איזה pal אנחנו, והאם מישהו נתקל בתמונה לא ישרה?
מתנצל על הבורות, אבל בין כל סוגי ה PAL המופיעים ברשימות, באיזה אני אמור לבחור כדי להגדיר טלביזיה רגילה?
עם או בלי קשר, למישהו יש מושג מדוע התמונה המתקבלת על מסך הטלביזיה - למרות האיכות הסבירה - אינה ישרה? דמיינו שהנקודה הימנית ביותר על הקו העליון הימני של המסך גבוהה בערך בסנטימטר מההנקודה השמאלית ביותר. בתחתית המסך התופעה הפוכה. אני מחובר כרגע ב RCA, והאלכסונים מלווים כל סוג שידור. גם סרטים, גם לוחות של המדיה סנטר וגם סתם כשמציגים את הדסקטופ.
ביקשתי מהמחשב להשתמש בכל שטח הטלביזיה, ומשום מה, שולי התמונה נשארים בחוץ. אגב, אותו מחשב משדר סבבה של תמונה כשמשתמשים במסך מחשב רגיל (בחיבור של כבל מסך), ולא בטלביזיה.
עם או בלי קשר, למישהו יש מושג מדוע התמונה המתקבלת על מסך הטלביזיה - למרות האיכות הסבירה - אינה ישרה? דמיינו שהנקודה הימנית ביותר על הקו העליון הימני של המסך גבוהה בערך בסנטימטר מההנקודה השמאלית ביותר. בתחתית המסך התופעה הפוכה. אני מחובר כרגע ב RCA, והאלכסונים מלווים כל סוג שידור. גם סרטים, גם לוחות של המדיה סנטר וגם סתם כשמציגים את הדסקטופ.
ביקשתי מהמחשב להשתמש בכל שטח הטלביזיה, ומשום מה, שולי התמונה נשארים בחוץ. אגב, אותו מחשב משדר סבבה של תמונה כשמשתמשים במסך מחשב רגיל (בחיבור של כבל מסך), ולא בטלביזיה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
PAL-B/G (תוקן אחרי הערת oferlaor)
אם התמונה מסובבת, יש לך תקלה במסך.
איזו טלויזיה זו?
אם התמונה מסובבת, יש לך תקלה במסך.
איזו טלויזיה זו?
נערך לאחרונה על ידי MartinHSabag ב 12/05/2007 11:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
מרטין,
ממש ממש לא...
אנחנו PAL B/G
אגב, זה בעיקר משמעותי בטיונר RF, כלומר איך מקדדים את האודיו ביחס לוידאו. אם מחוברים בחיבור שבו האודיו נפרד מהוידאו, אז כמעט כל הפורמטים זהים (חוץ מ-PAL N שהוא שונה מאוד מהאחרים).
ממש ממש לא...
אנחנו PAL B/G
אגב, זה בעיקר משמעותי בטיונר RF, כלומר איך מקדדים את האודיו ביחס לוידאו. אם מחוברים בחיבור שבו האודיו נפרד מהוידאו, אז כמעט כל הפורמטים זהים (חוץ מ-PAL N שהוא שונה מאוד מהאחרים).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
התמונה לא מסובבת. היא רק לא ישרה. הקווים האופקיים של מסגרת התמונה נוטים בצורה קלה לאלכסון. קשה לי להאמין שמדובר בבעיה במכשיר עצמו (טושיבה, 50 הרץ, אם זה חשוב), מאחר שהתופעה קיימת רק בשידור שנקלט מהמחשב. בכל חיבור אחר התמונה ישרה. מצד שני, כאמור, כשמחברים את אותו המחשב למסך מחשב עם VGA , התמונה ישרה. מן הסתם, זה משהו בהגדרות התצוגה של המוניטור. השאלה מה....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: