נורות חכמות vs מפסקים חכמים
היי.
אני מתכנן להעביר את רוב המכשירים בבית שלי לשליטה קולית באמצעות Google Home.
המכשירים שהולכים להשלט הם - מערכת קולנוע ביתי, מזגן, מפסק דוד חכם ותאורה בבית.
בהתחלה תכננתי להחליף את המפסקים לטובת התאורה אבל אני רואה שיש עם זה קצת התעסקות
וצורך בהרצת אפליקציות וסקריפטים ע"מ שהכל יעבוד כמו שצריך. האופציה השניה היא להחליף
את הנורות בבית לכאלה דוגמאת Yeelight או Hue.
מישהו יכול להסביר בקצרה מה ההבדל בפועל בין 2 האופציות (מפסק / נורה) ?
מה ההבדל בין הטכנולוגיות ?
יתרונות / חסרונות ?
ולא פחות חשוב - איזו מהאופציות פחות מזיקה סביבתית מבחינת קרינה ?
יש בבית תינוקת בת שנה וזה בהחלט משהו שאני לוקח בחשבון.
אני מתכנן להעביר את רוב המכשירים בבית שלי לשליטה קולית באמצעות Google Home.
המכשירים שהולכים להשלט הם - מערכת קולנוע ביתי, מזגן, מפסק דוד חכם ותאורה בבית.
בהתחלה תכננתי להחליף את המפסקים לטובת התאורה אבל אני רואה שיש עם זה קצת התעסקות
וצורך בהרצת אפליקציות וסקריפטים ע"מ שהכל יעבוד כמו שצריך. האופציה השניה היא להחליף
את הנורות בבית לכאלה דוגמאת Yeelight או Hue.
מישהו יכול להסביר בקצרה מה ההבדל בפועל בין 2 האופציות (מפסק / נורה) ?
מה ההבדל בין הטכנולוגיות ?
יתרונות / חסרונות ?
ולא פחות חשוב - איזו מהאופציות פחות מזיקה סביבתית מבחינת קרינה ?
יש בבית תינוקת בת שנה וזה בהחלט משהו שאני לוקח בחשבון.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קודם כל שתי האפשרויות אינן מנוגדות האחת לשניה. אפשר ליישם את שתיהן או אחת מהן.
מתג חכם מאפשר כיבוי והדלקה ולפעמים גם דימור של הנורה אליו מחובר המתג. בדרך כלל מדובר במתגים המחליפים את המתגים המכניים הרגילים או במודול קטן שמחברים למתג הקיים ונדחף בתוך קופסת החיבורים של המתג.
יתרון: מאפשר כיבוי והדלקה של הנורה בדיוק כמו מקודם + אפשרות להדלקה וכיבוי מרחוק. מאפשר דימר במידה והנורה תומכת בכך. לא דורש החלפת נורה, זול יחסית.
חיסרון: דורש קו אפס (כן, אני יודע שיש כאלה שלא דורשים, אבל אם רוצים להתקין כל דבר שהוא לא Livolo אז זה דורש קו אפס). לא תמיד יש התאמה בין קופסת החיבורים בקיר לבין המתג ולכן יש סיכון שניכנסים לפרוייקט חציבות+גבס. ייתכן קושי לשליטה מרחוק כאשר מדובר בתקשורת RF. בעיות ידועות כאשר רוצים להתקין מתגים מתחלפים.
נורה חכמה: זו נורה הכוללת בתוכה גם משדר/מקלט. בדרך כלל היא גם כוללת דימר פנימי ולפעמים היא גם מאפשרת החלפת צבעים.
יתרון: דורש רק החלפת נורה. במקרה של Philips Hue זה גם פתרון מאוד אמין ורב גווני בזכות מכלול הנורות הנתמכות דרך המגשר. מאפשר גם הפיכת מנורת שולחן המחוברת לשקע רגיל למנורה חכמה.
חיסרון: הנורות עלולות להיות יקרות. אם מישהו כיבה את המתג בקיר אז אי אפשר להתקשר לנורה.
כפי שכתבתי מקודם, אין מניעה לחבר נורה חכמה לקו שמנוהל על ידי מתג חכם.
קרינה: הדחליל העדכני שדואגים תמיד להציב כדי להפחיד אנשים שלא יודעים עדיין ששהייה בחוץ חושפת אותם למנות קרינה גבוהות יותר ממה שאי פעם יקבלו דרך אביזרי החשמל בבית (אבל, היי - זו קרינה טבעית אז בטוח שזה בריא). מכל מקום אביזרים של בית חכם מתקשרים באמצעות שידורים בעוצמה מאוד נמוכה לטווחים מאוד קצרים. אם קראת את ההודעה הזו עד סופה אז ברגע זה חטפת מהמסך יותר קרינה ממה שנורות משדרות.
