מחפש פתרון לאוזניות היי-אנד
הי,
אני די חדש בתחום והאוזניות הכי יקרות ששמעתי היו Sony MDR-V700DJ (הצליל שלהן נשמע לי מלאכותי...) ואני מחפש פתרון היי-אנד בתקציב של 600$ בערך להזמנה מאי-ביי - מה שאומר שהקנייה היא על בליינד.
כרגע יש לי בשביל מקור מע' סטריאו עם יציאת אוזניות ומחשב עם כרטיס אונ-בורד... אז כנראה צריך כרטיס קול, או מגבר אוזניות.
לגביי אוזניות, יש באי-ביי AKG K 701, שראיתי להן בקורות טובות, ב-270$ (לא כולל משלוח).
איזה אפשרויות יש לי להשיג איכות שמע גבוהה בתנאים האלה?
mavrik
אני די חדש בתחום והאוזניות הכי יקרות ששמעתי היו Sony MDR-V700DJ (הצליל שלהן נשמע לי מלאכותי...) ואני מחפש פתרון היי-אנד בתקציב של 600$ בערך להזמנה מאי-ביי - מה שאומר שהקנייה היא על בליינד.
כרגע יש לי בשביל מקור מע' סטריאו עם יציאת אוזניות ומחשב עם כרטיס אונ-בורד... אז כנראה צריך כרטיס קול, או מגבר אוזניות.
לגביי אוזניות, יש באי-ביי AKG K 701, שראיתי להן בקורות טובות, ב-270$ (לא כולל משלוח).
איזה אפשרויות יש לי להשיג איכות שמע גבוהה בתנאים האלה?
mavrik
המלצה שלי , לא לקנות על עיוור לא אוזניות ולא רמקולים ! אתה עלול להתאכזב ובגדול !
לפני שקניתי את DT880 השוותי אותן עם די הרבה אוזניות וזאת היתה בחירה מוצדקת לגמרי ! למרות שלפני ש "גיליתי" אותן הלכתי לקנות אוזניות אחרות לגמרי , בדיוק כמוך , לפי קריאות ותגובות ! טוב שלא עשיתי טעות הזאת.
בסכום של 600$ לא תוכל לקנות אוזניות שהן לא יצתרכו מגבר. כל אוזניה שמכבדת את עצמה
, רוצה מגבר. ככה זה.
כך שתחליט האם זה תקציב לסט שלם או רק לאוזניות ?
לפני שקניתי את DT880 השוותי אותן עם די הרבה אוזניות וזאת היתה בחירה מוצדקת לגמרי ! למרות שלפני ש "גיליתי" אותן הלכתי לקנות אוזניות אחרות לגמרי , בדיוק כמוך , לפי קריאות ותגובות ! טוב שלא עשיתי טעות הזאת.
בסכום של 600$ לא תוכל לקנות אוזניות שהן לא יצתרכו מגבר. כל אוזניה שמכבדת את עצמה
כך שתחליט האם זה תקציב לסט שלם או רק לאוזניות ?
השאלה היא, איזו ברירה כבר יש לי... אני לא מאמין שיש הרבה מקומות בארץ שיש להם מבחר אוזניות היי-אנד בתצוגה, ובכלל אני די מאולץ להזמין באי-ביי (נושא אחר).Shahter כתב:המלצה שלי , לא לקנות על עיוור לא אוזניות ולא רמקולים ! אתה עלול להתאכזב ובגדול !...
זהו, בערך, תקציב לסט שלם. אז מה הפיתרון האופטימלי, כרטיס קול + מגבר אוזניות?בסכום של 600$ לא תוכל לקנות אוזניות שהן לא יצתרכו מגבר. כל אוזניה שמכבדת את עצמה, רוצה מגבר. ככה זה.
כך שתחליט האם זה תקציב לסט שלם או רק לאוזניות ?...
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אוקיי כמה דברים דבר ראשון מה אתה מחפש באוזניות לאיזו מוזיקה?
דבר שני 600$ זה סכום מכובד ביותר לכן לא כדי לקנות על איוור.
