התקנת מאורר בתקרה רכה
שלום,
בחדר ילדות יש לנו מאוורר שלא מופעל כבר שנים כי התקרה רכה וזה מעורר חשש.
החשמלאי שהתקין אותו אמר להפעיל מקסימום בעוצמה 2 אבל בפועל הוא רועד יותר מידי.
אין לי מושג למה דווקא בחדר הזה יש תקרה רכה מידי כי בחדר שינה שלי הכל טוב.
אני מעוניין לרכוש מאוורר חדש לחדר ילדות, מישהו מכיר דרך להתגבר על הרכות של התקרה כך שהמאוורר יפעל ללא חשש ?
בחדר ילדות יש לנו מאוורר שלא מופעל כבר שנים כי התקרה רכה וזה מעורר חשש.
החשמלאי שהתקין אותו אמר להפעיל מקסימום בעוצמה 2 אבל בפועל הוא רועד יותר מידי.
אין לי מושג למה דווקא בחדר הזה יש תקרה רכה מידי כי בחדר שינה שלי הכל טוב.
אני מעוניין לרכוש מאוורר חדש לחדר ילדות, מישהו מכיר דרך להתגבר על הרכות של התקרה כך שהמאוורר יפעל ללא חשש ?
אם אתה מתכוון לתקרת "רביץ", הרי ניתן להוסיף קורה תומכת מעל לרביץ ולהתקין את המאוורר מחוזק אליה.
אפשרות נוספת היא לחפש את הקורה הסמוכה ולהשתמש בה, אבל זה אומר להזיז את המאוורר ממקומו הנוכחי.
אם זה לא "רביץ" - אנא הסבר למה כוונתך במונח "תקרה רכה".
אפשרות נוספת היא לחפש את הקורה הסמוכה ולהשתמש בה, אבל זה אומר להזיז את המאוורר ממקומו הנוכחי.
אם זה לא "רביץ" - אנא הסבר למה כוונתך במונח "תקרה רכה".
תקרה/רצפה זה יציקת בטון.
אלא אם יש לך הנמכת תקרה ואז צריך להדק דברים לתקרה המקורית. (כשיש הנמכה נראה לי שלא עושים מאוורר תקרה).
תקנה כבר מאוורר עמוד רגיל או עם מתלה לקיר מן הצד (תחסוך לעצמיך גם כסף וגם את ההסבר הלא מובן על מבנה התקרה שלך).
לבטון יציק אני מבריג רק ג'מבו.
הטיעון לגבי התקרה לא מובן. אם אסור להתקין עליה אז אסור!, ולא משנה לאיזה מהירות המאוורר מגיע
אלא אם יש לך הנמכת תקרה ואז צריך להדק דברים לתקרה המקורית. (כשיש הנמכה נראה לי שלא עושים מאוורר תקרה).
תקנה כבר מאוורר עמוד רגיל או עם מתלה לקיר מן הצד (תחסוך לעצמיך גם כסף וגם את ההסבר הלא מובן על מבנה התקרה שלך).
לבטון יציק אני מבריג רק ג'מבו.
הטיעון לגבי התקרה לא מובן. אם אסור להתקין עליה אז אסור!, ולא משנה לאיזה מהירות המאוורר מגיע
אני לא יודע מה זו תקרת רביץ. זו תקרה רגילה ולא מונמכת.
אבל כשהחשמלאי ניסה להתקין את המאוורר הוא הראה לי שהברגים לא נתפסים טוב בתקרה ולכן המאוורר לא תפוס חזק מספיק לעוצמה 3.
מדובר בחשמלאי מנוסה ומוסמך שהתקין מאווררים בעבר וזה היה כאמור לפני שנים ומאז המאוורר ללא שימוש.
החדר גם ככה צפוף ואין מקום למאוורר עמוד. יש בחדר מזגן אבל לפעמים קר מידי או שרוצים לפתוח חלונות ואז מאוורר זה הכי מתאים.
אני לא רוצה לקנות מאוורר, להזמין חשמלאי ולחזור לאותו סיפור של התקנה לא חזקה מספיק.
אבל כשהחשמלאי ניסה להתקין את המאוורר הוא הראה לי שהברגים לא נתפסים טוב בתקרה ולכן המאוורר לא תפוס חזק מספיק לעוצמה 3.
מדובר בחשמלאי מנוסה ומוסמך שהתקין מאווררים בעבר וזה היה כאמור לפני שנים ומאז המאוורר ללא שימוש.
