yarin153 כתב:תודה רבה על ההסבר !
אז בעצם הDAC שקניתי EARSTUDIO ES100 שרשמו שיש כניסת BALANCED
זה בעצם סתם עניין שיווקי חסר ערך כי מדובר בחיבור PL3.5?
...
·
מגבר BALANCE הוא מגבר BALANCE אם זו יציאה אז זה TRUE לכל דבר.
מבחינת סינון רעשים מול האזנייה, אם באזנייה היה את המנגנון המתאים אז היא יכלה לנצל גם את היתרונות בסינון הרעשים.
למרות שאם אתה בבית עם כבל אזניה של 2-3m אז רוב הסיכויים שהרעשים לא יבואו דווקה מהכבל ואפילו לא המגבר.
עדיין לא הבנתי למה פשוט לא להוציא מגבר חזק דיו שיהיה UNBALACED ולהוריד מאנשים את הטרחה שהGND יהיה מפוצל ל L- וR-
וכמו כן אני שונא את חיבור 2.5mm למה?, כי הוא קטן וביצוע DIY רציני עליו בלתי אפשרי!, גם הכבל שיכנס לתוכו יהיה כבל דק (ואם לא דק אז בחלק של ההלחמות יהיה קשה לעשות)
אני החלטתי לעשות כבל עם חיבור 3.5mm שיתמוך בחיבור BALANCED שיומר ל XLR

מה שמעניין שעשיתי לו מתאם מ 3.5mm עם 4 גידים ל XLR
ומחוסר ברירה גם עשיתי מתאם מ 3.5mm עם 4 גידים ל3.5mm עם 3
בפועל גיליתי שגם בחיבורים של 3.5mm עם 3, חיבור ה GND לא תמיד מכסה את 2 הגידים העליונים (ולא שומעים באחד הערוצים)
כמו כן. במכשיר הסלולרי חיבור ה 3.5mm בעל 4 גידים שהגיד העליון הוא מקרופון ולא משמש כ GND
מה גם, שחיבור 2.5mm/3.5mm על תקן BALANCED הוא לא קבוע ומשתנה לפי איך שהחברה קבעה.

*האמתי שזה החיבור המובנה לתוך האזניה ולא תקן הכבל
אבל זו התחושה שקיבלתי.
עקרונית הכי נפוץ זה ככה

ויש את החיבור של המגברים של סוני...
יש לי תחושה שחיבור ה BALANCED במיוחד עבור האזניות, הוא סוג של תקן חדש שיצא לאאודיופילים,
כנראה שבפועל לא מצאו לו משהו סדיר ותמיכה נרחבת מצד האזניות.
ההוככה היא שכמות האזניות שמאפשרות חיבור כזה (מהחברה עצמה) מאוד קטן, עד כי בקושי אין.
אם נוריד את הכבל היחידי שאזניות הדגל של SENNHEISER HD800S ו BEYERDYNAMIC T1 GEN2 מספקות עם חיבור XLR
וכן גם HD660 עם חיבור 4.4mm (שרוב האנשים לא מוצאים לו שימוש

)
אז לא נתקלתי מכל המוצרים שראיתי בחיבור XLR מקורי או כוונה של החברות לתמוך באחד כזה.
אזניות כמו: AKG, רוב BEYERDYNAMIC, SENNHEISER וגם HIFI-MAN ועוד רבות.
גם באזורים של 90S ו 2000S לא נתקלתי אפילו בתזכורת לביטוי של BALANCED ודומיו בתחום האזניות