שתיים SVS SB16 או אחד SVS Pb16 Ultra ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #1 

שאלה ?
חלל בערך 56 מטר, רסיבר ימהה 3070
גם שאלה האם הרסיבר יתמוך ברמת כיול ? כלומר האם יהיה קשה יותר עד בלתי אפשרי לכייל 2 ? קראתי בפורום שזה סיפור לא פשוט לכוון 2 סאבים, ובסוף נשארים עם סאב אחד כי התוצאות טובות יותר
תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

HDMI כתב:שאלה ?
גם שאלה האם הרסיבר יתמוך ברמת כיול ? כלומר האם יהיה קשה יותר עד בלתי אפשרי לכייל 2 ? קראתי בפורום שזה סיפור לא פשוט לכוון 2 סאבים, ובסוף נשארים עם סאב אחד כי התוצאות טובות יותר
תודה
...
·אתה בכלל לא בכיוון הנכון. זה לא אחד פתוח מול אחד סגור. הוספה של שני סאבים נותנן לך יותר עוצמה, בכ3DB, שזה לא כזה הרבה וגם מביא באס אחיד יותר בחדר, אם תצליח לכייל.
מצד שני, הBP יכול לרד יותר נמוך, לתת לך פץ חזק יותר וזה הרי בדיוק הסיבה לסאב בק"ב, אז מה השאלה? כמבון שקונים את הסאב הכי גדול והכי חזק אשר נכנס בתקציב ונכנס פיזית לחלל. עם צריך, בהמשך, מוסיפים עוד סאב.

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

BUGY,
תודה, קודם כל יותר קל לחיות עם שתיים SB16 בסלון (במה קדמית) וגם סבירות גבוהה שתעבור "הנהלה" (מקסימום שבוע לא מדברים...) דבר שני ה PB זו "בהמה סרוחה" שיהיה לי קשה עד בלתי אפשרי להכניס 2 כאלה...ולכן השאלה הראשונה הייתה האם אקבל תוצאה לא פחות טובה עם 2 SB מול 1 PB
דבר שני, האם בכלל אצליח לכייל 2 סאבים ???
תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

HDMI כתב:BUGY,
תודה, קודם כל יותר קל לחיות עם שתיים SB16 בסלון (במה קדמית) וגם סבירות גבוהה שתעבור "הנהלה" (מקסימום שבוע לא מדברים...) דבר שני ה PB זו "בהמה סרוחה" שיהיה לי קשה עד בלתי אפשרי להכניס 2 כאלה...ולכן השאלה הראשונה הייתה האם אקבל תוצאה לא פחות טובה עם 2 SB מול 1 PB
דבר שני, האם בכלל אצליח לכייל 2 סאבים ???
תודה
...
·אני מבין שלא קראת מילה ממה שאמרתי, כי שאלת את אותן השאלת.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5166
נתן תודות: 1064 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #5 

HDMI כתב:שאלה ?
תודה
...
חייב לציין שלסדרת ה 16ultra לא חסר עוצמה,זה
לא כל כך משנה אם זאת סדרה של סבים פתוחים
או סגורים, שתיהם עוצמתיים, הפתוח יותר עוצמתי
אבל זה בא על חשבון הדיוק, סב סגור מדוייק יותר
סב פתוח ירד בעוצמה חזקה יותר לתדרים נמוכים
אבל גם נשמע באס "מתוח" ככ לפחות לי זה נשמע,
אני אוהב מאוד את סדרת ה16 עם תיבה סגורה,
באס נקי נכנס נותן מכה ויוצא, כאילו לא היה שם,
מבלי להשאיר חותם.... אוויר מהפורטים...

לא נכנס מה עדיף שתיים או אחד,
זאת יותר שאלה של חלל/נסיון/מערכת כיול/מכלול.
אם כי באופן כללי, גודל של חלל כזה מצריך שתיי
סבים, למי שאוהב באס ומחפש אותו
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 07/09/2018 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ברור שקראתי, אם ארכוש PB16 ואצטרך להוסיף עוד אחד כי הוא לא יכסה את החלל, אין מצב שאקנה עוד אחד כזה...גם אני די זורם עם אחד "בהמתי"
תודה בכל אופן, פשוט רצות כאן תאוריות שעדיף לרכוש 2 קטנים מאשר אחד גדול, אבל היות ואני אוהב באס נמוך (מאוד..) ומעדיף גם סאב פתוח
אבדוק, אבדוק גם את האופציה של שתיים PB4000 בתנאי שהמימדים יותר
שפוים של הסאבים

