בודק איך להתקדם מסאונד בר למערכת 5.1 אמיתית
יש לי (כבר כמה שנים טובות) Yamaha YAS101BL.
הוא די טוב בתור סאונד בר (למרות שהוא כבר די מיושן, אז אולי המודרניים טובים יותר).
וחשבתי שהגיע הזמן להשתדרג למשהו רציני יותר.
בדקתי מקרני קול (YSP3000/4000/5000), אבל הבנתי שזה יהיה בעייתי אצלי בגלל שגם החדר לא ריבוע\מלבן ישר, וגם קיר אחד הוא דלת זכוכית, אז בכלל...
בלית ברירה התחלתי להסתכל על מערכות קולנוע ביתי רגילות...
שזה פתרון בעייתי אצלי כי יהיה מאוד קשה להעביר את הכבלים בלי שיראו, בלי לעשות שיפוץ רציני לסלון.
אבל כבר הייתי מוכן גם לזה...
אבל אז גיליתי שיש אפשרות למערכות קולנוע ביתי עם רמקולים אחוריים אלחוטיים.
הבנתי שזה מצריך גם מגבר נפרד לאמקולים אחוריים - אחרת האיכות שלהם תהיה זוועה.
אצלי דווקא אין בעיה לחבר מאחור רסיבר נפרד, ורמקולים אליו (הבעיה היא רק לחבר בין הקדימה לאחורה - אני מקווה שהסברתי מובן).
אז התחלתי להסתכל על מערכות כאלה. למשל:
https://www.amazon.com/Bose-Lifestyle-E ... ref=sr_1_1
https://www.amazon.com/Samsung-HW-K950- ... ref=sr_1_1
https://www.amazon.com/Samsung-HT-J5500 ... ref=sr_1_2
הבעיה איתן שאף אחד לא באמת מפרסם אותן ככאלה.
וחיפוש של wireless stellite speakers מביא הרבה מאוד תוצאות לא רלווטיות...
אז יש לי 2 שאלות למביני עניין פה:
1. האם האיכות מרמקולים אחוריים מהסוג הנ״ל היא דומה/שווה לרמקולים חוטיים?
2. האם יש מערכות קולנוע ביתי אחרות עם רמקולים אחוריים אלחוטיים, ואיך אני מוצא אותן?
הוא די טוב בתור סאונד בר (למרות שהוא כבר די מיושן, אז אולי המודרניים טובים יותר).
וחשבתי שהגיע הזמן להשתדרג למשהו רציני יותר.
בדקתי מקרני קול (YSP3000/4000/5000), אבל הבנתי שזה יהיה בעייתי אצלי בגלל שגם החדר לא ריבוע\מלבן ישר, וגם קיר אחד הוא דלת זכוכית, אז בכלל...
בלית ברירה התחלתי להסתכל על מערכות קולנוע ביתי רגילות...
שזה פתרון בעייתי אצלי כי יהיה מאוד קשה להעביר את הכבלים בלי שיראו, בלי לעשות שיפוץ רציני לסלון.
אבל כבר הייתי מוכן גם לזה...
אבל אז גיליתי שיש אפשרות למערכות קולנוע ביתי עם רמקולים אחוריים אלחוטיים.
הבנתי שזה מצריך גם מגבר נפרד לאמקולים אחוריים - אחרת האיכות שלהם תהיה זוועה.
אצלי דווקא אין בעיה לחבר מאחור רסיבר נפרד, ורמקולים אליו (הבעיה היא רק לחבר בין הקדימה לאחורה - אני מקווה שהסברתי מובן).
אז התחלתי להסתכל על מערכות כאלה. למשל:
https://www.amazon.com/Bose-Lifestyle-E ... ref=sr_1_1
https://www.amazon.com/Samsung-HW-K950- ... ref=sr_1_1
https://www.amazon.com/Samsung-HT-J5500 ... ref=sr_1_2
הבעיה איתן שאף אחד לא באמת מפרסם אותן ככאלה.
וחיפוש של wireless stellite speakers מביא הרבה מאוד תוצאות לא רלווטיות...
