וידאו ומוסיקה מקרטעים אחת לדקה ב- VMC תחת VISTA
אני מתחיל להתכנס עם המחשב אבל יש עוד בעיה מרגיזה.
כשאני מנגן וידאו או מוסיקה אז אחת לדקה או שתיים הוידאו או המוסיקה מקרטעים למספר שניות ואז מסתדרים.
קונפיגורצית המחשב היא:
Mother Board Gigabyte 965P-S3
זיכרון 2 גיגה
ATI X1300 Pro
OS Hard drive 80gbyte SATA
Data Hard Drive 500gbyte SATA
PVR 150
Use the TV as the screen using S-Video out of the ATI board
Display resolution - 720 x 576
VISTA
הורדתי Drivers מעודכנים להכול (אתמול פירמטתי את המחשב והתקנתי הכול מהתחלה).
קודקים מותקנים: FFDShow, NVIDIA PureVideo שהורדו אתמול
תודה
כשאני מנגן וידאו או מוסיקה אז אחת לדקה או שתיים הוידאו או המוסיקה מקרטעים למספר שניות ואז מסתדרים.
קונפיגורצית המחשב היא:
Mother Board Gigabyte 965P-S3
זיכרון 2 גיגה
ATI X1300 Pro
OS Hard drive 80gbyte SATA
Data Hard Drive 500gbyte SATA
PVR 150
Use the TV as the screen using S-Video out of the ATI board
Display resolution - 720 x 576
VISTA
הורדתי Drivers מעודכנים להכול (אתמול פירמטתי את המחשב והתקנתי הכול מהתחלה).
קודקים מותקנים: FFDShow, NVIDIA PureVideo שהורדו אתמול
תודה
אני הפסקתי את ההגנות UAC וה-WINDOWS DEFENDER כמו כן גם את העידכונים וגם את העידכונים של ה-VMC שמוריד כל שעה.
לאחר בדיקות רבות מסתבר שהעידכונים גורמים לניתוק הרשת אלחוטית במחשב ולעוד בעיות רבות
מומלץ לנטרל גם את שירות האינדקס אשר טוחן את ה-HD כל פעם שאתה מפעיל קובץ כלשהו.
עכשיו הויסטה עובד יותר יציב.
לאחר בדיקות רבות מסתבר שהעידכונים גורמים לניתוק הרשת אלחוטית במחשב ולעוד בעיות רבות
מומלץ לנטרל גם את שירות האינדקס אשר טוחן את ה-HD כל פעם שאתה מפעיל קובץ כלשהו.
עכשיו הויסטה עובד יותר יציב.
תודה, אני אנסה.
ראיתי שהבעיה קשורה איך לרשת כי בכל פעם שיש קפיצות רואים במתאם רשת אלחוטי שלי רצף של היבהובים שמעידה על גישה אינטנסיבית לרשת.
עדכון:
ביטלתי את UAC ועדכונים אוטומטיים וזה לא ממש עזר.
אחת לדקה בערך יש רצף הבהובים במתאם הרשת ובאותו זמן יש קירטוע של וידאו ומוסיקה.
בין לבין נורית ה- Hard Disk מבהבהת פעם בשניה גם היא (אולי זה טבעי
)
ראיתי שהבעיה קשורה איך לרשת כי בכל פעם שיש קפיצות רואים במתאם רשת אלחוטי שלי רצף של היבהובים שמעידה על גישה אינטנסיבית לרשת.
עדכון:
ביטלתי את UAC ועדכונים אוטומטיים וזה לא ממש עזר.
אחת לדקה בערך יש רצף הבהובים במתאם הרשת ובאותו זמן יש קירטוע של וידאו ומוסיקה.
בין לבין נורית ה- Hard Disk מבהבהת פעם בשניה גם היא (אולי זה טבעי
1. כן, מסתבר ש- PureVideo של NVIDIA עובד מצויין עם כרטיס של ATI.
2. המעבד קופץ למעלה בזמן ההבהובים. לא ל- 100% אלא לאיזור 50%. אבל יתכן שאפילו אין משאבים באותו רגע כדי לעדכן את צריכת ה- CPU ולכן לא רואים את הצריכה המקסימלית אלא רק נקודה רגעית לאורך הארוע.
3. בכל נגן. גם ב- VMC וגם ב- WMP. גם בניגון וידאו וגם סתם בשמיעת דיסק מוסיקה.
