10bit SDR עם Odroid C2 ו Pioneer VSX 1131
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני מנסה להבין איך אני יכול לראות אינדיקציה שמה שאני מנגן הוא אכן 10bit.
יש לי C2 (מריץ קודי) מחובר לרסיבר פיוניר. כשאני רואה סרט אני יכול ללחוץ על כפתור INFO בשלט של הרסיבר פעמיים ולראות אינדקציות על הוידאו, כמו רזולוציה, chroma subsampling. לא משנה איזה סרט אני מריץ, החלון הזה תמיד מראה 24 ביט.
סרטי המדוזות, למשל, מתנגנים בלי שום בעיה, אבל אין שום אינדקציה בשום מקום שזה 10bit, ואין לי מושג אם אחד הרכיבים בדרך חותך אותם.
יש איזו דרך לבדוק? ברסיבר? בקודי? בטלביזיה (Vizio P75-C1)?
תודה לעונים.
יש לי C2 (מריץ קודי) מחובר לרסיבר פיוניר. כשאני רואה סרט אני יכול ללחוץ על כפתור INFO בשלט של הרסיבר פעמיים ולראות אינדקציות על הוידאו, כמו רזולוציה, chroma subsampling. לא משנה איזה סרט אני מריץ, החלון הזה תמיד מראה 24 ביט.
סרטי המדוזות, למשל, מתנגנים בלי שום בעיה, אבל אין שום אינדקציה בשום מקום שזה 10bit, ואין לי מושג אם אחד הרכיבים בדרך חותך אותם.
יש איזו דרך לבדוק? ברסיבר? בקודי? בטלביזיה (Vizio P75-C1)?
תודה לעונים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@DudeShemesh
·
באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש על ה-C2?
·
באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש על ה-C2?
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheCoolest
LE Krypton
LE Krypton
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ממליץ להתקין CoreELEC, אבל המעבד S905 לא תומך HDR וגם לא תומך בפיענוח HEVC 10 bit.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheCoolest
אני יודע שהוא לא תומך ב HDR (בגלל זה אני מנסה SDR), אבל למיטב ידיעתי כן תומך בפיענוח HEVC 10 bit.
מצד שני, יכול להיות שיודע לפענח אך חותך ל 8, ובגלל זה אני לא רואה אינדיקציה בשום מקום. מתכוון לעבור בקרוב ל s905x או s912 - עוד מחפש את הלוח המתאים לי.
לגבי מעבר ל CE - נמצא בתוכניות. פשוט בגלל שזה שדרוג לא טריביאלי, אני לוקח את הזמן. כנראה אעשה זאת כש Leia יצא מבטא.
אני יודע שהוא לא תומך ב HDR (בגלל זה אני מנסה SDR), אבל למיטב ידיעתי כן תומך בפיענוח HEVC 10 bit.
מצד שני, יכול להיות שיודע לפענח אך חותך ל 8, ובגלל זה אני לא רואה אינדיקציה בשום מקום. מתכוון לעבור בקרוב ל s905x או s912 - עוד מחפש את הלוח המתאים לי.
לגבי מעבר ל CE - נמצא בתוכניות. פשוט בגלל שזה שדרוג לא טריביאלי, אני לוקח את הזמן. כנראה אעשה זאת כש Leia יצא מבטא.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה צודק, אני כל פעם מתבלבל מחדש. הוא לא תומך בפיענוח H264 10BIT, אבל כן בפיענוח HEVC 10BIT.
מאחר ואין לו תמיכה ב-HDR, לא תוכל לצפות בתכנים אלה כמו שצריך בכל מקרה.
עבור תכני HEVC 10BIT שהם SDR, זה אמור לעבוד. נכון לעכשיו אין לנו תמיכה במעבר אוטומטי בין 8 ל-10 ביט.
בקרוב מאד תתווסף הפונקציה הזו ל-CE שתאפשר מעבר אוטומטי בין 8 ביט ל-10 ביט. הקוד כבר קיים ב-OSMC, אנחנו רק צריכים להוסיף אותו ולראות אם זה עובד.
מאחר ואין לו תמיכה ב-HDR, לא תוכל לצפות בתכנים אלה כמו שצריך בכל מקרה.
עבור תכני HEVC 10BIT שהם SDR, זה אמור לעבוד. נכון לעכשיו אין לנו תמיכה במעבר אוטומטי בין 8 ל-10 ביט.
בקרוב מאד תתווסף הפונקציה הזו ל-CE שתאפשר מעבר אוטומטי בין 8 ביט ל-10 ביט. הקוד כבר קיים ב-OSMC, אנחנו רק צריכים להוסיף אותו ולראות אם זה עובד.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

לא בטוח שהבנתי מה הכוונה פה.TheCoolest כתב:נכון לעכשיו אין לנו תמיכה במעבר אוטומטי בין 8 ל-10 ביט.
