צריך עזרה - מזגן מיני מרכזי מטפטף מפתח האיוורור
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·mooz כתב:ערב טוב
אשמח לעזרה, מזגן מיני מרכזי אלקטרה
שמתי לב היום שמטפטף מים מפתח האוורור.
מה יכולה להיות הבעיה, האם אני יכול לטפל בזה בעצמי?...
בגלל שיש לחות גבוהה.
אתה יכול לפרק את המסגרת ולהדביק בידוד בהיקף שלה מאחור ולחבר חזרה למקום.
אני מנקה את הפילטר פעם בשבועיים בערך
ובדקתי שהניקוז בחלק הפנימי תקין
הפעלתי עכשיו את המזגן על 24 מעלות
הצמדתי מד טמפרטורה לפתח האוורור, הטמפ מגיעה ל22 והלחות על 99%, האם אלו נתונים הגיוניים?
המזגן בן 4 שנים, האם כדאי לבצע פעולה מסויימת לחלק החיצוני? ניקוי?
תודה לכל מי שהגיב
ובדקתי שהניקוז בחלק הפנימי תקין
הפעלתי עכשיו את המזגן על 24 מעלות
הצמדתי מד טמפרטורה לפתח האוורור, הטמפ מגיעה ל22 והלחות על 99%, האם אלו נתונים הגיוניים?
המזגן בן 4 שנים, האם כדאי לבצע פעולה מסויימת לחלק החיצוני? ניקוי?
תודה לכל מי שהגיב
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אני מניח שפתח האיוורור מאלומיניום?
אם כך, כפי שהסבירו לך, הטפטוף נובע מלחות שמתעבה על פתח האוורור הקר. תבדוק שאין לך חלון או דלת פתוחים, כי במקרה של חלל סגור המזגן אמור להצליח ליבש את האוויר ואז לא צריכה להיות לחות ותופעת העיבוי לא אמורה להתקיים.
אם לא, תן בבקשה יותר פרטים.
אם כך, כפי שהסבירו לך, הטפטוף נובע מלחות שמתעבה על פתח האוורור הקר. תבדוק שאין לך חלון או דלת פתוחים, כי במקרה של חלל סגור המזגן אמור להצליח ליבש את האוויר ואז לא צריכה להיות לחות ותופעת העיבוי לא אמורה להתקיים.
אם לא, תן בבקשה יותר פרטים.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
היתה לי בעיה דומה. מסתבר (למישהו כמוני שאין לו מושג) שחוץ מהפילטר החיצוני (זה שנמצא בפתח היניקה) חייבים לנקות גם את הפילטרים שיושבים ממש על המזגן עצמו. אצלי הם היו סתומים לגמרי
@איינשטיין
·
החלונות סגורים, האם זה נכון לבדוק את הלחות עם מד טמפ פשוט?
·
החלונות סגורים, האם זה נכון לבדוק את הלחות עם מד טמפ פשוט?
·oris74 כתב:היתה לי בעיה דומה. מסתבר (למישהו כמוני שאין לו מושג) שחוץ מהפילטר החיצוני (זה שנמצא בפתח היניקה) חייבים לנקות גם את הפילטרים שיושבים ממש על המזגן עצמו. אצלי הם היו סתומים לגמרי...
אתה יכו לפרט למה אתה מתכוון - יש לי פילטר ממש על המזגן איפה שנכנס האוויר החוזר מאחורה. זה הפילטר שאני מנקה. איזה עוד פילטר צריך לנקות?
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני לא יודע איך להסביר את זה בדיוק כי אני ממש לא מבין בזה אבל אנסה:
יש לי הנמכת גבס במסדרון ושם יש פתח כניסת אוויר של המזגן שנסגר עם מכסה (כמו תריס) שעליו יש פילטר. את זה צריך לנקות על בסיס קבוע.
חוץ מזה - על המזגן עצמו שנמצא בתוך ההנמכה של הגבס (לא המנוע שיושב בחוץ - המדחס שיושב בתוך הבית) יש מספר פילטרים שעליהם לא ידעתי. גם אותם צריך לנקות לפחות פעם בכמה חודשים. אצלי הם היו סתומים לגמרי כי כאמור לא ידעתי בכלל שהם קיימים...
יש לי הנמכת גבס במסדרון ושם יש פתח כניסת אוויר של המזגן שנסגר עם מכסה (כמו תריס) שעליו יש פילטר. את זה צריך לנקות על בסיס קבוע.
חוץ מזה - על המזגן עצמו שנמצא בתוך ההנמכה של הגבס (לא המנוע שיושב בחוץ - המדחס שיושב בתוך הבית) יש מספר פילטרים שעליהם לא ידעתי. גם אותם צריך לנקות לפחות פעם בכמה חודשים. אצלי הם היו סתומים לגמרי כי כאמור לא ידעתי בכלל שהם קיימים...
@oris74
·
הבנתי אותך.
הפילטר השני שלא התייחסתי אליו אני הוא הפילר על התריס של האוויר חוזר, את האמת הוא יותר קל לנקות כי הגישה אליו פשוטה יותר.
אני בנתיים ניקיתי דווקא את זה שאתה לא ניקית - זה שעל המזגן עצמו.
אבדוק גם את מה שאתה אומר.
תודה.
·
הבנתי אותך.
הפילטר השני שלא התייחסתי אליו אני הוא הפילר על התריס של האוויר חוזר, את האמת הוא יותר קל לנקות כי הגישה אליו פשוטה יותר.
אני בנתיים ניקיתי דווקא את זה שאתה לא ניקית - זה שעל המזגן עצמו.
אבדוק גם את מה שאתה אומר.
תודה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@mooz
·אני לא מכיר דרך למדידת לחות עם מד טמפרטורה פשוט, אלא אם משווים בין טמפרטורות של מדי טמפרטורה יבש לרטוב...
·אני לא מכיר דרך למדידת לחות עם מד טמפרטורה פשוט, אלא אם משווים בין טמפרטורות של מדי טמפרטורה יבש לרטוב...