TP LINK AC5400 Tri Band

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
genich פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

יש לי כוונה להביא את הראוטר הנ"ל מארה"ב.
יש למישהו ניסיון עם ראוטר זה?

מיועד לשימוש בדירה בשטח של כ-150 מ"ר בשתי קומות, בשאיפה להשיג כיסוי מלא או "טוב" לכל הפחות.

תודה מראש לעוזרים.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

@genich
·אני אכתוב לך דברים שחשובים בעיני שאולי יעזרו לך להחליט בצורה טובה יותר.
נתב כזה ש"מפציץ" בערוצי ה 5GHZ פחות מתאים לכיסוי שטח גדול ומיועד יותר למהירות גבוהה יותר ממרחק של חדר או שניים. ערוץ ה -5GHZ פחות טוב למרחקים ויותר מתאים למהירות גבוהה.
לשטח דירה גדול כמו שלך ועוד ב-2 קומות, הייתי ממליץ לך את אחת מהאפשרויות הבאות :
1. נתב חזק כמו WRT3200ACM וכבל שיעבור בין הקומות ושיחובר אליו בקומה השניה נתב דומה לכיסוי השטח או נתב חזק מספיק לצורך הענין.
2. פתרון MESH בעל 3 יחידות רצוי מחברה מוכרת עם בקורות טובות

אני לא יודע מה מבנה הדירה ומיקום הנתב, ייתכן שזוג נתבים זול יותר ב-2 הקומות ייסגור לך את הכיסוי שאתה צריך כגון ARCHER C7. אני אישית לא אוהב לשים את כל הביצים בסל אחד ומעדיף חלוקת משאבים ברשת.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

עבדתי עם לינקסיס WRT32X ולא ראיתי שה WiFi שלו מגיע רחוק יותר או במהירות גבוהה יותר כשמתרחקים מהנתב וכבר יש יותר מקיר אחד בינו לבין המחשב.
עדיף להשחיל כבלי רשת ולא לסמוך על שרשור מגברי אות אלחוטיים.

genich פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

@Fish72
·
ראשית תודה רבה על התגובה.
אני עוקב מזה מס' חודשים אחר תגובות של אנשים מרחבי העולם בנוגע לראוטר זה והוא מוגדר בין החזקים ביותר לשידור בטווח ארוך. להבנתי, הנ"ל תלוי גם בעוצמת שידור יחסית גבוהה.
שכחתי לציין כי המודם ראוטר שברשותי היום הוא ASUS DSL-87VG שהבאתי לפני כשנתיים מאירופה. הכל היה טוב רק שבחודשים האחרונים החל לגמגם תחת העומס וכן אני חווה ניתוקים וקפיצות רבות - מניח כי במעברים בין 2.4 ל-5 . לוקח לפעמים כשתי דקות להתאפס על עצמו.

מחוות הדעת שקראתי, הראוטר הנדון מתפקד טוב בבתי אבן ובטון ולכן חשבתי עליו כמי שמתאים לסוג הבניה בישראל.

אם עדיין יש מישהו שברשותו ראוטר כזה, אשמח לחוות דעת.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

@genich
· בגלל שאתה מתכנן להביא פיזית מחול את המוצר למיטב הבנתי, אולי תחשוב על הליגה של הגדולים יותר כמו ציוד של UBIQUITI בשילוב הציוד שכבר ברשותך.
אם תהיה לך הפרדה בין הנתב הראשי ליחידות האלחוטיות הידועות בעוצמת שידור גבוהה וביציבות גבוהה ואפשרות לניהול נפרד שלהם, ייתכן שבהוצאה דומה יהיו לך תוצאות אלחוטיות טובות בהרבה ותחת שליטתך המוחלטת.

https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap-ac-lr

עדכנתי את הלינק לגרסה שהיא LONG RANGE

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

@genich
·
@Fish72
·

דווקא את הציוד של ubiquitii אני רואה לאחרונה במחירים מאד אטרקטיביים בארץ. לדוגמא הדגם שהוזכר לעיל:
https://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=UAP-AC-LR

זה כמובן רק AP ולכן צריך לחבר אותו "מאחורי" ראוטר כלשהו. יש כמובן מוצרים משלימים של ubiquitii אבל גם לא אמורה להיות בעיה לחבר את זה לראוטר הנוכחי שלך (בהנחה שהבעיות שלך רק באלחוטי ולא בשאר פעולות הראוטר).

genich כתב: שכחתי לציין כי המודם ראוטר שברשותי היום הוא ASUS DSL-87VG שהבאתי לפני כשנתיים מאירופה. הכל היה טוב רק שבחודשים האחרונים החל לגמגם תחת העומס וכן אני חווה ניתוקים וקפיצות רבות - מניח כי במעברים בין 2.4 ל-5 . לוקח לפעמים כשתי דקות להתאפס על עצמו.
...
·

הראוטר הזה באמת נחשב מצוין ולא הייתי רץ להחליף אותו כל מהר בלי להבין את הבעיות שאתה חווה.

זה נשמע לי דומה לבעיות של סינכרון מחדש של ה-DSL. אתה בטוח שהבעיה רק באלחוטי ושהסינכרון של הקו יציב? אם זה בעיה בסינכרון של הקו אז זה בכלל בעיה בתשתית של בזק ושום שינוי שתעשה בציוד הפרטי שלך לא יעזור....

הייתי מתחיל מלוודא שבחיבור קווי הכל 100% תקין וליציב. רק אחרי זה מחפש פתרון לבעיות אלחוטיות - דבר ראשון דברים כמו "משחק" עם הגדרות בראוטר הנוכחי וכאלה ורק כצעד אחרון קניית ציוד אלחוטי חלופי. לדוגמא אם אתה חושב שהבעיות האלחוטיות בגלל המעברים בין 2.4 ל-5 אז תנסה לכבות אחד מהם ולראות האם זה משפיע על המצב וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”