בקרוב מאד תתווסף הפונקציה הזו ל-CE שתאפשר מעבר אוטומטי בין 8 ביט ל-10 ביט. הקוד כבר קיים ב-OSMC, אנחנו רק צריכים להוסיף אותו ולראות אם זה עובד....
(אגב, נראה לי שהניחוש שלי נכון - הוא יודע לפענח, אך חותך את הפלט ל 8 ביט)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
המכשיר מוציא 8 ביט למסך, בלי קשר לתוכן המתנגן.
אני חלק מצוות הפיתוח של CoreELEC (בקיצור CE). יש עוד מערכת הפעלה, שנקראת OSMC, בה המפתחים הוסיפו את היכולת לזהות את עומק הצבע של התוכן, ולשנות את העומק הצבע שהמכשיר מוציא כדי להתאים אותו לתוכן.
אז אם תפעיל תוכן 10 ביט, המכשיר יוציא 10 ביט למסך, תפעיל תוכן רגיל 8 ביט, המכשיר ישאר ב-8 ביט. מאחר וכל המערכות האלה הן קוד פתוח, ובגלל שיש בינינו שת"פ, את הפונקציונליות הזו אנחנו מתכוונים להוסיף גם ל-CE בזמן הקרוב.
אני חלק מצוות הפיתוח של CoreELEC (בקיצור CE). יש עוד מערכת הפעלה, שנקראת OSMC, בה המפתחים הוסיפו את היכולת לזהות את עומק הצבע של התוכן, ולשנות את העומק הצבע שהמכשיר מוציא כדי להתאים אותו לתוכן.
אז אם תפעיל תוכן 10 ביט, המכשיר יוציא 10 ביט למסך, תפעיל תוכן רגיל 8 ביט, המכשיר ישאר ב-8 ביט. מאחר וכל המערכות האלה הן קוד פתוח, ובגלל שיש בינינו שת"פ, את הפונקציונליות הזו אנחנו מתכוונים להוסיף גם ל-CE בזמן הקרוב.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheCoolest
מה שלא הבנתי הוא כל עניין המעבר האוטומטי. האם מדובר רק על s905? כי למיטב ידיעתי מכשירים אחרים תומכים ב HDR ב CE, ולכן אמורים לתמוך גם בפלט של 10 bit, לא? או שהם תומכים אבל צריך לעבור ל 10 bit ידנית?
אגב, על איזה מכשיר היית ממליץ ל CE, אם אני מעוניין ב:
1. HDR
2. gigabit ethernet (טכנית לא חייב להגיע לג'יגה, וזה בסדר אם יש הגבלה ב bus של נניח 300 - כרגע אני מנגן את המדוזות ב 180Mbps בלי שום בעיה, לא ניסיתי יותר כי גם ככה אין תכנים אחרים כאלו, אבל מניח שזה גם יעבוד.)
3. קורא IR, או דרך אחרת לעבוד עם הרמוני.
מה שלא הבנתי הוא כל עניין המעבר האוטומטי. האם מדובר רק על s905? כי למיטב ידיעתי מכשירים אחרים תומכים ב HDR ב CE, ולכן אמורים לתמוך גם בפלט של 10 bit, לא? או שהם תומכים אבל צריך לעבור ל 10 bit ידנית?
אגב, על איזה מכשיר היית ממליץ ל CE, אם אני מעוניין ב:
1. HDR
2. gigabit ethernet (טכנית לא חייב להגיע לג'יגה, וזה בסדר אם יש הגבלה ב bus של נניח 300 - כרגע אני מנגן את המדוזות ב 180Mbps בלי שום בעיה, לא ניסיתי יותר כי גם ככה אין תכנים אחרים כאלו, אבל מניח שזה גם יעבוד.)
3. קורא IR, או דרך אחרת לעבוד עם הרמוני.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מדובר בכל מכשיר שמבוסס על Amlogic. עד כמה שידוע לי אין תמיכה במעבר ל-10 ביט כרגע באף אחת ממערכות ההפעלה (אלא אם כן עשו איזה תיקון במערכות אנדרויד החדשות יותר).
עד היום הם פשוט מוציאים 8 ביט וזהו. עם מעבד שתומך ב-HDR עם תוכן HDR המסך עדיין ייכנס למצב HDR, אבל לא תקבל תמונה נכונה במצב כזה. למעבד יש אפשרות לאינטרפולציה פנימית, בה הוא עושה dithering בעצמו והופך אות 8 ביט ל"כאילו" 10 ביט.
