מחשב HTPC במזנון

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sputty פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כמה נורא זה לשים את מחשב הHTPC שלי במזנון סגור? (ולהעלות רק את עינית השלט החוצה).
האם זה סביר או שיפגע במחשב מבחינת הקירור וכו'?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

זה יחמם
אתה יכול לדאוג לאיוורור אחורי?
שים לב שזה תנור אמיתי בחלל סגור
זה יכול לפגוע גם במה שמצוי לידהHTPC

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
נתן תודות: 0

שליחה #3 

מניסיון שלי: חובה שהמזנון יהיה פתוח מאחורה או מקדימה (עדיף גם וגם) ושיהיה פתח גדול (לא סתם חור). זה בלי OC, עם OC אני לא מנסה בכלל...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

אין דין HTPC אחד כמשנהו.
אצלי למשל, מכיוון שמדובר על מארז גדול יחסית בעל יכולות קירור טובות, הממיר של יס פולט הרבה יותר חום מה-HTPC.

כמובן שרצוי (מאוד) שיהיה פתח אוורור אחורי למזנון, בדרך כלל ממקמים אותו למול פתחי האוורור האחורים של ה-HTPC (כידוע, יש שאיבה של אוויר מקדימה ופליטה מאחור).
מי שרוצה להיות יותר קדוש מהאפיפיור, יוסיף גם פתח באחת הדפנות (לשיפור סירוקלציה).

בשורה תחתונה - במערכת הקיימת אצלי אני צריך לדאוג לטמפ' של הממיר יותר מאשר של ה-HTPC. הממיר יושב כבר זמן רז בתוך מזנון, ולא מתלונן יותר מדי :-)

sputty פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אז בקיצור אני מבין שאם יש לי מגבלות שמאלצות אותי להכניס את הHTPC לתוך מזנון סגור, כדאי דבר ראשון לדאוג לרכיבים עם קירור טוב, ודבר שני עדיף להדליק את המחשב רק בשעה-שעתיים ביום שאני ממש אשתמש בו, על מנת לא לפגוע בו?
אגב לא חשבתי על זה קודם, אבל לאור התגובות כאן, הכוונה היתה שגם הממיר וגם הרסיבר ישבו בתוך המזנון (עם דלתות זכוכית לקליטת השלט), האם גם עם זה תהיה לי בעיה?

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #6 

sputty כתב:אז בקיצור אני מבין שאם יש לי מגבלות שמאלצות אותי להכניס את הHTPC לתוך מזנון סגור, כדאי דבר ראשון לדאוג לרכיבים עם קירור טוב, ודבר שני עדיף להדליק את המחשב רק בשעה-שעתיים ביום שאני ממש אשתמש בו, על מנת לא לפגוע בו?
אגב לא חשבתי על זה קודם, אבל לאור התגובות כאן, הכוונה היתה שגם הממיר וגם הרסיבר ישבו בתוך המזנון (עם דלתות זכוכית לקליטת השלט), האם גם עם זה תהיה לי בעיה?
...
גם הממירוגם הרסיבר הם מכשירים שנוטים להתחממם והם חייבים איוורור
בכדי שלא יתחממו יותר מידיי.

לא יהיה לך מנוס מליצור פתחים במזנון.

zayon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104

שליחה #7 

ניתן לקחת את הזכוכית לזגג וליצור באיזור של המכשיר פתח יפה בצורה שניתן יהיה להזרים אוויר פנימה
בעלות קטנה מאוד שתשלב את חיתוך הזכוכית למזנון .

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”