איכות "רמת" הלבן בין פלזמה ל LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
moshikantebi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי,

כולם מדברים על רמת השחור הטובה יותר שיש לפלזמות, אבל ממספר השואות שערכתי במספר חנויות מסך ליד מסך, הלבן של LCD היה הרבה יותר בהיר וקורן מאשר זו של הפלזמה.

לא משנה כמה שחקתי עם הכיונונים עדיין תוצאות לבן יותר "חיות" קבלתי ב LCD.
נכון שהשחור של הפלזמה עמוק יותר, אבל אני מאמין שה"חיות" (מלשון חיים) של הלבן, משפיעה על כל סקאלת הצבעים.

האם משהוא בכונונים שלי בחנויות לא היה בסדר או שבקניית פלסמה יש התפשרות על הלבן?

תודה
מושיק

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי מושיק
שאלה טובה.

לבן בתמונה זה כמו ווליום במערכת אודיו. כלומר, הרבה מאוד אנשים נוטים לייחס תמונה בהירה יותר ל"טובה" יותר, ממש כשם ש"חזק" יותר (אפילו במעט) נתפס כ"טוב" יותר.
החשיבות של עוצמת הלבן היא רק ע"מ להתגבר על תאורת סביבה, כלומר, אם אתה מתכוון לצפות בחדר מאוד מואר בצורה חריגה, הייתי יכול להבין שאתה מעדיף מסך בהיר יותר, אולם בתנאי בית רגילים, לשחור יש חשיבות מכרעת ליחס הניגודיות אשר נותנת תמונה תלת מימידית עם פרטים רבים יותר באזורים הכהים בתמונה.
מה יעזור לי שהלבן סופר חזק אבל בסצינה של לילה, כל התמונה תהפוך לי לאפור בהיר ללא יכולת להבחין בדמות שמסתתרת בסימטה, למשל?

יתרה מזאת, לעיניים שלנו יש מנגנון פשוט אך יעיל ביותר להתאים עצמו לעוצמות שונות של תאורה - אישונים.
לעומת זאת, לאיבוד פרטים כתוצאה מיחס ניגודיות לא טוב, אין לנו דרך לפצות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

חשוב להבין שזה יחסי. לפלזמות רבות יש יכולת תאורה חזקה מ-LCD (ע"ע סמסונג) אבל לרוב זה דופק אותם בשחורים.

כלומר, דרך אחת לשפר שחורים זה פשוט לעשות לבנים חזקים יותר ואז לשים פילטר כהה (משקפי שמש) שבעצם מוריד חזרה את העוצמה של הלבנים והשחורים.

תוריד את הפילטר הזה והמסך יהיה בהיר כמו השמש...

אם מתחשבים בכך שבפלזמה ככל שהמסך בוהק יותר, הוא יהיה רגיש יותר לצריבה (ואורך החיים שלו יקטן) אז פשוט היצרנים משקיעים בשיפור השחורים, לא הלבנים...

ממילא, אי אפשר באמת לצפות באף מסך מהקטגוריה הזו באור יום בחוץ (לשם כך יש מסכים מסוגים אחרים לחלוטין, כמו LED).

בכל מקרה, ההבדלים גם בתאורה אינם חזקים במיוחד. בד"כ LCD יגיע עם 300 ניטים, לעומת כ-200 בפלזמה ממוצעת.

ככל שהחברות לחוצות יותר לגבי אורך החיים של המסך, הן בד"כ תמנע עליה מעל 170 ניטים.

ymg
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שזה גם קשור לטכנולוגיה וצפיפות הפיקסלים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”