תערוכת - CEDIA 2018 קצת רשמים .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

התערוכה התקיימה בשבוע שעבר מיום רביעי ועד יום שבת כאשר היומיים הראשונים לא מיועדים לציבור הרחב.
ביליתי שם 4 ימים [ משתדל לעשות את זה כל שנה ] ורוצה להביא כמה רשמים מצפיה והאזנה להדגמות שונות.

טלוויזיות ומקרנים .
בין הדגמות הווידאו בלטו מכשירי הטלוויזיות החדשים [ 8K] של SONY / TCL / LG / SAMSUNG ועוד.
אבל מה שמשך אליו את הבאים לתערוכה היו המקרנים החדשים במיוחד של SONY / JVC . אני בטוח שעוד צפויים
הרבה דיונים על המקרנים המדוברים לאחר שבאתרים אחרים המומחים יעבירו אותם בדיקות והשוואות ברגע בו
יקבלו אותם לבדיקות . אני יכול רק להביע את ההתרשמות האישית שלי מההדגמות בהם צפיתי . [ NX5/NX9 - 995 ]
מבלי להתיחס למחיר לדעתי ה NX9 מציג תמונה כללית איכותית יותר מאשר ה 995 וזאת למרות שה 995 מתומחר
כמעט כפול מה NX9 . למכשירים החדשים של SONY [ טלוויזיות ומקרנים ] יש דבר אחד שאין כרגע לאחרים וזה
היכולת להציג את הפורמט החדש [ DTS/IMAX Enhanced ] אשר בדיוק כמו DV חייב להיות מותקן בכל
החוליות בשרשרת כדי לעבוד. התאפשר לי לצפות ב 2 הדגמות של הפורמט החדש גם אודיו וגם ווידאו. כל הסרטים
שעומדים לצאת ב Blu-rays [ IMAX Enhanced ] עומדים לצאת כ 16:9 וימלאו את כל המסך מבלי צורך
להשתמש באביזרים נוספים או שינויים . IMAX כבר הודיעו שהם יוציאו גרסאות חדשות לסרטים קודמים ב DVD .
בהדגמת הוידאו [ יחסית קצרה עדיין אין תוכן ] האיכות של התמונה היתה מרשימה . נקודה נוספת שהתגלתה במקרה
היא שלנגן ה OPPO 203 היתה בעיה לנגן את ה Blu-rays אבל לנגן של PANASONIC לא היתה שום בעיה .

קולנוע ביתי .
כמעט כל ההדגמות הגדולות והנחשבות ב CEDIA הם משולבות A/V [ הרבה קולנוע ביתי ] וחלק גדול מהיצרנים
משתפים פעולה בהדגמות . יצרנים של רסיברים/פרוססורים עם יצרנים של רמקולים ויצרנים של מקרנים עם
יצרנים של מסכים דבר שבעצם מקל על כולם וגם חוסך בהוצאות .
מבחינת הדגמות של - HT - היו לדעתי 4 הדגמות שהיו ברמה גבוהה יותר מהאחרות והיה חובה לבקר בהם [ האמת
בקרתי בכל אחת כמה פעמים ] 2 מההדגמות היו שילוב של יצרנים שונים של רמקולים ופרוססורים . ו 2 היו הדגמות
שכל המרכיבים היו של אותו יצרן . השילובים היו כך . [ מתחיל מהטוב ביותר - כמובן רק לדעתי ] ורק כדי להבהיר
הם כולם נתנו תוצאות מעולות .

1. מערכת רמקולים מלאה של - WISDOM - ופרוססור של - TRINNOV - נתנו את ההדגמה הטובה ביותר .
http://www.wisdomaudio.com/ranges/sage-series/

2. מערכת רמקולים מלאה של - ALCON - ופרוססור של - STORM - גם יוצאת מהכלל וכוללת סאב 18'
חדש שמחייב התנסות כדי להאמין לתוצאות.
https://www.alconsaudio.com/product/vr1260-vr1260i...

3. מערכת - HT - מושלמת של - JBL SYNTHESIS - גם הדגמה מעולה [ כמו כל שנה ]
https://www.jblsynthesis.com/productdetail/synthes...
https://www.jblsynthesis.com/productdetail/scl-2.h...

4. מערכת מלאה של - STEINWAY LYNGDORF - שבצעו הדגמה מעולה אבל רק עם 4 רמקולים ענקיים
[ MODEL D] שהם BP .
http://steinwaylyngdorf.com/modells/

רק להבהיר כמה דברים . מדובר כאן במערכות מיוחדות ומעולת [ גם יקרות ] אבל חייבים להאזין להם כדי להבין
לאיזו רמה ניתן להגיע כיום ב - HT - יותר מכך אין היום הרבה בתי קולנוע מסחריים שמסוגלים להוציא אודיו טוב יותר.
מה שעוד יותר מיוחד בכל הרמקולים המוזכרים שהם נשמעים מעולה גם במוזיקה וגם ב - HT - בכל הרכב אפשרי.
יתכן ושמות היצרנים לא מוכרים לחלק מחברי האתר ואפילו לא נמכרים בישראל אבל לכל אחד שנוסע לטיול כדי
לנסות לבדוק בחנויות יעודיות שמוכרות / מציגות אותם . זאת חוויה שלא תישכח .

DTS/IMAX Enhanced .
כתבתי על זה כאן באתר עוד כשהיה רק שמועה ולאחר מכן כשיצאה הודעה רשמית . עכשיו גם הזדמן לי להיות נוכח
ב 2 הדגמות של הפורמט [ חוזר ואומר פורמט ] DTS מנסים להתחרות ב DOLBY ובשיתוף הפעולה עם IMAX
הם מקווים לתת מענה ל DV . ל IMAX זאת הזדמנות להכנס לקולנוע הביתי .
בכדי שהפורמט יעבוד הוא חייב להיות מותקן בכל אחד מהמכשירים בשרשרת הביתית [ נגן - מקרן.טלוויזיה -
רסיבר . פרוססור ] בדיוק כפי שהמצב עם DV זה מחייב מפענח בכל מכשיר. באופן רשמי זה יתחיל לפעול
בחודשים הקרובים והתכנים יגיעו מ ,Sony Pictures, Paramount. SONY בנוסף לתכנים
של IMAX שבתחילה יעשו REMASTERING עבור הקולנוע הביתי לסרטים שלהם וזאת בשיתוף
פעולה עם האולפנים . האודיו עומד להיות שיתוף פעולה עם DTS .
אבל כרגע קיימת מגבלה אחת והיא למי שלא יודע פורמט האודיו של IMAX הוא 12.1 ערוצים ו DTS לא
מסוגלים ליותר מאשר 11.1 ערוצים . הערוץ הנוסף בהרכב של IMAX זה CENTER נוסף מעל המסך . וזה
כרגע לא יתאפשר בגלל המגבלה של DTS כפי שהסברתי .
בנוסף למכשירי הטלוויזיה החדשים של SONY [ סדרת ה MASTER ] והמקרנים החדשים אשר כבר מכילים את
היכולת לפענוח הפורמט החדש קיימים כבר כמה רסיברים ופרוססורים עם היכולת מובנת ואו שתעודכן עד חודש ינואר
2019 . המכשירים של DENON ה 4500 . 6500 . 8500 ומכשירי MARANTZ ה 6013 . 7013
7705 . 8805 . בנוסף עד תחילת השנה גם LEXICON . ARCAM . יקבלו את העדכון ובהמשך השנה
מכשירים של יצרנים אחרים.
כפי שאמרתי היתי נוכח ב 2 הדגמות של DTS/IMAX Enhanced . וקודם כל צריך לומר . זה בהחלט לא גימיק .
הדגמה אחת היתה של MARANTZ הם השתמשו ב 8805 מערכת רמקולים של DEFTECH כאשר ה C. L. R
הם רצפתיים וכל השאר מדפיים . המקרן היה SONY 995 . מאוחר יותר בשיחה עם נציג של MARANTZ התברר שהם
לא הספיקו לכייל את המערכת בשעות השקט [ מאוחר בלילה או מוקדם בבוקר ] ונאלצו לכייל כאשר כולם מסביב
עובדים והרעש היה עצום . הכיול לא עבד טוב בכדי לשלב את הסאבים לשאר המערכת ואכן התדרים הנמוכים הטביעו
את ה MID וזה לא נשמע כפי שצריך . מלבד הפגם האמור האודיו נשמע טוב והתמונה מהדיסק של IMAX להדגמה
היתה מרשימה. בחלק מההדגמה הם הפעילו split screen בכדי להראות את חשיבות מעבד ה L.P.N אבל האמת
היה קשה לי לראות הבדלים משמעותיים בין התמונות השונות . מבחינת האודיו דבר נוסף ש DTS ו IMAX חייבים
לשנות זה ערוץ ה LFE היות ופס הקול של IMAX לא מכיל ערוץ LFE ו DTS כן מכיל הם יהיו חייבים לבצע תאום מסוים
כדי לשלב LFE ב MIX המשותף . דבר נוסף שהוא מהווה חידוש זה ש IMAX בגרסה הקולנועית [מסחרית ] משתמשים
באודסיי כמערכת כיול . אבל כמובן לא באותו אופן שרירותי כמו במערכת הביתית אלא עם כיול משתנה. אחד הנציגים
הסביר שכאשר הרסיבר/פרוססור יבחין בפס קול של DTS/IMAX Enhanced מערכת הכיול הרגילה תפסיק
לפעול ואת מקומה תתפוס מערכת הכיול של IMAX .
חדר ההדגמה השני היה של DTS/IMAX וגם כאן השתמשו במערכת רמקולים של DEFTECH אבל כאן כולם
היו רצפתיים וכאן השתמשו ב 8500 של DENON ואפילו לא חיברו אליו את ההגברה החיצונית שהם הביאו הם
אמרו שפשוט לא היה צורך . [ והם צדקו ] עבדו בחדר 4 סאבים של IMAX והפעם הכיול היה מעולה והתוצאה
היתה בהתאם זה נשמע ונראה מאוד מרשים . כמובן שכל ה BD של הפורמט החדש עומדים לצאת כ 4K HDR .
אני אחזור ואומר לכל הספקנים . זה בהחלט לא גימיק זה פורמט חדש שעומד בפני עצמו ואף מכשיר ללא מפענח
מתאים לא יוכל לנגן אותו בדיוק כפי ש כל פורמט אחר מחייב.
ד.א. הפורמט הזה הוא דבר נוסף ש D&M מקדימים בו את שאר היצרנים שיוכלו להוסיף את זה רק לסדרה הבאה .
כמובן שהיו עוד הרבה הדגמות וחדשות . אבל בנתיים זהו זה רשמים נוספים בקרוב .
נערך לאחרונה על ידי mbd ב 12/09/2018 19:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

תודה על הדיווח. רק מתקן ש-Steinway Lyngdorf הציגו את מודל LS ולא את מודל D.

בנוסף אומנם היו רק מספר קטעים (אני זוכר 3 ולא 4) אך בין השעות 5 ל-6 בימים חמישי ושישי היתה שעה פתוחה לקהל לבחור קטעי הדגמה שונים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9032
נתן תודות: 1581 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #3 

תודה !! תענוג לקרוא... (Y)
אשמח שתוסיף את התרשמותך (האישית כמובן) מהפורמט החדש בהשוואה לפורמטים הקיימים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

MarioMan כתב:תודה על הדיווח. רק מתקן ש-Steinway Lyngdorf הציגו את מודל LS ולא את מודל D.

בנוסף אומנם היו רק מספר קטעים (אני זוכר 3 ולא 4) אך בין השעות 5 ל-6 בימים חמישי ושישי היתה שעה פתוחה לקהל לבחור קטעי הדגמה שונים.
...
·
תודה על התיקון. טעות שלי בדגם.
ב 2 ההדגמות [ בבוקר ] הם השמיעו קטעים מוגדרים מראש ללא אפשרות בחירה.
אבל גם כך זה נשמע מעולה.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

avihuli כתב:תודה !! תענוג לקרוא... (Y)
אשמח שתוסיף את התרשמותך (האישית כמובן) מהפורמט החדש בהשוואה לפורמטים הקיימים.
...
·
כרגע עדיין קשה לדעת . למרות שזה נשמע באמת טוב לא היו מספיק קטעים
להדגמה אמיתית כמו מסרטים מוכרים אשר נמשכים יותר ממספר דקות ומאפשרים
לגבש דעה . בנוסף כפי שציינתי כרגע חסר ל DTS רמקול 1 כדי להעביר IMAX מלא .
בחודשים הקרובים יצאו תכנים מלאים ואז נוכל לגבש דעה באופן טוב יותר.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

mbd כתב:

מבלי להתיחס למחיר לדעתי ה NX9 מציג תמונה כללית איכותית יותר מאשר ה 995 וזאת למרות שה 995 מתומחר
כמעט כפול מה NX9 .
...
:lol:

זה היה בהומור כמובן
תענוג לקרוא את ביקורות והעדכונים שלך!
תודה רבה!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

mbd כתב:
...
...
·
כרגע עדיין קשה לדעת . למרות שזה נשמע באמת טוב לא היו מספיק קטעים
להדגמה אמיתית כמו מסרטים מוכרים אשר נמשכים יותר ממספר דקות ומאפשרים
לגבש דעה . בנוסף כפי שציינתי כרגע חסר ל DTS רמקול 1 כדי להעביר IMAX מלא .
בחודשים הקרובים יצאו תכנים מלאים ואז נוכל לגבש דעה באופן טוב יותר.
...
·עושה רושם שלמרות שעברו מעל שנה וחצי, IMAX Enhanced לא מתרומם לשום מקום.... וחבל.
הייתי בהדגמה בתערוכת IFA 2019 בגרמניה בביתן מושקע של DTS וזה נשמע מבטיח מאוד.

https://www.hometheater.co.il/vp2991752#2991752

עוד לפני סוף ההדגמה, אמרתי לעצמי שהרסיבר הבא שלי יהיה חייב לתמוך בפורמט הזה, אבל אין פורמט ואין תוכן.
Mbd,
תוכל לשפוך קצת אור על העתיד הקרוב בעניין הזה?

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

טלHD כתב:
...
...
·עושה רושם שלמרות שעברו מעל שנה וחצי, IMAX Enhanced לא מתרומם לשום מקום.... וחבל.
הייתי בהדגמה בתערוכת IFA 2019 בגרמניה בביתן מושקע של DTS וזה נשמע מבטיח מאוד.

https://www.hometheater.co.il/vp2991752#2991752

עוד לפני סוף ההדגמה, אמרתי לעצמי שהרסיבר הבא שלי יהיה חייב לתמוך בפורמט הזה, אבל אין פורמט ואין תוכן.
Mbd,
תוכל לשפוך קצת אור על העתיד הקרוב בעניין הזה?
...
·
כצפוי ההתחלה היתה איטית והתכנים הראשונים היו רק קטעים ולא סרטים באורך מלא .
אבל כרגע כבר יש בהחלט סרטים עם MIX של DTS X אשר מכילים את ה MIX של IMAX
לפעמים זה לא כתוב בקישור של הסרט אבל כאשר מנגנים אותו במכשיר תואם המכשיר מזהה
את הקידוד וזה מופיע ב FRONT DISPLY של המכשיר והתוצאה בהחלט מרשימה .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”