במקום לפתור את הכשל ברפורמה משרד התקשורת דואג ל 2 חברות התקשורת הגדולות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #1 

סלקום ופרטנר משלבות ידיים: במו"מ על שותפות במיזם הסיבים האופטיים

במקום לאפשר לכל הספקים חסרי התשתיות להיות במיזם ממשיך משרד התקשורת לפעול לרעת הצרכנים הפרטיים (W)

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

אני דווקא חושב שמשרד התקשורת לא ממש שם דגש על לעזור לפרטנר, אלא לסלקום.
סלקום מנסה לחפות על פריסת הסיבים לבתים באי המצאות רישיונות מתאימים לכך בכך שהיא קונה את המיזם ומצרפת את פרטנר.

אגב, אני חושב שהניתוח של גד פרץ לא נכון, בעיקר בגלל שזה נראה כאילו הוא מנחש לפי משאלות לבו... אתייחס לחלק האחרון:
סביר להניח כי במידה והוט תבקש להצטרף למיזם IBC היא תיתקל בקשיים מצד משרד התקשורת שרוצה לראות שלוש תשתיות עצמאיות שיתחרו ביניהן ולא שתיים, אבל קשה לדעת בשלב הזה להיכן יתפתחו הדברים.
...
מאיפה גד פרץ יודע מה המשרד רוצה? בכל מקרה, לא בטוח בכלל שהוט תרצה להכנס למיזם של הסיבים אופטיים.

כמו כן, הוא כתב את זה:
כך החברות יכפילו את פוטנציאל הפריסה שלהן וייצרו מסה של נגישות שתאפשר להן להתחרות בבזק על חיבור לקוחות לאינטרנט מהיר ובנוסף, להפעיל עליה לחץ להוריד את מחירי שימוש בתשתיות שלה.
...
עם כל הכבוד לסלקום ופרטנר, הפריסה שלהם מזערית ביחס לפריסת הנחושת (וגם הסיבים) של בזק. בזק פרסה תשתיות בכל המדינה (לפחות של נחושת), בעוד שלפרטנר וסלקום אין תשתיות בפריפריה כמעט בכלל, וגם בערים הגדולות הפריסה חלקית מאוד. זה לא הולך לאיים על בזק בזמן הקרוב, כי אין מסה של נגישות לסיבים וגם לא יהיה בזמן הקרוב כנראה.

המגמה הכללית לא טובה, וכל הפריסת סיבים כיום זאת חלטורה ממדרגה ראשונה. זה צריך להיות מנוהל בקפידה ובתכנון קפדני מאוד, מה שלא נעשה כיום ויגרור בעיות לעתיד.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

TheComputer כתב:אני דווקא חושב שמשרד התקשורת לא ממש שם דגש על לעזור לפרטנר, אלא לסלקום.
סלקום מנסה לחפות על פריסת הסיבים לבתים באי המצאות רישיונות מתאימים לכך בכך שהיא קונה את המיזם ומצרפת את פרטנר.

אגב, אני חושב שהניתוח של גד פרץ לא נכון, בעיקר בגלל שזה נראה כאילו הוא מנחש לפי משאלות לבו... אתייחס לחלק האחרון:

...
...
עם כל הכבוד לסלקום ופרטנר, הפריסה שלהם מזערית ביחס לפריסת הנחושת (וגם הסיבים) של בזק. בזק פרסה תשתיות בכל המדינה (לפחות של נחושת), בעוד שלפרטנר וסלקום אין תשתיות בפריפריה כמעט בכלל, וגם בערים הגדולות הפריסה חלקית מאוד. זה לא הולך לאיים על בזק בזמן הקרוב, כי אין מסה של נגישות לסיבים וגם לא יהיה בזמן הקרוב כנראה.

המגמה הכללית לא טובה, וכל הפריסת סיבים כיום זאת חלטורה ממדרגה ראשונה. זה צריך להיות מנוהל בקפידה ובתכנון קפדני מאוד, מה שלא נעשה כיום ויגרור בעיות לעתיד.
...
לצערנו הרב משרד התקשורת הוא מושפע ולא משפיע והוא לא מעודכן אחרי ההתפתחות של הטכנולוגיה(W)

TheComputer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #4 

uh99 כתב:
...
...
לצערנו הרב משרד התקשורת הוא מושפע ולא משפיע והוא לא מעודכן אחרי ההתפתחות של הטכנולוגיה(W)
...
מה גם שלא ברור למה גד פרץ אפילו טורח לפרסם את הדבר הזה, לאור העובדה שכבר הם מתדיינים כבר מזה זמן רב בלי תוצאות:
http://www.telecomnews.co.il/%D7%94%D7% ... D7%9D.html

גם בידיעה הזאת שפורסמה, נכתב שיש ביניהם מו"מ בדיוק בנושא הזה. אם אתה שואל אותי - לא יצא מזה משהו לדעתי, כמו שאז לא היה הסכמות וחתימות, גם כעת ובעתיד לא יהיה כנראה.

uh99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

TheComputer כתב:
...
...
מה גם שלא ברור למה גד פרץ אפילו טורח לפרסם את הדבר הזה, לאור העובדה שכבר הם מתדיינים כבר מזה זמן רב בלי תוצאות:
http://www.telecomnews.co.il/%D7%94%D7% ... D7%9D.html

גם בידיעה הזאת שפורסמה, נכתב שיש ביניהם מו"מ בדיוק בנושא הזה. אם אתה שואל אותי - לא יצא מזה משהו לדעתי, כמו שאז לא היה הסכמות וחתימות, גם כעת ובעתיד לא יהיה כנראה.
...
אקווה שלא יצא כלום מידיעה הזו כלום :) אך בוא נראה עוד כמה ימים אם הכתבה זו נכונה :roll:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”