משהו מוזר עם איכות הצבע בתמונה של 4K אל מול 1080P ב-BluRay (צילום מסך)
היי,
באופן מוזר ולא ברור איכות הצבע בכל סרט 4K שאני מריץ במחשב נראית מזעזעת לעומת אותו סרט ב1080P (המסך הוא 1080P סתם הרצתי לראות איכות צבע)
יש לי את שני סרטי הבלוריי האלה לצורך הבדיקה: ( ב1080 וגם ב4K)
- Dunkirk.2017
- Avengers.Infinity.War.2018
אני מריץ את שניהם עשיתי צילום מסך על אותו שוט בסרט להבחנה ותראו איך זה נראה בתמונות שצרפתי.
מה הסיבה שזה נראה ככה?
באופן מוזר ולא ברור איכות הצבע בכל סרט 4K שאני מריץ במחשב נראית מזעזעת לעומת אותו סרט ב1080P (המסך הוא 1080P סתם הרצתי לראות איכות צבע)
יש לי את שני סרטי הבלוריי האלה לצורך הבדיקה: ( ב1080 וגם ב4K)
- Dunkirk.2017
- Avengers.Infinity.War.2018
אני מריץ את שניהם עשיתי צילום מסך על אותו שוט בסרט להבחנה ותראו איך זה נראה בתמונות שצרפתי.
מה הסיבה שזה נראה ככה?
-
- התמונה משמאל זה 1080
-
- התמונה מימין זה 1080
Windows has detected you do not have a keyboard, please Press 'F9" to continue.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אתה לא יכול להריץ סרטי 4K על מסך FHD. הם עברו מאסטרינג וקולור-גריידינג במרחב צבע שונה. הגיוני שזה נראה מזעזע, במיוחד אם הם גם עם HDR.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
כפי שאמרו מעליי, הסרט הוא ב HDR ואתה מנסה לנגן אותו במסך שאינו HDR.
למרות זאת, לא הייתי אומר ש״לא ניתן להריץ״. אפשר לסדר את הצבעים לרמה מספקת.
יש גם את https://mpv.io/ שעושה זאת אוטומטית.
למרות זאת, לא הייתי אומר ש״לא ניתן להריץ״. אפשר לסדר את הצבעים לרמה מספקת.
יש גם את https://mpv.io/ שעושה זאת אוטומטית.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Bar18
·
לא.
אתה מנסה לנגן סרטים שהנפח צבע שלהם רחב בהרבה מנפח הצבע שהמסך מסוגל להציג. בקיצור, רד מזה. גם אם תצליח לעשות שינוי כזה או אחר בדרך לקבצים או לדרך בה אתה מנגן אותם (או משנה הגדרות במסך וכו') תקבל תמונה גרועה יותר (ולא נכונה בעליל) לעומת פשוט לנגן סרט FHD שמראש תואם למרחב העבודה אותו המסך שלך יודע לשחזר.
·
לא.
אתה מנסה לנגן סרטים שהנפח צבע שלהם רחב בהרבה מנפח הצבע שהמסך מסוגל להציג. בקיצור, רד מזה. גם אם תצליח לעשות שינוי כזה או אחר בדרך לקבצים או לדרך בה אתה מנגן אותם (או משנה הגדרות במסך וכו') תקבל תמונה גרועה יותר (ולא נכונה בעליל) לעומת פשוט לנגן סרט FHD שמראש תואם למרחב העבודה אותו המסך שלך יודע לשחזר.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
יש יותר מידי מידע, שמסך FHD לא יודע לפענח, ולכן אתה מאבד מידע בתמונה המוצגת.Bar18 כתב:אבל ה HDR למיטב הבנתי אמור לתת מגוון רחב יותר של צבעים, לכל הפחות גם במסך שלא תומך זה לא אמור להראות כמו ה1080?...
מידע החשוב לייצוג נכון של התמונה.
המסך לא יודע מה לעשות עם המידע שמגיע אליו.
יש נגנים שיודעים לבצע את ההמרה טוב יותר, יש כאלו שפחות.
אבל תמיד זה לא יהיה טוב יותר ממקור 1080P
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אתה מתכוון שלא ניתן לנגו סרט HDR על מסך SDR? כי אין פה שום קשר לרזולוציה,jacko-il כתב:אתה לא יכול להריץ סרטי 4K על מסך FHD. הם עברו מאסטרינג וקולור-גריידינג במרחב צבע שונה. הגיוני שזה נראה מזעזע, במיוחד אם הם גם עם HDR....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

·BUGY כתב:·אתה מתכוון שלא ניתן לנגו סרט HDR על מסך SDR? כי אין פה שום קשר לרזולוציה,.........
אכן כן, זו היתה הכוונה. טעות ניסוח שלי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אפשר לנגן סרט HDR על מסך SDR, אבל לא תרוויח כלום מזה ותצטרך שכרטיס המסך או הנגן יעשו לך תיקון צבע. איכות הצבע לא רק שלא תהיה טובה יותר אלא רוב הסיכויים שזה יהיה גרוע יותר. התמונות שיש לך כרגע הן בבירור אי התאמה בין SDR ל-HDR (כלומר, הנגן והמסך מניחים שמדובר בתוכן SDR ומציגים לך תמונה משובשת).
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
בעיקרון כן ניתן לגנן תוכן HDR על מסך SDR, רק שצריך בשביל זה את MADVR, הרבה סבלנות, זמן וקצת הבנה. התוצאות טובות אבל שוב, ממש לא פשוט. זה גם תלוי איזה HDR זה, לא כולם זהים. איזה מסך יש לך, איזה כרטיס מסך.
הרבה הרבה יותר פשוט ונכון להוריד מראש סרטי SDR או לעבור למסך HDR.
הרבה הרבה יותר פשוט ונכון להוריד מראש סרטי SDR או לעבור למסך HDR.