פרטנר או סלקום ונתב פרטי, אפשר? מה מומלץ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
asaf204 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
כרגע נמצא בחבילה בהוט של 200 מגה עם ציוד שלהם (פייבר בוקס ושני מיני פייבר בוקס).
אנחנו מתכננים לעבור לסלקום או פרטנר לטריפל של טלוויזיה, טלפון ואינטרנט על תשתית הוט. הבעיה היא שבעבר כשהיה לנו ראוטר אחד הרשת לא הגיעה לכל הבית. כיום כל אחד מהממירים של הוט הוא ראוטר.
מה הפתרון המומלץ ביותר? קניה של ראוטר איכותי יכול לעזור? אם כן, איזה? מדובר בבית עם 2 קומות...
מחפש את הפתרון הכי טוב במחיר הגיוני. אם הפתרון הוא לקנות ראוטר אז כמה שנים יחזיק הראוטר?

תודה רבה, ושנה טובה!

asaf204 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@asaf204
·

אני מודה שאני לא בדיוק מבין מה תהיה הקונפיגורציה אצלך אחרי השינוי שאתה מתכוון לעשות אבל האמת שבתקווה זה לא כזה משנה:

הייתי מתחיל מלבצע את השינוי שאתה רוצה לעשות ולראות מה המצב. אם הכל בסדר אז מן הסתם אין סיבה לגעת/להשקיע.

במידה ובאמת יש בעיות קליטה הדבר העיקרי שמומלץ הוא להוסיף APs לפי הצורך באיזורים שבהם אין קליטה. עדיף שה-APs יהיו מחוברים קווית לראוטר הראשי (עדיף בכבלי רשת ) ושתהיה להם תמיכה ב-roaming כך שמכשירי הקצה יעברו אוטומטית בין התחנות.

הייתי מסתכל על פתרונות של mesh של חברות מובילות. בתקווה שאתה מחבר את היחידות קווית תחפש פתרון שתומך בזה (לדעתי הרב תומכים).

במידה שאפשר להפוך את הציוד של הוט/בזק/ספק למודם בלבד זה כרגיל עדיף ולהשתמש בציוד הפרטי כראוטר ראשי. במידה ואי אפשר אתה יכול פשוט לכבות את ה-wifi בציוד שלהם ולחבר את הציוד הפרטי כתחנות אלחוטיות (APs).

לגבי כמה שנים פתרון אלחוטי כזה או אחר יחזיק זה בעיקר תלוי בצרכים העתידיים שלך וברמה של הפתרון שאתה קונה. ציוד כזה כרגיל די אמין ופשוט נהיה מיושן ו"לא סוחב" לפני שהוא מתקלקל.

asaf204 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@eran405
·
קודם כל תודה!
ממה שהבנתי סלקום ופרטנר דורשים כסף על השכרת נתב אז יכול להיות שעדיף בכלל לא להשכיר מההתחלה ולקנות נתב לבד. השאלה מה מומלץ. בקשר ל mesh, הבנתי שזה ציוד שעולה באזור ה1500 שקל שזה קצת יקר...
בקשר ל APs להתחיל להעביר כבלים בבית זה קצת סיפור ובעיקר כיעור, יש פתרון אחר? אם הם מחוברים אלחוטית זה לא ממש פוגע במהירות?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@asaf204
·

על איזה תשתית מדובר?

אם זה בזק אז אפשר לקנות מודם/ראוטר זול - לשימוש כראוטר בלבד - בכ-180 ש"ח. בהנחה שהם רוצים 10 ש"ח לחודש שכירות, אז זה יוצא כלכלי לקנות פרטי אם אתה לא מאמין שתחליף תשתית לפחות שנה וחצי - תזכור שהמודם הזה לא יתאים לתשתית הוט, פרטנר/סלקום פייבר וגם לא לשידרוג תשתית עתידי של בזק.

אם זה תשתית הוט אז אתה מקבל מהם הוטבוקס שאפשר להשתמש בו גם כראוטר. הוא נחשב כראוטר די גרוע אז באמת לצרכים מעבר לבסיסיים ביותר מומלץ להפוך אותו למודם בלבד ולשם ראוטר ראשי אחר.

מעבר לזה הקנייה של הציוד זה דבר מאד תלוי בצרכים ובתקציב ובהעדפות אישיות, יש המון המון פתרונות ברמות שונות ובמחירים שונים.

פתרון mesh לא חייב לעלות 1500 ש"ח אבל בגדול 1500 ש"ח ל-3 יחידות זה לא מחיר כזה יקר - יוצא לך כ-500 ש"ח ליחידיה שזה בערך המחיר של לקנות נגיד 3 יחידיות כמו ה-C7 שהוא ראוטר AC זול יחסית. במילים אחרות לדעתי פתרון mesh כרגיל יותר זול ויותר טוב מהאופציות האחרות. גם זה כמובן תלוי מאד מה האופציות האחרות....

אם אתה ממש לחוץ על כסף, אתה יכול לשקול יחידה אחת נגיד של ראוטר של asus עם aiMesh ובעתיד להוסיף יחידות לפי הצורך.

לגבי חיבור קווי עם כבלי רשת בקירות, כן זה עולה קצת כסף להביא מישהו שישחיל לך אבל גם כאן זה כרגיל יהיה פתרון פחות או יותר באותו מחיר או יותר זול מהפתרונות האחרים והוא יהיה הרבה הרבה יותר אמין וטוב: חיבור אלחוטי מאד בעייתי מבחינת יציבות ותצטרך יותר יחידות לכיסוי אותו השטח (ולכן המחיר מתאזן). אופציה אחרת שאפשר לשקול אם ממש אין אפוציה להשחיל חוטים זה מתאמים על גבי רשת הטלוויזיה או החשמל - כמו שיש לך היום מהוט - מתאמים טובים כמובן עולים כסף ונותנים ביצועים נחותים ובמקרים מסוימים חיבור לא הכי יציב....

בקיצור הכי טוב להשחיל כבלי רשת אלא אם יש לך סיבה טובה לא לעשות זאת.

asaf204 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eran405
·
מתכנן להיות על תשתית הוט (התשתית בזק בישוב ממש לא טובה)
תודה רבה על כל ההסברים. אראה מה באמת אני עושה ובמידה ואחליט לקנות ראוטר כנראה שאחזור לקבל המלצה.
תודה ושנה טובה!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

asaf204 כתב:שלום,
כרגע נמצא בחבילה בהוט של 200 מגה עם ציוד שלהם (פייבר בוקס ושני מיני פייבר בוקס).
אנחנו מתכננים לעבור לסלקום או פרטנר לטריפל של טלוויזיה, טלפון ואינטרנט על תשתית הוט. הבעיה היא שבעבר כשהיה לנו ראוטר אחד הרשת לא הגיעה לכל הבית. כיום כל אחד מהממירים של הוט הוא ראוטר.
מה הפתרון המומלץ ביותר? קניה של ראוטר איכותי יכול לעזור? אם כן, איזה? מדובר בבית עם 2 קומות...
מחפש את הפתרון הכי טוב במחיר הגיוני. אם הפתרון הוא לקנות ראוטר אז כמה שנים יחזיק הראוטר?

תודה רבה, ושנה טובה!
...
פרטנר וסלקום עושים בעיות עם נתב פרטי כשמדובר בתשתית הסיבים שלהם (ולא על בזק / הוט).
הוט לא מאפשרים שימוש במודם פרטי אבל כן מאפשרים להעביר את המודם שלהם למצב Bridge ולהשתמש בראוטר פרטי.
בזק מאפשרים שימוש גם במודם פרטי.

asaf204 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@NegativeIQ
·
מתכנן להתחבר לסלקום/פרטנר על תשתית הוט.
ממה שאני מבין הפתרון הכי מומלץ הוא להשתמש במודם של ובראוטר שלי...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”