מתג חכם מאפשר כיבוי והדלקה ולפעמים גם דימור של הנורה אליו מחובר המתג. בדרך כלל מדובר במתגים המחליפים את המתגים המכניים הרגילים או במודול קטן שמחברים למתג הקיים ונדחף בתוך קופסת החיבורים של המתג.
יתרון: מאפשר כיבוי והדלקה של הנורה בדיוק כמו מקודם + אפשרות להדלקה וכיבוי מרחוק. מאפשר דימר במידה והנורה תומכת בכך. לא דורש החלפת נורה, זול יחסית.
חיסרון: דורש קו אפס (כן, אני יודע שיש כאלה שלא דורשים, אבל אם רוצים להתקין כל דבר שהוא לא Livolo אז זה דורש קו אפס). לא תמיד יש התאמה בין קופסת החיבורים בקיר לבין המתג ולכן יש סיכון שניכנסים לפרוייקט חציבות+גבס. ייתכן קושי לשליטה מרחוק כאשר מדובר בתקשורת RF. בעיות ידועות כאשר רוצים להתקין מתגים מתחלפים.
נורה חכמה: זו נורה הכוללת בתוכה גם משדר/מקלט. בדרך כלל היא גם כוללת דימר פנימי ולפעמים היא גם מאפשרת החלפת צבעים.
יתרון: דורש רק החלפת נורה. במקרה של Philips Hue זה גם פתרון מאוד אמין ורב גווני בזכות מכלול הנורות הנתמכות דרך המגשר. מאפשר גם הפיכת מנורת שולחן המחוברת לשקע רגיל למנורה חכמה.
חיסרון: הנורות עלולות להיות יקרות. אם מישהו כיבה את המתג בקיר אז אי אפשר להתקשר לנורה.
כפי שכתבתי מקודם, אין מניעה לחבר נורה חכמה לקו שמנוהל על ידי מתג חכם.
קרינה: הדחליל העדכני שדואגים תמיד להציב כדי להפחיד אנשים שלא יודעים עדיין ששהייה בחוץ חושפת אותם למנות קרינה גבוהות יותר ממה שאי פעם יקבלו דרך אביזרי החשמל בבית (אבל, היי - זו קרינה טבעית אז בטוח שזה בריא). מכל מקום אביזרים של בית חכם מתקשרים באמצעות שידורים בעוצמה מאוד נמוכה לטווחים מאוד קצרים. אם קראת את ההודעה הזו עד סופה אז ברגע זה חטפת מהמסך יותר קרינה ממה שנורות משדרות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- erez12121212
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
ממליץ בחום גם לרכוש את ה LIGHT STRIP של HUE משתמש בו ומוצא אותו מאוד שימושי ביחס לנורות הקלאסיות שלהם..
חברים, אני רואה שחסרון מאוד בולט של הנורות האלו הוא שהמפסק
תמיד חיוב להיות במצב דלוק כדי שהנורה תפעל. אני לא שולל אופציה
שאשתי יכולה לכבות את המנורה מהמפסק מתוך הרגל, מה שיצריך ממני לגשת אליו בכל מקרה.
יש לזה פתרון חוץ מהחלפת מפסק ?
שאשתי יכולה לכבות את המנורה מהמפסק מתוך הרגל, מה שיצריך ממני לגשת אליו בכל מקרה.
יש לזה פתרון חוץ מהחלפת מפסק ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

החלפת האישה לא באה בחשבון?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
·mgold כתב:חברים, אני רואה שחסרון מאוד בולט של הנורות האלו הוא שהמפסק
יש לזה פתרון חוץ מהחלפת מפסק ?...
אפשרות אחת היא לבטל את המפסק לחלוטין …
אבל ברצינות ... פתרון שמשאיר לך מפסק פיזי במקביל לאפשרות שילוב עוזרות חכמות (ללא תלות רכיב אחד בשני) ודורש מאמץ התקנה שמסתכם ב 5 דקות לכל היותר …המפסק של Philips Hue עצמה — https://www2.meethue.com/en-us/p/hue-di ... 6677458140
אצלי מפוזרים כמה מפסקים כאלו והתוצאה מצויינת !
ראה גם כאן —
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@mgold
חסרון נוסף למנורות חכמות זו עוצמת הארה די נמוכה ביחס למה שאתה יכול לקבל ממנורות אחרות.
יתרון נוסף למנורות חכמות - רובם מגיעות עם אפשרות למגוון רחב של גוונים (חם/קר) וחלקן גם עם אופציה לתאורת אווירה בכל גווני ה RGBW.
אני אישית אני מעדיף מפסקים
חסרון נוסף למנורות חכמות זו עוצמת הארה די נמוכה ביחס למה שאתה יכול לקבל ממנורות אחרות.