דבר שני 600$ זה סכום מכובד ביותר לכן לא כדי לקנות על איוור.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
אני שומע מספר סגנונות, קלאסית - הרבה פסנתר ומוזיקה סימפונית, ורוק - בעיקר מתקדם, Pink .Floyd, Zappa, REM, Mogwai King Crimson (ואולי שווה לציין שגם Piazzolla, מה שמכניס קטגוריה נוספת של מוזיקה קאמרית, אני מניח). אני מחפש אוזניות שלא מעייפות בהאזנה ארוכה (או שזה לא קיים באוזניות...), וחוץ מזה צליל נייטרלי וטבעי, לא שיש לי טעם מגובש בנושא, פשוט אני רוצה שהן יישארו אצלי כמה שנים טובות.slavazh כתב:אוקיי כמה דברים דבר ראשון מה אתה מחפש באוזניות לאיזו מוזיקה?...
אני מסכים, אבל אני לא רואה כאן הרבה ברירה... בכול אופן נשאר העניין העקרוני של איזה צירוף הוא הכי אופטימלי?דבר שני 600$ זה סכום מכובד ביותר לכן לא כדי לקנות על איוור....
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
אני ממליץ לך לשמוע GRADO בייר דינאמיק 880 ו990 את ה701 של AKG ואולי גם את ה 580 של סנייזר, למרות שהאחרון לא ניראה לי מתאים לך. נכון להיום אני אישית לא מכיר חנות שיש בה מבחר גדול יותר מאבי יפה בירושלים, אז אני ממליץ לך להגיעה אליו לירושלים או לחילופין לבקש מחברי הפורום לארגן לך השמעה של הציוד שלהם או לעזור ל עינבר להרגן את המפגש ואז תוכל להשוות גם מגברים רבים וגם אוזניות וגם לשמוע הרבה עצות לייב.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
HD-650 Xcan V3
אני ממליץ בחום לנסות מספר אוזניות ובשום פנים ואופן לא ליקנות בלי לשמוע!
אני באופן אישי מאוד אוהב את ה סזנהייזר HD-650 ולדעתי האוזניות הכי טובות ששמעתי גם בהשוואה לאוזניות יקרות פי כמה.
מומלץ לצמד אותם למגבר איכותי כמו ה מוסיקל פידליטי XCAN V3 שניבנה
עבור האוזניות האלה.
רוב הזמן הם דווקא מחוברות ל ONKYO 575 שמחובר למחשב בדיגיטלי.
בהצלחה.
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ic ... root/09969
http://www.musicalfidelity.com/products ... canv3.html
אני באופן אישי מאוד אוהב את ה סזנהייזר HD-650 ולדעתי האוזניות הכי טובות ששמעתי גם בהשוואה לאוזניות יקרות פי כמה.
מומלץ לצמד אותם למגבר איכותי כמו ה מוסיקל פידליטי XCAN V3 שניבנה
עבור האוזניות האלה.
רוב הזמן הם דווקא מחוברות ל ONKYO 575 שמחובר למחשב בדיגיטלי.
בהצלחה.
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ic ... root/09969
http://www.musicalfidelity.com/products ... canv3.html
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
Re: HD-650 Xcan V3
מול אילו אוזניות השוות אותן אם אפשר לשאול ?arotman כתב:אני ממליץ בחום לנסות מספר אוזניות ובשום פנים ואופן לא ליקנות בלי לשמוע!
...
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Re: HD-650 Xcan V3
בתערוכת הקולנוע הביתי האחרונה שמעתי קטעים מוכרים לי אצל אבי יפה, אני לא זוכר איזה דגמים של GRADO אבל אני זוכר שהתאכזבתי מכך שאוזניות ומגבר של 20K שקלים פלוס
נשמעים לי פחות "מלאים", אבל האמת שכדי לעשות השוואה אמיתית הייתי צריך להגיע עם ה SETUP שלי לירושלים מה שלא יצא לי לעשות.
1. XRAY V3 CD
2. Ehichman 4 cables
מה שאני אוהב ב HD-650 שמלבד הצליל המצויין הן משחזרות צלילים נמוכים בצורה מדהימה, מספיק כדי להרגיש את הבאס (אני לא מגזים), אבל כמובן צריך מגבר טוב ולהיזהר בעוצמות כדי לא להיתחרש.
נשמעים לי פחות "מלאים", אבל האמת שכדי לעשות השוואה אמיתית הייתי צריך להגיע עם ה SETUP שלי לירושלים מה שלא יצא לי לעשות.
1. XRAY V3 CD
2. Ehichman 4 cables
מה שאני אוהב ב HD-650 שמלבד הצליל המצויין הן משחזרות צלילים נמוכים בצורה מדהימה, מספיק כדי להרגיש את הבאס (אני לא מגזים), אבל כמובן צריך מגבר טוב ולהיזהר בעוצמות כדי לא להיתחרש.
