[פוצל] למה אני לא חושב שצריך לקנות היום כרטיסי NVIDIA GTX
-
BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
הובר, הכריזו על הדור החדש של כרטיסים מה שאומר שהישנים הולכים לרדת במחיר בקרוב מאוד, מה שאתה רואה עכשיו זה הקדמה. לכן לא כיתי מתקרב עכשיו לכרטיס מסך ולמחשבי גימינ'ג, זה הזמן הכי גרוע לקנות אותם.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73337
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
BUGY - אתה לא צריך לספר לי, אני עוקב אחרי התחום מקרוב, מה שאומר לי שאתה לא, כי אחרת היית יודע שהכרטיס המקביל מהדור החדש (RTX 2070) יעלה 600 דולר - 200 דולר יותר מזה! (לא שתמצא אותו במחיר הזה בקרוב)!
מה שאני חושב שיקרה הוא שבימים הקרובים (עד ההשקה ב 17/9 והזמינות חודש אחרי) יחסלו את ה 1070/1080 במחירי רצפה ואח"כ הם יעלמו, ז"א מי שלא איכפת לו "הכי טוב" וכמובן הכי יקר, יכול כרגע למצוא דילים מטורפים (לפני כמה ימים היה GTX 1080TI בכ 2600 ש"ח שזה מחיר מדהים). גם 1070 יריץ כל משחק ב 1080P ו 1440P בפריימרייט נפלא בשנים הקרובות, ובכחצי מחיר ממה שיעלה הדור החדש.
מה שאני חושב שיקרה הוא שבימים הקרובים (עד ההשקה ב 17/9 והזמינות חודש אחרי) יחסלו את ה 1070/1080 במחירי רצפה ואח"כ הם יעלמו, ז"א מי שלא איכפת לו "הכי טוב" וכמובן הכי יקר, יכול כרגע למצוא דילים מטורפים (לפני כמה ימים היה GTX 1080TI בכ 2600 ש"ח שזה מחיר מדהים). גם 1070 יריץ כל משחק ב 1080P ו 1440P בפריימרייט נפלא בשנים הקרובות, ובכחצי מחיר ממה שיעלה הדור החדש.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·אני עוקב אחרי התחום ולא אחרי המחירים, כל מי שבתחום יודע שלקנות כרטיס מסך לפני ההשקע זאת טעות.Huber כתב:BUGY - אתה לא צריך לספר לי, אני עוקב אחרי התחום מקרוב, מה שאומר לי שאתה לא, כי אחרת היית יודע שהכרטיס המקביל מהדור החדש (RTX 2070) יעלה 600 דולר - 200 דולר יותר מזה! (לא שתמצא אותו במחיר הזה בקרוב)!
מה שאני חושב שיקרה הוא שבימים הקרובים (עד ההשקה ב 17/9 והזמינות חודש אחרי) יחסלו את ה 1070/1080 במחירי רצפה ואח"כ הם יעלמו, ז"א מי שלא איכפת לו "הכי טוב" וכמובן הכי יקר, יכול כרגע למצוא דילים מטורפים (לפני כמה ימים היה GTX 1080TI בכ 2600 ש"ח שזה מחיר מדהים). גם 1070 יריץ כל משחק ב 1080P ו 1440P בפריימרייט נפלא בשנים הקרובות, ובכחצי מחיר ממה שיעלה הדור החדש....
לא הבנתי איך אתה אומר "מקביל" אין ביניהם שום דבר מקביל. זה כרטיס חזק בהרבה ולכן גם עולה יותר. למה אתה משווה אותם אחד לשני בכלל? 200 דולר יותר בהשקע, כמה אחוז הוא יותר חזק, בכמה הוא יפשר את החוויה של המשחק? וזה לא להזכיר את הפיצ'רים החדשים שלא קשורים לכוח נטו כמו היכולת החדשה RTX-OPS...כמה זה שווה היום, לא ניתן לדעת, אבל כמו עם 11DX, מספיק שהכרטיס שלך לא תומך בזה ואין לך מה לעשות.
אני עכשיו עם ה1080TI הכי חזק מהמדפים, ואני אומר לך, ה1070 לא מריץ כל משחק ב1440P בקצב המתאים למשחק מהנה. זה כמובן קצת סוביקטיבי, אבל עדיין, זה בטוח לא יספיק לכותרים החדשים בעוד שנה.
