עזרה בבחירת רסיבר
שלום לכולם,
כיום אני משתמש במגבר סטריאו DENON PMA720.
אני משדרג לרסיבר קולנוע ביתי בגלל תוספת סאב, כניסות HDMI, כניסות USB, המרה מ 1080 ל 4K.
אני מתלבט בין מספר דגמים:
ONKYO TN-XR676
DENON AVR-X4200W
MARANTZ SR5012
רוב השימוש שלי הוא מוזיקה.
כל הרסיברים עולים בערך אותו הדבר, במה כדאי לבחור? האם איכות השמע תהיה טובה ממגבר הסטריאו שלי?
אני משדרג לרסיבר קולנוע ביתי בגלל תוספת סאב, כניסות HDMI, כניסות USB, המרה מ 1080 ל 4K.
ONKYO TN-XR676
DENON AVR-X4200W
MARANTZ SR5012
כל הרסיברים עולים בערך אותו הדבר, במה כדאי לבחור? האם איכות השמע תהיה טובה ממגבר הסטריאו שלי?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לא בורר מה השימוש, זה נראה שמה שיש לך כיום פתרון חלקי טוב. מה בדיוק חסר לך הבנתי שאתה רוצה חיתוך לסאב, הגדרת רמקולים, אולי כיול סביר...מה עוד?inon007 כתב:שלום לכולם,
ONKYO TN-XR676
DENON AVR-X4200W
MARANTZ SR5012
כל הרסיברים עולים בערך אותו הדבר, במה כדאי לבחור? האם איכות השמע תהיה טובה ממגבר הסטריאו שלי?...
תמחק את אונקיו ותקח את הדנון. כי הוא הכי בסדרה הכי גבוה מול המתחרים פה. אבל הוא לא יתן לך את התמיכה בכל הדברים החדשים ולכן כל נושא ה4ל מאוד בעייתי. לכן אני שואל, מה בדיוק השימוש?
השימוש הוא מוזיקה ב 90% מהזמן. יוצא מצב שבמוזיקה הסאב ורמקולים מתנגשים ויוצרים מצב של overlap. בגלל שהסאב מקבל אות מה preamp, הוא לא מקבל חיתוך או אפשרות להגברת האות. בנוסף חסרות לי כניסות דיגיטליות, מכיוון שיש לי סטרימר, ממיר, סטיק USB ואני לא יכול לשלב כלום חוץ מהממיר שמוציא אות באינפרא אדום וקניתי ממיר מאינפרא ל COAX בדביל לחבר אותו למגבר.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·הבנתי אותך, אכן רסביר נדרש פה.inon007 כתב:השימוש הוא מוזיקה ב 90% מהזמן. יוצא מצב שבמוזיקה הסאב ורמקולים מתנגשים ויוצרים מצב של overlap. בגלל שהסאב מקבל אות מה preamp, הוא לא מקבל חיתוך או אפשרות להגברת האות. בנוסף חסרות לי כניסות דיגיטליות, מכיוון שיש לי סטרימר, ממיר, סטיק USB ואני לא יכול לשלב כלום חוץ מהממיר שמוציא אות באינפרא אדום וקניתי ממיר מאינפרא ל COAX בדביל לחבר אותו למגבר....
אבל לא ברור איזה רסיבר. לא ציינת שימוש מיוחד ולא הרחבת לגבי ה4K. זה נושא מורכב בפני עצמו, זה לא יעבוד לך אוטומטית עם כל רסיבר ישן שתקנה מיד שתיים.
בגדול, רצוי לרשום פרטים בסיים בכל שרשור, לא כולם יודעים מה יש לך. כמו לדוגמה, אילו רמקולים אתה מחבר, איזה מסך, איזה סטרימר...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·הרסביר לוקח את האות ומעביר אותו למסך. זה. הוא לא אמור לגעת בו, אבל זה אומר שאתה צריך שתהיה לו יכול:inon007 כתב:מסך- SAMSUNG KU7000 65" 4K
רמקולים קדמיים- ELAC SL100 בני 17 שנים
מגבר- DENON PMA720
סאב- SUNFIRE HRS10
סטרימר- XIAOMI MI BOX 4K
האמת, אני לא יודע אפילו איזו עבודה עושה רסיבר 4K....
4K pass-through. שיהיה כתוב במפורש 4K@60Hz או בסגנון. 30 הרץ ולא תהנה מהצפיה.
כיוון שאתה כבר כולך ב4K וזה לא משהו שהולך להיעלם, ממליץ לך על רסיבר תומך בלבד. ולכן אני חוזר על ההמצהעל הדנן, 4200. הוא הכי טוב מכולם פה, בכל זאת, הוא שתי רמות מעל, זה רסיבר של 1500$ מול המרנץ ב1000$ על האונקיה לא מגיב, הם לא פקטור אחרי שלא נתנו תמיכה במוצר עם פגם סדרתי ענק.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אם השימוש שלך 90% אל תמהר להחליף לרסיבר קל״ב. קיימים היום גם רסיברים לסטריאו. הם אמורים לתת לך את מרבית הפיצ׳רים שציינת (אולי את כולם) עם הגברה עדיפה (על הנייר) לדו-ערוצי - שזה מה שהכי חשוב לך. לפחות נסה לראות אם יש לך אפשרות לשמוע ולהשוות.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·כמובן שתתמקח קצת ותראה עם המוכר מוכן להוריד כמה שקלים. אבל ההבדלים בין הסדרות זה משהו שצריך לבדוק לעמוק, לפעמים יש שיפורים קטנים כמו תמיכה בפורמט חדש ולפעמים יש צעד אחורה כמו החלפת מערכת כיול לאחת פחות טובה. כך שלא תמיד בטוח שרסיבר חדש יותר טוב יותר.inon007 כתב:חשבתי שהדנון לא ברמה גבוהה בגלל שהוא 4400 עולה 4600 שקלים החדש, אז חשבתי שה 4200 לא כל כך משתלם למחיר של 3000...
יש יתרון של שרות ואחריות כמובן.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·צודק מאוד, רק שלא לכולם יש שליטה על הסאב כמו שצריך ואין כיול לרובם. בגדול אין הבדל ממשי בין מגברי סטריאו מין סטרים כמו הדנונים למיניהם מול הרסיברים שלהם, אותם הרכיבים כמעט.Alon_Solo כתב:אם השימוש שלך 90% אל תמהר להחליף לרסיבר קל״ב. קיימים היום גם רסיברים לסטריאו. הם אמורים לתת לך את מרבית הפיצ׳רים שציינת (אולי את כולם) עם הגברה עדיפה (על הנייר) לדו-ערוצי - שזה מה שהכי חשוב לך. לפחות נסה לראות אם יש לך אפשרות לשמוע ולהשוות....