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

HDMI כתב:ברור שקראתי, אם ארכוש PB16 ואצטרך להוסיף עוד אחד כי הוא לא יכסה את החלל, אין מצב שאקנה עוד אחד כזה...גם אני די זורם עם אחד "בהמתי"
תודה בכל אופן, פשוט רצות כאן תאוריות שעדיף לרכוש 2 קטנים מאשר אחד גדול, אבל היות ואני אוהב באס נמוך (מאוד..) ומעדיף גם סאב פתוח
אבדוק, אבדוק גם את האופציה של שתיים PB4000 בתנאי שהמימדים יותר
שפוים של הסאבים
...
·אלה בדיוק מה שהן, תאוריות מאנשים שלא מכירים ולא מנסים.
אז אני אומר לך גם את התיאוריה וגם את הסניון:
עדיף סאב אחד גדול כמה שניתן ועדיף פתוח עם זה בעיקר לסרטים.
היתי בכל הסיפורים האחרים, סאב בודד, פתוח סגור שני סאבים וכדומה....אין כמו סאב אחד גדול.
נכון, אם יש לך חדר יעודי, או יכולת למקם את הסאבים איפה שאתה רוצה, אז התשובות שלי יהיו שונות, אבל אז גם לא היתה שואל בכלל, כי זה ברור מה התשובה.

שתבין, סאב שיורד עמוק, לכיוון ה15 לא בר השווא לסאב אשר יורד "רק" לכיוון ה20. האפקט המורגש, הפטנץ, זה הרי מה שאתה מחפש מהסאב בק"ב וזה מה שיתן לך סאב אחד גדול. השניים יתנו לך רק יותר אחידות וקצת יותר עוצמה, זה ממש קצת, זה לא פי שתיים כמו שזה נראה לך. אבל זה גם דורש יותר התעסקו, זה פי 4 יותר עבודה. זה אומר נסיון כושל לכייל אותם כי המערכות כיול כיום לא תומכות בשני סאבים. זה אומר להעביר שני כבלים, שני חיבורי חשמל (אתה לא יכול לשים את שניהים על אותו הקו), שני תשטחים והמון שטח רצפה מבוזבז. בשביל מה?

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

FastandFurious כתב:
...
...
חייב לציין שלסדרת ה 16ultra לא חסר עוצמה,זה
לא כל כך משנה אם זאת סדרה של סבים פתוחים
או סגורים, שתיהם עוצמתיים, הפתוח יותר עוצמתי
אבל זה בא על חשבון הדיוק, סב סגור מדוייק יותר
סב פתוח ירד בעוצמה חזקה יותר לתדרים נמוכים
אבל גם נשמע באס "מתוח" ככ לפחות לי זה נשמע,
אני אוהב מאוד את סדרת ה16 עם תיבה סגורה,
באס נקי נכנס נותן מכה ויוצא, כאילו לא היה שם,
מבלי להשאיר חותם.... אוויר מהפורטים...

לא נכנס מה עדיף שתיים או אחד,
זאת יותר שאלה של חלל/נסיון/מערכת כיול/מכלול.
אם כי באופן כללי, גודל של חלל כזה מצריך שתיי
סבים, למי שאוהב באס ומחפש אותו
...
תודה FastandFurious

תראה, כמו שציינתי בתחילת השרשור, מבחינה וויזואלית שתיים של SB16 יכול לחיות עם זה, אבל אם אחד PB16 יעשה עבודה טובה, גם מבחינת באס נמוך, וגם מבחינת כיול הרסיבר שלא בטוח שאצליח להגיע לתוצאות הרצויות עם 2 סאבים אז מה טוב...ובכלל, לא שמעתי את ה SB16, מאמין שזה סאב "לא פראייר" בכלל וגם ביקורות מעולות. שמעתי PB13 אצל חבר (פיצץ לי את האבנים בכליות...) ואני מאוד אוהב באס (נמוך...נמוך...)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

דרך אגב, האפשרות הכי טוב לדעתי לסלון הישראלי הוא כמובן הגלילי של SVS...פתוח עם שטח רצפה של סגור.

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

BUGY כתב:
...
...
·אלה בדיוק מה שהן, תאוריות מאנשים שלא מכירים ולא מנסים.
אז אני אומר לך גם את התיאוריה וגם את הסניון:
עדיף סאב אחד גדול כמה שניתן ועדיף פתוח עם זה בעיקר לסרטים.
היתי בכל הסיפורים האחרים, סאב בודד, פתוח סגור שני סאבים וכדומה....אין כמו סאב אחד גדול.
נכון, אם יש לך חדר יעודי, או יכולת למקם את הסאבים איפה שאתה רוצה, אז התשובות שלי יהיו שונות, אבל אז גם לא היתה שואל בכלל, כי זה ברור מה התשובה.