אז יש לי 2 שאלות למביני עניין פה:
1. האם האיכות מרמקולים אחוריים מהסוג הנ״ל היא דומה/שווה לרמקולים חוטיים?
2. האם יש מערכות קולנוע ביתי אחרות עם רמקולים אחוריים אלחוטיים, ואיך אני מוצא אותן?
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 08/09/2018 20:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אתה רוצה מעכת אמיתי או עד סיבוב עם הזבל דמוי הסאונד בר? כי זה שוב הכייון שבוא אתה בוחר.
תתחיל מהבסיס, רסביר, אחרי זה זוג רמקולים טובים, קדמיים. סנטר חזק, סאב מעולה ורק אז תתחיל לחשוב על הסאונד, הם האפקטים ופחות חשובים...
תתחיל מהבסיס, רסביר, אחרי זה זוג רמקולים טובים, קדמיים. סנטר חזק, סאב מעולה ורק אז תתחיל לחשוב על הסאונד, הם האפקטים ופחות חשובים...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@BUGY
·לא לכולם יש אותם צרכים ונכונות להשקיע. לחדרים יחסית קטנים לא הייתי שולל מערכת אלחוטית קטנה, אם כי ההעדפה שלי הייתה יותר לכיוון ה Sonos 5.1 כי לדעתי (שאפשר כמובן שלא להסכים איתה) ה BOSE זה באמת שחיטה עבור מערכת רמקולים בינונית ומטה.
יש לי זוג Sonos Play:1 בקונפיגורציה של סטיריאו בחדר השינה והאמת שומעים איתם בהחלט לא רע והזרמת המוזיקה אליהם מכמעט כל מקור אודיו בבית ומשירותי streaming באינטרנט כמו Tidal או Deezer עובד כמו חלום.
·לא לכולם יש אותם צרכים ונכונות להשקיע. לחדרים יחסית קטנים לא הייתי שולל מערכת אלחוטית קטנה, אם כי ההעדפה שלי הייתה יותר לכיוון ה Sonos 5.1 כי לדעתי (שאפשר כמובן שלא להסכים איתה) ה BOSE זה באמת שחיטה עבור מערכת רמקולים בינונית ומטה.
יש לי זוג Sonos Play:1 בקונפיגורציה של סטיריאו בחדר השינה והאמת שומעים איתם בהחלט לא רע והזרמת המוזיקה אליהם מכמעט כל מקור אודיו בבית ומשירותי streaming באינטרנט כמו Tidal או Deezer עובד כמו חלום.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אתה צודק, בגלל זה נהוג קודם כל להבין מי השואל, מה הדרישות כי יש את עניין העוצמות והסגנון, אולי אתה אוהב את הסאונד החלש והמסכן שיוצא מה"רמקולים" האלחוטים הללו, אני לא. לכן אני גם לא ממליץ על משהו ספציפי שאני אוהב, אלה מנסה להמליץ לו על מה שמתאים לו יותר. הוא עכשיו יורד ממערכת של רמולי פלסטיק, עם הואיעבור לזוג רמקולי רגילים, לא מעולצים, בלי חורים בסאנד אלה יותר לכיוון של הפול-ראינג, השינויי היה מובהק ובודדים אשר חוזרים לסאונד ברים אחרי זה...Catskinner כתב:@BUGY
יש לי זוג Sonos Play:1 בקונפיגורציה של סטיריאו בחדר השינה והאמת שומעים איתם בהחלט לא רע והזרמת המוזיקה אליהם מכמעט כל מקור אודיו בבית ומשירותי streaming באינטרנט כמו Tidal או Deezer עובד כמו חלום....
@BUGY
·
מבין אותך לגמרי.
אני אנסה לתאר קצת ״מי אני״, כלומר איזה סוג של שמע מעניין אותי.
עוצמת הקול: רמקולים עוצמתיים, כאלה שירעידו את הקירות ויתנו חוויה קולנועית, ממש לא מעניינים אותי.
השימוש: אני לא הולך לשמוע מוזיקה דרכו, השימוש הולך להיות צפיה בטלויזיה (סרטים/סדרות). בכללי לא ממש שומע מוזיקה.