אנחנו עובדים על הוספת תמיכה במעבר ל-10 ביט אמיתי, בלי שום dithering שפוגע באיכות התמונה.
על Le Potato + מתאם USB לגיגהביט. בדיוק קיבלתי אחד אתמול, ממש נחמד - רק הלד האדום שלו מאד בוהק ומציק לי בעין.
אפשר ללכת על Khadas VIM2, אבל הוא הרבה יותר יקר, וקיים סיכוי שבעתיד הוא לא ייתמך יותר בגלל בעיית זמינות הדרייבר ל-GPU שלו.
עד היום הם פשוט מוציאים 8 ביט וזהו. עם מעבד שתומך ב-HDR עם תוכן HDR המסך עדיין ייכנס למצב HDR, אבל לא תקבל תמונה נכונה במצב כזה. למעבד יש אפשרות לאינטרפולציה פנימית, בה הוא עושה dithering בעצמו והופך אות 8 ביט ל"כאילו" 10 ביט.
אנחנו עובדים על הוספת תמיכה במעבר ל-10 ביט אמיתי, בלי שום dithering שפוגע באיכות התמונה.
על Le Potato + מתאם USB לגיגהביט. בדיוק קיבלתי אחד אתמול, ממש נחמד - רק הלד האדום שלו מאד בוהק ומציק לי בעין.
אפשר ללכת על Khadas VIM2, אבל הוא הרבה יותר יקר, וקיים סיכוי שבעתיד הוא לא ייתמך יותר בגלל בעיית זמינות הדרייבר ל-GPU שלו.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheCoolest
אם כך נשמע שאין מה לרוץ לקנות חומרה תומכת HDR כרגע. האם הצפי לפתור את זה לפני השחרור של Leia (ברור שזה תאריך שתלוי גם בקודי ולא גם בכם, אבל בערך), או שזה משהו שיקח יותר זמן?
אם כך נשמע שאין מה לרוץ לקנות חומרה תומכת HDR כרגע. האם הצפי לפתור את זה לפני השחרור של Leia (ברור שזה תאריך שתלוי גם בקודי ולא גם בכם, אבל בערך), או שזה משהו שיקח יותר זמן?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אז זהו, ב-OSMC זה נפתר. אז אני מניח שבגרסה הבאה של CE כבר נוסיף את זה אם זה יעבוד אצלנו כמו שצריך.
קופסאות עם S905D זו אופציה טובה, המעבד דומה ל-S905X רק טוב יותר, וגם רוב הקופסאות כוללות חיבור 1 גיגה.
כמובן שאופציה נוספת היא ה-VERO 4K+ החדש.
קופסאות עם S905D זו אופציה טובה, המעבד דומה ל-S905X רק טוב יותר, וגם רוב הקופסאות כוללות חיבור 1 גיגה.
כמובן שאופציה נוספת היא ה-VERO 4K+ החדש.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheCoolest
יש קופסה ספיציפית מבוססת S905D שאתה ממליץ עליה?
יש קופסה ספיציפית מבוססת S905D שאתה ממליץ עליה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@DudeShemesh
·
Meecool KI Pro, כדי לוודא שזה הדגם הנכון, הוא אמור להיות עם אנדרויד יחסית עדכני ומעבד S905D, לא S905.
שים לב שזה לא KII או KIII.
·
Meecool KI Pro, כדי לוודא שזה הדגם הנכון, הוא אמור להיות עם אנדרויד יחסית עדכני ומעבד S905D, לא S905.
שים לב שזה לא KII או KIII.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה!
מצאתי פה . חייב להגיד שיקר יחסית, וגם צורך יחסית הרבה חשמל (8W, לעומת ה C2 שאמור להיות בין 2 ל 5).
מקווה ש HardKernel יוציאו בקרוב משהו מבוסס S905D/X או S912.
מה שמסקרן אותי זה איך הלוחות האלו יוצאים עם 100Mbit. בלו-ריי UHD ממש מותח את זה לקצה.
מצאתי פה . חייב להגיד שיקר יחסית, וגם צורך יחסית הרבה חשמל (8W, לעומת ה C2 שאמור להיות בין 2 ל 5).
מקווה ש HardKernel יוציאו בקרוב משהו מבוסס S905D/X או S912.
מה שמסקרן אותי זה איך הלוחות האלו יוצאים עם 100Mbit. בלו-ריי UHD ממש מותח את זה לקצה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מעבדי S905X מכילים חלק מהחומרה הדרושה לחיבור רשת, כדי להוזיל את עלות ייצור הלוח משתמשים בחלק הזה. אבל הוא תומך רק עד 100 מגה.
ב-S905D בד"כ משתמשים לקופסאות עם מקלטי DVB למיניהם, ושם כבר פחות מתקמצנים ומוסיפים חיבור 1 גיגה, כפי שראית הקופסאות האלה גם יותר יקרות.
