אבטחת מודם נטב של הוט SAGEMCOM

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
scubaski פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

קראתי כל מיני מאמרים איך להגן על המחשב שלי מאנשים רעים ברשת ואחד הדברים החשובים זה עדכון תוכנה של המודם לגירסה הכי עדכנית....האם הוט עושים עדכונים כאלה מהצד שלהם באופן אוטומטי או שאני צריך לדאוג לזה? אם אני מעדכן לבד זה יכול לשבור את החיבור שלי לשרת של הוט?

דבר נוסף שמוזכר במאמרים זה ביטול בהגדרות של המודם "REMOTE MANAGEMENT" - אז זה אומר שלהוט לא תהיה גישה לציוד? נדמה לי שזה לא מומלץ במקרה שלי?

תודה לכל העונים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

scubaski כתב:קראתי כל מיני מאמרים איך להגן על המחשב שלי מאנשים רעים ברשת ואחד הדברים החשובים זה עדכון תוכנה של המודם לגירסה הכי עדכנית....האם הוט עושים עדכונים כאלה מהצד שלהם באופן אוטומטי או שאני צריך לדאוג לזה? אם אני מעדכן לבד זה יכול לשבור את החיבור שלי לשרת של הוט?

דבר נוסף שמוזכר במאמרים זה ביטול בהגדרות של המודם "REMOTE MANAGEMENT" - אז זה אומר שלהוט לא תהיה גישה לציוד? נדמה לי שזה לא מומלץ במקרה שלי?

תודה לכל העונים.
...
זאת אחת מהסיבות שבד"כ ההמלצה היא לא לעבוד עם ראוטר של הספק - הראוטר שאתה מקבל מבזק / הוט הוא עם קושחה מיוחדת משלהם ורק הם יכולים להוציא לו עדכונים. אני יודע שבמקרה של בזק יש אתר ידוע שהם מעלים לשם את העדכונים ואפשר להתקין אותם ידנית, לא יודע איך זה אצל הוט, אבל בכל מקרה הבעיה העיקרית היא שאם מתגלה פרצת אבטחה בנתב אתה תלוי לגמרי במהירות התגובה של בזק / הוט בפרסום העדכון ואיך להגיד, אני לא הכי סומך על זה.
אם אבטחה מאוד חשובה לך ההמלצה הכי טובה היא קודם כל להפוך את המודם של הוט ל-Bridge (אם אתה בבזק אתה יכול לוותר לגמרי על ציוד שלהם, לרוע המזל בהוט זאת לא אופציה) - ברגע שהוא במצב Bridge אז הוא שקוף לגמרי מבחינת האינטרנט, שרואה רק את הראוטר. במקרה כזה כדי לתקוף את המודם הם חייבים להיות כבר בתוך הרשת שמאחוריו (על הראוטר או על המחשב שלך או כל דבר שמחובר לך לרשת - ובמקרה כזה הם כבר די נצחו).
לגבי הראוטר, לפני שאתה קונה תיכנס לאתר של היצרן ותוודא שהוא מוציא עדכונים שוטפים לראוטר. עדיפות גדולה לקנות ראוטר שתומך בקושחות צד ג' משתי סיבות - (א) למקרה שגילית בדיעבד שאתה עם ראוטר עם קושחה ישראלית שלא נתמכת בכלל ע"י היצרן (עדיף להתייעץ ולוודא שזה לא ככה עוד לפני הרכישה) ו(ב) למקרה שאתה הולך להחזיק אותו הרבה זמן, כי לפעמים קושחות צד ג' ממשיכות להתעדכן עבור ראוטרים שהיצרן כבר מזמן לא תומך בהן.
לגבי Remote Management - זה מאפשר לבזק / הוט לעשות עם הראוטר הכל מרחוק, כולל לעדכן קושחה, לשנות קונפיגורציה, ממש הכל. בגדול זה אומר שפוטנציאלית הם יושבים בתוך הרשת שלך ואז השאלה היא האם אתה סומך על זה שהם לא ינצלו את זה לרעה והאם הם מאבטחים את עצמם מספיק כדי שלא יפרצו אליהם וישתמשו בהם בתור פלטפורמה כדי לפרוץ ללקוחות שלהם. אם זה מטריד אותך אז תבטל RM, אבל קח בחשבון שזה גם מבטל את האפשרות שלהם לדחוף אוטומטית עדכוני אבטחה לראוטר. אגב, אם העברת אותו למצב Bridge אז לרוב ה-RM לא יכול לעבוד.
שורה תחתונה - לאבטחה מקסימלית תעביר את המודם של הוט למצב Bridge ותשתמש בראוטר של חברה שמכבדת את עצמה ומוציאה עדכונים שוטפים.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

ה Remote Management הינו גישה מרחוק לממשק הWEB של הראוטר, אם תחסום אותו זה לא יתן לך או לאדם זר לגשת להגדרות מרחוק, ספק התשתית תמיד יכול.
אתה נמצא ב "LAN" שלו ויש לו מספר דרכים להגיע להגדרות המכשיר כמו TR-069 ועוד

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

Hava972 כתב:ה Remote Management הינו גישה מרחוק לממשק הWEB של הראוטר, אם תחסום אותו זה לא יתן לך או לאדם זר לגשת להגדרות מרחוק, ספק התשתית תמיד יכול.
...
הייתי בטוח שכשהוא מדבר על RM הוא מתכוון ל-TR-069...

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #5 

Hava972 כתב:ה Remote Management הינו גישה מרחוק לממשק הWEB של הראוטר, אם תחסום אותו זה לא יתן לך או לאדם זר לגשת להגדרות מרחוק, ספק התשתית תמיד יכול.
...
זה נכון.
אצלי כבר שנים ה RM לא מאופשר והוט תמיד רואים מה מוגדר אצלי במודם של הפייברבוקס כשיש צורך בתמיכה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

jagheadg כתב:
...
...
זה נכון.
אצלי כבר שנים ה RM לא מאופשר והוט תמיד רואים מה מוגדר אצלי במודם של הפייברבוקס כשיש צורך בתמיכה.
...
כעיקרון אם מגדירים אותו במצב Bridge זה אמור גם לחסום TR-069.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #7 

NegativeIQ כתב:
...
...
כעיקרון אם מגדירים אותו במצב Bridge זה אמור גם לחסום TR-069.
...
·
צריך להתחיל מהדבר הפשוט... של TR-069 אין כל קשר לנושא המדובר כאן, בגלל שהוט בפרט לא משתמשת בטכנולוגית ניהול זו וברשתות DOCSIS בכלל פרוטוקול זה הוא לא בשימוש בגלל שלא מתאים למערכת שו''ב הנהוגה בה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”