באסים עוצמתיים גם לא ממש חשובים לי.
איכות הדיבור (voice) כן חשוב - אני שונא שבסרטים המוזיקה דורסת את פס הקול ולא מבינים כלום ממה שהדמויות אומרות.
מעדיף עם רמקולים אחוריים לטובת הsurround. גם הסאונד בר שיש לי עכשיו תומך בsurround ווירטואלי. ברור שזה פחות טוב מsurround אמיתי, אבל זה עדיף על רמקולים קדמיים בלבד (מבחינתי).
מקווה שהסברתי בצורה ברורה.
אם יש לך עוד שאלות לגבי השימושים שלי - מוזמן לשאול.
·
מבין אותך לגמרי.
אני אנסה לתאר קצת ״מי אני״, כלומר איזה סוג של שמע מעניין אותי.
עוצמת הקול: רמקולים עוצמתיים, כאלה שירעידו את הקירות ויתנו חוויה קולנועית, ממש לא מעניינים אותי.
השימוש: אני לא הולך לשמוע מוזיקה דרכו, השימוש הולך להיות צפיה בטלויזיה (סרטים/סדרות). בכללי לא ממש שומע מוזיקה.
באסים עוצמתיים גם לא ממש חשובים לי.
איכות הדיבור (voice) כן חשוב - אני שונא שבסרטים המוזיקה דורסת את פס הקול ולא מבינים כלום ממה שהדמויות אומרות.
מעדיף עם רמקולים אחוריים לטובת הsurround. גם הסאונד בר שיש לי עכשיו תומך בsurround ווירטואלי. ברור שזה פחות טוב מsurround אמיתי, אבל זה עדיף על רמקולים קדמיים בלבד (מבחינתי).
מקווה שהסברתי בצורה ברורה.
אם יש לך עוד שאלות לגבי השימושים שלי - מוזמן לשאול.
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 08/09/2018 8:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
@Catskinner
·
העניין הוא שזאת מערכת אלחוטית לחלוטין (כלומר כל הרכיבים אלחוטיים) והמחיר בהתאם.
אצלי אין באמת בעיה שהסנטר, הרמקוליים הקדמיים והבאס יהיו מחוברים חוטית. וגם אין בעיה שהרמקולים האחוריים יהיה מחוברים חוטית ביניהם או למגבר כלשהו.
הבעיה שלי היא רק בחיבור בין הקדמיים לאחוריים.
לכן אני חושב אולי עדיף לי לקנות מערכת שבה רק האחוריים של אלחוטיים (מבחינת מחיר וגם איכות). מה דעתך?
·
העניין הוא שזאת מערכת אלחוטית לחלוטין (כלומר כל הרכיבים אלחוטיים) והמחיר בהתאם.
אצלי אין באמת בעיה שהסנטר, הרמקוליים הקדמיים והבאס יהיו מחוברים חוטית. וגם אין בעיה שהרמקולים האחוריים יהיה מחוברים חוטית ביניהם או למגבר כלשהו.
הבעיה שלי היא רק בחיבור בין הקדמיים לאחוריים.
לכן אני חושב אולי עדיף לי לקנות מערכת שבה רק האחוריים של אלחוטיים (מבחינת מחיר וגם איכות). מה דעתך?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@mdk_25
·הדעה שלי היא שאם אתה חושב שמערכת Sonos שמחירה 1,800$ מתומחרת יותר בעייתי מה BOSE העולים 1,000$ יותר (ושלדעתי נשמעת כמו ת*ת) אז באמת יש לנו פה קושי להתאים לך מערכת.
לאחר הירידה על כישורי החשבונאות נפנה למציאות: הדעה שלי היא שמי שרוצה באמת לשמוע טוב, להנות מסרטים וגם אוהב מוזיקה יתקשה להשיג זאת ללא סט רמקולים 5.1 במחיר פתיחה של 10 אלפי ש"ח, רסיבר בהתאם ולא להתבייש להקריב יום כדי לאפשר לשיפוצניק להעביר תעלה לכבלים בקיר, אבל אני חושד שזו לא התשובה שציפית לשמוע.
