השוואה מעניית של 11 מקרני 1080P
-
Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
http://www.projectorreviews.com/Best108 ... /index.php
החלק הזה של הסקירה שכולל screen shots מעניין במיוחד:
http://www.projectorreviews.com/Best108 ... uality.php
למצער השארפ 21K לא ברשימה הנסקרת.
החלק הזה של הסקירה שכולל screen shots מעניין במיוחד:
http://www.projectorreviews.com/Best108 ... uality.php
למצער השארפ 21K לא ברשימה הנסקרת.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

הבחור שכתב את המאמר הסביר אח"כ ב-AVS שהשיקול היה שרוב הציבור שקורא כתבות כאלו במגזין בו הכתבה התפרסמה, יקנה מקרן, יתלה אותו, מקסימום וגם זה נדיר יריץ AVIA וישחק קצת עם ה-brightness וה-contrast, ולכן הוא רצה להציג את המקרנים כמו שהם "מגיעים מהמפעל" כי אצל רוב האנשים ככה הם יהיו. ללא ספק היה יותר מעניין / מדויק אם הם היו עוברים ISF מלא כולם קודם, אבל גם ככה מצאתי את זה מענין, גם עם grain of salt.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא פעם ניהלנו את הויכוח הזה פה, האם זה נכון או לא נכון להשוות מסכים (במקרה ההוא) עם כיול או ללא כיול - כמו שמרבית עם ישראל בוחן מסכים בחנות.
מצטער, אני לא מקבל את הטיעון ש"העם מפגר ולכן אנחנו נהייה גם".
רואים בבירור בתמונות (לא שהן משקפות יותר מידי מלכתחילה אבל זה תמיד נחמד לצפות בהן) שהצבעים לא מכויילים בעליל. יתרה מזאת, בתור אחד שבחן לא מעט מקרנים, לקחת מקרן OUT OF THE BOX ועל סמך זה לקבל החלטה זה פשוט פשע.
מה גם , שאני לא מאמין שיש חנות מקצועית, לפחות בארץ, שתמכור מקרן 1080P ותיתן ללקוח לתלות אותו ככה סתם מבלי שהמוכר יבוא הביתה לפחות לבדוק שהכל כמו שצריך.
מצטער, אני לא מקבל את הטיעון ש"העם מפגר ולכן אנחנו נהייה גם".
רואים בבירור בתמונות (לא שהן משקפות יותר מידי מלכתחילה אבל זה תמיד נחמד לצפות בהן) שהצבעים לא מכויילים בעליל. יתרה מזאת, בתור אחד שבחן לא מעט מקרנים, לקחת מקרן OUT OF THE BOX ועל סמך זה לקבל החלטה זה פשוט פשע.
מה גם , שאני לא מאמין שיש חנות מקצועית, לפחות בארץ, שתמכור מקרן 1080P ותיתן ללקוח לתלות אותו ככה סתם מבלי שהמוכר יבוא הביתה לפחות לבדוק שהכל כמו שצריך.
-
Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

לא חולק על דעתך כלל 
לא ברור שכיול המקרנים לפני הבדיקה היה מוסיף משהו, אדם שכותב משפט חסר משמעות לחלוטין כמו
סביר להניח שלא באמת ידע איך לכייל אותם.[left]
In Cinema mode, all measurements (30 - 100 IRE) were tight - less than an 70K shift, and all in the 6600's. If there is one projector in this group, that really can live without any grayscale adjust, it is the JVC
[/left]...
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
אני דווקא מסכים עם הגישה של הבחור - יש בהחלט מקום לביקורות ללא כיול רציני. למעט מאוד אנשים יש את המיכשור הידע והזמן לביצוע כיול מקצועי, ולמעט יותר יש את הנכונות להוציא את כמה אלפי השקלים שכיול מקצועי יעלה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
israeli2k,
אין שום בעיה לביקורת ללא ציוד כיול מקצועי, אבל בחייאת, אפילו לא משחק קטן של BRIGHTNESS ו-CONTRAST ולשים את המנורה על מצב ECO ו-DYNAMIC IRIS על ON וטמפרטורת צבע על משהו שנראה הכי טבעי?