The-Fox כתב:מול אילו אוזניות השוות אותן אם אפשר לשאול ?arotman כתב:אני ממליץ בחום לנסות מספר אוזניות ובשום פנים ואופן לא ליקנות בלי לשמוע!
......
- The-Fox
- חבר ותיק

ה GRADO אוזניות נהדרות אבל הן שונות מאד באופי שלהן מסנהייזר.
זה ידוע שהדגש בהן הוא על דברים אחרים וצליל מלא הוא האחרון שבהן.
ביכולת שחזור של פרטים הגראדו מתעלות על המון המון אוזניות, אם כי זה בא במחיר של בהירות לא קלה וגם הרבה קולורציה במיד.
ה HD 6XX אף פעם לא היו לטעמי מ 2 סיבות עיקריות:
1. הסאונד שלהן אפל מידי, MUDDY, סגור. ואני אישית אוהב סאונד פתוח ואוורירי.
2. הן מבריקות בעיקר במוזיקה קלאסית מה שאני לא שומע אף פעם אז הן לא בשבילי.
אחד הדברים לדוגמא הוא הבאס שלהן:
שכמה גדול שהוא לא יהיה (והוא גדול), הוא מרוח והוא רחוק מלהיות הדוק מאד כמו שאני אוהב.
זה רק סיבה אחת למה הן כושלות ברוק ועוד כמה ג'אנרים ביחס לאוזניות אחרות.
בסה"כ הן אוזניות נהדרות למחירן אבל לדעתי שווה לבדוק את ה DT 880 כי הן נותנות להן fight ממש טוב והרבה יגידו שהן עדיפות, בקלאסית הן נשמעות לא פחות ממצויין אבל הן די טובות גם בכל שאר הג'אנרים מה שהסנהייזר קצת פחות.
הבעיה של 2 האוזניות האלה היא עם ההגברה, הן צריכות הגברה בריאה אחרת הן מאבדות הרבה מהיכולת שלהן, שזה חלק מעלות המערכת אחרי הכל.
אני דווקא חושב ש Audio Technica זאת חברה שעושה אוזניות מעולות, עם דגש על מוזיקליות וקסם שלא מוצאים בכל אוזניה, לצערי קשה להתנסות בהן כי אין להן יבוא מסודר בארץ וגם בשאר העולם הן לא נפוצות יותר מידי כי מדיניות השיווק של החברה היא הפצה רק בתחום המזרח.
אני יודע שאורי יפה ניסה להביא אותן לארץ אבל הן לא ממש שיתפו פעולה ולכן הדבר לא יצא לפועל.
בשורה התחתונה, מה שאני בא להגיד זה שלמחיר, כן הסנהייזר אוזניות טובות מאד אבל יש לה מספיק מתחרים וגם במחיר נמוך ממנה (DT880) והיכולת שלה לככב בעיקר בקלאסית אבל להיות משעממת בתחומים אחרים, מבחינתי הוא חיסרון.
כמו בהרבה דברים בחיים, בשוק הזה יש תחרות ואין יצרן אחד שבצורה גורפת טוב יותר מכולם.
לפותח השרשור:
אני ממליץ לך לנסות ללכת עם אוזניות עם התנגדות יחסית נמוכה שלא זקוקות למגבר (כמו ה סנהייזר HD600/650 או DT 880 בגרסאת ה 250 אוהם) עד בערך 400-500$ ולשים 200-100$ לפחות על מקור, כי כרטיס O/B לא יעשה טובה לשום אוזניה.
אל תשכח שמערכת טובה בנויה מאיזון חכם של רכיבים, ואוזניה ב 600$ עם כרטיס קול O/B זה לא מערכת מאוזנת.
זה ידוע שהדגש בהן הוא על דברים אחרים וצליל מלא הוא האחרון שבהן.
ביכולת שחזור של פרטים הגראדו מתעלות על המון המון אוזניות, אם כי זה בא במחיר של בהירות לא קלה וגם הרבה קולורציה במיד.
ה HD 6XX אף פעם לא היו לטעמי מ 2 סיבות עיקריות:
1. הסאונד שלהן אפל מידי, MUDDY, סגור. ואני אישית אוהב סאונד פתוח ואוורירי.
