איך מקליטים שידור לייב סטרים וספציפית ערוץ 12/13 באמצעות VLC ?
שלום לכולם,
ניסיתי סתם להקליט שידור לייב סטרים בזמן החדשות באמצעות כתובת m3u8 ע״י תוכנת VLC
https://keshethlslive-i.akamaihd.net/hl ... b1038f6340
התוצאה הסופית היא שיש לי קובץץ של 5 שניות הקלטה ואחר כך יש תקלה. יש נגנים שלא מראים כלל תמונה אחרי ה- 5 שניות או תמונה קפואה ויש נגנים שמראים תמונה אבל בלי סאונד.
ההסבר ההגיוני לתקלה זה שהשידור מתחיל ברזולוציה נמוכה ואחרי 5 שניות הוא עובר לרזולוציה גבוהה וזה כנראה משבש את כל ההקלטה. השאלה מה עושים במקרה כזה והאם יש אופציות אחרות להקלטה למחשבי מק.
ניסיתי סתם להקליט שידור לייב סטרים בזמן החדשות באמצעות כתובת m3u8 ע״י תוכנת VLC
https://keshethlslive-i.akamaihd.net/hl ... b1038f6340
התוצאה הסופית היא שיש לי קובץץ של 5 שניות הקלטה ואחר כך יש תקלה. יש נגנים שלא מראים כלל תמונה אחרי ה- 5 שניות או תמונה קפואה ויש נגנים שמראים תמונה אבל בלי סאונד.
ההסבר ההגיוני לתקלה זה שהשידור מתחיל ברזולוציה נמוכה ואחרי 5 שניות הוא עובר לרזולוציה גבוהה וזה כנראה משבש את כל ההקלטה. השאלה מה עושים במקרה כזה והאם יש אופציות אחרות להקלטה למחשבי מק.
אוקיי שכחתי לנסות להקליט על ffmpeg אבל זה עובד, הוא מקליט עכשיו ישירות ברזולוציה הגבוהה ואין יותר תקלות בקובץ. אם יש פתרון ל- VLC אני עדיין אשמח לשמוע אבל גם מעניין אותי איך אני מקליט רזולוציה ספציפית אם למשל אני רוצה להקליט את הרזולוציה הנמוכה יותר ולא הגבוהה.
תודה.
תודה.
עדכון 2:
בסוף הצלחתי להקליט ברזולוציה נמוכה פשוט הייתי צריך לשנות את השם של קובץ ה- m3u8 בכתובת לשם הנכון שמתאים לרזולוציה וכך הוא יודע להזרים ספציפית את הרזולוציה שנבחרה. למזלי השתמשתי בתוסף video downloadhelper לכרום שמספק את הפרטים לכל הרזולוציות וכך יכולתי לראות בברור את השמות הספציפיים לכל רזולוציה.
מקווה שזה יעזור למי ששאל כמוני איך עושים את זה.
בסוף הצלחתי להקליט ברזולוציה נמוכה פשוט הייתי צריך לשנות את השם של קובץ ה- m3u8 בכתובת לשם הנכון שמתאים לרזולוציה וכך הוא יודע להזרים ספציפית את הרזולוציה שנבחרה. למזלי השתמשתי בתוסף video downloadhelper לכרום שמספק את הפרטים לכל הרזולוציות וכך יכולתי לראות בברור את השמות הספציפיים לכל רזולוציה.
מקווה שזה יעזור למי ששאל כמוני איך עושים את זה.
@er557
·
1. לא בדקתי לגבי תזמון הקלטה. אני מניח שאפשר למצוא איזה דרך עקיפה ליצור תזמון.
2. גם לא בדקתי אבל אני חושב שגם אם תצליח ליצור תיזמון הקלטה תהיה לך בעיה אחרת. נדמה לי שבקשת ורשת אתה מקבל מפתח זיהוי (אני ממציא מושגים עכשיו) שהופך לזמין כנראה עד שהוא רואה שאתה לא פעיל לזמן מסויים. כלומר הלינק שעבד לך באותו הרגע יכול עוד 10 דק׳ לא לעבוד. לכן כדי שתוכל להקליט אתה צריך להיכנס לאתר, להפעיל את הוידאו ואז לקחת את הקישור ולהתחיל להקליט. לעומת זאת בערוץ 20 אין בעיה כזאת ותוכל לקחת את הקישור של השידור הישיר שלהם ולהשתמש בו בכל זמן שתרצה.
*אני בודק את זה ברגעים אלו אבל זכור לי שהקישורים הפכו ללא פעילים כשיחקתי איתם בזמנו.
3. לגבי גודל הקובץ זה מאוד תלוי באיזה תוכנה בחרתה להקליט (נדמה לי ש- ffmpeg מספק קבצים יותר קטנים) ובאיזה רזולוציה בחרתה להקליט. ברזולוציה גבוהה מאוד אתה יכול להגיע לגודל של ג׳יגה מאוד מהר.
·
1. לא בדקתי לגבי תזמון הקלטה. אני מניח שאפשר למצוא איזה דרך עקיפה ליצור תזמון.
2. גם לא בדקתי אבל אני חושב שגם אם תצליח ליצור תיזמון הקלטה תהיה לך בעיה אחרת. נדמה לי שבקשת ורשת אתה מקבל מפתח זיהוי (אני ממציא מושגים עכשיו) שהופך לזמין כנראה עד שהוא רואה שאתה לא פעיל לזמן מסויים. כלומר הלינק שעבד לך באותו הרגע יכול עוד 10 דק׳ לא לעבוד. לכן כדי שתוכל להקליט אתה צריך להיכנס לאתר, להפעיל את הוידאו ואז לקחת את הקישור ולהתחיל להקליט. לעומת זאת בערוץ 20 אין בעיה כזאת ותוכל לקחת את הקישור של השידור הישיר שלהם ולהשתמש בו בכל זמן שתרצה.