שתבין, סאב שיורד עמוק, לכיוון ה15 לא בר השווא לסאב אשר יורד "רק" לכיוון ה20. האפקט המורגש, הפטנץ, זה הרי מה שאתה מחפש מהסאב בק"ב וזה מה שיתן לך סאב אחד גדול. השניים יתנו לך רק יותר אחידות וקצת יותר עוצמה, זה ממש קצת, זה לא פי שתיים כמו שזה נראה לך. אבל זה גם דורש יותר התעסקו, זה פי 4 יותר עבודה. זה אומר נסיון כושל לכייל אותם כי המערכות כיול כיום לא תומכות בשני סאבים. זה אומר להעביר שני כבלים, שני חיבורי חשמל (אתה לא יכול לשים את שניהים על אותו הקו), שני תשטחים והמון שטח רצפה מבוזבז. בשביל מה?
...
זורם...
חשבתי לרכוש אחד (SB16) עכשיו ואת השני אחרי המעבר דירה...(חיפשתי סיבה למסיבה+ חיזוקים פה בפורום) אבל אתאפק וארכוש את ה PB16 !!!! מאוד מקווה שיכסה את החלל, כי אין סיכוי שארכוש עוד אחד כזה...
תודה
·

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

HDMI כתב:
...
...
תודה FastandFurious

תראה, כמו שציינתי בתחילת השרשור, מבחינה וויזואלית שתיים של SB16 יכול לחיות עם זה, אבל אם אחד PB16 יעשה עבודה טובה, גם מבחינת באס נמוך, וגם מבחינת כיול הרסיבר שלא בטוח שאצליח להגיע לתוצאות הרצויות עם 2 סאבים אז מה טוב...ובכלל, לא שמעתי את ה SB16, מאמין שזה סאב "לא פראייר" בכלל וגם ביקורות מעולות. שמעתי PB13 אצל חבר (פיצץ לי את האבנים בכליות...) ואני מאוד אוהב באס (נמוך...נמוך...)
...
·סדרת ה16 זה סב אחר לגמרי מסדרת ה 13 בכל פרמטר
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

HDMI כתב:
...
...
זורם...
חשבתי לרכוש אחד (SB16) עכשיו ואת השני אחרי המעבר דירה...(חיפשתי סיבה למסיבה+ חיזוקים פה בפורום) אבל אתאפק וארכוש את ה PB16 !!!! מאוד מקווה שיכסה את החלל, כי אין סיכוי שארכוש עוד אחד כזה...
תודה
·
...
·אם אתה חושש שאחד PB לא יתן לך מענה, אז שני PB לא ישנה יותר מדי. כאמור, הוספה של סאב שני מעלה את העוצמה הסופית רק ב3DB בערך והם מראש חלשים יותר. זה כמוןב תלוי במקום הסופי, בצורת החלל אבל זה לא שיפור ענק, רק קצת יותר מרחב פעולה.
אז אם PB16 לא יספק את הסחורה, אתה צריך לעבור לפורום אחר, לא "קולנוע ביתי", אלה "קולנוע מיקצועי" :lol:
לא ברצינות, אין לאן להתקדם אחרי זה בלי לעלות רמה לרמה של התקנות מקצועיות, עם בניה של תיבה במקום....או סאבים מרובים ברחבי החלל.

ראיתה אותו כבר? זה לא סאב, זה ארון קבורה

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

HDMI כתב:
...
...
תודה FastandFurious

...
·מסכים איתך שאם אתה אוהב בס נמוך נמוך אז ה pb גם בוליום
של מינוס/פלוס 3db יכול לרדת ב2 תדרים פחות מה sb,
רק אל תשכח שלא בכל חלל כל סב ירד למפרט הייצרן
אז לא בהכרח שתקבל את הבאס הנמוך נמוך שאתה מחפש בייחס
בין שתיי הסבים, מה שבטוח אתה תשלם על ירידה לתדרים נמוכים בעוצמה גבוהה יותר, לא בטוח בכלל שבתפוקה כללית תאכל להנות
מהייתרון הזה, אל תכח שיש שכנים או בני בית,
אלה סבים רציניים ואני לא חושב שברמה הזאת
צריך להסתכל רק על העוצמה שהסב מפיק בתדרים נמוכים,
עדיף לחפש יותר את הדיוק כי עוצמה לשתיהם לא חסר
ובדיוק ה sb לוקח ללא שום ויכוח, סב פתוח נשמע שהוא נמתח יותר על המידה עם הבאס שהוא מפיק
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 07/09/2018 16:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