2. הן מבריקות בעיקר במוזיקה קלאסית מה שאני לא שומע אף פעם אז הן לא בשבילי.
אחד הדברים לדוגמא הוא הבאס שלהן:
שכמה גדול שהוא לא יהיה (והוא גדול), הוא מרוח והוא רחוק מלהיות הדוק מאד כמו שאני אוהב.
זה רק סיבה אחת למה הן כושלות ברוק ועוד כמה ג'אנרים ביחס לאוזניות אחרות.
בסה"כ הן אוזניות נהדרות למחירן אבל לדעתי שווה לבדוק את ה DT 880 כי הן נותנות להן fight ממש טוב והרבה יגידו שהן עדיפות, בקלאסית הן נשמעות לא פחות ממצויין אבל הן די טובות גם בכל שאר הג'אנרים מה שהסנהייזר קצת פחות.
הבעיה של 2 האוזניות האלה היא עם ההגברה, הן צריכות הגברה בריאה אחרת הן מאבדות הרבה מהיכולת שלהן, שזה חלק מעלות המערכת אחרי הכל.
אני דווקא חושב ש Audio Technica זאת חברה שעושה אוזניות מעולות, עם דגש על מוזיקליות וקסם שלא מוצאים בכל אוזניה, לצערי קשה להתנסות בהן כי אין להן יבוא מסודר בארץ וגם בשאר העולם הן לא נפוצות יותר מידי כי מדיניות השיווק של החברה היא הפצה רק בתחום המזרח.
אני יודע שאורי יפה ניסה להביא אותן לארץ אבל הן לא ממש שיתפו פעולה ולכן הדבר לא יצא לפועל.
בשורה התחתונה, מה שאני בא להגיד זה שלמחיר, כן הסנהייזר אוזניות טובות מאד אבל יש לה מספיק מתחרים וגם במחיר נמוך ממנה (DT880) והיכולת שלה לככב בעיקר בקלאסית אבל להיות משעממת בתחומים אחרים, מבחינתי הוא חיסרון.
כמו בהרבה דברים בחיים, בשוק הזה יש תחרות ואין יצרן אחד שבצורה גורפת טוב יותר מכולם.
לפותח השרשור:
אני ממליץ לך לנסות ללכת עם אוזניות עם התנגדות יחסית נמוכה שלא זקוקות למגבר (כמו ה סנהייזר HD600/650 או DT 880 בגרסאת ה 250 אוהם) עד בערך 400-500$ ולשים 200-100$ לפחות על מקור, כי כרטיס O/B לא יעשה טובה לשום אוזניה.
אל תשכח שמערכת טובה בנויה מאיזון חכם של רכיבים, ואוזניה ב 600$ עם כרטיס קול O/B זה לא מערכת מאוזנת.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
איש איש בטעמו
The-Fox אני בהחלט מסכים עם כל מה שכתבתה,
אני אגב שומע יותר ג'אז ומוזיקה קלסית, ולא אהבתי את הצבע
הבהיר מידי לטעמי של ה- GRADO
ולמרות שהזנהייסר הם לעתים MUDDY עדיין בSETUP שלי הן
משתלבות יפה ובזכות ההגברה המתאימה הצליל יותר מפורט.
בסופו של דבר פה מגיעים לידי ביטוי העדפות וטעם אישי.
אגב אני מתכוון באיזה שלב לשדרג את הSETUP ואני צופה התלבטויות קשות.
אני אגב שומע יותר ג'אז ומוזיקה קלסית, ולא אהבתי את הצבע
הבהיר מידי לטעמי של ה- GRADO
ולמרות שהזנהייסר הם לעתים MUDDY עדיין בSETUP שלי הן
משתלבות יפה ובזכות ההגברה המתאימה הצליל יותר מפורט.
בסופו של דבר פה מגיעים לידי ביטוי העדפות וטעם אישי.
אגב אני מתכוון באיזה שלב לשדרג את הSETUP ואני צופה התלבטויות קשות.
- The-Fox
- חבר ותיק

אכן, מסכים איתך arotman,
זה המון עניין של טעם, זה מה שאני מנסה להגיד.
זה גם הרבה עניין של חינוך.
לדוגמא, אם האוזניה הרצינית היחידה ששמעת היא גראדו, אז היא יכולה להיות בעינייך אוזניה מצויינת.
אבל אם תתחיל לשמוע עוד חברות ודגמים יכול להיות שדעתך תשתנה.