בשביל זה לא צריך ציוד או הבנה מי יודע מה, כולה דיסק DVE או AVIA או אפילו PATTERNS של INHD או משהו כזה, לא בעיה להשיג הרי...
אין שום בעיה לביקורת ללא ציוד כיול מקצועי, אבל בחייאת, אפילו לא משחק קטן של BRIGHTNESS ו-CONTRAST ולשים את המנורה על מצב ECO ו-DYNAMIC IRIS על ON וטמפרטורת צבע על משהו שנראה הכי טבעי?
בשביל זה לא צריך ציוד או הבנה מי יודע מה, כולה דיסק DVE או AVIA או אפילו PATTERNS של INHD או משהו כזה, לא בעיה להשיג הרי...
מרטין-
הבוחן רק ציין שלא ביצע כיול מקצועי. דווקא ניתן היה להבין מדבריו שהוא כנראה כן ביצע כיול בסיסי עם AVIA.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=841856
הבוחן רק ציין שלא ביצע כיול מקצועי. דווקא ניתן היה להבין מדבריו שהוא כנראה כן ביצע כיול בסיסי עם AVIA.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=841856
אירונית משהו, סוג כזה של סקירה/ביקורת מתאימה במיוחד לצרכן הישראלי אשר כאמור לא יהיה מוכן לשלם עבור כיול מקצועי, לכן אחד הפרמטרים החשובים מבחינתו בבחירת מקרן יהיה קבלת תמונה מדוייקת out of the box כמו קרבה מקסימלית לצבע מדויק.
בסופו של דבר הצרכן הישראלי מפסיד כמובן, שכן הוא יעדיף מקרן מדוייק יחסית out of the box גם אם הוא אולי יקר יותר ממקרן שדורש כיול, למרות שעלות הכיול עשויה להיות נמוכה מהפרש המחירים בין שני המקרנים.
במקרים מסויימים יעדיף הישראלי לרכוש מקרן מדוייק out of the box למרות שבאפשרותו לרכוש באותו סכום מקרן המספק ביצועים טובים בהרבה ממקרן זה, אך הדורש כיול לצורך קבלת תמונה מדוייקת ואופטימלית.
בסופו של דבר הצרכן הישראלי מפסיד כמובן, שכן הוא יעדיף מקרן מדוייק יחסית out of the box גם אם הוא אולי יקר יותר ממקרן שדורש כיול, למרות שעלות הכיול עשויה להיות נמוכה מהפרש המחירים בין שני המקרנים.
במקרים מסויימים יעדיף הישראלי לרכוש מקרן מדוייק out of the box למרות שבאפשרותו לרכוש באותו סכום מקרן המספק ביצועים טובים בהרבה ממקרן זה, אך הדורש כיול לצורך קבלת תמונה מדוייקת ואופטימלית.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4965
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
סליחה,אני לא חושב שמקרן 1080P זה מקרן ממוצע של הצרכן הישראלי,מי שקונהzeev כתב:אירונית משהו, סוג כזה של סקירה/ביקורת מתאימה במיוחד לצרכן הישראלי אשר כאמור לא יהיה מוכן לשלם עבור כיול מקצועי, לכן אחד הפרמטרים החשובים מבחינתו בבחירת מקרן יהיה קבלת תמונה מדוייקת out of the box כמו קרבה מקסימלית לצבע מדויק.
במקרים מסויימים יעדיף הישראלי לרכוש מקרן מדוייק out of the box למרות שבאפשרותו לרכוש באותו סכום מקרן המספק ביצועים טובים בהרבה ממקרן זה, אך הדורש כיול לצורך קבלת תמונה מדוייקת ואופטימלית....
מקרן ברמה כזו יודע שצריך לכייל אותו, לפחות באופן בסיסי.
נ.ב יותר מדי פעמים אתה מזכיר את "הצרכן הישראלי".....
לא הזכרתי מקרני 1080 דווקא, זה רלוונטי עבור מקרני 720 באותה מידה בדיוק. וגם אם נתרכז לרגע רק במקרני 1080, כמה מעשרות מקרנים אלה שנמכרו בארץ כוילו לדעתך בצורה מקצועית? (אני בפירוש לא דיברתי על כיול בסיסי אלא על כיול מלא ע"י איש מקצוע), להערכתי אף לא אחד מהם.niko כתב:
סליחה,אני לא חושב שמקרן 1080P זה מקרן ממוצע של הצרכן הישראלי,מי שקונה
נ.ב יותר מדי פעמים אתה מזכיר את "הצרכן הישראלי"........
