חוות דעת למסך LCD 32" KTV LTW32DV

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

לאחר המתנה של שבועיים קבלתי לידי את הטלוויזיה הנהדרת הזאת ורציתי לשתף.
קניתי אותה במכרז "על עיוור" לאחר שראיתי טלוויזיה מאותו יצרן אבל בגודל 42" אצל לקוח שלי לפני כחודשיים מחוברת למחשב ביתי והתלהבתי מאיכות התמונה הגבוהה.
יש לה מס' רב של כניסות מקור וידאו (9 כניסות). היא כולת כניסת HDMI אך לא DVI.
איכות התמונה מעולה. רק אציין שבקונטרסט נמוך (50%) הלבן הוא לא לבן אבסולוטי. שאר הצבעים נפלאים והחדות מעולה. דבר נוסף, ברזולוציה מקסימלית האוטו פוקוס לא מדוייק, אך ברזולוציה נמוכה יותר (1024X768) הוא מצויין.
הרמקולים המובנים בה הם באיכות טובה, ויש בה אקולייזר פנימי (טיפ טיפה מסורבל להגיע אליו - דורש לחיצה על כ-3 כפתורים) שמאפשר שליטה על מספר ערוצי תדרים נפוצים ל"עיצוב" הצליל.
הדבר המדהים ביותר הוא שקיים בה הפיצ'ר של תמונה בתוך תמונה, והמאפשר לראות בחלון בגודל של כשמינית מגודל המסך מקור וידאו נוסף לבחירה. כמו כן החלון ניתן להזזה ל-4 קצוות המסך.
יש לשים לב במידה ואתם קונים במכירה פומבית/קבוצתית, האם הטלוויזיה באה עם מעמד (את שלי רכשתי ללא), או שיש צורך ברכישתו או ברכישת מתקן תלייה בנפרד.
מקווה שביקורת זו תעזור למישהו מכם שמחפש מסך לא יקר יחסית עם הרבה פיצ'רים באיכות טובה. (נ.ב. התוכים שבתמונה לא מגיעים עם המסך :) )

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה.
כמה שילמת אם יורשה לשאול?
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

לא נראה לי שהולם לדון כאן בנושא המחיר ע"מ לא לפגוע ביבואן/חנויות שמשווקות את המוצר.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3434
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #4 

כאחד שמתכונן גם לרכוש אותה, שמחתי לשמוע את חוו"ד שלך. כיצד האיכות של סרטים ממקור AV , לא דיגיטאלי (תמונות חשוכות יותר) ? נתקלת בתופעה של קפיצה אוטומטית בבהירות ?

ועוד שאלה, יש אפשרות לבטל את ה"מסך הכחול" שלפעמים מציגים כשסיגנל הAV חלש ? יש לי VCR שבמכשיר אחר לא אפשרי היה לצפות בו בהרצת FF ב LP בגלל האוטומט הזה...

אגב, אני לא בדעתך לגבי פרסום מחיר. זה לא פוגע באף אחד, והם מתפרסמים שחור ע"ג אינטרנט... הנה הנמוך שאני מצאתי (ל-"42)

בפומביות המחיר מגיע לפעמים אף לכ-5500-5800 ש"ח.

תודה

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

כן רק הוא קנה 32 ו-rafi_d אתה מתיחס למחיר של 42.... :wink:

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

נכון... אבל כשהוא קנה, ה-32 עלתה ככה, לא ? ... :wink:
אני מקווה שטכנית הן דומות והוא יוכל להתייחס לשאלות...