מי שרץ עכשיו לקנות 1080 או פשוט לא מבין כלום בכלכלה או לא מחובר לאינטרנט. זה לא סיפור חדשה, רואים את זה כל כמה שנים עם יציאת כטיס חדש וחזק, זה תמיד אותו הסיפור וכולם כבר למדו מזמן איך ומתי לקנות.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@Huber
· ייתכן שיהיה מחסור בכרטיסים הישנים, אבל RTX2070 יהיה זול יותר מה RTX2080 וייקח את ה GTX1080 בהליכה :
https://www.forbes.com/sites/antonyleat ... c3ae6743e5
הענין היחידי הוא שכנראה שהכרטיסים החדשים פחות יתאימו לכרייה קריטוגרפית המבוססת על מעבדי CUDA, כך שלגבי זה אני לא יודע מה יקרה, אבל כרייה הפכה ללא משתלמת למשתמשים ביתיים ובמיוחד בישראל.
· ייתכן שיהיה מחסור בכרטיסים הישנים, אבל RTX2070 יהיה זול יותר מה RTX2080 וייקח את ה GTX1080 בהליכה :
הענין היחידי הוא שכנראה שהכרטיסים החדשים פחות יתאימו לכרייה קריטוגרפית המבוססת על מעבדי CUDA, כך שלגבי זה אני לא יודע מה יקרה, אבל כרייה הפכה ללא משתלמת למשתמשים ביתיים ובמיוחד בישראל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
ה- ZOTAC GeForce GTX נושא השרשור הינו כרטיס מצויין ונמכר במחיר הטוב ביותר אי פעם - ולכן השרשור נפתח.
שאר ההודעות כאן לא רלוונטיות.
שאר ההודעות כאן לא רלוונטיות.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@ziv_r
· זיו, זה אולי נכון למוצרים זולים או שלאנשים אין תלות מיוחדת בהם, אבל כשבן אדם הולך לשים כמעט 2000 שח על כרטיס מסך כשעומד לצאת דור חדש שעלול להפוך את הקודם להרבה פחות אטרקטיבי, אני חושב שמן הראוי להעלות את הנושא, וייתכן שמישהו יוכל להתרם מהמידע הזה ולהמנע מעוגמת נפש רבה.
לא ייגרם כל נזק עם ההערות והמידע טכני כפי שהועלה בפוסט הזה.
חלק מהסיבה שאנשים נעזרים בדילים כאן הם התמיכה והייעוץ שהם מקבלים ולא רק בגלל שזה "דיל"
· זיו, זה אולי נכון למוצרים זולים או שלאנשים אין תלות מיוחדת בהם, אבל כשבן אדם הולך לשים כמעט 2000 שח על כרטיס מסך כשעומד לצאת דור חדש שעלול להפוך את הקודם להרבה פחות אטרקטיבי, אני חושב שמן הראוי להעלות את הנושא, וייתכן שמישהו יוכל להתרם מהמידע הזה ולהמנע מעוגמת נפש רבה.
לא ייגרם כל נזק עם ההערות והמידע טכני כפי שהועלה בפוסט הזה.
חלק מהסיבה שאנשים נעזרים בדילים כאן הם התמיכה והייעוץ שהם מקבלים ולא רק בגלל שזה "דיל"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אין בעיה, בשביל זה פותחים שרשורי דעה בפורום גיימינג, לא מחריבים שרשורי דילים.
לענייננו, אתם נותנים יותר מידי קרדיט לסדרת ה- RTX, כאשר היצרנים עדיין לא הציגו משחקים תואמים, אז מעבר למחיר הגבוה יותר של הכרטיסים החדשים בשל הזמינות הנמוכה שלהם והפלטפורמה החדשה, כרגע אין הצדקה לרכישתם, אז בהחלט יש מקום היום לרכישת הדור הקודם במחירי המבצע המדוברים.
לענייננו, אתם נותנים יותר מידי קרדיט לסדרת ה- RTX, כאשר היצרנים עדיין לא הציגו משחקים תואמים, אז מעבר למחיר הגבוה יותר של הכרטיסים החדשים בשל הזמינות הנמוכה שלהם והפלטפורמה החדשה, כרגע אין הצדקה לרכישתם, אז בהחלט יש מקום היום לרכישת הדור הקודם במחירי המבצע המדוברים.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·מחיר זה לא הפקטור היחיד לקניה. טוב אולי הוא כן כש....ziv_r כתב:ה- ZOTAC GeForce GTX נושא השרשור הינו כרטיס מצויין ונמכר במחיר הטוב ביותר אי פעם - ולכן השרשור נפתח.