מה הכוונה יותר מידי פעמים? ניסיתי להבהיר נקודה הנוגעת נקודתית לצרכן הישראלי, אתה מכיר דרך לעשות את זה מבלי להשתמש בצירוף הסמיכות הנ"ל?
אתה צודק בדבר הראשון, אך למה אתה חושב שאצל אמריקאיים זה אחרת?zeev כתב:לא הזכרתי מקרני 1080 דווקא, זה רלוונטי עבור מקרני 720 באותה מידה בדיוק. וגם אם נתרכז לרגע רק במקרני 1080, כמה מעשרות מקרנים אלה שנמכרו בארץ כוילו לדעתך בצורה מקצועית? (אני בפירוש לא דיברתי על כיול בסיסי אלא על כיול מלא ע"י איש מקצוע), להערכתי אף לא אחד מהם.niko כתב:
סליחה,אני לא חושב שמקרן 1080P זה מקרן ממוצע של הצרכן הישראלי,מי שקונה
נ.ב יותר מדי פעמים אתה מזכיר את "הצרכן הישראלי"........
מה הכוונה יותר מידי פעמים? ניסיתי להבהיר נקודה הנוגעת נקודתית לצרכן הישראלי, אתה מכיר דרך לעשות את זה מבלי להשתמש בצירוף הסמיכות הנ"ל?...
אם יש משהו שאני דווקא מסכים שהוא מאוד ישראלי, זה בדיוק המחשבה המוטעה שאנחנו (ככלל) שונים לרעה בצרכנות מקבוצות אחרות. זה פשוט לא מבוסס במציאות.
משה
moco,
לא ברור לי ממה נפגעת ובשם מי? העליתי טענה מסוימת (שבמידה בה מייצג האתר הזה את צרכני הקולנוע הביתי בארץ, בוססה על פני מספר לא מועט של דיונים עד כה), והבעתי דעתי על השפעתה על הרגלי הצריכה וסוגי המקרנים שנמכרים בארץ.
אין-ספור דיונים באתר עוסקים ב"יבואן הישראלי" וב-"משווק הישראלי", ובדר"כ לגנאי (מה שאי אפשר לומר על הטענה שהעליתי), לא ראיתי שמישהו נפגע כ"כ מהשימוש בצירופים הנ"ל.
איני מכיר את הצרכן האינדונזי, אך בקרב הצרכן האמריקאי בהחלט ניתן להצביע על מגמה של שימוש באנשי מקצוע לכיול מערכות הקרנה, תוך קבלה כי זהו חלק ממחיר מערכת הקולנוע הביתית.
לא ברור לי ממה נפגעת ובשם מי? העליתי טענה מסוימת (שבמידה בה מייצג האתר הזה את צרכני הקולנוע הביתי בארץ, בוססה על פני מספר לא מועט של דיונים עד כה), והבעתי דעתי על השפעתה על הרגלי הצריכה וסוגי המקרנים שנמכרים בארץ.
אין-ספור דיונים באתר עוסקים ב"יבואן הישראלי" וב-"משווק הישראלי", ובדר"כ לגנאי (מה שאי אפשר לומר על הטענה שהעליתי), לא ראיתי שמישהו נפגע כ"כ מהשימוש בצירופים הנ"ל.
איני מכיר את הצרכן האינדונזי, אך בקרב הצרכן האמריקאי בהחלט ניתן להצביע על מגמה של שימוש באנשי מקצוע לכיול מערכות הקרנה, תוך קבלה כי זהו חלק ממחיר מערכת הקולנוע הביתית.
zeev,
כלל לא נפגעתי.
אני פשוט חושב שאתה טועה.
על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך ?
אם זה על סמך קריאה בפורומים אז שים לב שבארה"ב , כמו פה, אנשים שידונו בנושאים האלה בפורומים הם בהכרח אלה שמתענינים יותר ובהחלט לא מיצגים את הרוב שפשוט נכנסים לחנות וקונים.