4. אין לי VLC
ניתקתי את שאר המחשבים שיש לי ברשת בבית מהרשת כך שכרגע זה רק המחשב הבעייתי שמחובר דרך ראוטר של NETGEAR לאינטרנט
2. המעבד קופץ למעלה בזמן ההבהובים. לא ל- 100% אלא לאיזור 50%. אבל יתכן שאפילו אין משאבים באותו רגע כדי לעדכן את צריכת ה- CPU ולכן לא רואים את הצריכה המקסימלית אלא רק נקודה רגעית לאורך הארוע.
3. בכל נגן. גם ב- VMC וגם ב- WMP. גם בניגון וידאו וגם סתם בשמיעת דיסק מוסיקה.
4. אין לי VLC
ניתקתי את שאר המחשבים שיש לי ברשת בבית מהרשת כך שכרגע זה רק המחשב הבעייתי שמחובר דרך ראוטר של NETGEAR לאינטרנט
הסתכלתי על גרף ה- CPU של שני המעבדים. אחד קופץ בצורה הרבה יותר משמעותית מהשני אבל לא מגיע ל- 100% (שוב, אולי בגלל שהעדכון של הגרף הוא בערך פעם בשניה ולכן מפספסים את השיא).
אני לא מנגן כלום מהרשת. רק דרך ה- Hard Disk
אבל איך שזה נראה זו לא בעייה שקשורה לנגן. גם כשהמחשב יושב ולא עושה כלום ה- BURST של ההבהובים מופיע בערך כל דקה.
זה משהו בסיסי במערכת ההפעלה שאני לא מצליח לתפוס
אני לא מנגן כלום מהרשת. רק דרך ה- Hard Disk
אבל איך שזה נראה זו לא בעייה שקשורה לנגן. גם כשהמחשב יושב ולא עושה כלום ה- BURST של ההבהובים מופיע בערך כל דקה.
זה משהו בסיסי במערכת ההפעלה שאני לא מצליח לתפוס
חשוב מאוד שתנסה את VLC (תוריד), זה ייכוון אותנו יותר אל הבעיה ... אם VLC יעבוד בסדר זה משהו במערכת הקודקים כנראה
זה קורה לך גם במוסיקה בלבד ? אם כן, תנסה לנגן וידאו שאין לו סאונד ותבדוק אם הוא גם מקרטע...
אם הסאונד לבדו מקרטע והוידאו יהיה תקין זה כנראה בעייה בדרייבר של הכ.קול ונחשוב משם מה הלאה...
אם שניהם יקרטעו וגם VLC תקרטע הייתי מהמר על בעייה מכיוון ה DIRECTX ונחשוב מה הלאה..
זה Vista32 או 64 ?
זה קורה לך גם במוסיקה בלבד ? אם כן, תנסה לנגן וידאו שאין לו סאונד ותבדוק אם הוא גם מקרטע...
אם הסאונד לבדו מקרטע והוידאו יהיה תקין זה כנראה בעייה בדרייבר של הכ.קול ונחשוב משם מה הלאה...
אם שניהם יקרטעו וגם VLC תקרטע הייתי מהמר על בעייה מכיוון ה DIRECTX ונחשוב מה הלאה..
זה Vista32 או 64 ?
אני אנסה להוריד היום VLC.
הבעייה כפי שאמרתי לא קשורה לנגן בכלל. גם כשהמחשב יושב ולא עושה כלום (לא מנגן וידאו ולא מוסיקה) התופעה מופיעה ומשפיעה גם על דברים בסיסים יותר כמו התנועה של העכבר.
משהו בסיסי קורה אחת לדקה שתוקע את ה- CPU (או משאבים אחרים במחשב כגון BUS פנימי) ל 2-3 שניות.
ניתקתי את המחשב מהרשת והתופעה נשארה.
זה 32 VISTA
היום היתה לי שיחה עם התמיכה של מיקרוסופט. הם פשוט חסרי יכולת. תיארתי את הבעייה (למישהי שנראה לי שאין לה הבנה בכלום וכל מה שהיא ידעה לעשות זה להקריא לי את דרישות המינימום למחשב עם VISTA). התשובה שקיבלתי - יש לך בעיית חומרה !
יתכן ופשוט עדיף לחזור ל- XP כי אולי זו בעייה ב- VISTA אבל אולי גם יכולה להיות בעייה ב- DRIVERS של לוח האם או משהו כזה. לך תחפש מחט בערימת שחת...