יתרון נוסף למנורות חכמות - רובם מגיעות עם אפשרות למגוון רחב של גוונים (חם/קר) וחלקן גם עם אופציה לתאורת אווירה בכל גווני ה RGBW.
אני אישית אני מעדיף מפסקים
חברים תודה על התגובות.
אני נאלץ לרדת מעניין הנורות, בעיקר בגלל שבסלון ובמטבח
יש לי תאורה לא סטנדרטית (נורות וספוטים לד עם חיבורים שונים)
שלא קיימת בנורות החכמות. קראתי קצת ברשת וראיתי כמה סרטונים
בנוגע לממשק של גוגל הום + ברודלינק + מפסקים אלחוטיים,
ונראה שזה לא כזה נורא להגדרה. אחד מחברי הפורום פה המליץ
על מפבקים של sesoo ו-livolo. מה מומלץ מבינהם ?
אשמח לקבל חו"ד מבעלי ניסיון בנוגע להבדלים, וכמובן
גם לקבל המלצה למפסקים אחרים.
אני נאלץ לרדת מעניין הנורות, בעיקר בגלל שבסלון ובמטבח
יש לי תאורה לא סטנדרטית (נורות וספוטים לד עם חיבורים שונים)
שלא קיימת בנורות החכמות. קראתי קצת ברשת וראיתי כמה סרטונים
בנוגע לממשק של גוגל הום + ברודלינק + מפסקים אלחוטיים,
ונראה שזה לא כזה נורא להגדרה. אחד מחברי הפורום פה המליץ
על מפבקים של sesoo ו-livolo. מה מומלץ מבינהם ?
אשמח לקבל חו"ד מבעלי ניסיון בנוגע להבדלים, וכמובן
גם לקבל המלצה למפסקים אחרים.
@mgold
·אצלי בבית יש מערכת home assistant שמותקנת על פלטפורמת cubox (מריצה לינוקס כמו raspberry pi)
כל הפיקודים שיוצאים מהמערכת עוברים למכשיר broadlink rm pro .
החלפתי בבית כמעט את כל המפסקים, שמתי מודולים בתריסים וקניתי וילונות שנשלטים ב rf .
בכל אופן, המפסקים שהתקנתי הם של ברודלינק tc2, אמינים מאוד וללא שום בעיות.
·אצלי בבית יש מערכת home assistant שמותקנת על פלטפורמת cubox (מריצה לינוקס כמו raspberry pi)
כל הפיקודים שיוצאים מהמערכת עוברים למכשיר broadlink rm pro .
החלפתי בבית כמעט את כל המפסקים, שמתי מודולים בתריסים וקניתי וילונות שנשלטים ב rf .
בכל אופן, המפסקים שהתקנתי הם של ברודלינק tc2, אמינים מאוד וללא שום בעיות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אצלי הפתרון הרבה יותר מורכב כי הדלקה או כיבוי של אורות זה החלק הקטן. התאורה בבית מבוססת על שילוב של Philips Hue ומפסקים חכמים כאשר המפסקים עובדים ב Z-Wave. השליטה מבוצעת באמצעות מערכת לניהול בית חכם openHAB המפקחת גם על טמפרטורה ותנאי סביבה, דלתות, חלונות, מזגן, רדיו ומוזיקה, דוד מים מצלמות ונוכחות כך שהתרחישים בבית די מורכבים.
בגלל זה גם כתבתי שנורות חכמות ומפסקים חכמים זה לא בהכרח מונע אחד את השני. יש לי חדר שבו באמת אי אפשר לדעת אם כיבו או הדליקו את המפסק השולט על מעגל תאורה שבו יש נורה חכמה של Hue ולכן בתרחיש אני קודם שולח פקודה להפעלת המפסק ורק אחר כך את הפקודות השולטות בעוצמת האור וגוון התאורה של הנורה.
היות ועבורי הקמת מערכת בית חכם זה תחביב אז אין לי שיקול של "כמה זה עלה" או "זה הרבה עבודה", כך שהפתרון שלי לא בהכרח טוב לאחרים.
בגלל זה גם כתבתי שנורות חכמות ומפסקים חכמים זה לא בהכרח מונע אחד את השני. יש לי חדר שבו באמת אי אפשר לדעת אם כיבו או הדליקו את המפסק השולט על מעגל תאורה שבו יש נורה חכמה של Hue ולכן בתרחיש אני קודם שולח פקודה להפעלת המפסק ורק אחר כך את הפקודות השולטות בעוצמת האור וגוון התאורה של הנורה.
היות ועבורי הקמת מערכת בית חכם זה תחביב אז אין לי שיקול של "כמה זה עלה" או "זה הרבה עבודה", כך שהפתרון שלי לא בהכרח טוב לאחרים.