כלל לא נפגעתי.
אני פשוט חושב שאתה טועה.
על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך ?
אם זה על סמך קריאה בפורומים אז שים לב שבארה"ב , כמו פה, אנשים שידונו בנושאים האלה בפורומים הם בהכרח אלה שמתענינים יותר ובהחלט לא מיצגים את הרוב שפשוט נכנסים לחנות וקונים.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
דווקא ה-H81 ניצח?
השוואנו כאן בארץ את ה-H81 להרבה מאוד מקרנים (כולל SHOOTOUT חביב עם מקרני 1080P נוספים) ובשום קטגוריה הוא לא ניצח (פרט לעיבוד תמונה, שבכל מקרה, אפשר להשיג כאלמנט חיצוני ללא בעיה). ה-SHARP עבר אותו באיכות תמונה אבסלוטי ונוחות הפעלה + יכולות הכיול, ובאיכות תמונה ה-VW50 לדעתי עובר אותו. מוזר ומעניין, על טעם ועל ריח.
moco,
אני אישית מסכים עם זיו.
1. יש לצרכן הישראלי מנטליות אחרת (שתבין, אני לא מפריד את עצמי מזה גם). אותה גישה שגורמת לנו להצליח בהייטק גם גורמת ליותר תאונות בכבישים ולאי כיול מקרנים... זה אולי דיון למקום אחר (יש מקום לשרשור על הצרכן הישראלי), אבל הוא מעדיף לעקוף בעיות במקום לשלם כסף בשביל שהם יפתרו כראוי.
2. לגבי כיול, יש בארה"ב חברה בשם ISF שהתמחותה היא בחינוך אנשי מקצוע לכיול מקצועי. בארץ אני מכיר רק בוגר אחד של החברה, והוא לא עוסק בכיולי ISF של קולנוע ביתי כלל... ברור לך שלאור העובדה שכיול הוא אחד הדגלים שאנחנו מרימים בגאון באתר, שזה לא בעיה של מודעות, אלא בעיה של מחיר.
הצרכן הישראלי לא ידרוש איש מומחה לטובת העניין, פרט אולי ללקוחות HIGH END במיוחד אשר גם שם מצפים מהחנות שתעשה את העבודה...
יש מקרנים ומסכים שעברו כיול, אבל בד"כ אנשים עשו זאת לעצמם (למדו, רכשו את הציוד וכו'). מעטי מעטים מכירים בחשיבות הנושא בארץ , אבל ככלל אין שוק בישראל (לעומת ארה"ב שבה יש עשרות אנשי מקצוע שמטיילים ברחבי ארה"ב ומבצעים כיולים לאורכה ולרוחבה).
השוואנו כאן בארץ את ה-H81 להרבה מאוד מקרנים (כולל SHOOTOUT חביב עם מקרני 1080P נוספים) ובשום קטגוריה הוא לא ניצח (פרט לעיבוד תמונה, שבכל מקרה, אפשר להשיג כאלמנט חיצוני ללא בעיה). ה-SHARP עבר אותו באיכות תמונה אבסלוטי ונוחות הפעלה + יכולות הכיול, ובאיכות תמונה ה-VW50 לדעתי עובר אותו. מוזר ומעניין, על טעם ועל ריח.
moco,
אני אישית מסכים עם זיו.
1. יש לצרכן הישראלי מנטליות אחרת (שתבין, אני לא מפריד את עצמי מזה גם). אותה גישה שגורמת לנו להצליח בהייטק גם גורמת ליותר תאונות בכבישים ולאי כיול מקרנים... זה אולי דיון למקום אחר (יש מקום לשרשור על הצרכן הישראלי), אבל הוא מעדיף לעקוף בעיות במקום לשלם כסף בשביל שהם יפתרו כראוי.
2. לגבי כיול, יש בארה"ב חברה בשם ISF שהתמחותה היא בחינוך אנשי מקצוע לכיול מקצועי. בארץ אני מכיר רק בוגר אחד של החברה, והוא לא עוסק בכיולי ISF של קולנוע ביתי כלל... ברור לך שלאור העובדה שכיול הוא אחד הדגלים שאנחנו מרימים בגאון באתר, שזה לא בעיה של מודעות, אלא בעיה של מחיר.