אני גם חושד שלא עצרת לחשוב שבמושג "רמקולים אלחוטיים" התכוונו רק שאין להם חיבור לכבלים למגבר. זה לא אומר שהם נטולי חוטים לחלוטין כי בכל המקרים מדובר ברמקולים מוגברים והם צריכים כבל חשמלי ושקע קרוב. אני לא מאמין באמת שאתה חושב שסליל של כבלים ומאריכי חשמל ומפצלים המשתרכים על הרצפה מאחור באמת נראה יותר אסטטי מזוג כבלים אודיו מהרסיבר.
·הדעה שלי היא שאם אתה חושב שמערכת Sonos שמחירה 1,800$ מתומחרת יותר בעייתי מה BOSE העולים 1,000$ יותר (ושלדעתי נשמעת כמו ת*ת) אז באמת יש לנו פה קושי להתאים לך מערכת.
לאחר הירידה על כישורי החשבונאות נפנה למציאות: הדעה שלי היא שמי שרוצה באמת לשמוע טוב, להנות מסרטים וגם אוהב מוזיקה יתקשה להשיג זאת ללא סט רמקולים 5.1 במחיר פתיחה של 10 אלפי ש"ח, רסיבר בהתאם ולא להתבייש להקריב יום כדי לאפשר לשיפוצניק להעביר תעלה לכבלים בקיר, אבל אני חושד שזו לא התשובה שציפית לשמוע.
אני גם חושד שלא עצרת לחשוב שבמושג "רמקולים אלחוטיים" התכוונו רק שאין להם חיבור לכבלים למגבר. זה לא אומר שהם נטולי חוטים לחלוטין כי בכל המקרים מדובר ברמקולים מוגברים והם צריכים כבל חשמלי ושקע קרוב. אני לא מאמין באמת שאתה חושב שסליל של כבלים ומאריכי חשמל ומפצלים המשתרכים על הרצפה מאחור באמת נראה יותר אסטטי מזוג כבלים אודיו מהרסיבר.
@Catskinner
·
הבאתי סה"כ 3 דוגמאות, לא החלטות סגורות. וbose היתה רק אחת מהן. לא צריך להניח שאני חושב שדווקא המערכת הזאת תתאים לי הכי טוב, ההפך, אני חושב שהיא מוגזמת לצרכים שלי היות וגם היא אלחוטית לחלוטין.
רשמתי במפורש שלשמוע מוזיקה לא מעניין אותי. נראה לי שלא קראת את ההודעה שלי ל-BUGY שבה הסברתי מה באמת מעניין אותי.
אני יודע שרמקולים אחוריים יתנו איכות סבירה רק אם יחוברו חוטית למגבר אחורי וחשמל, רשמתי שזאת לא בעיה (חזרתי על זה פעמיים) היות ויש לי יציאת חשמל מאחורה.
הבעיה היחידה שלי (כפי שרשמתי) היא החיבור בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים - ולטובת זה אני בודק את האופציה של רמקולים אחוריים (בלבד) אלחוטיים.
·
הבאתי סה"כ 3 דוגמאות, לא החלטות סגורות. וbose היתה רק אחת מהן. לא צריך להניח שאני חושב שדווקא המערכת הזאת תתאים לי הכי טוב, ההפך, אני חושב שהיא מוגזמת לצרכים שלי היות וגם היא אלחוטית לחלוטין.
רשמתי במפורש שלשמוע מוזיקה לא מעניין אותי. נראה לי שלא קראת את ההודעה שלי ל-BUGY שבה הסברתי מה באמת מעניין אותי.
אני יודע שרמקולים אחוריים יתנו איכות סבירה רק אם יחוברו חוטית למגבר אחורי וחשמל, רשמתי שזאת לא בעיה (חזרתי על זה פעמיים) היות ויש לי יציאת חשמל מאחורה.
הבעיה היחידה שלי (כפי שרשמתי) היא החיבור בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים - ולטובת זה אני בודק את האופציה של רמקולים אחוריים (בלבד) אלחוטיים.
