שיפור איכות קליטת רדיו דרך רסיבר
שלום,
יש לי רסיבר אונקיו TX-SR608. אין לי אנטנה על הגג (שקע הכבלים תפוס ע"י כבל טלויזיה של סלקום) איכות הרדיו FM הינה די ירודה. (אני גר בקומה 3 בפ"ת).
התוכנית היתה להתקין אנטנה 'לופ' שיש לי מעל המזנון של הטלויזיה, ומשם לחבר כבל לרסיבר.
חיברתי כבל סיכוך ראשון (מה שבעבר סיפקו עם טלויזיות: כבל לקליטת שידורים אנלוגים) לרסיבר לשקע 75 אוהם (זכר-נקבה): האיכות השתפרה מעט.
חיברתי כבל סיכוך שני לכבל הראשון (זכר-נקבה), במטרה להגיע לאזור האנטנה. האיכות השתפרה מעט יותר.
כעת, חיברתי בצורה 'פרוביזורית' את כבל אנטנת הלופ (כבל פתוח) לקונקטור של הכבל (צד אחד לפין האמצעי וצד שני למוליך החיצוני), אך האנטנה לא השפיעה כלל על האיכות. האיכות נשארה בינונית.
איך ניתן לשפר את הקליטה?
האם ע"י אנטנה אחרת, יחודית?
תודה
יש לי רסיבר אונקיו TX-SR608. אין לי אנטנה על הגג (שקע הכבלים תפוס ע"י כבל טלויזיה של סלקום) איכות הרדיו FM הינה די ירודה. (אני גר בקומה 3 בפ"ת).
התוכנית היתה להתקין אנטנה 'לופ' שיש לי מעל המזנון של הטלויזיה, ומשם לחבר כבל לרסיבר.
חיברתי כבל סיכוך ראשון (מה שבעבר סיפקו עם טלויזיות: כבל לקליטת שידורים אנלוגים) לרסיבר לשקע 75 אוהם (זכר-נקבה): האיכות השתפרה מעט.
חיברתי כבל סיכוך שני לכבל הראשון (זכר-נקבה), במטרה להגיע לאזור האנטנה. האיכות השתפרה מעט יותר.
כעת, חיברתי בצורה 'פרוביזורית' את כבל אנטנת הלופ (כבל פתוח) לקונקטור של הכבל (צד אחד לפין האמצעי וצד שני למוליך החיצוני), אך האנטנה לא השפיעה כלל על האיכות. האיכות נשארה בינונית.
איך ניתן לשפר את הקליטה?
האם ע"י אנטנה אחרת, יחודית?
תודה
@urielp
·
אם האנטנה לופ זו האנטנה השחורה שבתמונה היא מתאימה ל AM ולא fm, ובנוסף כל מיני חיבורי כבל לכבל לא יקדמו אותך אלא להיפך. הייתי מנסה לחבר כבל rg6 חדש לרסיבר (ולא כבל שהיה שייך לטלוויזיה) כאשר הקצה השני שלו חשוף, אני מתכוון לחוט הפנימי ללא הסיכוך . יש רסיברים/טיונרים או אזורי קליטה שבהם הקליטה תתקבל על ידי כבל פשוט אלה הברי מזל..., , ויש רסיברים/טיונרים או אזורי קליטה שצריך להתאמץ להשיג קליטה על ידי אנטנה פנימית או חיצונית.
בפורום הזה יש לא מעט שרשורים על כך. שווה לך לבדוק
·
אם האנטנה לופ זו האנטנה השחורה שבתמונה היא מתאימה ל AM ולא fm, ובנוסף כל מיני חיבורי כבל לכבל לא יקדמו אותך אלא להיפך. הייתי מנסה לחבר כבל rg6 חדש לרסיבר (ולא כבל שהיה שייך לטלוויזיה) כאשר הקצה השני שלו חשוף, אני מתכוון לחוט הפנימי ללא הסיכוך . יש רסיברים/טיונרים או אזורי קליטה שבהם הקליטה תתקבל על ידי כבל פשוט אלה הברי מזל..., , ויש רסיברים/טיונרים או אזורי קליטה שצריך להתאמץ להשיג קליטה על ידי אנטנה פנימית או חיצונית.
בפורום הזה יש לא מעט שרשורים על כך. שווה לך לבדוק
היה לי את הרסיבר הזה בעבר הרחוק. איכות הקליטה ב FM השתפרה לאחר שבצעתי שדרוג קושחה. בגלל שהוא ללא רשת, השדרוג לא פשוט וכרוך בסיכון. זה נעשה דרך כניסת SPDIF עי ניגון קובץ WAV שטוען את הקושחה. התהליך לוקח כשעה. יש שרשור על זה עם קישורים להורדה בפורום גרמני. תעשה חיפוש. דרך מעבדה של טופ אודיו הם מבצעים את השדרוג תמורת 250 שח לדעתי אם אתה לא רוצה להסתכן. זה משפר בעיקר בעיות HDMI ו CEC מול טלויזיות חדשות. אבל אצלי שיפור רגישות של הטיונר גם..
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אנטנה חיצונית ניתן להשיכ ב150 שקל אנטנה פנימית עולה 70 שקל בסיריוס וטלחץ
@vaksil
·תודה: ראיתי ש RG6 זה חיבור לאנטנה של הכבלים. לא בטוח שזה מתאים לרסיבר שלי. האם נכון?
https://en.wikipedia.org/wiki/RG-6#/med ... _cable.png
·תודה: ראיתי ש RG6 זה חיבור לאנטנה של הכבלים. לא בטוח שזה מתאים לרסיבר שלי. האם נכון?
https://en.wikipedia.org/wiki/RG-6#/med ... _cable.png
@urielp
זה מתאים לטלוויזיה לויין ורדיו, חפרתי בנושא רבות וזה הכבל מתאים ביותר ל fm, יש לי אותו בשילוב אנטנה חיצונית ושומעים מצויין. אם תקפוץ לאנטנות רצון בתל אביב יציעו לך רק את הכבל הזה על פני שאר הדירוגים, לי יש רסיבר ישן אנלוגי, מעניין איך הקליטה תיהיה ברסיבר דיגטאלי כמו שלך.
זה מתאים לטלוויזיה לויין ורדיו, חפרתי בנושא רבות וזה הכבל מתאים ביותר ל fm, יש לי אותו בשילוב אנטנה חיצונית ושומעים מצויין. אם תקפוץ לאנטנות רצון בתל אביב יציעו לך רק את הכבל הזה על פני שאר הדירוגים, לי יש רסיבר ישן אנלוגי, מעניין איך הקליטה תיהיה ברסיבר דיגטאלי כמו שלך.
- tomer_1968
- עוסק בתחום