וככל שאתה שומע יותר אתה רק מבין שאין דבר כזה מושלם, הכל עניין של פשרות, הכל שאלה של עם איזה מהן אתה מוכן לחיות.
גראדו Vs. סנהייזר הן תמיד הופכים למחנות כי הסאונד שלהן רחוק אחד מהשני והדעות חלוקות בהתאם.
אבל יש עוד הרבה אוזניות בעולם אז אל חשש
בחירות הן דבר קשה וככל שאתה עולה בסולם הדרגות של הרכיבים הן רק הופכות להיות יותר קשות.
- מספר המוצרים שאתה יכול לבחור מהם מצתמצם.
- הכיוון והאופי של כל רכיב רק הולך יותר קדימה ולכן יותר קשה למצוא משהו שקולע לטעם שלך.
- הכיס שלך מתרוקן
- הסינרגיה עם שאר המערכת נהיית יותר ויותר factor.
אני לא רוצה להכנס לבעיות של אנשים נשואים כמו WAF ו "לך תסביר לה למה אתה צריך CD במחיר של מטבח חדש ויוקרתי"
זה המון עניין של טעם, זה מה שאני מנסה להגיד.
זה גם הרבה עניין של חינוך.
לדוגמא, אם האוזניה הרצינית היחידה ששמעת היא גראדו, אז היא יכולה להיות בעינייך אוזניה מצויינת.
אבל אם תתחיל לשמוע עוד חברות ודגמים יכול להיות שדעתך תשתנה.
וככל שאתה שומע יותר אתה רק מבין שאין דבר כזה מושלם, הכל עניין של פשרות, הכל שאלה של עם איזה מהן אתה מוכן לחיות.
גראדו Vs. סנהייזר הן תמיד הופכים למחנות כי הסאונד שלהן רחוק אחד מהשני והדעות חלוקות בהתאם.
אבל יש עוד הרבה אוזניות בעולם אז אל חשש
בחירות הן דבר קשה וככל שאתה עולה בסולם הדרגות של הרכיבים הן רק הופכות להיות יותר קשות.
- מספר המוצרים שאתה יכול לבחור מהם מצתמצם.
- הכיוון והאופי של כל רכיב רק הולך יותר קדימה ולכן יותר קשה למצוא משהו שקולע לטעם שלך.
- הכיס שלך מתרוקן
- הסינרגיה עם שאר המערכת נהיית יותר ויותר factor.
אני לא רוצה להכנס לבעיות של אנשים נשואים כמו WAF ו "לך תסביר לה למה אתה צריך CD במחיר של מטבח חדש ויוקרתי"
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
The-Fox אני מאד לא מסכים עם המשפט שלך "זה גם הרבה עניין של חינוך"
חינוך משמעותו שמישהו צריך "ללמד" איך לשמוע ,אך מכיוון שאנו כבני אדם מגיבים לגלי קול עם חלקים נוספים בגופנו ,העובדה שעקומת היענות התדרים של כל אדם היא שונה והתגובה הרגשית למסיקה זו או אחרת שונה אזי השמיעה כחוויה כוללת שונה מאדם לאדם ומשום כך
בני אדם שונים יגיבו באופן שונה בזמן האזנה לאותו ציוד בדיוק.
ניתן במקרה הטוב להדריך "מה לחפש" בזמן האזנה ותו לא.
אגב ,לשמחתי או לצערי אני עדיין אינני נשוי אך בדרך כלל כשאני מציג את התחביב שלי לבת זוג התגובות הן חיוביות ומפרגנות.
חינוך משמעותו שמישהו צריך "ללמד" איך לשמוע ,אך מכיוון שאנו כבני אדם מגיבים לגלי קול עם חלקים נוספים בגופנו ,העובדה שעקומת היענות התדרים של כל אדם היא שונה והתגובה הרגשית למסיקה זו או אחרת שונה אזי השמיעה כחוויה כוללת שונה מאדם לאדם ומשום כך
בני אדם שונים יגיבו באופן שונה בזמן האזנה לאותו ציוד בדיוק.
ניתן במקרה הטוב להדריך "מה לחפש" בזמן האזנה ותו לא.
אגב ,לשמחתי או לצערי אני עדיין אינני נשוי אך בדרך כלל כשאני מציג את התחביב שלי לבת זוג התגובות הן חיוביות ומפרגנות.