- BUGY
- חבר מכור קשה

אני אתן לך רעיון:
תקנה רסיבר. תקנה שני רמקולים קדמיים, תקנה לך סנטר טוב, ברור וחזק, תוסף סאב מתים לחלל שלך ואז, אם תרצה ותרגיש חוסר מטורף בזוג רמקולים אשר כל מה שהם עושים זה רק אפקטים פשוטים, אז תוסיף לך מגבר סטריאו קטן וקיט של משדר/מקלט ולתחבר את המגבר הקטן הזה לרמקולים אחוריים ולמקלט ואת המשדר לרסיבר ואז תקבל זוגג רמקולים אלחוטיים. זה די פשוט. סונוס לא המציאו את הגלגל מחדש. יש מכשור בדיוק לדבר הזה. אבל לא הבנתי ממך מה התקציב...
תקנה רסיבר. תקנה שני רמקולים קדמיים, תקנה לך סנטר טוב, ברור וחזק, תוסף סאב מתים לחלל שלך ואז, אם תרצה ותרגיש חוסר מטורף בזוג רמקולים אשר כל מה שהם עושים זה רק אפקטים פשוטים, אז תוסיף לך מגבר סטריאו קטן וקיט של משדר/מקלט ולתחבר את המגבר הקטן הזה לרמקולים אחוריים ולמקלט ואת המשדר לרסיבר ואז תקבל זוגג רמקולים אלחוטיים. זה די פשוט. סונוס לא המציאו את הגלגל מחדש. יש מכשור בדיוק לדבר הזה. אבל לא הבנתי ממך מה התקציב...
@BUGY
·
אין לי כל כך תקציב מוגדר.
בטוח לא 10,000 שקל, אבל כמובן שיותר מכמה מאות.
וככל שאעשה את זה יותר בשלבים, כך התקציב יגדל (כי זה יתן אורך רוח לכל שלב).
תודה על התשובה, אני אתחיל לעשות את השיעורי בית שלי לגבי מערכות 3.1 (אני מניח שלזה התכוונת)...
·
תודה על התשובה, אני אתחיל לעשות את השיעורי בית שלי לגבי מערכות 3.1 (אני מניח שלזה התכוונת)...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לא ממש התכוונתי על מערכת 3.1, אלה אני אומר לקנות בחלקים, כמו שאתה אומר, התקציב יגדל. תקנה כל פעם רכיב אחד, אבל טוב. אחרי כמה זמן תגיע למערכת פי כמה יותר טובה מאשר אם תקנה הכל עכשיו בתקציב לחוץ.mdk_25 כתב:@BUGY
·
תודה על התשובה, אני אתחיל לעשות את השיעורי בית שלי לגבי מערכות 3.1 (אני מניח שלזה התכוונת)......
אחרת מה שקורה לרוב, אנשים קונים מערכת זולה ואז מבזבזם יותר כסף על לשדרג אותה חלק חלק...
- BUGY
- חבר מכור קשה

·הבסיס פשוט: רסיבר וזוג קדמיים. רסיבר לא אמור לעלות יותר מ2-3K, למשהו טוב מאוד ביד שניה. או חדש פחות טוב. אפשר לרודי גם ל1-1.5K שקל אם אין דרישה גדולה מדי לפיצ'רים או תמיכה מיוחד כמו 4K. ואז זוג רמקולים קדמיים, רק יד שניה, רק גדולים או מדפי או עומד אבל לא סטיליט. כאלה שנותים סאונד שאתה תוהב. זה כל כקטע פה, אתה צריך להנות מזה, זאת מערכת בידור. לכן אל תמהר, קפוץ לאיזו חנות מתחמה, שמע כמה רמקולים, תחזרו עם שאלות. אתה יכול לשמוע כל רמקול שאתה רוצה לקנות ביד תיים (יש פה גם לוח מאוד נח וטוב באתר הזה, דרך אגב). עכשיו יש המון דברים טובים.mdk_25 כתב:@BUGY
·
באיזה סדר היית ממליץ לי לעשות את זה?
ממה להתחיל? ומה יכול לחכות?
כרגע כפי שרשמתי, יש לי רק סאונד בר....