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ובכן...המקורות שאני מחבר לטלוויזיה הנם אנאלוגים ברובם ובהירות ברירית המחדל (50 אחוז) מספקת אותי בתנאי התאורה הביתית בדירת הפרטר הנמוך בה אני גר (דירה די חשוכה). כשאני רואה סרטים במחשב ה HTPC עלי להעלות את הבהירות בכ-15% מה שגורם לשוליים השחורים להיות קצת בהירים מדי לטעמי, אבל אני משתדל לצפות בעיקר בסרט ולא בשוליים... :wink:
לא נתקלתי בתופעה של קפיצה אוטומטית בבהירות.
אין לי מקור לסיגנל וידאו חלש ולכן לא אוכל לענות על רגישות הפעלת המסך הכחול.
לגבי המחיר, אני בד"כ בודק במנוע חיפוש זאפ, ואז מנסה את מזלי במכירות פומביות (אבל אני עושה זאת רק במוצרים בעלות של כמה אלפי שקלים ולא כמה עשרות/מאות).אני חושב שמחיר טוב במכירה פומבית הוא לפחות 10% פחות מהמחיר הנמוך ביותר אותו מצאתי בזאפ....

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

עוד שאלונת -
על איזו רמה הקונטרסט אצלך ? כי בחנות שאליה ניגשתי - שמו על 80% כדי להגיע לתוצאה דומה למסכים המתחרים... אגב, שם כלל לא היה מסך כחול, אלא "שלג" כשנותק הסיגנל... מבחינתי - זה מצויין...

ועוד שאלונת - בטוח יש בו תמיכה בNICAN STEREO לשידורים אנלוגיים ?

מה שלא אהבתי - התפריטים במיקום של מרכז המסך - וממש מפריעים לכיוונים...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

הקונטרסט אצלי הוא על 50 ועד כמה שאני יודע יש תמיכה מלאה בניקאם סטריאו

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

באמת תודה! ההזמנה בדרך (אינטרנט כמובן... כ-6000 ללא הובלה).
הסיבה לשאלתי לגבי הNICAM (למרות שמתוזכר) כי היתה לי נפילה עם זה ממש כעת, ואני נאלץ לחליף/להחזיר מכשיר שהגיע ללא תמיכה וללא פירסום נאות של הדבר. אז אני קצת פרנואיד בנושא... :wink:

אגב, למי יש מושג למה משמש שם השקע לחיבור SERIAL ? שדרוגי תוכנה אולי ? סופסוף ? ...

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

Fish72 - קיבלתי , חיברתי , תמונה ממש טובה! שני דברים לא הצלחתי להפעיל (בינתיים...)
* לא הצלחתי להפעיל בו PIP (מאופרר בתפריט)
* auto-size - שמופיע בחוברת כאפשרות להגדלה אוטומטית של התמונה במקרה של פסים שחורים בשידור TV (להבנתי) כלל לא מופיע באפשרויות.

יש לך מושג איך הן פועלות ?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אני מפעיל את ה PIP מתוך הכפתור הספציפי בשלט. זה לא עובד בכל מקור, ניסיתי להפעיל את זה כשהמסך במצב מחשב (D-SUB) ובמצב קומפוננט אם אני לא טועה.במצב וידאו רגיל או SCART זה לא עובד אצלי.
לא בדקתי את האפשרות של אוטו סייז שאתה מדבר עליה מאחר ואני צופה בסרטים באמצעות המחשב ואז משנה את מה שאני רוצה בנגן ולא בטלויזיה.

תתחדש ואני שמח בשבילך :D

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

אהה, אכן, PIP עובד בחלק מהמקורות... מוזר :(
auto-size - לא מצאתי קומבינציה עובדת. נשאל את התמיכה בשבוע הבא. בארץ זה יכול להיות מוד שימושי להתאמת התמונה המשודרת לפעמים -בהקטנה ביחס 9X16 אל כל המסך (ללא צורך ללחוץ כל הזמן על כפתור size... )

תודה!

נב/אגב... מצאתי 5 פיקסלים מוארים/כבויים אצלי (בסיוע תוכנת עזר לבדיקת מסך חשוך/כחול-ירוק-אדום) , וכנראה יחליפו אותו, חוסר מזל... כדאי לבדוק...

http://www.ykwong.com/checkemon.html

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”