FastandFurious כתב:
...
...
·סדרת ה16 זה סב אחר לגמרי מסדרת ה 13 בכל פרמטר
...
·מתאר לעצמי, ביקורות פגז, מתחבר מאוד למראה + למימדים (יחסית...) של ה - SB16
ה - PB "בעייתי" בגודל ובמראה אבל איכשהו אנסה להסתדר, יכול להיות שאישתי תטיל "ווטו" ואז אני יכול רק "לחלל"
ולא יעזור כלום...ונראה מה עושים אז, בכל מקרה ה - PB13 נשמע פיגוזי פיגוזים, וזה הסגנון שאני אוהב...
תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9026
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #15 

מעניין, עוקב... 8)
אם הכיוון הוא פתוח וככל הנראה מסתמן זוג בעתיד - אז אולי מראש עדיף לקחת שני PB4000 במקום אחד PB16, כי אתה אומר שלא תקנה עוד אחד כזה.
אם תזדרז לקנות עד יום ראשון הקרוב, יש 10% הנחה על המחיר - אל תשכח...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

BUGY כתב:
...
...
·אם אתה חושש שאחד PB לא יתן לך מענה, אז שני PB לא ישנה יותר מדי. כאמור, הוספה של סאב שני מעלה את העוצמה הסופית רק ב3DB בערך והם מראש חלשים יותר. זה כמוןב תלוי במקום הסופי, בצורת החלל אבל זה לא שיפור ענק, רק קצת יותר מרחב פעולה.
אז אם PB16 לא יספק את הסחורה, אתה צריך לעבור לפורום אחר, לא "קולנוע ביתי", אלה "קולנוע מיקצועי" :lol:
לא ברצינות, אין לאן להתקדם אחרי זה בלי לעלות רמה לרמה של התקנות מקצועיות, עם בניה של תיבה במקום....או סאבים מרובים ברחבי החלל.

...
·

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

@HDMI
·האם ראית את ה pb16 במציאות? הוא ממש ממש ענק
לא בטוח שהאשה תקבל אותו בברכות, בעקבות זה
אולי בכל פעם שתדליק אותו תקבל צעקות :lol:
בכל אופן גם pb גם sb מספיק עוצמתיים
תחפס את הסב שיתן לך יותר נקיון יותר דיוק
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

BUGY כתב:
...
...

...
·כול להיות שאני באמת נסחף...פשוט עניין של פיסיקה האם חלל של 60 מ' עם סאב X אקבל את אותה תוצאה עם חלל של 30 מ' ואותו סאב ?
ההגיון אומר 2 סאבים, ואז פה מתחיל העניין להסתבך, התוצאה היא ממה שאני מבין ממך היא 120% ולא 200% ואז הכיול פה גם בעייתי
ואז יש לי אופציה של רכישת "טירקס" אחד מול 2 "וולוסרפטורים" והשאלה היא אם הטירקס יכול לצוד בשטח כזה גדול...??
כי טירקס נוסף לא בא בחשבון...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

avihuli כתב:מעניין, עוקב... 8)
אם הכיוון הוא פתוח וככל הנראה מסתמן זוג בעתיד - אז אולי מראש עדיף לקחת שני PB4000 במקום אחד PB16, כי אתה אומר שלא תקנה עוד אחד כזה.
אם תזדרז לקנות עד יום ראשון הקרוב, יש 10% הנחה על המחיר - אל תשכח...
...
·אתה לא בסדר בכלל, גם זורק את הנחה באוויר וגם נותן הגבלת זמן...אכזרי :lol: :wink: (Y)

HDMI פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

FastandFurious כתב:@HDMI
·האם ראית את ה pb16 במציאות? הוא ממש ממש ענק
לא בטוח שהאשה תקבל אותו בברכות, בעקבות זה
אולי בכל פעם שתדליק אותו תקבל צעקות :lol:
בכל אופן גם pb גם sb מספיק עוצמתיים
תחפס את הסב שיתן לך יותר נקיון יותר דיוק
...
·חחחח...אני בינתיים משחק עם המטר ומשווה אותו ל - פארדיים SERVO 15 ומשכנע את עצמי "יש מצב אני עובר הנהלה פה"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”