טובים יותר?
יש עוד דגמים מומלצים שיספקו מקסימום תועלת בטווח המחירים הנ"ל?
תודה רבה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
NU8000 תהיה מצויינת.
מסכי LG שהם לא מסדרת SK\SJ ומעלה הם לא 4K אמיתיים, ולכן לא מומלצים לחיבור למחשב.
מסכי LG שהם לא מסדרת SK\SJ ומעלה הם לא 4K אמיתיים, ולכן לא מומלצים לחיבור למחשב.
תודה רבה,
קראתי קצת על הדגם הזה והבנתי שב-49 אינץ' יש 60Hz בניגוד לגדולים יותר בסדרה שיש להם 100+.
איזה פספוס...
מה האלטרנטיבות המומלצות? או לחילופין האם כדאי לחרוג מהתקציב ומהגודל ולקחת אותו ב- 55 אינץ'?
מדובר בטלויזיה לחדר, לא לסלון. לא בא לי לראות את הפיקסלים או שהצפייה תהיה לא נוחה מקרוב.
קראתי קצת על הדגם הזה והבנתי שב-49 אינץ' יש 60Hz בניגוד לגדולים יותר בסדרה שיש להם 100+.
איזה פספוס...
מה האלטרנטיבות המומלצות? או לחילופין האם כדאי לחרוג מהתקציב ומהגודל ולקחת אותו ב- 55 אינץ'?
מדובר בטלויזיה לחדר, לא לסלון. לא בא לי לראות את הפיקסלים או שהצפייה תהיה לא נוחה מקרוב.
- eyalgro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 46 פעמים
מסך מחשב מצויין - LG 43UD79-B רק שהוא חורג מהתקציב שלך...
43 אינץ׳ ומלא כניסות ופונקציות... וכמובן מט עם ציפוי מונע השתקפויות... אני מאד נהנה ממנו, ולא ממליץ לך ללכת על משהו גדול יותר...
כמו שעופר ציין, ישיבה קרוב למסכים כאלה תדרוש ממך להניע את הראש שלך כל הזמן, וזה מעייף... שלא נדבר על העיניים...
התמחור בארץ גבוה בצורה מוגזמת ! בין 4100 ל 5000 ש״ח... אני גר בתאילנד וקניתי אותו ב- 2600 ש״ח...
הציפייה שלך לא לראות פיקסלים היא לא ראליסטית ! בייחוד אם אתה יושב במרחק מטר ממסך 55 אינץ׳ !
אולי כשיגיעו מסכי 8K זה יהיה יותר מעשי...
43 אינץ׳ ומלא כניסות ופונקציות... וכמובן מט עם ציפוי מונע השתקפויות... אני מאד נהנה ממנו, ולא ממליץ לך ללכת על משהו גדול יותר...
כמו שעופר ציין, ישיבה קרוב למסכים כאלה תדרוש ממך להניע את הראש שלך כל הזמן, וזה מעייף... שלא נדבר על העיניים...
התמחור בארץ גבוה בצורה מוגזמת ! בין 4100 ל 5000 ש״ח... אני גר בתאילנד וקניתי אותו ב- 2600 ש״ח...
הציפייה שלך לא לראות פיקסלים היא לא ראליסטית ! בייחוד אם אתה יושב במרחק מטר ממסך 55 אינץ׳ !
אולי כשיגיעו מסכי 8K זה יהיה יותר מעשי...
למה לא להתקרב ל-OLED?ice2k כתב:תבדוק שהמסך תומך ב CHROMA 4:4:4. כמובן אל תתקרב ל OLED במקרה כזה....
@eyalgro
באמת לא משתלם לקנות בארץ מסכים מהסוג הזה.
אגב עשיתי בדיקה קטנה עם הלפטופ וחיברתי אותו למסך 55 FHD שיש לי בבית. זה לא כזה נורא האמת...
על אחת כמה וכמה כשהרזולוציה תהיה 4K.
בכל מקרה יש לי אפשרות להרחיק את עמדת העבודה מהמסך במידה וזה יהיה קרוב מדי ובלתי נסבל.
הבנתי שבתקציב שלי אפשר להשיג סדרה 9 מהדגמים הישנים יותר, אבל אני ממש לא בקיא בכל המסכים וההבדל במפרט הטכני כך שזה רק מבלבל אותי יותר.
אני בסך הכל רוצה שהמסך יתמוך בכל האילוצים שנובעים משימוש גם כמסך מחשב. כמובן שאיכות התמונה תהיה הטובה ביותר לתקציב, שלא יהיה חסר משהו קריטי וכמובן גרסה מתקדמת ככל הניתן של טכנולוגיות כמו HDR וכדו'.