הצרכן הישראלי לא ידרוש איש מומחה לטובת העניין, פרט אולי ללקוחות HIGH END במיוחד אשר גם שם מצפים מהחנות שתעשה את העבודה...
יש מקרנים ומסכים שעברו כיול, אבל בד"כ אנשים עשו זאת לעצמם (למדו, רכשו את הציוד וכו'). מעטי מעטים מכירים בחשיבות הנושא בארץ , אבל ככלל אין שוק בישראל (לעומת ארה"ב שבה יש עשרות אנשי מקצוע שמטיילים ברחבי ארה"ב ומבצעים כיולים לאורכה ולרוחבה).
1) איני כופר בקיום "מנטליות", כלומר מאפינים סטטיסטיים שונים בין קבוצות אנשים שונות.
2) אני חושב שאנו פשוט דנים פה בצרכן אמריקאי אחר. אתה מדבר על אלה שיש להם קצת עיניין בוידיאו. אצל אלה נכון שיש יותר היענות לנושא הכיול. אני מתיחס לקונה המקרנים האמריקאי הכללי ואין לי שום סיבה לחשוב שהוא מודע לנושא הכיול יותר מהישראלי הממוצע.
אני כמובן מנחש, אך לדעתי זה ניחוש מבוסס.
3) בנושא לשים את המחיר הזול כפרמטר העיקרי בצרכנות, אני בהחלט חושב שהאמריקאים הם דווקא מספר אחד . (שוב בממוצע על כולם)
4) הצד החזק של האמריקאים זה סובלנות אפס לשירות לקוי .
2) אני חושב שאנו פשוט דנים פה בצרכן אמריקאי אחר. אתה מדבר על אלה שיש להם קצת עיניין בוידיאו. אצל אלה נכון שיש יותר היענות לנושא הכיול. אני מתיחס לקונה המקרנים האמריקאי הכללי ואין לי שום סיבה לחשוב שהוא מודע לנושא הכיול יותר מהישראלי הממוצע.
אני כמובן מנחש, אך לדעתי זה ניחוש מבוסס.
3) בנושא לשים את המחיר הזול כפרמטר העיקרי בצרכנות, אני בהחלט חושב שהאמריקאים הם דווקא מספר אחד . (שוב בממוצע על כולם)
4) הצד החזק של האמריקאים זה סובלנות אפס לשירות לקוי .
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לגבי 2 - אתה טועה, ביקרתי ב-HARVEY'S בביקור האחרון שלי בניו ג'רזי, ושאלתי אותם לגבי מקרן 1080P ועלויות, והם דיברו איתי ישר על כיול... כלומר, מי שרוכש מקרן כזה מקבל מבעל החנות בשלב מאוד ראשוני את הרעיון לגבי כיול!
3 - אתה רואה את זה דרך המשקפיים של הפורומים. בפועל, החנות שביקרתי בה (כאמור, HARVY'S) היתה מלאה אנשים והם היו כמה דקות לפני סגירת החנות.
גם ב-B&H ו-J&R, שתיהן אימפריות אינטרנט חזקות, היו כמויות אנשים שלא היו מביישים חנות על ענקית. אנשים רכשו שם במחיר מלא (כולל מע"מ, שהם היו מוותרים עליו אם היו רוכשים את אותו ציוד מאותה חנות באינטרנט) ובכל זאת היה תור של שעה בקופות של B&H...
3 - אתה רואה את זה דרך המשקפיים של הפורומים. בפועל, החנות שביקרתי בה (כאמור, HARVY'S) היתה מלאה אנשים והם היו כמה דקות לפני סגירת החנות.
גם ב-B&H ו-J&R, שתיהן אימפריות אינטרנט חזקות, היו כמויות אנשים שלא היו מביישים חנות על ענקית. אנשים רכשו שם במחיר מלא (כולל מע"מ, שהם היו מוותרים עליו אם היו רוכשים את אותו ציוד מאותה חנות באינטרנט) ובכל זאת היה תור של שעה בקופות של B&H...