שאר ההודעות כאן לא רלוונטיות....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

BUGY,
יש חוקים ברורים מאוד לשרשורי הדילים.
השרשור כרגע פוצל כפי ששמת לב, אז קדימה, תן פירוט מה השיקולים לפי דעתך.
השרשור כרגע פוצל כפי ששמת לב, אז קדימה, תן פירוט מה השיקולים לפי דעתך.
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·טעות שלי, לא ידעתי שיש חוקים שונים לתת פורום מסויים, אני די עברתי על חוקי האתר וזה חדש לי...הולך ללמוד.ziv_r כתב:BUGY,
השרשור כרגע פוצל כפי ששמת לב, אז קדימה, תן פירוט מה השיקולים לפי דעתך....
פשוט לפני כמה שרשורים אמרו לי שזה הפוך, אנשים רוצים לקבל את התגובות הללו למוצרים כי זה אוזר להם. אני לא מגיע בקטע של להרוס קניה, חבל שאתה רואה את זה כך, אלה בקטע של לעזור לאחרים באתר.
בגדול די אמרתי מה שיש לי לומר, רק אחדד:
זה לא הזמן לקנות כרטיס מסך או מחשב ג'ימיניג. הזמן הזה מתקרב ממש מהר וצריך להיות עם היד על הדופק אבל לא לקפוץ על ההזדמנות הראשונה. עוד מעט שוק יד שניה הולך להיות מפוצץ ב1070 ו1080 כי המון גימירים הולכים לשדרג. הכרטיסים החדשים בניגוד לישנים שלא ירדו במחירים (כן, המחיר הזול הזה הוא ממש לא זול לכרטיס ביניים מלפני 3 שנים) בגלל הכריה, הולכים לרדת במחיר כמו כל מוצר אלקטרוני (אלה אם כן הם עוד הפעם יגבילו את ההיצע איך שהוא כדי לשמור על מחירים גבוהים), אז מי שלא ממש לחוץ, עוד מעט או שקינה TI1080 במחיר מדהים או יקנה 2070 במחיר סביר אבל לקנות עכשיו 1070 זאת פשוט טעות, לדעתי. זה הכל. לא היה צריך לפרק שרשורים בגלל זה...
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·בדקתי עכשיו על כל החוקים, אולי פספסתי משהו, אבל לא ראיתי מקום שלא ניתן לכתוב בתגובות, מרטין בעצמו כותב שכן להעיר בצורה מכובדת, אני מרגיש זה היה מכובד, תקן אותי אם אני טועה, אז לא הבנתי על איזה חוק עברתי. הובר לא מתייחס בFAQ שלו לגבי תגובות והערות ולפי מה שאני הבנתי אין בעיה עם הערות ותגובות בפוסט. אבל זאת כבר פרשונות שלי.ziv_r כתב:BUGY,
...
מסכים בהחלט! עד שלא נראה משחקים עם game-play אמיתי,ולא דמואים בהילוך איטי.ziv_r כתב:
לענייננו, אתם נותנים יותר מידי קרדיט לסדרת ה- RTX, כאשר היצרנים עדיין לא הציגו משחקים תואמים, אז מעבר למחיר הגבוה יותר של הכרטיסים החדשים בשל הזמינות הנמוכה שלהם והפלטפורמה החדשה, כרגע אין הצדקה לרכישתם, אז בהחלט יש מקום היום לרכישת הדור הקודם במחירי המבצע המדוברים....
אין מה לגעת בכרטיסים האלו.
בנוסף לזה, לשחק עם RTX מופעל בפחות מ-60FPS לא מקובל על שחקני ה-PC.
וכמו שכמה חברים פה אמרו, זה הזמן הטוב ביותר לרכוש כרטיסי "פסקל" (סדרת 1000).
קחו בחשבון, שהחברה האדומים AMD לא יושבים בשקט, אני מקווה שליטודרפיה 7 ננו תביא לנו תחרות.
·
- Huber
- חבר במועדון HT

·BUGY כתב:·אני עוקב אחרי התחום ולא אחרי המחירים, כל מי שבתחום יודע שלקנות כרטיס מסך לפני ההשקע זאת טעות.......
לא הבנתי איך אתה אומר "מקביל" אין ביניהם שום דבר מקביל. זה כרטיס חזק בהרבה ולכן גם עולה יותר. למה אתה משווה אותם אחד לשני בכלל? 200 דולר יותר בהשקע, כמה אחוז הוא יותר חזק, בכמה הוא יפשר את החוויה של המשחק? וזה לא להזכיר את הפיצ'רים החדשים שלא קשורים לכוח נטו כמו היכולת החדשה RTX-OPS...כמה זה שווה היום, לא ניתן לדעת, אבל כמו עם 11DX, מספיק שהכרטיס שלך לא תומך בזה ואין לך מה לעשות.
אני עכשיו עם ה1080TI הכי חזק מהמדפים, ואני אומר לך, ה1070 לא מריץ כל משחק ב1440P בקצב המתאים למשחק מהנה. זה כמובן קצת סוביקטיבי, אבל עדיין, זה בטוח לא יספיק לכותרים החדשים בעוד שנה.
מי שרץ עכשיו לקנות 1080 או פשוט לא מבין כלום בכלכלה או לא מחובר לאינטרנט. זה לא סיפור חדשה, רואים את זה כל כמה שנים עם יציאת כטיס חדש וחזק, זה תמיד אותו הסיפור וכולם כבר למדו מזמן איך ומתי לקנות....
כפי שציינתי, אתה לא עוקב אחרי התחום מספיק. ההשקה הנוכחית שונה מאוד מהשקות העבר. עקב חוסר בתחרות, נווידיה העלו את מחירי הדור הנוכחי משמעותית (מדובר על MSRP, אם אתה לא יודע מה זה תגגל), ולכן ההשוואות לדור הקודם לא תופסות מים. כפי שציינתי, אם בדור הקודם ה 1070 עמד על מחיר MSRP של 379 דולר, בדור הנוכחי מחיר התחלתי הוא 700 דולר (ואין להשיג את זה במחיר הזה כרגע או באופק הקרוב). לשם השוואה ה 1080 עמד על מחיר MSRP של 600 דולר ובדור הנוכחי ה 2080 עומד על 800(!!!) דולר. בשום דור אחורה לא היית הקפצת מחיר כזו, אלא כל כרטיס נכנס בטווח מחיר של קודמו והחליף אותו. בשיטה הזו אכן אין שום סיבה לקנות "כרטיסי דור קודם" באותו מחיר או במחיר קרוב, אבל פה המחיר אפילו לא קרוב. מבין את ההבדל?
https://he.wikipedia.org/wiki/GeForce_10
לגבי RTX, בכל מקום בוא הוא יושם הוכח כרגע שהוא מביא לירידה מאסיבית בביצועים. כל המשחקים שהודגמו עם הטכנולוגיה הזו (וזה עם RTX 2080 TI שעולה 1200$) נאלצו לעבוד ב 1080P בשביל להיות שחיקים, וגם אז בחלקם היו נפילות ביצועים גדולות. אז כן, יש RTX, אבל כרגע הוא בוסרי, אין אותו במספיק משחקים, וגם באלו שיש אותו, אין מצב שכרטיס כמו ה 2070 יריץ אותו סביר. RTX כרגע הוא בוסרי ובדורו הראשון, בדיוק כמו שהיה עם ה DX 12 שהגיע למימוש רק אחרי 2-3 דורות של כרטיסי מסך. מבין?
לגבי לשחק ב 1440P על 1070, כמובן שאם אתה מחפש כרטיס שיריץ לך ב 140 פריימים לשניה, אתה לא במקום הנכון, אבל כל משחק שראיתי רץ יותר מסביר (באיזור ה 60 פריימים זה יותר מסביר לרב השחקנים, כל עוד אתה לא שחקן תחרותי). בבקשה:
https://www.anandtech.com/show/10325/th ... -review/19
אז כלכלה זה לא רק מספרים, ואנחנו נמצאים בנקודה יחודית בשוק הזה בהם חוקי המשחק השתנו, בעיקר עקב חוסר תחרות ארוך מצד המתחרים. בשוק הנוכחי, כאשר אין כרטיס מתחת ל 600$ ושבו כרטיסי דור קודם ירדו כמעט לחצי מחיר, בהחלט רכישה שלהם יכולה להיות שיקול נכון ונבון.
- Huber
- חבר במועדון HT

·Fish72 כתב:@Huber
הענין היחידי הוא שכנראה שהכרטיסים החדשים פחות יתאימו לכרייה קריטוגרפית המבוססת על מעבדי CUDA, כך שלגבי זה אני לא יודע מה יקרה, אבל כרייה הפכה ללא משתלמת למשתמשים ביתיים ובמיוחד בישראל....
אתה יודע מה למדתי בשלושים שנה שאני עוקב אחרי התחום? לא להקשיב לשמועות ולחכות לבנצ'ים אמינים. כרגע לא יודעים כלום, רק ב 17/9 נדע, על השאר השערות וניחושים (והעובדה שנווידיה מוכרת את הכרטיסים הללו ב PRE-ORDER בלי לאפשר לסוקרים לשחרר את הביקורות לי אישית מריחה רע ד"א).
ד"א, 40% שיפור דור לדור זה לא בשמיים, הממוצע הוא 20-50 אחוז (תלוי בדור, תלוי במשחק וכו). אם אחרי שנתיים שהם לא שיחררו כלום הם רק ב 40%, זה לא משהו שיש להתפאר בו (בעבר כמעט כל שנה שוחרר דור והיה שיפור כזה, ז"א בשנתיים היינו עומדים ע 80% שיפור בקצב שהיה), להיפך.
- Huber
- חבר במועדון HT

·BUGY כתב:......
אז מי שלא ממש לחוץ, עוד מעט או שקינה TI1080 במחיר מדהים או יקנה 2070 במחיר סביר אבל לקנות עכשיו 1070 זאת פשוט טעות, לדעתי. זה הכל....
נגמרו לי הסמיילים הצוחקים.
ושוב אתה מוכיח שאתה לא מכיר את השוק. ה MSRP הנוכחי של הכרטיס בשמיים, ה PRE-ORDER מזמן אזל, שום כרטיס לא נמכר במחיר המקורי שלו אלא בהרבה יותר ז"א שבחודשים הקרובים אין מצב שתשיג 2070 "במחיר סביר" או אפילו קרוב. כפי שזה נראה כרגע (אין תחרות, הכרטיסים עפים מעל המדפים אפילו ב PRE-ORER כשלא יודעים עליהם כמעט כלום באמת, המחיר שוק שלהם גבוה משמעותית מה MSRP), לא תראה שום 2070 במחיר שפוי בקרוב. רוצה לשמור את הת'רד הזה במועדפים, לשים התערבות ידידותית קטנה על הנושא ולחזור אלי בסוף השנה?
-
BUGY
- חבר מכור קשה

·תראה, נכון, לא יושב שעות ביום כמוך כדי לקרוא גרפים של MSRP, אבל אני כן מבין את השוק הזה. והכי חשוב, אתה בסוף מסכים איתי מילה במילה, אז על מה אנחנו מדברים?Huber כתב:אז כלכלה זה לא רק מספרים, ואנחנו נמצאים בנקודה יחודית בשוק הזה בהם חוקי המשחק השתנו, בעיקר עקב חוסר תחרות ארוך מצד המתחרים. בשוק הנוכחי, כאשר אין כרטיס מתחת ל 600$ ושבו כרטיסי דור קודם ירדו כמעט לחצי מחיר, בהחלט רכישה שלהם יכולה להיות שיקול נכון ונבון..........
זה בדיוק מה שאני אומר, רק לא לקפוץ בכל מחיר על ההזמנות הראשונה. זאת רק התחלה, תהיה מוכן לירידות דרסטיות אבל קצרות ומהירות.
אבל פספסת את מה שאמרתי לגבי תמיכה, זה לא משנה שנכון לעכשיו המשחקים בשיטה החדשה לא זזים מהר, זה כי אין עדיין משחקים. אבל כמו שהם אוהבים לעשות, הם הולכים לגרום לכולם ללכת בכיוון אחד, כיוון שידרוש מאיתנו לקנות ציוד חדש התומך בטכנולוגיה החדשה. זה בדיוק מה שהם עשו בכל דור. לא רק הם. כמהו שעושים לנו גם ברסיברים, מסכים, מעבדים...זאת הכלכלה שאליה אני מדבר. לא המספרים. לכן, זה תלוי בבן אדם, בדרישות שלו ומה בדיוק הוא צריך כדי לומר אם קניה עכשיו של כרטיס כזה משתלמת. אבל, אולי מרוב המספרים אתה כבר לא רואה את האנשים? צריך למצוא לך דיל דחוף לאיזה אי בתאילנד
שים תשרשור במעודפים, נראה עוד שנה איך שנינו מדברים שטויות