Amlogic כבר השיקו מעבד חדש בשם S905X2. אני לא יודע מתי נוכל להוסיף תמיכה בו, אבל הוא סוג של holy grail.
4 ליבות A73, ליבה גראפית חדשה MP31, תמיכה ב-HDMI2.1, כמובן חיבור רשת 1 גיגה.
אבל לא ידוע לי מתי יושקו לוחות\קופסאות עם המעבדים הנ"ל ומתי יצאו גם הדרייברים עבורו בכדי שנוכל להוסיף בו תמיכה ל-CE.
ב-S905D בד"כ משתמשים לקופסאות עם מקלטי DVB למיניהם, ושם כבר פחות מתקמצנים ומוסיפים חיבור 1 גיגה, כפי שראית הקופסאות האלה גם יותר יקרות.
Amlogic כבר השיקו מעבד חדש בשם S905X2. אני לא יודע מתי נוכל להוסיף תמיכה בו, אבל הוא סוג של holy grail.
4 ליבות A73, ליבה גראפית חדשה MP31, תמיכה ב-HDMI2.1, כמובן חיבור רשת 1 גיגה.
אבל לא ידוע לי מתי יושקו לוחות\קופסאות עם המעבדים הנ"ל ומתי יצאו גם הדרייברים עבורו בכדי שנוכל להוסיף בו תמיכה ל-CE.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@TheCoolest
תודה. נראה לי שאחכה עד ש CE יתמוך ב HDR ואז אבחר לפי ההיצע שיהיה קיים. רק לוודא, Meecool KI Pro נתמך ע"י CE, נכון?
בחזרה לנושא המקורי - אז הבנו שהפלט נחתך ל 8 ביט. האם האיכות בתכני 10 ביט שנחתכים תהיה פחות טובה מתכנים שהם 8 ביט?
תודה. נראה לי שאחכה עד ש CE יתמוך ב HDR ואז אבחר לפי ההיצע שיהיה קיים. רק לוודא, Meecool KI Pro נתמך ע"י CE, נכון?
בחזרה לנושא המקורי - אז הבנו שהפלט נחתך ל 8 ביט. האם האיכות בתכני 10 ביט שנחתכים תהיה פחות טובה מתכנים שהם 8 ביט?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
CE כבר עכשיו תומך ב-HDR. רק נשאר להוסיף תמיכה במעבר בין 8 ו-10 ביט בצורה אוטומטית.
אם יש לך כרטיס SD\USB נוסף, פשוט תתקין ותבדוק, רוב הסיכויים שהוא יעבוד טוב יותר מ-LE.
בנוגע ל-8\10 ביט, פשוט יהיה banding בתכנים האלה. בנוסף, למשל אצלי ב-OLED המסך לא נכנס למצב WCG כמו שצריך, אבל ב-VIZIO לא בדקתי, אין ב-VIZIO שלי WCG גם ככה.
אם יש לך כרטיס SD\USB נוסף, פשוט תתקין ותבדוק, רוב הסיכויים שהוא יעבוד טוב יותר מ-LE.
בנוגע ל-8\10 ביט, פשוט יהיה banding בתכנים האלה. בנוסף, למשל אצלי ב-OLED המסך לא נכנס למצב WCG כמו שצריך, אבל ב-VIZIO לא בדקתי, אין ב-VIZIO שלי WCG גם ככה.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אני עם די הרבה מכשירים שמחוברים ל DB אחד. אם היה CE בגרסת קריפטון הייתי מנסה כבר מזמן, אבל עם LEIA אני מעדיף לחכות עד שאני משדרג את כולם.TheCoolest כתב:אם יש לך כרטיס SD\USB נוסף, פשוט תתקין ותבדוק, רוב הסיכויים שהוא יעבוד טוב יותר מ-LE....
יהיה banding כמו בתכנים שהם 8 ביט במקור, לא? כלומר האם יש חסרון לצפיה בתכני 10 ביט עם פלט של 8 ביט, לעומת צפיה בתכני 8 ביט?בנוגע ל-8\10 ביט, פשוט יהיה banding בתכנים האלה. בנוסף, למשל אצלי ב-OLED המסך לא נכנס למצב WCG כמו שצריך, אבל ב-VIZIO לא בדקתי, אין ב-VIZIO שלי WCG גם ככה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
קשה לי לענות על זה, אבל אתה תמיד יכול לעבור בין 8 ל-10 ידנית, בעזרת פקודה דרך SSH. זה דורש שינוי רזולוציה או קצב ריענון, אז אפשר להריץ את הפקודה לפני שאתה מפעיל סרט\סדרה ולפני שאתה עוצר אותו.