מה שם החברה של הכבל יש כבל איכותי ויש שאינו איכותי בחצי המחיר איכותי זה קומסקופ ובאלדן שקיים בחברות הכבלים והלווין
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·פיזדיץ, אתה פשוט צריך אנטנט FM, לא כבלים...urielp כתב:@vaksil
https://en.wikipedia.org/wiki/RG-6#/med ... _cable.png...
- tomer_1968
- עוסק בתחום

כן אך היא מתחברת עם כבל איכותי
- tomer_1968
- עוסק בתחום

אתה טועה בדקתי כבל לא איכותי והייתה השפעה על איכות הקליטה
- BUGY
- חבר מכור קשה

·כמובן, מה שאני אומר, שזה כבל סטדנרטי וברגע שתאה משתמש בכל סטנדרטי תקין הכל עובד תקין. אבל לאיכות הכבל אין שום השפעה, אתה מתסעק ברוח פס מצומצם מאוד ומה שכי קריטי זאת האנטנה אשר צריכה להתאים למיקום ולתדרים. הכבל זה משני וכל עוד הוא מתאים הכל עובד.tomer_1968 כתב:אתה טועה בדקתי כבל לא איכותי והייתה השפעה על איכות הקליטה...
- tomer_1968
- עוסק בתחום

טווח הקליטה של האנטנה עגולה כ50 קילומטר לפעמים יותר תלוי במזג האויר
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אם אתה עובד בחוץ על מישור. אם אתה גר מרכז ערוני זה יורד. אם יש לך קיר בטון מזויין לפניך זה יכול גם להיעצר.tomer_1968 כתב:טווח הקליטה של האנטנה עגולה כ50 קילומטר לפעמים יותר תלוי במזג האויר...
לא הבנתי איך זה קשור למשהו.
- tomer_1968
- עוסק בתחום

סתם רשמתי לידע כללי