כריסטופר נולאן ופול תומאס אנדרסון נכנסים להגדרות הטלוויזיה שלכם

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
tsuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 110
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

https://www.haaretz.co.il/gallery/telev ... -1.6473269

"שני הבמאים המוערכים פנו ליצרנים בקריאה לתקן את הגדרות הטלוויזיה של הצופים בבית כדי לשמר את החזון הוויזואלי המקורי של היוצרים"

פרק מעניין ביחסים בין קולנוע לטלויזייה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אולי מעניין, אולי לא, לא נדע לעולם כי למי יש מנוי לארץ?

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #3 

לי ולעוד כמה עשרות אלפים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

ניתן לקרוא על זה גם כאן למי שמעוניין:
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s ... 1536737105

בגדול, לדעתי, סתם שטויות.
מצב תמונה רפרנס הזה שהם מדברים עליו כבר די קיים בטלויזיות של היצרנים המובילים, נקרא בדרך כלל קולנוע או מומחה וכן הלאה. כל מה שנשאר זה לבטל את מנגנון החלקת התמונה במידה ומופעל כזה בברירת מחדל ומגיעים בערך למה שנולאן מבקש. מצב תמונה מכוייל לחלוטין כמעט ולא קיים בטלויזיות לצרכן ואף יצרן לא ישקיע בכיול פרטני פר מסך (ואם כן המוצר יעלה המון). אבל כאמור, על מצב התמונה הנכון התמונה די קרובה בדרך כלל לתקנים ואת החריגות שכן יש, כמו אי דיוק בגאמא, צבעים, איזון לבן וכו' - ניתן לגהץ ע"י כיול עצמאי בעזרת ציוד.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

@jacko-il
·בהחלט. לדוגמא, בB7 יש שני מצבים מאוד מדוייקים ואותי מספקים (אחרי קצת כיוונים כמובן)

אבל מי אמר שאנשים בכלל רוצים לראות תמונה מדוייק, מכיולת? בדיוק כמו בסאונד, כולם אוהבים קצת יותר פנץ.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

@BUGY
·
לא הייתי משתמש במילה "כולם". יש אנשים שאוהבים תמונה מדוייקת (יחסית), אני למשל אחד מהם. :)
אני רושם יחסית מפני שעדיין לא כיילתי עם ציוד (למרות שיש לי) אבל כן בוחר במצבים הקרובים יותר לתמונה נכונה, כמו טכניקולור (ב- LG) או מומחה/קולנוע.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

jacko-il כתב:@BUGY
·
לא הייתי משתמש במילה "כולם". יש אנשים שאוהבים תמונה מדוייקת (יחסית), אני למשל אחד מהם. :)
אני רושם יחסית מפני שעדיין לא כיילתי עם ציוד (למרות שיש לי) אבל כן בוחר במצבים הקרובים יותר לתמונה נכונה, כמו טכניקולור (ב- LG) או מומחה/קולנוע.
...
·חחח...עכשיו אמרת לבד שאתה גם אוהב, יחסית, מדוייק. ה"יחסית" הופך את התמונה ללא מדוייק בכלל :lol:

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

@BUGY
·
הבנת הנקא בוגי.. היכן בדיוק רשמתי שאני אוהב או מעדיף מצב תמונה שהוא יחסית מדויק? אני אוהב ומעדיף תמונה מדוייקת אחד לאחד לתקן. אני פשוט מודע לכך שהסטייה ב- B7 מבלי לכייל עם ציוד היא מספיק קרובה עבורי כדי להכיל את הפשרה הזו. אם מכייל מקצועי, כמו וינסט תיאו למשל, יגיע אליי לכייל לא תשמע אותי מתנגד.

ומן הסתם דיוק מוחלט יש רק בתיאוריה. במציאות ובפרקטיקה דיוק הוא דבר יחסי והוא ערך שיושב על סקאלה. יש מדויק פחות ויש מדויק יותר. מצבי תמונה קולנוע / מומחה / טכניקולור ואחרים קרובים יותר לתקן מאשר מצב תמונה רגיל או רחמנא ליצלן צבעים חיים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

jacko-il כתב:@BUGY
·
יש אנשים שאוהבים תמונה מדוייקת (יחסית), אני למשל אחד מהם. :)
...
·אני מבין את הנקרא אחרת :wink:

אני שלחתי לווינס הזמנה לפני חצי שנה אבל משום מה הוא לא ענה לי. מוזר :lol:

בגדול, רק צריך לכוון את השחורים לפי התוכן והמקור וזהו. לי זה מספיק בהחלט. מת על הB7 הזאת.

אבל, יש הרבה אנשים, ורוב מי שאני מכיר שהוא לא בפורום הזה, כלומר פשוטי האם, שם מצבי תמונה זוהרים, חיים ונוצצים ולא רק במסך, זה הרי ממשיך בפלפון, בטבלט, בכל מסך. הרבהה גם לא מודעים לזה שניתן לשנות ושצריך. מצד שני, מי זה נולאן ולמה שהוא יגיד לאנשים איך הם אוהבים לראות תוכן? זה בדיוק כמו בסאונד, הכל עניין של העדפות.
כמובן שאני היתי מת שכל המסכים בעולם יהיו מכיולים, כי אז התמונות שאני עורך במחסך הכן מכיול שלי היו נראות טוב בכל מקום ולא המצב האבסורדי שיש כיום...

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”