יש עוד משהו שפספסתי?
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
כאשר משודרת תמונה סטטית במסך OLED לאורך זמן התמונה נצרבת ונשארת קבועה על המסך. סרטים זה בסדר אבל תמונה קבועה ממחשב - ממש לא. בLCD אין את הבעייה הזו.Jonny123 כתב:למה לא להתקרב ל-OLED?......
...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
תודה רבה!
יש עוד על עוד דגמים שכדאי לבדוק ולא כדאי לפספס?
(אגב, באחת החנויות המליצו לי קחת סדרה 9 שהיא מעט ישנה יותר אבל איכות התמונה אמורה להיות טובה יותר, לא יודע מה המשמעות של זה מבחינת מפרט טכני כי יש שם הרבה מאפיינים שאני לא מבין...)
יש מקומות עם תצוגה נרחבת ומומלצת להתרשמות?
יש עוד על עוד דגמים שכדאי לבדוק ולא כדאי לפספס?
(אגב, באחת החנויות המליצו לי קחת סדרה 9 שהיא מעט ישנה יותר אבל איכות התמונה אמורה להיות טובה יותר, לא יודע מה המשמעות של זה מבחינת מפרט טכני כי יש שם הרבה מאפיינים שאני לא מבין...)
יש מקומות עם תצוגה נרחבת ומומלצת להתרשמות?
למישהו יש תשובה לשאלה שלי?
או דעה לגבי הדגמים שלהלן / חלופות עדיפות?
Samsung UE55MU9500 (דגם של שנה קודמת, לא יודע אם קיימת בשוק סדרה 9 שהיא NU כלומר חדשה יותר... אשמח לתיקון אם אני טועה)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=959341
Samsung UE55NU8000 (דגם חדש, אבל לא יודע לומר אם עדיף על סדרה 9 ישנה יותר, אשמח לדעה של מישהו שמבין במפרט הטכני יותר ממני)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=988844
אגב, מישהו יודע מתי בד"כ בשנה החברות מכריזות על דגמים חדשים? יש איזו תערוכה שמקבילה ל-MWC אבל בקטגוריה של מדיה ביתית?
תודה רבה!
או דעה לגבי הדגמים שלהלן / חלופות עדיפות?
Samsung UE55MU9500 (דגם של שנה קודמת, לא יודע אם קיימת בשוק סדרה 9 שהיא NU כלומר חדשה יותר... אשמח לתיקון אם אני טועה)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=959341
Samsung UE55NU8000 (דגם חדש, אבל לא יודע לומר אם עדיף על סדרה 9 ישנה יותר, אשמח לדעה של מישהו שמבין במפרט הטכני יותר ממני)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=988844
אגב, מישהו יודע מתי בד"כ בשנה החברות מכריזות על דגמים חדשים? יש איזו תערוכה שמקבילה ל-MWC אבל בקטגוריה של מדיה ביתית?
תודה רבה!
@Jonny123
·
לפי rtings ההבדל בין מסך שטוח לקעור הוא מזערי, ולא שווה את ההפרש במחיר:
https://www.rtings.com/tv/learn/curved- ... s-compared
·
לפי rtings ההבדל בין מסך שטוח לקעור הוא מזערי, ולא שווה את ההפרש במחיר:
https://www.rtings.com/tv/learn/curved- ... s-compared
תודה רבה, האמת שהקעור גם לא ממש "בא טוב בעין" לטעמי... אבל חשבתי שאולי יש לו יתרון כלשהו שאני לא מכיר.
בכל אופן קראתי כמה שרשורים של NU8000 VS MU9000 ואני לא יכול להגיד שיש תשובה חד משמעית.
אגב, זה נכון שהפאנל של סמסונג הוא לא IPS?
עוד משהו ששכחתי, האם QLED רלוונטי בשבילי? כי הבנתי שהוא שונה מ-OLED שהזהירו אותי פה מפניו כמסך מחשב.
למשל זו: Samsung QE55Q7F
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940993
(והיא היחידה שאיכשהו קרובה לתקציב)
בכל אופן קראתי כמה שרשורים של NU8000 VS MU9000 ואני לא יכול להגיד שיש תשובה חד משמעית.
אגב, זה נכון שהפאנל של סמסונג הוא לא IPS?
עוד משהו ששכחתי, האם QLED רלוונטי בשבילי? כי הבנתי שהוא שונה מ-OLED שהזהירו אותי פה מפניו כמסך מחשב.
למשל זו: Samsung QE55Q7F
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940993
(והיא היחידה שאיכשהו קרובה לתקציב)