הבעייה כפי שאמרתי לא קשורה לנגן בכלל. גם כשהמחשב יושב ולא עושה כלום (לא מנגן וידאו ולא מוסיקה) התופעה מופיעה ומשפיעה גם על דברים בסיסים יותר כמו התנועה של העכבר.
משהו בסיסי קורה אחת לדקה שתוקע את ה- CPU (או משאבים אחרים במחשב כגון BUS פנימי) ל 2-3 שניות.
ניתקתי את המחשב מהרשת והתופעה נשארה.
זה 32 VISTA
היום היתה לי שיחה עם התמיכה של מיקרוסופט. הם פשוט חסרי יכולת. תיארתי את הבעייה (למישהי שנראה לי שאין לה הבנה בכלום וכל מה שהיא ידעה לעשות זה להקריא לי את דרישות המינימום למחשב עם VISTA). התשובה שקיבלתי - יש לך בעיית חומרה !
יתכן ופשוט עדיף לחזור ל- XP כי אולי זו בעייה ב- VISTA אבל אולי גם יכולה להיות בעייה ב- DRIVERS של לוח האם או משהו כזה. לך תחפש מחט בערימת שחת...
אוקיי, לא הבנתי את זה ככה מקודם (לא היית צריך לתאר את זה כבעיה בניגון סרטים/מוזיקה) ..
לא יודע איך זה ב ויסטה אבל לכל ווינדווס יש איזה מצב SafeMode או משהו דומה, אם שם המחשב לא קופא כל דקה זו כנראה לא בעיית חומרה... אתה גם יכול להוריד בקלות מערכת הפעלה אחרת שפועל מCD ולוודא שאכן לא מדובר בבעיית חומרה.
לאחר מכן צריך לרחרח ב Event Viewer של המחשב ולחפש בעיות שחוזרות על עצמן, יש סיכוי טוב שמשהו יצוץ משם..
מחיפוש זריז בגוגל אתה לא היחיד שסובל מזה ופה ושם אפשר למצוא פתרונות שעבדו לאנשים, לדוגמא :
http://forums.microsoft.com/technet/sho ... 7&PageID=1
ואפילו נשמע יותר מתאים:
http://support.intel.com/support/chipse ... 025783.htm
בכל אופן, זה כבר לא דיון שממש קשור לפורום, כדאי אולי שתעברו לפורום של hwzone.co.il או תחפש פורום תמיכה יותר מתאים מזה
לא יודע איך זה ב ויסטה אבל לכל ווינדווס יש איזה מצב SafeMode או משהו דומה, אם שם המחשב לא קופא כל דקה זו כנראה לא בעיית חומרה... אתה גם יכול להוריד בקלות מערכת הפעלה אחרת שפועל מCD ולוודא שאכן לא מדובר בבעיית חומרה.
לאחר מכן צריך לרחרח ב Event Viewer של המחשב ולחפש בעיות שחוזרות על עצמן, יש סיכוי טוב שמשהו יצוץ משם..
מחיפוש זריז בגוגל אתה לא היחיד שסובל מזה ופה ושם אפשר למצוא פתרונות שעבדו לאנשים, לדוגמא :
http://forums.microsoft.com/technet/sho ... 7&PageID=1
ואפילו נשמע יותר מתאים:
http://support.intel.com/support/chipse ... 025783.htm
בכל אופן, זה כבר לא דיון שממש קשור לפורום, כדאי אולי שתעברו לפורום של hwzone.co.il או תחפש פורום תמיכה יותר מתאים מזה
למקרה שמישהו יתקל בבעיה דומה הנה מה שהסתבר לי בסופו של דבר.
מקור כל הצרות הוא מתאם הרשת מדגם 121T של חברת Netgear. מדובר במתאם שעובד בטכנולוגיה של N Draft
מסתבר שיש ל- NETGEAR בעיה ב- DRIVER שקיימת גם ב- XP.
אין כרגע פתרון וממתינים ל- DRIVER מעודכן
מקור כל הצרות הוא מתאם הרשת מדגם 121T של חברת Netgear. מדובר במתאם שעובד בטכנולוגיה של N Draft
מסתבר שיש ל- NETGEAR בעיה ב- DRIVER שקיימת גם ב- XP.
אין כרגע פתרון וממתינים ל- DRIVER מעודכן