*אני בודק את זה ברגעים אלו אבל זכור לי שהקישורים הפכו ללא פעילים כשיחקתי איתם בזמנו.
3. לגבי גודל הקובץ זה מאוד תלוי באיזה תוכנה בחרתה להקליט (נדמה לי ש- ffmpeg מספק קבצים יותר קטנים) ובאיזה רזולוציה בחרתה להקליט. ברזולוציה גבוהה מאוד אתה יכול להגיע לגודל של ג׳יגה מאוד מהר.
@er557
·
מעדכן,
בדקתי עכשיו את הלינק לסטרים באתר קשת ובאמת אחרי זמן קצר יחסית 10-15 דק׳ ללא פעילות הקישור הפסיק לעבוד, אבל! הקישור שאיתו השתמשתי היה הקישור הראשי שיודע לזהות באופן אוטומטי את הרזולוציה המתאימה בשבילך:
1280x720 = index_2200.m3u8
1024x576 = index_1400.m3u8
768x432 = index_850.m3u8
לקחתי פשוט את החצי הראשון של הקישור עד לחלק שמסתיים ב- m3u8:
למשל אם אני רוצה להקליט ברזולוציה 1024x576 אני צריך פשוט לשנות את השם ל- index_1400 כמו פה:
·
מעדכן,
בדקתי עכשיו את הלינק לסטרים באתר קשת ובאמת אחרי זמן קצר יחסית 10-15 דק׳ ללא פעילות הקישור הפסיק לעבוד, אבל! הקישור שאיתו השתמשתי היה הקישור הראשי שיודע לזהות באופן אוטומטי את הרזולוציה המתאימה בשבילך:
תוכל לראות את הקישור השני שהוא נראה דומה אבל מעט שונה בחצי האחרון שלו שזאת הכתובת השנייה שקיבלתי לאחר שהכתובת הראשונה הפסיקה לעבוד:...
בגלל שאני יודע את שמות הקבצים לכל רזולוציה בזכות video downloadhelper :...
1280x720 = index_2200.m3u8
1024x576 = index_1400.m3u8
768x432 = index_850.m3u8
לקחתי פשוט את החצי הראשון של הקישור עד לחלק שמסתיים ב- m3u8:
ופשוט שיניתי את שם הקובץ לפי הרזולוציה שאני רוצה ואז הסטרים עבד. אומנם לא בדקתי לאורך זמן בגלל מחסור בזמן (חג) אבל נדמה לי שלא תהיה בעיה....
למשל אם אני רוצה להקליט ברזולוציה 1024x576 אני צריך פשוט לשנות את השם ל- index_1400 כמו פה:
כל מה שנשאר לך לבדוק זה איך לבצע תזמון להקלטה. בהצלחה וחג שמח!...
נערך לאחרונה על ידי msrotter ב 11/09/2018 19:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמיד יש את האופציה לתוכנות אוטומציה שונות, שם ניתן לתזמן כל תוכנה לעשות מה שתרצה, כולל הקלקות על לינקים, אבל זו שיטה גסה למדי. יש גם את האופציה של מתזמן המשימות של חלונות, שם אתה קובע משימה, תוכנה ופרמטרים של שורת פקודה אם ישנם.
גם בקודי היה פעם פלאגין שמאפשר הקלטה של סטרימים, דוגמת זה:
https://github.com/primaeval/plugin.video.iptv.recorder
לא הצלחתי להפעיל אותו על גירסה מודרנית
בכל מקרה נחקור את הנושא
גם בקודי היה פעם פלאגין שמאפשר הקלטה של סטרימים, דוגמת זה:
https://github.com/primaeval/plugin.video.iptv.recorder
לא הצלחתי להפעיל אותו על גירסה מודרנית
בכל מקרה נחקור את הנושא
@er557
·
אלא אם התוסף לקודי עושה יותר מסתם הקלטה לא רואה שימוש להשתמש בה כי הוא מתבסס על ffmpeg ואז כבר כדאי לך להריץ את ffmpeg בטרמינל וזהו מאשר לפתוח תוכנה שלמה נוספת (קודי).
לגבי התזמון אני אישית על מחשב מק אז יש לי אופציות אולי אחרות אבל בכל מקרה לערוצי עידן פלוס לא רואה סיבה שהרבה ירצו להקליט את התוכניות שם כי כמעט כל התוכניות עולות במלואן לאחר מקסימום 24 שעות כבר לאינטרנט אז אין שום צורך להשקיע בהקלטה אלא אם צריכים את התוכן מוקדם ככל האפשר.
·
אלא אם התוסף לקודי עושה יותר מסתם הקלטה לא רואה שימוש להשתמש בה כי הוא מתבסס על ffmpeg ואז כבר כדאי לך להריץ את ffmpeg בטרמינל וזהו מאשר לפתוח תוכנה שלמה נוספת (קודי).
לגבי התזמון אני אישית על מחשב מק אז יש לי אופציות אולי אחרות אבל בכל מקרה לערוצי עידן פלוס לא רואה סיבה שהרבה ירצו להקליט את התוכניות שם כי כמעט כל התוכניות עולות במלואן לאחר מקסימום 24 שעות כבר לאינטרנט אז אין שום צורך להשקיע בהקלטה אלא אם צריכים את התוכן מוקדם ככל האפשר.