החדר גם ככה צפוף ואין מקום למאוורר עמוד. יש בחדר מזגן אבל לפעמים קר מידי או שרוצים לפתוח חלונות ואז מאוורר זה הכי מתאים.
אני לא רוצה לקנות מאוורר, להזמין חשמלאי ולחזור לאותו סיפור של התקנה לא חזקה מספיק.
יש משהו ששכחתי לציין, אולי זה לא חשוב:legopart כתב:אם התקרה של יציקת בטון, תרכיב על 2 ג'מבואים, אחרי שתבריג את המטלה כמו שצריך תנסה למשוך אותו החוצה, רק לצורך המבחן.
אין דבר כזה: "יחזיק עד רמה 3", או שאתה מרכיב או שלא....
מדובר בדירת גג. ז"א: התקרה של הילדות זו הרצפה של הגג שלי.
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·היה עוזר יותר להבין איזו סוג בניה זאת, איך הכל התוקן...כמה תמונות, קצת פרטים בסיסיים...gilg7 כתב:יש משהו ששכחתי לציין, אולי זה לא חשוב:......
מדובר בדירת גג. ז"א: התקרה של הילדות זו הרצפה של הגג שלי.
גיל...
לא. מעל לחדר יש רצפה רגילה של גג שבתוכה עוברת צנרת של המים.qsub00 כתב:האם מעל לחדר יש גג רעפים?
אם כן, אז מדובר בתקרת "רביץ" ובינה לרעפים יש חלל עם קורות לתמיכה ברביץ.
יעזור לדעת איפה הדירה, אצלי זה ככה, כבר הסברתי לך, תבדוק!...
ההבדל בין הרצפה הזו לרצפה רגילה הוא בעיקר עוד שכבה של איטום מהצד העליון
הרמתי ידיים, אין לי מושג איך רצפת גג יכולה להיות "רכה".gilg7 כתב:לא. מעל לחדר יש רצפה רגילה של גג שבתוכה עוברת צנרת של המים.......
ההבדל בין הרצפה הזו לרצפה רגילה הוא בעיקר עוד שכבה של איטום מהצד העליון
·
לא הרצפה רכה אלא החומר שמשמש כתקרה בחדר ילדות רך מידי להחזיק את התפס של המאוורר שקודחים בתוכו.qsub00 כתב:הרמתי ידיים, אין לי מושג איך רצפת גג יכולה להיות "רכה".......
·...
בכל מקרה, תודה על הניסיון לעזור
אני מניח שאם זה היה המצב, לא היה מגיע לשלב של שאלה בפורום... אבל אולי אתה צודק, גיל יגיד.קומפוזיט כתב:אני חושב שהבנתיזו תקרה רגילה מבטון אבל יש בה טיח מאוד עבה ושקודחים בו הוא ממש מתפורר ולא מחזיק דיבל.
אולי אפשר לקדוח עמוק יותר להגיע לשכבת הבטון?...
·
·תיארת נכון את המצב ואני לא זוכר מה מנע מהחשמלאי פשוט לקדוח יותר עמוק, אולי הוא פחד לפגוע בחשמל או בצנרת אחרי שקדח כבר לעומק מסויים.קומפוזיט כתב:אני חושב שהבנתיזו תקרה רגילה מבטון אבל יש בה טיח מאוד עבה ושקודחים בות הוא ממש מתפורר ולא מחזיק דיבל.
אולי אפשר לקדוח עמוק יותר להגיע לשכבת הבטון?...
בגלל זה רציתי לשמוע עצות בנושא, כדי לא לחזור לאותה נקודה בדיוק עם חשמלאי שאזמין.
אולי יש איזו דרך לעשות חיזוק למאוורר, סוג של תמיכה.
אין לי הבנה גדולה בתחום.
לגבי פגיעה בצנרת, לא הייתי רוצה להסתבך פה - עכשיו סיימתי תיקון של נזילה שעשה לי ברדק בבית. אולי יש חשמלאים עם גלאי מתכות?
אם דיבל רגיל לא מחזיק מכניסים ג'מבו ארוך לדוגמה כזה:
https://www.mems.org.il/product/jumbo-5-16-long
פשוט צריך לקדוח יותר עמוק.
https://www.mems.org.il/product/jumbo-5-16-long
פשוט צריך לקדוח יותר עמוק.