וזהו. שני רמקולים שיתו לך סאונד טוב, באס עמוק ובמה קדמית טובה יספקו אותך להרבה זמן. אחרי שתהיה מוכן, עם תקציב, תוסף או סאב או סנטר. תלוי מה אתה שועמ יותר, סרטים או מוזיקה או שילוב כל שהוא. אבל הסאב והסנטר החייבים להיות טובים. אפשר לחיות בלי סנטר אבל אם מחליטים שצורים סנטר הוא חייב להיות הרמקול הכי טוב במערכת כי הוא יקבל כ70 אחוז מכל הפסקול. כל הדיבור, האפקטית וכל מה שאתה רואה על המסך יופק על ידי הסנטר, הוא צריך להיות מסוגל לזה. מקרה דומה עם סאב, ברגע שאתה מוסיף אותו, הוא מקבל את הפסקול שרק סאב יכול להפיק ולכן הוא צריך להיות חזק מספיק לחלל שלך.
ורק בסוף בסוף, אם תרצה ויהיה לך כוח וזמן וכסף, ץוסיף אחרויים. הם כל כך שוליים, רק אפקטים וצלילי רקע ותחושת מרחב, עם הכל מסודר כמו שצריך. זה נחמד אבל לא צריך להיות יקר. למרות שבמקרה שלך אתה רוצה אל חוטי ולכן זה יעלה את המחיר. לדעתי, כשתגיע לשלב הזה אתה כבר תדע לבד מה אתה רוצה ומה אתה מחפש, אם בכלל תרצה גם אחוריים.
@BUGY
·
קודם כל תודה רבה על התשובה המושקעת!
ממש לגזור ולשמור.
יש לי כמה שאלות המשך:
1. ראיתי שיש רסיברים שתומכים בכל מיני תצורות של רמקולים. האם זה יהיה נכון להגיד שאני צריך לחפש רסיבר שתומך בתצורה הקלאסית 5.1?
2. היות והרסיבר יחסית קטן במידות ויקר, האם יש היגיון לחפש רסיבר גם בחו"ל (כדי לחסוך כסף)?
3. הטלויזיה שלי תומכת רק בכניסות HDMI, כלומר אני צריך לחפש רסיבר שתומך בhdmi (ואולי גם 4k ו-HDMI-ARC)?
·
ממש לגזור ולשמור.
יש לי כמה שאלות המשך:
1. ראיתי שיש רסיברים שתומכים בכל מיני תצורות של רמקולים. האם זה יהיה נכון להגיד שאני צריך לחפש רסיבר שתומך בתצורה הקלאסית 5.1?
2. היות והרסיבר יחסית קטן במידות ויקר, האם יש היגיון לחפש רסיבר גם בחו"ל (כדי לחסוך כסף)?
3. הטלויזיה שלי תומכת רק בכניסות HDMI, כלומר אני צריך לחפש רסיבר שתומך בhdmi (ואולי גם 4k ו-HDMI-ARC)?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·1: מי שתומך ב5.1 גם תומך בכל מה שפחות מזה, החל מ2 רמקולים עד 5 פלוס סאב. כך שכן, זה מה שאתה צריך.mdk_25 כתב:@BUGY
·
ממש לגזור ולשמור.
יש לי כמה שאלות המשך:
3. הטלויזיה שלי תומכת רק בכניסות HDMI, כלומר אני צריך לחפש רסיבר שתומך בhdmi (ואולי גם 4k ו-HDMI-ARC)?...
2: רסביר קטן? יחסית למה? אבל כמובן, תמיד בודקים באמזון לפני שקונים ברץ חדש. אבל אני עדיין חושב שלך הרבה יותר עדיף יד שניה כי תקבל תמורה טובה יותר.
3:לכולם יש HDMI וARC, רוב הרסיברים מ2016 כבר תומכים ב4K.
4: ממולץ מאוד שלרסיבר יהיו יציאות PRE לכל הערוצים ובמיוחד לאחוריים כדי שתוכל בעתיד לחבר להם רמקולים אלחוטיים. זה הרי היה כל הקטע של השרשור, לא?