@mgold
·המפסקים שלהם ממש טובים. קליטה מצויינת בכל הבית, והכי חשוב אמינות.
הקודים של הכיבוי וההדלקה שונים כמובן.
אצלי המערכת ממומשת ע google Assistant אז הדיבור באנגלית.
יש כלמיני דרכים כמו tasker, rm plugin ללמוד פקודות בעברית ראיתי 5ת זה םעם איפושהו
·המפסקים שלהם ממש טובים. קליטה מצויינת בכל הבית, והכי חשוב אמינות.
הקודים של הכיבוי וההדלקה שונים כמובן.
אצלי המערכת ממומשת ע google Assistant אז הדיבור באנגלית.
יש כלמיני דרכים כמו tasker, rm plugin ללמוד פקודות בעברית ראיתי 5ת זה םעם איפושהו
@Catskinner
תודה על המידע המפורט.
בשלב זה אין לי צורך במערכת מורכבת מדי. אולי בעתיד ארצה משהו יותר מתוחכם ויותר אוטומטי
אבל נכון לעכשיו אני מעוניין במערכת שנטו תשלט ע״י המשתמש ע״י פקודות.
עניין הנורות של Hue די ירד מהפרק מכיוון שציינתי שרוב התאורה אצלי בבית לא מבוססת
על מנורות סטנדרטיות אלא על מנורות לד עם הברגות\מגעים שונים. כך שאין מנוס מהחלפת מפסקים
או התקנת מודולים.
@alon1131
הפתרון של המפסקים של ברודלינק נשמע לי לא רע, במיוחד לאור העבודה שהם לא מצריכים קו אפס
לפי מה שאני קורא באתר שלהם. נראה לי שאלך עליהם.
תודה על המידע המפורט.
בשלב זה אין לי צורך במערכת מורכבת מדי. אולי בעתיד ארצה משהו יותר מתוחכם ויותר אוטומטי
אבל נכון לעכשיו אני מעוניין במערכת שנטו תשלט ע״י המשתמש ע״י פקודות.
עניין הנורות של Hue די ירד מהפרק מכיוון שציינתי שרוב התאורה אצלי בבית לא מבוססת
על מנורות סטנדרטיות אלא על מנורות לד עם הברגות\מגעים שונים. כך שאין מנוס מהחלפת מפסקים
או התקנת מודולים.
@alon1131
הפתרון של המפסקים של ברודלינק נשמע לי לא רע, במיוחד לאור העבודה שהם לא מצריכים קו אפס
לפי מה שאני קורא באתר שלהם. נראה לי שאלך עליהם.
היי ,
אני בבית עם מודולי סונופ פשוטים.5$ לדעתי בתוך בית הנורה עצמו לצורך שליטה בגופי תאורה לא חכמים.עובדים נהדר מעל שנה.
ניתן לדים במקום מתגי טצ הקיר דל סונופ ואז אין לך בעיה של כיבוי הדקלקת מתג זה תמיד על on באפליקציה.
בנוגע לנורות שיומי זו נורה בינונית ומטה יש לי כמה כאלה...איכות בנייה נמוכה אפליקציה בינונית וכו...
מנורות איכותיות מאוד רק Philips hue
זה פשוט תענוג של מוצר וכל הסמן מוציאים עדכונים.ממש איכות נטו.
כל צבע לפנים ועוצמת הארה מעולה!צריכה האב קטן לפעולה zig b.
אם כי לא מוצר זול...אבל דווה כל דולר או אירו ןהכי יקר שקל.
אני בבית עם מודולי סונופ פשוטים.5$ לדעתי בתוך בית הנורה עצמו לצורך שליטה בגופי תאורה לא חכמים.עובדים נהדר מעל שנה.
ניתן לדים במקום מתגי טצ הקיר דל סונופ ואז אין לך בעיה של כיבוי הדקלקת מתג זה תמיד על on באפליקציה.
בנוגע לנורות שיומי זו נורה בינונית ומטה יש לי כמה כאלה...איכות בנייה נמוכה אפליקציה בינונית וכו...
אם כי לא מוצר זול...אבל דווה כל דולר או אירו ןהכי יקר שקל.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
מצטרף להמלצה לגבי hueeladeb כתב:היי ,
אם כי לא מוצר זול...אבל דווה כל דולר או אירו ןהכי יקר שקל....
אחרי ש״עברתי״ על רוב הדגמים השכיחים (בארץ ובחו״ל) Yeelight, LIFX, GE, Sylvania, ואפילו IKEA …
אין נורות שמגיעות לרמת ה Philips Hue ! מבחינת איכות בניה, מהירות תגובה, ממשק וכו׳
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !